Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Toja cieszę sie, ze juz Aneczce lepiej i nie wymiotuje. Karola83 moze też macie ten sam problem, chyba musiałabyś porozmawiac z dobrym pediatrą.A jesli nie, to moze rzeczywiście mała mała ma podrazniony przełyk lub objawy refluksu.

Monia co u Ciebie??

Miłego dnia, wpadne wieczorkiem bo dzis mam samotne popołudnie i wieczór...

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamusiulki! :laugh:

Mi Łucja załapała infekcję katarową 😞 poleciałam szybko do pediatry i dostała syropki i kropelki do noska, na szczęście obyło się bez antybiotyku. ale męczy się biedulka 😞

Pytałam się lekarza o te wymioty i ulewania i powiedział, że dopóki dziecko przybiera na wadze to nie ma co się martwić bo to normalne i może nawet trwać do 5 m-ca bo wszystko jeszcze jest mięciutkie w przełyku i dopiero się kształtuje.

A i za radą Toji obracam mała na bok przy karmieniu, żeby główka była prosto a nie odkręcona i pomaga, bo ulewa jej się tylko przy odbiciu 🤪 a później już nie 🤪

Co do wagi to i tak chyba moja Łucja nadal prowadzi, bo ma już prawie 5100g :laugh: i rośnie jak na drożdżach, musze jej dokupic ciuszki na 68, bo wyrasta ze śpiochów 62 i bodziaków 56. skubana ma długie nogi :laugh: 😉

• Mamusia
Karolka 😘 dla Ciebie na ten samotny wypad na miacho :laugh:

Ja tez czasem lubię tak sobie wyskoczyć ale i tak szybko wracam bo mi straszliwie tęskno za Fuśką 😁

Powiem Wam, że ja podobnie juz coraz mniej się wysypiam, przez to przestawienie czasu, Łucja mi się też przestawiła i budzi się w nocy i nad ranem, a tak przesypiała mi calutką noc. Chociaż jak dostanei cycula ok 6/7 to śpi później do 10-11 tak jak teraz :laugh:

No nic zmykam zjeść śniadanie i uszykować do miasta.

Udanej soboty kochane 😘 :laugh:

• Mamusia
dzień dobry 🙂

Karola83 mojej Ani też się czasem uleje przy odbiciu, ale już nie wymiotuje, nie chlusta z niej tak pod ciśnieniem...
Dla Twojej Łusi 😘 żeby szybko katarek przeszedł.

Karola ale poszalałaś 🙂 ja w mojej wiosce to sobie mogę jedynie pójść do warzywniaka 😁 😁

No ale, mieszkanko w Opolu już się wykańcza - kafle, elektryka 😁 W grudniu się wprowadzamy, a wtedy ja też poszaleję 😁 😁

Mimi, ja też pierwszy raz święta poza domem i bez rodziny... Nawet z domu nie będziemy wychodzić bo Ania jeszcze nie może po szpitalu...

• Mamusia
Cześć dziewczynki,
troche mnie nie było, ale jakoś czasu brak na spokojne siedzenie 😞 . Jakoś ostatnio wszystko w biegu normalnie u mnie. Ale ogólnie wszystko dobrze. Młody tylko katarek załapał i męczy się bidulek. Odciągam mu go ta Fridą ale zaraz nachodzi nowy 😞 . Pewnie ja go zaraziłam 😞 .
A tak to młody już coraz mniej mi śpi, więc trzeba przy nim siedzieć i zabawiać. Dobrze że nas troche w tym domu jest:P i kadży po troszku pilnuje i zabawia. Ale jak trzeba to też grzecznie w leżaczku leży i mamie da np. obiadek zrobić 🙂 .
A no i kupiłam sobie ta chuste, rewelacyjna sprawa. Młodemu przypadła do gustu, jest przy mnie i jest spokojny a mnie ręce od noszenia nie bolą 🙂

Uciekam na śniadanko.
Miłego i spokojnego dnia 😘

• Mamusia
Hello!

Dzisiaj znowu nie udało mi się wyspać, Łucja wariuje od 8 w nocy budziła się też co 3 godz jak nigdy, więc kolejna nocka nieprzespana 🤨 Ale najgorsze chyba w tym wszytskim jest to, że nie mozna ani kawy ani żadnego energy drinka, który mi się marzy od początku ciąży 🤢

Ale najważniejsze, że małej już lepiej, została tylko malusi katarek 🙂 ale myślę, że za dzien dwa odpuści i będzie po infekcji.

Dzis sama w domu (tzn z moimi rodzicami jedynie) Arek pojechał do swojej babci ze swoimi rodzicami, w sumie miałam jechać z nim ale wolę nie ryzykować zdrowia Łucji i posiedzieć w domu, później wyskoczymy na spacerek ale też nie za długo bo zimno strasznie u nas.

• Mamusia
Karola , kupiłam chuste na allegro dokładnie od tej pani. Wiśniową taką.
http://www.allegro.pl/item795674843_chusta_elastyczna_shade_of_blue_gratisy.html

Jest w gratisie taki woreczek do chusty i instrukcja z wiązaniami. Ta była najtańsza z tych co oglądałam , a naprawde jest super.

• Mamusia
hej kobietki!!!
My niedawno wróciliśmy ze spacerku,jest tak zimno,że szok, więc długo nie zabawiliśmy 😞 bo tez wole nie ryzykowac przeziębienia malego 😉 A teraz robimy obiadek i oglądamy Króla Lwa we trójkę 🙃 🤪 :laugh: :laugh:
Karola83 dobrze,ze katarek Łucji przemija 😉 Dla Was 😘
Moni widziałam tą chuste rzeczywiście bardzo fajna sprawa 🤪
Toju dobrze,że Aneczce już się tak nie ulewa 😉
Dla wrześniowych aniołków[*][*]..
Miłego dzionka 😉

• Mamusia
Hej babeczki,
dzionek nam jakoś zleciał na leniuchowaniu w domku. Nie byliśmy na grobach , jutro pojedziemy. Dzisiaj były takie korki że głowa mała. A mama nie mogła zostać z dzieciarnią. No nic , dziadki w niebie napewno zrozumieją 😉i wybaczą.

Tojuś, nie nosze pionowo 🙂 . Młody leży sobie boczkiem. Wszytko o chustach znajdziecie na stronie chusta.pl.
Tam teżznalazłam to wiązanie żeby dziecko mozna było na"leżąco" nosić.

Buziaki, uciekam na karmienie 😘

• Mamusia
hej kobietki!!!
Karola jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek 😆 😆 😆 😆 😆 😆 For you z tej okazji 😘
Ja własnie po sniadanku, pranie włączylam,a mały zasnął 30 min temu 🙂 U nas zimno ,że szok brrrr, nie lubie jesieni 😞
Wczoraj moj syn jakiś niespokojny byl, strasznie marudził i non stop przy cycu od 17ej do 19ej 🤢
Toja to normalne nie martw sie, ja tez przez to przechodzilam, także glówka do gory 😉
moni rzeczywiście fotka pierwsza klasa 😉
Zmykam 😉
Milego poniedzialku 😉