Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja stanęłam z waga na 68kg chyba przez ciasteczka maślane, którymi się zajadam :P :laugh: (czyli nadal zostało mi do zrzucenia 6kg żeby wrócić do wagi sprzed ciąży 😞 ) no ale ja przytyłam przez ciąże 28kg, czyli 22 kg zrzucone w ciągu 6 tyg to chyba nie tak źle mimo wszystko 😉

Karolka Ty mało przytyłaś a karmisz piersią więc waga spada, a dodatkowo masz Bartulka, który też potrzebuje uwagi, a Ty masz więcej ruchu

A co do Naszych 6 tyg., to czas pędzi przy dzieciątku masakrycznie szybko 🤪

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Rany wieki mnie tu nie było!!!!!!!!!
Chciałam jeszcze raz pogratulować Wam dziewczynki 🙂 mamy super,mega śliczne pociechy 🙂 🙂 🙂
Tak dawno mnie nie było,że normalnie hasła zapomniałam i zalogować się nie mogłam:laugh:
Ciesze się,że mogłam wpaść chociaż na chwilkę 🙂

Piszecie o wadze,ja w sumie nawet się nie ważyłam,boje się 😉 :laugh: ale w ciąży dużo nie przytyłam,więc nie jest tak zle 🙂

• Mamusia
hej kochane!

Karola,alez ja Ci zazdroszcze spadku wagi,ja w ciazy przytylam 16kg i jak naraziezie zgubilam tylko 12 i stoi w miejscu!!! 😠 😠 😠

Chyba nie na kazda dziala karmienie piersia 😞 😠

Udalo mi sie dzis nareszcie zalatwic formalnosci zwiazane z chrztem,bedzie 28.11 tak jak chcialam 🙂
Musialam zabrac ze soba mojego baczka bo nikt nie mogl dzis sie nim zaopiekowac,troszke boje sie siedziec za kolkiem gdy maly jest w aucie,ale coz kiedys trzeba sie z tym oswoic. 🤢

karola83 kochana ladnie zjechalas z waga,w tak krotkim czasie i tobie mozna pozazdroscic.

mimi moj babelek tez jest nie spokojny gdy brzydka pogoda.
Na pocieszenie moge Ci powiedziec,ze ja jeszcze od porodu sowjej rodziny nie widzialam 😞 i watpie czy przed chrzcinami ich zobacze 😞

3majcie sie kochane mamusie dobrej spokojnej nocy wam zycze.

• Mamusia
hej kobietki!!!
Melduje się z ranka dopóki mały spokojnie leży sobie w łóżeczku i "gada" z zabawkami:P
No wczoraj popołudniu było znowu marudzenie, płacz, nawet w trakcie kąpieli 😞 🤢 Dopiero potem mój Szkrab padł tak koło 20.30 i zasnął oczywiście przy mnie,dopiero potem wytransportowałam Go do łóżeczka 🙂
ACSB dziś Twoje święto, więc życzę Ci dużo uśmiechu i miłości, mało łez i trosk oraz samych pogodnych dni 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
Zmykam zrobic sobie śniadanko 😉 Miłego dzionka kochane!!!

• Mamusia
ACSB 😘

Bądz tak szczęśliwa jak kwiat na wiosnę,
Gdy uśmiech słonca kielich mu rozchyla.
Niech wokół Ciebie pieknie kwiaty rosną,
A won ich słodka zycie Ci umila.
Wszystkiego Najlepszego !!!

oraz spóznione zyczenia rocznicowe:

Wszystkiego Najlepszego!!!
Juz 4 lata razem przezyte,
przeszliście razem wspólnie,
swoja miłośc wzajemnie przelewacie,
podziekujcie sobie wzajemnie,
że siebie wybraliscie wsród wielu...

• Mamusia
Witam porannie 🙂

ja dziś wyspana, młoda jak zasneła o 24-tej, to obudziła sie o 7.30 🤪
coś brzuchol mnie pobolewa 🤪 normalnie jak na miesiaczkę, mam nadzieje, ze to nie już 😞

młoda nakarmiona gaworzy sobie do obrazu, a ja na tosty nabrałam ochoty, do tego kawka i siedzimy wpatzreni w bajki Bartka 🙂

Miłego Dnia.

