Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobietki!!!
My już jestesmy u naszych rodziców 🙂 Podróż była bardzo ciezka 😞 😞 😞 Mały marudził, płakał, 3 razy musieliśmy przystawać na karmienie 😞 Wykończona byłam po prostu wczoraj...ehh.
A jutro chrzciny, powoli sie szykujemy, ale ja nie moge wejść w żadne spodnie eleganckie 😞 normalnie załamka...ehh
Inka nie przejmuj sie tesciową i odpoczywaj kiedy masz ochote, bo praca przy dziecku to 24godzinna harówka i nalezy Ci się 😉
Karola83 to dobrze,że tylko jeden raz Łucji sie kolka trafiła i wyszliście z tego cało 😉 Dla Was 😘
Karola miłego robienia ludzików z Batim i zdrówka dla niego 🙂
Zmykam spać, bo padam na twarz.Dobrej nocki kochane 😉 😉 😉

• Mamusia
a ja tak sobie czytam co tam u świerzych mamusiek 🙂 i chciałam tylko powiedzieć karola83 nie rób już akcji z termometrem. powiem ci że ja robiłam tak młodszej córce, a potem okazało się że ma ranę w odbycie !! nie wiem czy miała już wcześniej czy to się stało przez to "pomaganie" termometrem w wypróżnianiu (choć przecież nie jest ostry 🤨 ) ale nie ma z tym żartów. nie było tego w ogóle widać byłam u lekarza że niby córka ma kolki i zaparcia a okazało się że ma już porządnie zainfekowaną ranę ☺️ (po wizycie w poradni metabolicznej) dzieciaczki mogą robić kupki co kilka dni, zatem spokojnie jeśli tylko nie płacze nie pręży się czy tym podobne znaczy wszystko jest w porządku.

• Mamusia
🙂witam wieczorowo 🙂

Mimi to miałas ciezką podróż. Dla Was na udane chrzciny 😘 Ty sie martwisz, ze w zadne spodnie nie wchodzisz, a mi niepodoba sie, ze tak na twarzy chudne 😞

Karolcia napij sie soku jablkowego, zjedz jabłka- powinno pomóc.

Inka współczuje sytuacji z tesciową. Ja naprawde mam zlota mamę 🙂Kochana powinnas odpoczywać kiedy masz ochote, nie zwracaj uwagi na nią. Rola matki jest dwa razy wiecej wyczerpujaca niz inne zajecia 🙂

a my dzis w lokalu na urodzinach dziadka bylismy 🙂mały z mama moja siedział, a malutka miałam z nami.kochana grzeczna była jak aniołek. nakarmiłam ja i spala w wózeczku 4godz 🙂

Dobranoc 🙂

• Mamusia
Witam 🙂

Karolciu jak Łucja baczki puszcza, to bardzo dobrze. Nie denerwuj się, młoda powinna dzis lub jutro zrobic kupacza:P

My dzis przez ta zmiane czasu wyspalismy sie, ze ho ho 😆 Natala budziła się o 4 i 7,9.30 wiec mamuska wyspana. Chciałam teraz na spacerek wybyc z młoda, ale szwagro sie zapowiedział z dziewczyną, wiec czekamy na gosci. Bartek juz nie wysypuje, wiec jest spokojniejszy.

Miłej spokojnej niedzieli.
Karola dla Fuski na kupacza ogromniastego 🤪 😘

• Mamusia
a moja Natalia daje czadu 😞wstała o 15.30 i płacze ...
chyba reakcja na moje wczorajsze jedzenia 😞choć jadłam tylko dozwolone rzeczy...nie chce wogóle cyca pić 😞juz nawet herb.koper.poszła w ruch i woda z glukozą bo nie wiem jak jej ulzyć...
narazie podsypia, ale wiem, ze to nie koniec płaczu, bo popiskuje wciaz...

• Mamusia
hej Kobietki 🙂

mamy internet na kilka dni, szwagier pożyczył swojego orange'a 🙂 strasznie powoli chodzi i nerwy zżera, ale przynajmniej mogę się Anią na nk pochwalić 😉

córcię mam jak na razie grzeczną 🙂 tylko je i śpi 🙂

Mam nadzieję że u Was dobrze, dzisiaj już nie nadrobię, może jutro się uda 🙂
jeszcze zmienię suwaczek i zmykam :*

Karolcia 🙂 dzięki 🙂

• Mamusia
Hej kobietki!
Toja, córunia słodziak przesliczny 🙂 😘 dla Aneczki.

