Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny jestem poprostu w szoku, bo mojemu Szymusiowi wychodzi chyba pierwszy ząbek 🤪 🤪 🤪
Dzisiaj cały dzień marudził, wiec sprawdziłam mu dziąsełka i na dole wyczulam " coś" szpiczastego, wygląda mi to na dwójke dolną, ale "to" wychodzi z boku dziąsełka 😲 czy to dobrze????? 😞
Kurcze nie wiem co robić, czy mu czyms smarowac czy co 🤢 🤔
No jestem zaskoczona i to bardzo 😲 🤨 i w końcu sama nie wiem czy to zab czy nie 🤢 😞

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
powiem Wam, że przeraża mnie ta cała przedświąteczna goraczka, chociaż jeżeli chodzi o jedzenie to i tak mama wszystko przygotowuje, ja jedynie pomogę polepić pierogi, bo wolę sprzątać niż gotować.

Kurde ale mi się nic nie chce, jestem zmęczona i mam okropnego lenia ☺️

Póki Fuśka śpi i nikt nic ode mnie nie chce to idę poleżeć 😆

Miłego wieczoru

• Mamusia
Witam wieczornie 🙂

Mimi,a to historia,a juz myslalam,ze Szymcio na swieta bedzie mogl podgryzac mleko pierwszym zabkiem 🙂 😉 no,a pomyslki zdarzaja sie wszystkim 😉 😘

Wydaje mi sie,ze naszym maluszkom juz dokuczaja swedzace dziaselka 🙂 wkoncu do zebuchow nie zostalo juz duzo czasu 🙂, napewno juz pracuja intensywnie by wkoncu wyjsc 😉

karola83 mnie tez jakos specjalnie nie nastawiaja te swieta 😞
Nie mam checi doslownie na nic,jeszcze nigdy nie bylam tak spozniona z wszystkim jak w tym roku.Dopiero dzis zakupilam prezent dla meza,zostaly jeszcze dla rodzicow.
No i te przygotowania do wigilii,jakies ciasta trzeba upichcic,salatki itd... Jakby mi sie tak chcialo jak sie nie chce to juz pewnie produkty bylyby skompletowane i chec do dzialania,a tu nic,musze sie zmusic b to ogarnac 😞 😠

karola83 nastepny 😘 leci do Ciebie 🙂 na poprawe nastroju przedswiatecznego 😉

Tym czasem milej,spokojnej nocy! 🙂

• Mamusia
Mimi kochana weż małą łyzeczkę i popukaj w ten ząbek, jak poczujesz ze ro tak jak ząbek twarde to wyszedł pierwszy!!!Dla małych dzieci kupuje sie zel przeciwbólowy na lzejsze zabkowanie, który trzyma się w lodówce, naprawde przynosi efekty. Bartuś np nie był az tak marudny, choc pierwszy ząbek dostał ok9 miesiaca.

Moja też całe raczki wcina, dzis aż sie zakrztusila prawie własnymi palcami.

Co do swiat, to mnie ciesza jedynie, ze T będzie z Nami cały czas. Teraz wciąz go niema, a te kilka godzin to jest nic. Teskno mi.
Ciesze się ze wzgledu na synka, on strasznie przezywa i odlicza. Dziś choinke stroilismy- on 2 bombki zawiesił, 3 zbił a reszte ja:P

DOBREJ NOCY!!!

• Mamusia
hej kobietki!!!!
U nas nocka spokojnie, ale ja tak sie podekscytowałam tym wczorajszym wydarzeniem, ze szok 🤪
Stwierdziłam,że poczekam jeszcze troche i pooobserwuję "to coś" w buźce maluszka, a jak sie powiekszy to pojdę za twoją radą Karola i zastosuje tą łyżeczkę:P Dla Ciebie i Bartusia 😘 za ubrana choinkę 😉
Mój Szymon też tak pcha paluszki do buzi, ze normalnie ma az odruch wymiotny 😲 😲
ACSB no też tak myslę, ze Szkraby nasze już pracują nad pierwszymi ząbkami i pewnie swedzące dziąselka im dokuczac już zaczynają:laugh:
Ja powiem wam tak :z przygotowań to zamierzam upiec makowca i podzielić kawałek dla teściowej, kawałek dla mojej mamy 🙂 I może sałatkę jakąś zrobię 😉I tyle, bo jedziemy dopiero w Wigilie do rodziców wiec za wiele im nie na pomagam 🤢
Zmykam, bo Szkrab już się wierci 😉 😲
miłego dzionka Słoneczka!!!