• Mamusia
Dzień dobry! 🙂

ACSB urodzinowy 😘 dla Ciebie

A ja wczoraj miałam istne piekło z Łucją, przez 3 godz tak mi dała popalić, że już miałam serdecznie dość, głowa to mnie do teraz boli. Biedulka męczyła się i ciągle mi wymiotowała nie wiem czy za dużo się najadła czy przez co ale dopiero ok 23 się uspokoiła po kolejnym cycu, na szczęście tego już przetrawiła i zasnęła po dłuższej chwili przytulania z mamusią :laugh:
Ok 4 była pobudka na cycula i śpi do teraz co prawda od 7 z nami w łóżku a teraz to już z samym tatusiem 🤪 🤪
Ona z rana to śpioch niesamowity ale popołudnia i wieczory to wojuje, no chyba, że spacerujemy to też smacznie śpi 😉

• Mamusia
Witam mamusie!

Bardzo dziekuje wam za zyczenia 🙂 kochane jestescie 🙂

Moj misio przespal dzis 8h bez przerwy na jedzonko 🤪 🤪 🤪
wykapalam go wieczorkiem i o 21 poszedl lulac,pobudka byla dopiero o 5 🤪 tera lezy sobie grzeczniutko w lozeczku i podziwia misiaki.
Tym czasem ja lece ogarnac mieszkanko i siebie 😉

Jeszcze raz dziekuje dziewczyny! 🙂

milego dnia kochane!

• Mamusia
Karolka dla Ciebie i Natalci 😘

Nas czeka szczepienie w przyszłym tyg, kurde mam nadzieje, że nie będzie źle.

A ja nie wiem co mam robić bo już myślałam, że mam spokój z tym ulewaniem itp. a tu od wczoraj znowu masakra, i to nie tyle ulewanie co mała mi normalnie jakoś po godz od jedzenia normalnie wymiotuje, istny ser i nie wiem jaka może byc przyczyna. Cyca dostaje częściej ale za to na krócej i to też nie pomaga. 😞
Normalnie nie wiem co robić, bo przecież ona się męczy a jak idę do lekarza (oczywiście prywatnie) to słyszę to samo, że wszystko jest ok i karmić cycem

Spokojnej nocy 😘

• Mamusia
hej kobietki!!!
Ja dzisiaj troche pospalam, bo nakarmilam małego o 8ej i dopiero przed chwilą się obudzilam ☺️
Nocka minęła jak zwykle 2 razy wstawalam i 3 nad ranem, ale to juz u nas standard 🙂
Mi po szczepieniu mały nie dokuczał, gorzej po przyjeździe tutaj było, tak jak wam wczesniej pisalam,dokuczal strasznie..
Karola my na usg bioderek we wtorek mykamy, nie martw sie bedzie dobrze 😉
Karola83 może warto znaleźć bardziej kompetentnego pediatrę 🤨 Ja jeszcze slyszałam o takim mleczku antyrefluksowym czy cos takiego 🤔 jak sie dzieciaczkom za bardzo ulewa, może warto spytać lekarza.Dla Ciebie i Łucji 😘
Zmykam prasować, miłego piątku kochane 😉

• Mamusia
hej kobietki

nie było mnie tyle czasu bo znów byłyśmy w szpitalu 😞 wiem że są telefony, ale nie miałam głowy...

Ania mi wymiotowała 😞
Karola83 widzę że u Ciebie to samo...
Ale się nie martw - byłyśmy trzy dni w szpitalu i dowiedziałam się tyle że Ania je zbyt łapczywie i łyka zbyt dużo powietrza przy tym, dlatego wymiotuje.
chlustało z niej strasznie...

Pokazali mi jak ją przystawiać - brzuszek do brzuszka, dziecko nie może mieć przekręconej głowy na bok i jego buzia musi być całkiem wypełniona piersią - nos i broda mają dotykać piersi i buzia szeroko otwarta.

Jesteśmy już w domu drugi dzień, wymioty się nie powtarzają więc raczej to nie był wirus, tylko złe przystawianie.

No ale nie ma pięknie, chyba zaczynają się nam kolki 😞 wczoraj wieczorem, przed 18:00 zaczęła marudzić, potem płakać - takie nagłe krzyki i prężenie się... Cały czas chciała do cyca a przy nim płakała... Normalnie wymiękałam 😞

• Mamusia
Hej Mamulki!