Karola, ja mam z Kubusiem ten sam problem, pręży się i płacze i tylko pryka, dzisiaj jeszcze nie udało mu się zrobić kupki. Wczoraj męczył się cały wieczór, aż mamusi masażyk pomógł i poszło, ale niewiele 😞 Teraz narazie słodko śpi, ale to chyba cisza przed burzą, czuję, że znów wieczór będzie męczący 😞

Cały dzionek dziś przesiedzieliśmy u moich rodziców. Było bardzo przyjemnie i trochę udało mi się odsapnąć. Mama zaoferowała się zostać z syneczkiem w tygodniu, żebym mogła się wybrać do kosmetyczki i polatać po ciuszkach 🙂 A tak poza tym - błogo bez teściowej nad głową :P Szkoda, że tylko do jutra 😞

Miłego wieczorku i spokojnej nocki mamulki.

• Mamusia
Hello!

Tojus dla Aneczki 😘 śliczna jest :laugh:

My masowaliśmy brzunio, to jej przynosiło ulgę i sobie baczulki puszczała a dziś już 2 kupalki zrobiła ku naszej radości 🤪

Zaliczyliśmy spacerek godzinny po mieście a później odwiedzili nas rodzice Arka, jego tata dopiero drugi raz widział Łucję!!!
😲
Jego mama była u nas i za każdym razem mnie trafia bo ciągle targa mała na łapach, dzisiaj ją tak wykończyła, że aż zanosiła się płaczem. Jak leżała spokojnie w łóżeczku to ja na ręce brała to Fuśka w ryk, zaczęła ja bujać ta jeszcze głośniej i tak w kółko, dosłownie karuzele jej zrobiła 😠 😞 oczywiście powiedziałam A że mi sie to nie podoba a on jej zwrócł uwagę :P tylko że zbytnio do niej nie dotarło, ze to ona źle robi i stwierdziła że pewnie coś boli mała i dlatego tak płacze 🤢 😠
eee szkoda słów

• Mamusia
Hej kochane!

Ostatnio nie mialam zbyt wiele czasu,jakos nie idzie tak jak bym sobie zyczyla 😞 😠
Phillip przestal spac w dzien,nie wiem co mu sie stalo,ostatni tydzien tylko marudzi,zasypia jedynie kiedy jestem przy nim 🤔
Staralam sie zalatwic chrzest w polskim kosciele,ale bez skutecznie,ksieza sie migaja jeden do drugiego odsyla 😠 w srode ponoc cos uda sie zalatwic.Na dokladke padl mi automat do prania,a nowy dopiero przywioza jutro!!!
Maz siedzi calymi dniami w pracy i tak,az do swiat! 😠

Karola83 swietnie,ze juz ok z oczkami Lucji,szkoda tylko,ze kolka ja dopadla 😞 ,oby wiecej jej nie dostala.Co do tesciowej to znam bol moja dokladnie tak samo,a co mnie najbardziej wkurza,ze kazdy placz Phillipka tlumaczy bolem brzusia!!!

Inka masz cudowna mame,dziewczyny maja racje co do sprawy z tesciowa,chyba zapomniala jak ciezkie sa pierwsze miesiace bycia mama.

Ata,a co u Ciebie slonko?

Toju,Anulka cudowna,piekny ma usmiech,jest przeslodka 🙂 😘

karola Twoja Natka to grzeczna dziewczynka,aniol nie tylko z wygladu.

• Mamusia
Właśnie dzieciaczki szykują się do szkoły, zaraz wyruszamy, a potem do mamy, zobaczymy jakie plany na dziś 🙂
pewnie na cmentarz pojedziemy...
Popołudniu idę do prawnika, bo mimo tego, że tato zostawił testament, trzeba przeprowadzić sprawę spadkową, więc trochę papierów trzeba załatwić...

• Mamusia
my dzis z Natka latane od rana...
szpital, poradnie, markiety...jestem wykończona...
w szpitalu ok, już nie musimy jezdzić 🙂
w poradni - tez dobrze, mała wazy 4100g, żółtzczki juz nie ma wogóle, mam ją kłasc częściej na brzuszku aby łapala lepiej równowage 🙂

moja córa dzis w nocy zaszalała:Pobudzołam ja o 24 na karmienie i glizda do 2.30 sobie "gliglała" a mamie spac nie dała 🤪 myslałam ze z siebie wyjde, ale jej usmieszki wynagrodziły wszystko 😆