• Mamusia
cześć 🙂
'nowa' pralka już hula 🙂

Ja wczoraj pomyłam okna i doprowadziłam pokoje do możliwego porządku 😉 jeszcze M musi narzędzia powynosić, ale to jak wszystko będzie pokończone...

Dzisiaj piekę 🙂 keks, ciasto daktylowe i pierniczki (takie co nie muszą leżakować 😉 )

miłego dnia kobietki!

• Mamusia
Hej!

Moj synus pobil dzis rekord w spaniu!
O 20-stej zapadl w sen,o 24 obudzil sie wyglodnialy i krotko przed piata,najpierw smial sie do ciemnosci po czym uznal,ze w brzuszku burczy 🙂 pewnie pospalby dluzej,ale kupal go przycisnal 🙂
Teraz standartowo znowu slodko spi 🤪 🤪 🤪

karola83 obiecany 😘

• Mamusia
Dziekuje kochane ☺️ 😉

No dziewczyny i ja zabieram sie od jutra z powaznym podejsciem do przygotowan,dzis choinka zablysla w pelnym wystroju,a to sie Phillip zdziwi jak sie obudzi 😉 🙂
Poki co tylko pierogi gotowe w zamrazarce.
A jutro w planach ulubione ciato bananowe meza,salatka warzywna,sledz na slodko,moze jeszcze jakies ciasto,kusi mnie makowiec z bakaliami.
Reszta w dzien wigilii bo musi byc na swieze 😉

mimi 😘 udanego wypieku!
nastepny zarezerwowany dla karolci 🙂

trzymajcie sie cieplutko babeczki,milego wieczoru 😉

• Mamusia
Hej kobietki!
Nawet nie wiedziałam, że tak długo mnie nie było na brzuchalu 🤨 Tak szybko te dni mijają... U nas już przygotowania do Świąt zakończone, prezenty są prawie wszystkie, na dwa jeszcze czekam, bo zamówiłąm na ostatnią chwilę 🤨 Teraz stresuję się, że nie dojdą w porę 😞 Pierożki i uszka teściówka nalepiła i zamroziła, jutro jakieś ciacha popieczemy, a reszta w wigilię.

Mi Kubala też z ząbkami szaleje, pcha rączki do buźki, aż się krztusi... I nocki ma ostatnio jakieś niespokojne. Wczoraj to przez całą noc wstawałam średnio co 20 min. 🤢 Nad ranem to już padałam na twarz 🤢 Dziś też się budził, ale dopiero od 4-tej, tak co ok. pół godzinki, a o 6-tej wstawanie przejął M., a ja pospałąm do 9-tej 🤪

• Mamusia
hej dziewuszki!

Inuś na ciężką nockę 😘

a ja dziś od niepamiętnych juz czasów zdrzemnęłam się popołudniu z moją córeczka 🤪
Normalnie prawie 2 godz sobie pospałyśmy :laugh:

Co do łapek to moją Łucja tez ciągle pcha do buzi i tylko słychac jak mlaska :P
czasem tez tak ma że aż się krztusi albo ma odruch wymiotny bo tak daleko sobie wsadzi paluchy 😞
No i nie słucha sie jak mówię, że nie wolno 😉 😮

