Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ACSB napisał:
no ja wstalam o 12 w poludnie ☺️ i jak zwykle nic nie robilam ☺️
bylam u tesciowej na ploteczkach 😉
A od 18 pobolewa mnie podbrzusze,taki paskudny ostry bol,czy to jakies skurcze?

skurcze 🥴
moze dziecko szykuje się do porodu i dlatego Cie boli 🙂
skurcze powinny byc reguralne 🙂
a jak ustepuja to sa te przepowiadajace 🙂

ja miałam w tygodniu bóle, a skurcze ostatnio przez kilka godzin ale przeszły 😞

• Mamusia
witam mamusie ja dzis z ranze a godzine temu wstałam meża do pracy odprawiłam ,ehh wczoraj wreszcie posprztalismy meble w kuchni juz wiszą , jeszcze w poniedziałek pojedziemy kupic zlew i dywan , ja juz z rana opyiliłam rogala teraz czekolada i śliwki ide potem do sklepu i bede co robic ,musze kupic pochłaniacz zapachów do lodówki ,wczoraj włożyłam tam jabka i cały czas zastanawiałam sie co to tak tam smierdzi i dzis rano wyciagłam te jabka i to znich tak wali potem bede robic sałatke to ich wykorzystam

• Mamusia
Hej Kobietki

Asia, dobrym pochłaniaczem zapachów jest przekrojona cytryna z powkładanymi całymi ziarenkami kawy, albo po prostu saszetki czarnej herbaty...

Mam pochłaniacz od teściowej z Zeptera i za przeproszeniem G.... wielkie pochłania...

Ja właśnie skończyłam śniadanko, dzisiaj pochmurnie, taki przyjemny chłodek jest 🙂

ACSB może szyjka Ci się rozwiera powoli i dlatego tak kuje... 🤔 🤔

• Mamusia
Cześć Bąbelki! 🙂

Ja mam dziś w planach sprzątanie, bo A znowu jedzie w trasę ale czy mi się uda... 😉

Wogóle to moje dziecko już ma takie pomysły na ułożenie się w brzuchu, że wszyscy się śmieją, jakby mogła to pupą zawędrowałaby i ułożyła przy mojej brodzie, no ale są ograniczenia to nie może :laugh: :P
Ona zamiast w dół napierać to do góry.

Zmykam na śniadanko.

Milusiego dnia 😘 😘 😘

• Mamusia
toju wyprobuje ten sposób twój ,ja wiem ze te pochłaniacze nic nierobia ,ale wiesz nadzieja matka głupich,ja wruciłam ze sklepu kupiłam papryke teraz musze mamusie wysłac po przepis do sąsiadki odpoczne chwile wyprasuje pare ubranek dla niuni i pójde umyc pare sloików puzniej popołudniu bede mamuśce szyc zasłony a potem bede lezec no chba ze koleżanka mnie odwiedzi , ja tez lubie toju ta kawe mrożona, kurcze ost to mi kawa pomakowała i robie sobie taka słabą z mleczkiem raz dziennie , jutro jakie macie plany ? ja znowu jade do tsciowej i dopiero w poniedziałek wruce po południu jurto mujety chce jechac bo ma wolne w poniedziałek a tam jest jaki festyn a w poniedziałek musze go na grzyby wyciagnac w prawdzie ja sie nieznam ale on tak ja lubie po lesie chodzic oczywscie jak niema skarp bo teraz to musze uwazac i żle sie chodzi z cureczką w brzuszku:P , ja uciekam miłego dnia 🙃

• Mamusia
Karola83 napisał:
Cześć Bąbelki! 🙂

Ja mam dziś w planach sprzątanie, bo A znowu jedzie w trasę ale czy mi się uda... 😉

Wogóle to moje dziecko już ma takie pomysły na ułożenie się w brzuchu, że wszyscy się śmieją, jakby mogła to pupą zawędrowałaby i ułożyła przy mojej brodzie, no ale są ograniczenia to nie może :laugh: :P
Ona zamiast w dół napierać to do góry.

Zmykam na śniadanko.

Milusiego dnia 😘 😘 😘

:laugh: :laugh: :laugh: Karola, to tak jak mój syneczek, tylko pupką do góry się pnie, czasem muszę go ręką przyhamowywać, bo na żebra włazi :laugh: :laugh: :laugh:

A ja wczoraj znów cały dzionek poza domem, wybrałam się z mężusiem moim w trasę, a popołudniu do mojej mamusi na urodziny. No i nie doczekała się wczoraj prezentu w postaci wnuczka :P Nóżki od wczoraj mam strasznie spuchnięte i od wczoraj głowa nie przestaje mnie boleć, całą noc sie męczyłąm 😞 😞 😞 To przez tą zmianę pogody chyba 🥴 Ale dobrze, że dziś troszkę chłodniej...
Planów na dziś nie mam żadnych, przez te moje baniaczki nie dam rady nic zrobić 😞 Mój M. o 5-tej wybył do pracy i samotny dzionek z moją teściówką mnie czeka... Ale coś czuję, że pół dnia prześpię...

