Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inka906 napisał:
asia85a napisał:
a to takie,,, działanie'''' muwicie ze przespiesza?:P

Podobno sperma tak działa, ale chyba dopiero jak już czop odejdzie 🥴

ja wiem, ze jak czop odejdzie to juz nie wolno własnie!!!
bo czop zabezpiecza płód przed wszystkim...
ale nie wiem dokładnie...

• Mamusia
mi w koncu te meble przywiezli dopiero teraz meżus przyjedzie w srode to bedzie skrecał teraz sie wycwanili trzeba płacic za skrecenie 150 zł a muj to umni to sam zrobi bo jak maja mi skrecic tak jak te co mam w drugim pokoju ze jak barek otwieram to mi sie z szafka przychyla to dziekuje z a moco sa drzwiczki skrecone i tak jak badz 😠 kurcze cos mnie zabek rozbolał

• Mamusia
Hej Kobietki!

Moni GRATULACJE! Maksiu jest prześliczny! No i jaki ekspresowy poród - niecałe 4 godziny 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃 WOW! Taka nagroda za te wszystkie zmartwienia, widzisz??? 😁 😁

Inka a lekarz zabronił bo groził Ci przedwczesny poród czy z innych powodów??? W sumie jak już ciąża donoszona to można, sperma wpływa na rozwieranie szyjki macicy:

Czy uprawianie seksu przyspiesza poród?

Aktywność seksualna, szczególnie pieszczoty piersi, uwalnia oksytocynę – hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową.
Męskie nasienie zawiera prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy. Ale przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży.

3 – 4 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hocksa, które mogą trwać nawet do 30 min. Nie są one jednak w stanie wywołać akcji porodowej. Cześć ginekologów uważa, ze stosunek płciowy może pomóc w rozpoczęciu porodu przy ciąży przenoszonej.

tutaj jest więcej:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/seks_w_ciazy.html

No a jak czop odejdzie to tak jak pisała Karola - lepiej już nie, bo on powstrzymuje wszelkie bakterie i wirusy żeby się nie dostały do macicy...

A u Mimi nie będą wywoływać porodu przy tych sączących się wodach? Czy będą czekać aż będzie ich za mało? Bez sensu, jak się wody sączą to dzidzia też nie jest chroniona bo pęcherz płodowy jest nieszczelny...

Karola, ja Ci się nie dziwię, że już chcesz urodzić, ponoć jeszcze działają pikantne potrawy, ale tego na 100% nie wiem...

• Mamusia
Toja super opisane 🙂
For you 😘
na mnie nic nie działa...
siara leci jak szalona z piersi...wogóle stały sie takie ciezkie 🤪 sex też jest czesto 🤪 schody juz nie mówie 🤪
mój mąż twierdzi, ze Natalka bedzie grzeczna i czeka aż tatus urlop rozpocznie 🙂

dziewczyny ostatecznie 2.09. do szpitala mnie wezmą...wiec zle nie jest...

• Mamusia
Toja napisał:

A u Mimi nie będą wywoływać porodu przy tych sączących się wodach? Czy będą czekać aż będzie ich za mało? Bez sensu, jak się wody sączą to dzidzia też nie jest chroniona bo pęcherz płodowy jest nieszczelny...

...

raczej nie
podobno są w normie
beda kontrolować, a ona ma lezec 🙂