Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcaię ja dziś byłam ze swoją u lekarza z pepkiem bo miała zaklejony bo wcześniej zrobiła się jej przepuklina dziś jej odkleil i powiedział że wrac się jej ta przepuklina zakleil jej jeszcze na 2 tyg. I powiedział że że jak się dalej będzie wracać to będzie miała mały zabieg operacyjny . Jeju tak się martwię mam nadzieję że obejdzie się bez tej operacji 😞 a tak pozatym zimke mam robi. Dziewczyny mam pytanie niewiecie może jak rozlicza pity to jak ktoś np. Robił remonty w domu dom stoi na kogo innego a faktury są na mnie czy na męża czy można się tak rozliczać , czy to musi być właściciel zeby mieć kasę za rozliczenie ?

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej babeczki 🙂 ,
Nie zaglądałam ale w ferworze przedświątecznych porządków byłam. Takie miałam dopalanie że już mieszkanko na tip-top posprzątane, ubrane 2 choineczki i prezenty popakowane 🙂 . Jutro jeszcze tylko stroik na stół zrobie i mam labe do świąt:laugh: .
Dzisiaj moje dziewczynki zaliczyły saneczki z tausikiem, a ja pochodziłam troche z młodym.

Ja też już jadłam pomarańcze i tez nic się nie działo.Chciaż nie- jak zjadłam to po karmienu młody strzelił gigantycznego kupala 🤪 . Chociaż nie wiem czy to ma związek 🤔 , ale wciagnełam 3 pomarańcze wtedy ☺️ .

Asiu, moja koleżanka tez długo walczyła z przepuklina u synka( a miał ja jak śliwka-dużą) , ale udało się bezoperacyjnie. Więc u Was na pewno też będzie dobrze.
Wydaje mi się że mieszkanie musi byc na Was żebyście mogli te faktury odliczyć. Ale najlepiej będzie jak zadzwonisz do Urzędu Skarbowego -oni Ci tam wszystko wyjaśnią.

• Mamusia
Mimi83,ja z majowek.
Wiesz ja karmilam piersia i zaczelam dawac malej kaszki,jakies starte jabuszko od ok.5,5 miesiaca.A obiadki wprowadzilam w 6 miesiacu.Moja mala po 5 miesiacu zaczela sie czasciej budzic w nocy i byla serio niespokojna i pomyslalm ze juz jej moje mleczko nie wystarcza,na poczatku odciagalam mleczko do butelki ,lekko podgrzewalam w garnuszku z ciepla woda i dosypywalam pare lyzeczek zwyklego kleiku ryzowego. I taka butelke podawalam jej na noc.Potem zaczelam jej dawac kaszke na sniadanie ale tez na moim mleczku,czasem jakies starte jabuszko.
A herbatek nie pije do teraz mimo ze ma 7,5 miesiaca,(Dalej jest na cycusiu,ona ich poprostu nie chce,czasem na sile wypije z 30 ml)
Mysle ze sama bedziesz czula ile masz mleczka,(oczywiscie nie myl np.z kryzysem,ja mialam 2 konkretne ale sie nie poddalam)i czy dzidzia gotowa juz na inne pokarmy.Ja radze Ci sie nie spieszyc z wprowadzeniem stalych pokarmow.6 miesiac to dolna granica a dzidzia moglaby byc nawet w niektorych przypadkach na mleczku mamy do 9.
Ale sie rozpisalam....hihihi.Zycze powodzenia i nie przejmuj sie kochana,dajesz dzidzi to co najlepsze!!!Badz spokojna

• Mamusia
Witam porannie.
U Nas przymroziło konkretnie, w mieszkaniu mam 17stponi 🤪 , zaraz zakasam rekawy i wio rozpalam w piecach.Już nie pamiętam, kiedy grzałam na dwa piece.

Na dworze mrożno, ale dziś wezmę młodą w wózek i niech sie troszke przemrozi.Dzis fryzjer w planach, musze tył sobie podciać 🙂

ps. pomozcie mi, nie wiem co tesciowej kupic na swięta 😮

• Mamusia
Hej babeczki,
Ja juz po śnadanku, młody grzecznie śpi. Zaraz się ubieram i muszę wyjść po zakupy-brrr a na termometrze -14C 🤢 . Ale jak mus to mus.