• Mamusia
Cześć cioteczki 🙂 ,
Chwila spokoju, więc usiadłam coś skrobnąć 🙂 .
Niby już mam wszystko ogarnięte, ale wiecznie coś wychodzi i czasu brak na siedzenie 😞 . Właśnie skończyłam piec 2 makowce i nawet mi wyszły 🙂 Zaraz idę łepek pofarbować , bo czas najwyższy.
Ogólnie u nas spokojnie. Maksiula tylko w dzień sie poprzestawiał i śpi mi po 15 -20 min a reszta to harcowanie. No ale nocki mi całe przesypia więc nie narzekam. Generalnie i tak grzecznie leży i daje mamusi porobić to i owo.
A ten projektor się chyba dopiero "rozchulał" bo teraz dopiero daje czadu światełkami 🙂 , więc cofam słowa że sie rozczarowłam.
Karola83-młody dostał właśnie tą ramke z glinką pod choinke i już się glinka słuszy 🙂

Kurcze tyle każda napiała że na drugi raz muszę chyba notować żeby każdej słówko napisać ☺️ .
Mimi- mogę podesłać masy makowej bo mój chłop chyba zrobił zapas tego na pare ładnych wigilii 🤪

Aha , no u nas też ślinotok- codziennie to zmieniam po pare śliniaków.I rączki też non stop w buzi.

Rety no i nie wiem co więcej chiałam napisać 🥴 .
Odezwła się może Ata?

• Mamusia
Hej!

Byłyśmy dzisiaj z Anią u lekarza i od razu była zaszczepiona 😉
dzielna dziewczynka - chwilę popłakała ale szybko się uspokoiła 🙂

Waży już 5930g! i ma 60cm. Duża już laska z niej 🙂

Karola Ty to masz chyba jakieś turbo doładowanie 🤪
tyle już masz zrobione, ja na razie tylko zakupy 🙃 🙃

ACSB fajny śpioszek z Philipka 🙂

Mimi, a tylko jedną biedronkę macie w okolicy?

dobrej nocy babeczki!

• Mamusia
Witajcię świątecznie ja ost trochę pracy w domu miałam wczoraj placki pieklam a dziś sałatki porobię jak dzidzia da i mamusi pomogę piec jutro to sprzątanie it wiadomo jak to jest wigilie moja mała nawet śpi w dzień i nocy też ale te nocy są różne nieraz się budzi na cyca co godzinę popije 5 min i dalej śpi może jej się pić chce narazie nie robię jej cherbatek tylko cyca daje niewiem ja jestem za tym zeby jej dawać cyca ale muj mąż ost powiedział żebym może jej zaczęła robić cherbatki ale ja za tym nie jestem zbytnio muwia zeby nie dopajac . Pozatym ładnie trzyma szczerkawke i też strasznie pcha rączki do buzi ost zauważyłam że sama sobie pype trzyma jak jej ma wypaść z buzi jakoś daje radę sobie ja ost ważyłam natalie i waży już 6 kg :-). A moja waga spadła do 54 stasznie na twarzy sechlam i w nogach brzuszka jeszcze mam trochę jak mam czas i chęć to trochę robię brzuszki

• Mamusia
Hejka !!! !!! !!!
Asiu jaka z Ciebie ranna ptaszyna. 😘 for you.
Kochana nie dokarmiaj małej jak nie musisz. Karm jak najdłuzej tylko piersią. Piszesz, ze chudniesz, malutka wyciaga z Ciebie wszystko. Jedz duzo warzyw i owoców, moze jakieś witaminy dla mam karmiacych 😆
Pamietasz, jakja pisałam, ze schne w oczach, teraz jest juz dobrze. Kilogramy nadrobione i czuje się normalnie. A brzuszek jest, ale co tam w końcu mamy tak sliczne córeczki, ze warto.

Toju kochana nie przejmuj się. Zdazysz ze wszystkim, a jak nie to nic sie przeciez nie stanie. Ja mam pomoc przy Natalce obu mam i babci, Ty jesteś w Opolu sama z mezem i małą.

Mimi u Nas w biedronce pełno masy makowej, jak chcesz to Ci kurierem wysle, jutro dojdzie 😉

Monia zawsze wszystko zrobione, a jednak coś się znajdzie. 😆

a ja sniadanko zjadłam, kawe podpiłam i zabieram sie za prasowanie fieranek...okna pomyte, ale czekamly na nowe szaty cesarza:P

Miłego Dnia.