Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Toja (35 tc.) ja tylko napisalam ze nie mozna do konca wychodzic z zalozenia ze mozna jesc wszystko byle w malych ilosciach i nie zaszkodzi jesli jadlo sie to w ciazy.Przeciesz wiadomo ze mamy na mysli wlasnie pokarmy alergizujace!!!Ja wlasnie wprowadzam czasami cos nowego w duzych odstepach czasu zeby miec pewnosc ktory pokarm zaszkodzil tak jak np.te truskawki i wiem ze trzeba obserwowac...

• Mamusia
Karola, mój brat jak się urodził to miał dużą głowę i brzuch i takie chudziutkie rączki i nóżki 😁 😁 wyglądał jak robaczek 😁 😁

Patrysia, no właśnie o to mi chodziło 😉

A placki się rozeszły błyskawicznie - M. na obiad pochłonął chyba z 15, nie liczyłam ile nasmażyłam ale trochę tego było 😁 😁

• Mamusia
najlpsze jest to, ze my duzo rozmawiamy z Bartkiem na temat dzidzi 🙂
on wie, ze dzidzia jest w brzuszku i jest maleńka 🙂
że za kilka dni bedzie z mamusia w szpitalu, a on bedzie odwiedzał nas z tatusiem 🙂
ale mimo to sadzi, ze dzidzia sama pójdzie z nim do przedszkola i po schodach pobiega:P:P

• Mamusia
ROGALIKI Z KREMEM Składniki;1/2 litra mleka, 10 dag drożdzy ,1 cuier waniliowy,3/4 szkl,cukru,5 jajek, 3/4 kostki margaryny, szczypta soli,1.5kg mąki krem czekoladowy PRZYGOTOWANIE::Z 1/2 litra mleka , drożrzy 4 łyżek mąki i łyżki cukru robimy rozczyn( ja rozpuszczam drożdze z 1 łyżka cukru dopiero jak sie to rozpusci dodaje mąke i mleko)pozostawiamy do wyrośniecia. Margaryne rozpuszczamy jajka z cukrem ucieramy mikserem,,do naczynia wsypujemy mąke dodajemy rozczyn i pozostałe składniki wyrabiamy ciasto , ciasto wykładamy na stolnice i dielimy na 8 czesci ,każdą czesc rozwałkujemy i znowu na 8czesci ,na każdą czesc nakładamy krem czekoladowy i zawijamy rogaliki,blaszke wykładamy papierem do pieczenia układamy rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem , pieczemy na złoty kolor w temp,180 st,

• Mamusia
ROGALIKI Z KREMEM Składniki;1/2 litra mleka, 10 dag drożdzy ,1 cuier waniliowy,3/4 szkl,cukru,5 jajek, 3/4 kostki margaryny, szczypta soli,1.5kg mąki krem czekoladowy PRZYGOTOWANIE::Z 1/2 litra mleka , drożrzy 4 łyżek mąki i łyżki cukru robimy rozczyn( ja rozpuszczam drożdze z 1 łyżka cukru dopiero jak sie to rozpusci dodaje mąke i mleko)pozostawiamy do wyrośniecia. Margaryne rozpuszczamy jajka z cukrem ucieramy mikserem,,do naczynia wsypujemy mąke dodajemy rozczyn i pozostałe składniki wyrabiamy ciasto , ciasto wykładamy na stolnice i dielimy na 8 czesci ,każdą czesc rozwałkujemy i znowu na 8czesci ,na każdą czesc nakładamy krem czekoladowy i zawijamy rogaliki,blaszke wykładamy papierem do pieczenia układamy rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem , pieczemy na złoty kolor w temp,180 st, [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0091.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Asiula,musze Cie kobieto ucalowac 😘
moj maz wyczail,ze przepisalam ten przepis.
Teraz cieszy sie jak dziecko,bo uwielbia takie slodkosci.

jeszcze raz wielki 😘

Toja jak robisz te placuszki skoro tak zachwalasz to mam na jutro obiad 🙂

• Mamusia
No ja was raczej nie pokusze 🙂
Jesli chodzi o kuchnie to raczej ostatnio ograniczam sie do minimum ☺️

chociaz mam straszna ochote na zupke ogorkowa 🙂

karola zapowiada sie kolejny dzien pelen wrazen.
Ja mam plany jedynie na rogaliki Asi 😉 co do obiadu to znowu problem 😞 bo nie mam pojecia co zrobic 🤨