Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
co do karmienia to ja na dzień dzisiejszy daje Łucji w ciągu dnia 2 butle sztucznego a reszta to moje, i czasem herbatkę też z hippa, mam koperkową, na trawienie i uspokajającą ale to rzadko i w niezbyt dużych ilościach 😉

A właśnie mi pediatra mówił,że nie zbyt można podawac sztuczne, bo albo cycol albo sztuczne 😞 i bądź tu mądry...

• Mamusia
Karola83 napisał:
co do karmienia to ja na dzień dzisiejszy daje Łucji w ciągu dnia 2 butle sztucznego a reszta to moje, i czasem herbatkę też z hippa, mam koperkową, na trawienie i uspokajającą ale to rzadko i w niezbyt dużych ilościach 😉

A właśnie mi pediatra mówił,że nie zbyt można podawac sztuczne, bo albo cycol albo sztuczne 😞 i bądź tu mądry...

Karolcia jak podajesz 2 razy sztuczne mleczko to nie tak żle.
Moja na chwile oboecną tylko cyca dostaje, chyba że naprawde marudna jest a ja mam flaczki to daje jej butle, ale to się zdarza 1-2 razy w tygodniu.
Zauwazyłam tez róznice i ilosci pokarmu gdy mam załozony stanik do karmienia swobodny to mam duzo pokarmu, piersi są pełne, jak zakładam stanik usztywniany to jest znacznie mniej i piersi są bardziej miękkie.

• Mamusia
Witam porannie 🙂
Dziś wyspana na maxa jestem. Bartus przespał cała noc bez goraczki 🙂Natalke jak nakarmiłam ok23 to obudziła sie o 6.45 🙂
Teraz szybko sok malinowy ciepły spijam i jade do Szpitala na kontrole z małą. Dzis u Nas wietrznie bo słysze jak wiatr za oknami chula 😞

Miłego przedpołudnia kochane 🙂

• Mamusia
hej kobietki!!!!
U nas też noc w miarę spokojnie minęła, maly obudził się o 24ej potem o 4.30, więc wyspana jestem w miare 🙂
Karola u nas też dzisiaj wietrznie i chyba na spacer nie wyjdę 🤢
A co najlepsze to chyba zrobił mi się zastój w jednej piersi, boli mnie i stała się cięższa, to możliwe po 3 miesiącach w ogóle?? 🤔
Jestem w szoku normalnie, bo karmie z obu na przemian a tu taki psikuś 😲
Karola83 mój Szymon dostał głównie pieniążki, ale też obraz na ścianę i taką zabawkę fajną z lustereczkiem 😉
Moni wcale się nie dziwie, że nie masz czasu przy trójce szkrabów 😲 i tak jestes bardzo dzielną mamą 😉 Dla Ciebie 😘
Miłego wtorku słoneczka!!! 😉 😉

• Mamusia
Cześć kobietki,
młody śpi to korzystam z okazji i usiadłam na chwilke. Byliśmy już rano na szczepieniu. Młody dzielny tylko zakwilił raz a tak to spał jakby nigdy nic 🙂 Waży już skubany 6900 i ma 64cm. Osuchała go lekarka i jest wszystko o.k. Ale znowu widze że ciemieniucha mu wychodzi 😠

• Mamusia
Karola83 , mnie lekarka mówiła że dlatego się pyta np jak jest dziecko karmione tzn czy sztucznie czy naturalnie bo od tego zależy jakie ilości można podać wit D i K, bo w sztucznym są już te witaminy i żeby ich nie "przedawkować". A tak to większego wpływu dla dziecka nie ma że jest mieszanie karmione.

• Mamusia
Hej kobitki!

Dzięki za rady odnośnie karmienia i prezentów :laugh: 😘

Póki co to Łucja więcej mojego mleka je i czasem dostaje jakąś herbatkę.
I Karolka chyba miałaś rację odnośnie picia inki, bo ja praktycznie przestałam pić i ciężko było z mlekiem a teraz znowu zaczęłam pic i jest trochę więcej tego pokarmu 😉

• Mamusia
Monia dla Ciebie i Maksia na te 3 m-ce 😘
Jak to szybko leci 🤪

U nas ciężka noc... Pobudka o 2 na cyca, a później do 5 czuwanie bo takie wiatrzysko u nas, że Łucja dosłownie szalała taka była niespokojna 😞 i znowu zgłodniałą. Ja już nie dawałam rady więc wzięliśmy Fuśkę do łóżka i Arek wtykał jej smoka aż spokojnie usnęła :laugh: