Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiadomosc od Moni27:

Dzisiaj jade do szpitala bo wód mi ubywa i brzucho jakiś mniejszy jest,mój lekarz na urlopie to jade do szpitala gdzie byłam wcześniej,może mnie zostawią już do porodu...kurcze chciałabym już urodzić,tym bardziej ze mój mąż musi już pomału wracac do pracy 😞
Pozdrów wszytskie brzuszki 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

najgorsze jest to ze w moim miescie zlikwidowali porodówke i zeby sie zbadac musze jechac około 40 km do innego miasta....
Jeżeli mówisz o skurczach to ostatnio miałam kilka lekkich ale mi sie zdaje ze to jeszcze nie to... jak prawie miesiac temu robili mi ktg to było wporzadku wszystko....

• Mamusia
ewualda napisał:
najgorsze jest to ze w moim miescie zlikwidowali porodówke i zeby sie zbadac musze jechac około 40 km do innego miasta....
Jeżeli mówisz o skurczach to ostatnio miałam kilka lekkich ale mi sie zdaje ze to jeszcze nie to... jak prawie miesiac temu robili mi ktg to było wporzadku wszystko....

kochana to juz musisz sama wiedzieć jak cie boli...a zapis ktg moze sie zmienic z godziny na godzinę...a skoro masz bóle...
jak masz tak daleko poszukaj wówczas bardziej kompetentnego lekarza 🙂

• Mamusia
ewualda napisał:

Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej iść do lekarza, jak masz możliwość to prywatnie, zrobi Ci usg i inne badania i powie co i jak, nie ma co ryzykować na koniec zdrowia Malucha

Własnie też sie obawiam aby małemu tam nic sie nie stało.... No myśle ze jak nie zmniejszy sie ból to pojade do szpitala... szkoda ze u nas nie ma takich dobrych lekarzy jak w wiekszych miastach...
Ja narazie mykam łóżeczko składac bo mi przywieźli poźniej sie odezwe do was... papapa : 🙂 🙂

• Mamusia
Dobrze, że Monia27 dała znać

ACSB super wieści 🤪 kolejne wrześniowe Maleństwo się pojawi :laugh:
Już czas żeby u nas się rozkręciło :P

Ja dziś kupiłam pościel do wózka na te pierwsze dni, bo mi się przypomniało, że nie mam
ale był jeszcze taki fajny gruby śpiworek sztruksowy typowo na zimę i chyba też się na niego skuszę ale to w przyszłym miesiącu już, można go do spacerówki później włożyć więc się przyda. No i mam pewność, że mi się brzdąc nie rozkopie i nie zmarznie 🙂

Idę poleżeć, a później obiad przygotować

Przyjemnego popołudnia

• Mamusia
Z tej dzisiejszej radosci,dostalam apetyt na porzadki 🙂

ewualda sama musisz wiedziec na ile sie czujesz,te 40km nie jest tak wiele,a ile zaoszczedzi niepotrzebnych zmartwien,ja na twoim miejscu pojechalabym to sprawdzic.

karola83 dobrze kochana,ze piszesz o tej poscieli do wozka,zaraz lece kupic,bo o tym nie pomyslalam 😮

karola no to zakupy udane,podziwiam za te nadprzyrodzone sily,wczoraj brzunio bolal,a dzis od nowa maraton 🙂 zadziwiasz 😉

milego popoludnia! 🙂

• Mamusia
Wow ACSB to już tuż tuż!

Ja pospałam jeszcze do 13:00 🤪 🤪 Opuchlizna zeszła, ale jak postałam przy garach gotując obiad wszystko wróciło... Normalnie mam problem, bo w żadne moje kryte buty nie wchodzę, chyba będę musiała coś kupić bo przecież w japonkach nie będę do października chodziła 🤪 🤪

kuźwa, głupia mucha mnie atakuje co chwilę, muszę ją upolować... 😠 😠

• Mamusia
No tak do niedzieli nie zostalo juz zbyt wiele czasu 🤨
Tak sie balam,ze bede jeszcze sie "kulala" co najmniej 10dni.