Mój lekarz na ostatniej wizycie zaproponował, że jeśli miałabym już dość to mogę zgłosić się do niego w niedzielę do szpitala, bo będzie na dyżurze i moglibyśmy wywołać poród... Powiem Wam, że od początku byłam przeciwna, i ciągle jestem, ale z drugirj strony tak bym już chciała...

• Mamusia
Czesc dziewczyny!

Toju mam nadzieje,ze masz racje,tak bym juz chciala,zeby sie ruszylo 🙂
Widze,ze brzuszek bardzo mi opadl,z dnia na dzien,mam wrazenie,ze jeszcze "schodzi" ku dolu,na dokladke ten bol,dzis tez jest 🤨 .

Milego dnia kochane! 🙂

• Mamusia
hej laseczki 🙂
mi przeszło, rozchodziłam na zakupach z mezem:P
jak fajnie tak cała rodzinka po miescie polatac i nic nie dzwigać:P

teraz T moj pechał dywany odebrać, a my z Batim sie posilamy waflami z dzemem:P

mój brzuszek tez nisko jest...wogóle wczoraj jak sie połozyłam to miałam wrażenie, ze mała ustawia sie bo raczki czułam w pachwinach, moze dlatego miałam taki ból z ranka 🙂

oj oby już cos sie ruszyło...choc jeszcze do przyszłej niedzieli ma czas 🙂

Inka ja bym chyba poczekała...zawsze im dluzej tym lepiej- oczywiście jak nic sie nie dzieje 🙂

My dzis na imprezke urodzinowa na działke do wujka 🙂znów spęd rodzinny...moze na jaka fotke na finiszu sie załapie 🙂
a wieczorem planuję z T na koncert iśc nad Wisłę- pozegnanie lata!!!
mały znów u siostry spedza noc 🙂

acha ale rozpisałam się:P:P:P
Mimi dała znac, że dziś wychodza do domku 🙂

Miłego Dnia...

• Mamusia
karolciu ty jestes nie zniszczalna :laugh: :laugh: :laugh:
Bole przeszly to fru,ty chyba na tylku bys nie usiedziala :laugh: :laugh: :laugh:
Juz nam duzo nie zostalo ja do piatku ty do niedzieli 🤪
wiec oszczedzaj sie,bedziesz potrzebowala sil 🙂

• Mamusia
Faktycznie Karola dajesz czadu! :laugh:

Choć muszę się przyznać, że ja dziś zrobiłam też więcej niż zaplanowałam, ale bez drzemeczki się nie obyło :laugh:

Ostatnimi dniami jakoś dziwnie się czuje i nawet nie potrafię opisać jak, mogłoby byc już po wszystkim i spokój. Ale tak jak piszesz ACSB to kwestia dni, choć u mnie to troszkę więcej.

• Mamusia
Hej Babeczki

u mnie dzisiaj też prężnie 🙂

pogoda sprzyja 🙂 🙂
dokończyłam prasowanie pieluch, trochę ciuszków się załapało, górę naczyń umyłam jeszcze z wczoraj, bo nie dałam już rady, potem obiadek ugotowałam (teść przyjechał i przywiózł mięso od teściowej, więc została mi tylko sałata i ziemniaki 😁 )
teraz chwila relaksu i dalej za prasowanie bo mam wszystko porozkładane - może uda się skończyć 😁 😁

Karola ja Cię podziwiam śmigasz jak rakieta 🤪 🤪

Asia, te torebki z herbatą to tak kilka w różnych miejscach trzeba rozłożyć, znajoma mi poleciła i działają super 😉

U większości z Was to kwestia dni, a u mnie jeszcze ponad miesiąc 😉 🙃 🙃 poczekam 🙂 🙂

• Mamusia
kar ola przepis na papryke marynowaną na ocie na 1 kg papryki.papryke pokroic podawac do słoików, ,ZALEWA 6 szklanek wody, 1 szkl.octu,0,5 szkl,cukru ,1 łYżeczka soli, liść laurowy.ziele angielskie to wszystko zagotować ,Zalać zakrecić i gotować 10 min,( góra)