Wiecie co ,zapomniałm Wam wczoraj napisać. Przyszedł ten projektor dla Maksia. I powiem Wam że troche się zawiodłam 😞 . Te światełka troche słabo widać,myśłam że je będzie mocniej widać na tym suficie czy ścianie. Ale muzyczka ładna i póki co młody słucha grzecznie 🙂

• Mamusia
Moni napisał:

Wiecie co ,zapomniałm Wam wczoraj napisać. Przyszedł ten projektor dla Maksia. I powiem Wam że troche się zawiodłam 😞 . Te światełka troche słabo widać,myśłam że je będzie mocniej widać na tym suficie czy ścianie. Ale muzyczka ładna i póki co młody słucha grzecznie 🙂

Monia ja tez kupiłam ale z Kubusiem Puchatkie z Tomy.
Musi byc kompletnie ciemno nigdzie światła, to wtedy jest super efekt. Najlepiej jak mała w nocy karmie i potem do uspania jej wlączam.
Bartek tez zachwycony.

• Mamusia
Moni napisał:
Kar_ola napisał:
...
ps. pomozcie mi, nie wiem co tesciowej kupic na swięta 😮

Karolcia ja swojej kupiłam korale-ale ona to lubi takie pierdołki. A w tamtym roku daliśmy golfik.

też tak myslałam, tym bardziej, ze lubi 🙂
ale w ostatnim tygodniu kupiła sobie chyba z 3 pary 🤪
to chyba tak nie bardzo...

• Mamusia
Moni napisał:
Hej babeczki,
Ja juz po śnadanku, młody grzecznie śpi. Zaraz się ubieram i muszę wyjść po zakupy-brrr a na termometrze -14C 🤢 . Ale jak mus to mus.

Monia ja tez juz bylam na targu. Młoda nakarmiłam o 7-mej, Bartka do przedszkola odstawiłam i szybko pobiegłam na zakupy. Kupilam kosz wiklinowy na drewno dla moich rodziców. Postawia sobie obok kominka 🙂.

• Mamusia
Hej kofane! 😉

U nas też biało i mroźno, a Łucja sanek nie ma 😞 😉
Asia ja słyszałam, że do -10 spokojnie można wychodzić, tym bardziej, że nasze dzieciaczki już trochę zahartowane.

Ja chyba wezmę Łucję na krótki mroźny spacerek, wczoraj byłyśmy godz a i tak była później spokojna, chyba troszkę jej pulinki przymroziło :P

• Mamusia
A ja sobie tak właśnie pomyślałam, że jest grudzień czyli rok temu pozachodziłyśmy w ciążę !!! 🤪

Co do prezentów to mój trafiony, tzn od moich rodziców Fuśka dostanie tą przytulankę ale jej wczoraj pokazaliśmy i była nią zachwycona 😉 nawet rączki sama do niej wyciągała i dotykała. Pierwszy raz tak zrobiła 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
hej kobietki!!!
Moni dla Ciebie 😘
Dzięki Karola za porade, nie zamierzam sie wiec spieszyć z nowymi smakami, póki co małemu wystarcza tylko mleczko:P
U nas też śnieżnie i zimowo, ale jakiś wiatr chyba zimny wieje, bo widze przez okno 🤔 Ja z małym już raczek nie wychodze, bo nawet nie mamy termometra jeszcze i nie wiem ile st. jest na dworku 🤢
Z przed światecznych porządków to ja dopiero podłogi wypastowałam, mialam w planie mycie okien ale chyba już nie dam rady, zwłaszcza ze jest mróz 🥴
Ja już zyję tylko naszym wyjazdem, w koncu to juz za 6 dni 🤪 Taka jestem szczęśliwa:P :P
kochane zmykam, bo Szkrab już sie obudził:laugh: 😲
miłego piątku!!!