Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej babeczki,
Chwilka relaksu. Wszyscy u mnie śpią (oprócz mnie i Oli), to wpadłam na moment.
U mnie wszystko dobrze. Daje rade z trójeczką, nawet stwierdziłam że im więcej dzieci tym bardziej zorganizowana jestem. Maksiu grzeczny ładnie je i śpi. Budzi sie w dzień co 3-4 godzinki troche potem oglada świat i znowy nyna. 2 noce teraz budził sie tylko raz ok 1ej i ładnie spał do rana. Mam nadzieje że tak już mu zostanie.
Ja już z siuraka zarobiłam 3 razy.

Kurczaki, czytałam zaległości i miałam cichą nadzieje że będzie wiadomośc że któraś urodziła. Czekam z wami cieprliwie. Dzisiaj w sumie jest mój prawidłowy termin porodu , a jutro bedą juz 2 tyg jak mam synusia. Pewnie gdyby nie ta cholestaza to jeszcze bym sie turłała z brzuszkiem.

• Mamusia
Hej hej, przeglądałam dzisiaj zdjęcia tak sprzed dwóch lat żeby wybrać coś do wywołania i normalnie szok...Jak ten czas leci... I jakie miałam długie włosy... ech... 😉

Moni, dla dzidziusia wszystko, ale wiesz co powiedziała nam położna na SZR? Że jak się ma ogromną ochotę na czekoladę to kawałeczek można zjeść - oczywiście potem obserwuje się dzidziusia 😉ale to może jak już będzie trochę starszy, bo przy takim maluszku sama bym też nie zjadła 😉 :*

• Mamusia
Hej mamunie! Nie było mnie, bo w domciu coś mi internet szwankuje i brzuchol się zawiesza po zalogowaniu 🤨 😞 Teraz jestem u rodziców i mogę co nieco nadrobić. Lecę Was poczytać, bo nawet nie wiem, czy już nam się skład o kolejnego szkrabka nie powiększył 🙂 Z/w

• Mamusia
Ok. Już jestem. Dobrze wiedzieć, że u Was wszystko w porządku. Ja już jestem coraz bardziej poddenerwowana. Zapakowałam już nawet dziś moją torbę szpitalną do samochodu, gdyby mnie u rodziców lub w drodze złapało:P Trochę boję się tego, że u mnie w dzień są na mieście takie korki, że do mojego szpitala to mogę i z 1,5-2 godz, jechać 🤨 Więc modlę się, żeby zaczęło się w nocy, albo żeby młody poczekał do środy, kiedy to na spokojnie pojedziemy na wywołanie...
A na jutro mam termin z om. Kurczę, jak ten czas leci. Wczoraj wspominaliśmy z M. i oglądaliśmy zdjęcia i filmy z usg i aż nie chce się wierzyć, jak to zleciało...

Dziewczyny wyślijcie mi na gg swoje numery tel., bo mam tylko do Karoli83 i Aty 😞 A mój jest widoczny na nk 😉

• Mamusia
a ja wróciłam ze święta pieczonego kurczaka (taki wiejski festyn na wiekszą skalę), bo obok we wsi był :laugh:
trochę szkoda bo za godz ma być koncert libera a później maryli rodowicz, no ale dziś zimno jest (dosłownie jesienna pogoda) i za głośno, poza tym pełno ludzie po alko i boję się o brzucha.
a ja już nie mieszcze brzucha w swój polarek 🤪 dobrze, że mam Arka bluzę :laugh:

Najadłam się pyszności a teraz muszę się zająć sobą bo paznokietki się domagają skrócenia 🥴

• Mamusia
wieczór...a jak pusto...
ja wróciłam z poprawin juz przed 18-tą 😞troszke maz się....a do tego spuchłam, że szok... 🤪 usta...nogi...ręce...
miałam tez ból "małej"- pewno szyjka sie skraca...

moje chłopaki spią...ja sie juz napełniłam jedzonkiem...i czekam na filmy wieczorne...

a jak Wam minał dzień??

• Mamusia
hej kochane! Witam poniedzialkowo 🙂 My juz z Szymciem od 5.30 na nogach tzn. ja on w rozku hehe 🙂 🙂 Dzisiaj budził sie 2 razy w nocy, a teraz łypie oczkami na ekran komputera:laugh:
Moni to dobrze,ze Maksiu grzeczny 😉 For you 😘 koncze bo mały cyca woła papaksy!!!!

• Mamusia
Karola, dziękuję za troskę, 😘

U mnie wszystko w porządku, dzieci są bardzo szczęśliwe, że do szkoły chodzą i nawet Gabi moja już 4 szóstki mi przyniosła 🙂

Mamy jeszcze problem z porannym wstawaniem, bo Mateusz zaczyna zajęcia o 7, ale idzie man coraz lepiej.

• Mamusia
Dzieciaczki chodzą na świetlice, odbieram je koło 14, a tak to u taty jestem. Zaraz wyruszam, żeby mamę podmienić.
Tato już zupełnie nie jest świadomy, ale przytomny. Ból łagodzą morfiną, ale choroba bardzo szybo postępuje i już mózg jest zaatakowany. Ordynatorka twierdzi, że to ostatnie chwile...

• Mamusia
ata38 napisał:
Jak samopoczucie???

dziś spałam 1,5h 😠
mały chory 😠 wczoraj na poprawinach biegał spocony, na to zimne napoje i masz...zawalone gardło flegma i katar...wiec nie puszcze przeciez dziecka do przedszkola...
cała noc spał obok mnie bo pocił się strasznie...najlepsze jest to, ze musiałam po kryjomu dzwonic do przedszkola ze on nie przyjdzie- tak lubi tam chodzić...