A teraz to mnie strach ogarnia bo juz wiem na czym stoje 🤨

Toju nozki w gore,ograniczaj sie do minimum z chodzeniem itp...
zebys zatrucia ciazowego nie dostala.

• Mamusia
ACSB to bardzo fajnie,ze juz coraz bliżej rozwiązania, bedziemy mieli kolejnego Szkrabka wrzesniowego, super 🙂
Dobrze ze u Moni27 wszystko w porządku 🙂
Moj maluch dzisiaj cały dzien prawie mi na cycu siedział 🤪 ale ma apetyt ja nie moge gdzie on to miesci 🤔
Dzisiaj w koncu była u nas polozna, obejrzala malucha i mnie i na razie wszystko oki z nami 🙂 Kazala kupic wit K i już podawac od jutra, ma nas odwiedzić jeszcze w przyszłym tygodniu 🙂
Lece przepisac Asi przepis na rogaliki 🙃
Milego wieczorku babeczki 😘

• Mamusia
Mimi dobrze,ze Szymonek ma taki apetyt,smakuje mu mleczko mamusi 🙂 a po drodze tulkanie,czyli same przyjemnosci 🙂
Nie ma sie co dziwic 😉

Karolciu,ja tez postanowilam spedzic dzisiejszy i jutrzejszy wieczor z mezulkiem,nastepny wolny weekend kto wie kiedy? 😉

milego wieczoru kochane i dobrej nocki zycze!

• Mamusia
No wreszcie udało mi się dostać na brzucholca 😠 Cały dzień mnie wywalało...

ACSB już za trzy dni będziesz tulić swojego Szkrabka 🤪 🤪 🤪

Ja jeśli nie urodzę sama do wtorku, to w środę już też powinnam mieć swojego 🤪

Dobrze,że u Moni wszystko o.k.

Tojuś nie przemęczaj się i pamiętaj: ograniczaj sól do potraw 😉

Ja dzisiaj wyleżałam się rano za wszystkie czasy, aż mi nie trzeba było popołudniowej drzemki 😉 Rano czułam się fatalnie, stawy bolały i głowa, a za oknem ciągle się chmurzyło i padał deszcz, myślałam, że cały dzień będzie taki do niczego. Ale po kawce z teściówką jakieś siły we mnie wstąpiły i wysprzątałam pół domu, drugie pół teściowa, uwinęłyśmy się w dwie godziny 🤪 A potem błogie lenistwo :P

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂

dzisiaj poleżałam sporo 😉 a ile much ubiłam to moje... Kurcze normalnie okna nie można otworzyć... 😠

U nas dzisiaj skończył się 35 tc 🤪 szok, jak ten czas leci... A Wy to już w rozsypce :laugh: :laugh:

Inka dzięki za rady 😘 , właśnie dzisiaj zaczęłam bardziej zwracać uwagę na to ile solę...

Kurcze po wczorajszym usg, jak zobaczyłam tą moją kluseczkę, aż mi serce wali na samą myśl, że za miesiąc będę ją tulić 🙂
A jak oczami wywracała jak lekarz namierzał jej buzię - znowu on z tym przyrządem :laugh: :laugh: w 2D było widać tak dokładnie że nawet widziałam tęczówki w oczach :laugh: :laugh:
takie ma duże te oczyska 🙃 🙃

aż sobie ją jeszcze raz pooglądam na dobranoc 🙂

papa 😘

• Mamusia
czesc spiochy wrzesniowe 🙃 wiecie co ja wczoraj zauważyłam ze chyba mi sie wody sączą raczej napewno to bo jak wyszłam z wc i se siadłam to mi poleciało taka biała wodą , musze powiedziec to doktorce w srode,kurcze ost, tez mi sie tak zdawało cos mi nieduzo poleciało 🤔 ale ruchy czuje moja kluseczka jak by mogła to by nużke wyciągła na wierzch:P