Karola my wczoraj też mieliśmy szczepienie, niestety nie jest to przyjemne ani dla maluszka ani dla rodziców 😞 Narazie młody jest w miarę spokojny. To znaczy prawie cały czas śpi, ale jak się budzi to troszkę pojękuje, zje i szybko znów zasypia. Gorączki na szczęście nie ma, śladu po szczepionce też nie, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Poza tym Kubuś był wybadany, wszystko gra, rozwija się prawidłowo, waży 5kg nasz Klocuszek 😉

Pozdrowionka i buziole 😘

• Mamusia
Witajcie dziewczyny.
Nocka nie była az taka zla, młoda nie goraczkowała 🙂
Jednak budziła się na cyca co 3godz. i zaraz zasypiała.Inka moja Natka też strasznie senna jest. Tylko picie, przewiniecie i spanko znów 🙂
Kilka dni i minie. Ja mojej wczoraj nie kapała, tylko mylam reczniczkiem bo nie chciałam moczyć miejsc gdzie była szczep..
Natka wazy 4260g, w koncu zaczyna przybierać 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!!!
Inka no to ładnie Kubuś przybrał na wadze tak samo jak mój Szymek 😉 😆 Dla Was 😘
Karola to dobrze,że Natalka bardzo nie dokuczała po szczepionce 😉 Piszecie ,że dzieciaczki są senne-mój Szymcio też dzisiaj zaspany, ze szok własnie teraz kima razem z tatą:P
Toju mam nadzieje,że Ani juz ulewac sie nie bedzie 😉 Nie martw sie 🙂
Ja byłam już na kontroli u gin i tak glupio wypadło,ze wlaśnie okres mi wyskoczył 🤢 W sumie zbadała mnie i powiedziała,ze moze to być juz miesiączka i kazała obserwować sie dalej. Z tego wszystkiego nawet zapomniałam sie zapytac czy juz mogę kochac sie z moim mężem 🤢 ☺️ ☺️ ale kwas... 🥴

• Mamusia
Dziś wyszłam do miasta sama 🤪 mąz został z dziećmi, a ja szalałam po sklepach 🙂
Kupiłam sobie sukienkę 🙂 prezent od męza urodzinowy 😆 i juz kilka prezentów na swieta 🙂
Mojej Natce kupiłam super ALBUM MAŁEGO DZIECKA 🙂

zaraz inaczej sie czuje, po takim samotnym wypadzie na misto 🙂a moja córa az mnie pożarła jak wróciłam 🤪

• Mamusia
hej kobietki!!!
Witam sobotnio 😉 Moi chłopcy spią, a ja już od 7ej na nogach 🤪 Jakos tak spać nie mogłam, bo piękny dzień się zapowiada i słoneczko już od samego rana zagląda do naszego okna:P :P
Trochę mi smutno,że na Wszystkich Świętych nie jedziemy do domu..w sumie to pierwszy raz te święta zdala od rodzinnych stron spędzam i jakoś tak mi dziwnie 😞
Karola nie ma to jak samotny wypad na miasto, z tym masz racje 🙂 🙂 I jeszcze jak sobie kobieta coś kupi, to humor poprawiony od razu 😁 😁 🤪 🤪 Dla Ciebie 😘
A z tym seksikiem to masz racje Karola ja tez nie mam do tego głowy ostatnio, bo zmeczona jestem 🤢 i powiem Ci ze coraz ciężej mi sie wstaje w nocy do malego 🤔
No ja zmykam, moze do biedronki wyskocze poki wszyscy śpią 😉 Zajrze później 🙂 Miłej soboty

• Mamusia
Mimi mi tez cięzko wstawać do małej.Dzis znów pobudka co 3godziny byla. Jestem padnieta, a przed nami długi dzień.
Cmentarz dziś musze odwiedzić, bo jutro nie pojade z małymi dziećmi, bonie przejde 😞Troche mi smutno, bo lubie spotkania całej rodziny przy grobach dzidków i pradziadków, tym bardziej, ze niektórych widzi sie tylko na te swieta bo są z bardzo daleka.

Mimi for you 😘