Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ata38 napisał:
Kar_ola napisał:
ja po zdjeciu szwów 🤪 zostało mi jeszcze 5, ale to juz w piatek 🤪
dziewczyny dzis weszłam na wagę 🤪 ważę 60kg 😆 mniej niz przed zajsciem w ciaze 🙂

no to pęknie 🙂
Ja niestety mam jeszcze 6 kg za dużo 😞

no ładnie, ale licze że zjadę teraz jak karmię 🙂
niestety brzuch mam wiszacy...boje sie go dotykać az bo taka galareta...i obolaly cały...

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ata38 napisał:
Mady napisał:
ok dziewczyny bede tak robiła a jednak tesciówka miała racje hehehe poprostu niewiarygodne ze ona mi to powiedziała heheh
a powiedzcie mi dlaczego tak sie robi z tym podnoszeniem jąderek?? o co tu biega??

Chodzi o prawidłowy rozwój jąder

Mady Bartus miał operację, ze ledwo mu te jaderka odratowali.

• Mamusia
ata38 napisał:
Kar_ola napisał:
Ata a jak u Ciebie??
jak tato??

Tato coraz gorzej, sił już nie ma, cukier mu strasznie skacze i co najgorsze leci na łeb na szyje... przytomny jest, ale zupełnie nie jest świadomy, dziś mnie nie poznał...

brak słów...
przykro mi bardzo Karolciu...
ten rok jest naprawdę straszny dla Ciebie w przezycia...

• Mamusia
mnie ost, doktorka pocieszyła ze do piatku jak nie urodze to bede musiała jechac rodzic do innych szpitali bo w tym co ja chciałam to bedzie dezyfekcja odziału i potrwa do 9 pazdziernika to mi zostaje szpital w sanoku lub krosno i teraz mam delemat,gdzie jechac , strasznie muwia zle o tym sanoku zle tam niema bo bez szkoły rodzenia moze byc maz przy porodzie ale tam jest ordynator taki ze jest zwolenikiem naturolnego porodu i własnie przez niego to mojej znjaomej dziecko małó co nie umarło bo przetrzymał az wody były zieleone tak długo po terminie,a w krosnie to znou sama bym rorziła bez meza i cos tam jest ze odzwiedzin zbytnio niema ,była dzis umnie połozna inic mi nie doradziłą powiedział ze jak ma byc dobrze to bedzie wsedzie, zaydzien w srode rano mam sama jechac do szpitala na izbe przyjec najlepej zebym była o 8 rano tak mi doktorka muwiła ,niemam pojecia gdzie jechac rodzic 🤔 🤔 za tak na marginesie ja mam urodzinki 1 pazdziernika i moze cura mi sie urodzi wtedy to był by najcudowniejszy prezent

• Mamusia
Asiu co do szpitali, to powiem Ci, ze duzo zalezy od personelu.
Ja podczas pobytu nie mogłam narzekać na połozne- babki pierwsza klasa- te na bloku operacyjnym to była rewelka, a po operacji to słów mi brak z wdziecznosci dla nich. Nie wiedziałam, ze istnieja az takie zajebiste połozne na swiecie.
Natomiast do lekarzy miałam spaczony stosunek- zreszta same wiecie jak mi wode z mózgu robili. Najlepsze jest to, ze lekarz który był dla mnie zmorą - ten który robił usg-który obiecał poród w pon. do 14-tej- ten sam mnie kroił, robił badania i opiekował się mna jak swoja córka po opercaji 🙂
Teraz choc mam żal za przejścia psychiczne, tego sie nie zapomni o moim lekarzu wogóle nie mysle- tylko pójde na kontrole własnie do tego który...
...dzieki któremu jednak wierze, ze robili wszystko dla mojego zdrowia...i aby Natalka urodziła sie zdrowa 🙂

allle sie rozpisalam...
ale wyżaliłam się choc troszkę 🙂

• Mamusia
Atuś, idź do psychologa, na prawdę Ci pomoże 😘
Jeszcze raz powtórzę i będę powtarzać - to nie jest żaden wstyd!!! Po to są żeby pomagali ludziom radzić sobie w trudnych chwilach 🙂

Asia, Ty chcesz do 1 października czekać jak Ty już masz termin? To chyba jakieś żarty 🤪 🤪 wynocha na porodówkę, ale już!!! 😉 😉 :laugh: :laugh:

Dziewczyny, takie pytanie praktyczne - czy kupowałyście wcześniej butelki zakładając że będziecie karmić piersią??? Bo ja mam taki dylemat właśnie... Czy czekać z takim zakupem do ostatniej chwili i potem M wysłać do sklepu po butle...

• Mamusia
Hej dziewczyny!!

Ata,przykro mi 😞 Toja ma racje psycholog Ci pomoze,za duzo na Ciebie spadlo kochana 😞 Ratuj sie,masz dwoje slicznych dzieci i dla nich musisz byc silna.Trzymam kciuki,oby sie wszystko pokladalo.

Toju ja kupilam buteleczki,lepiej miec w domu,nie wiadomo jak to z tym karmieniem,a przezorny zawsze ubezpieczony 😉

Asiu,super,ze cos sie dzieje 🙂 mysle,ze juz mozesz szykowac sie na wielki final 😉 , z tym szpitalem,musisz zdac sie na intuicje.

A mojemu Phillipkowi,pepuszek odpadl,nareszcie 🙂
Pozatym brzdaczek grzeczny,laktacja ruszyla wiec juz nie
dokarmiam 🙂

dorej nocy dziewczyny,spijcie dobrze 🙂

• Mamusia
Toja ja butelki zadnej nie kupowałam:
-po pierwsze dlatego, ze zakladałam karmienie piersią
-po drugie wiedziałam, ze w wyprawce ze szpitala dostane 2butle z aventu 🙂.

Moim zdaniem, jak chcesz juz kupic to kup małą- jedną. Zawsze mozna dokupić.

Atus ja jestem zdanie Toji. Kochana tak wiele na ciebie spadło, zresztą cały czas coś...a psycholog napewno pomoże 🙂
Masz dla kogo zyć!!!

• Mamusia
Ho ho 🙂 Asia, zaczyna się 🙃 🙃 😘 😘 buziak, żeby się potoczyło sprawnie i gładko! 🙂 😘

ACSB to fakt... 😉 dzięki, chyba tak jak powiedziała Karola, kupię tę małą... 🙂

dobranoc babeczki kochane moje mamuśki 🙂
Asia ja tu jutro wejdę żeby przeczytać że urodziłaś!!! 😉

• Mamusia
Dzień dobry,
ja już na nogach od godziny. I o dziwo nie przez małego, tylko moje 2 panny juz buszują od 5 🤪 . tatuś wychodził do pracy i wstały razem z nim. Maksiu grzecznie śpi.

Toja, ja butelke też kupiłam 1 małą , tak na wszelki wypadek. I mleko. Nauczona doświadczeniem przy Oli, gdzie nic nie miałam i w nocy M jeździł po aptekach i kupował bo młoda sie darła nie najedzona moim mlekiem.

Asia, czekamy na wieści że jedziesz do szpitala albo że juz urodziłaś 🙂