Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kar_ola napisał:
no to napewno powietrze 🙂
moja to mówie, jak pisałam wczesniej katar ma 😞ale widze, ze troszkę polezy i zaraz oczka ma zmeczona i spi, dzis 2 spania po 3godz. byly i 2 po 1,5 🙂

miałam czas na tańce z żelazkiem:P

o to pięknie spała, ja nie pamiętam kiedy mi Łucja tak spała 😲
ogólnie ciężko się jej jakoś zasypia ostatnio wieczorami i musimy ją brać do łóżka a później przenosmy

• Mamusia
Kar_ola napisał:
podawałyscie już dzieciom cos innego niz mleko??

ja wczoraj na czubku łyzeczki dałam małej danonka, ale ona glupiutka i wczystko jęzorkiem wypchała na zewnatrz...poczekam jeszcze z miesiac 🙂

Ja planuję zacząć tak za ok. tydzień, może trochę marcheweczki, muszę jeszcze poczytać i się doedukować 😉 Ale ostatnio z przyczyn ode mnie niezależnych, młody zjadł kawałek piernika 😠 Myślałam, że wyjdę z siebie jak to zobaczyłam... A było tak: zeszłam z małym do kuchni, w której siedziała moja teściowa z męża siostrą i jej 2,5 letnim synkiem. Zostawiłam małego w foteliku, bo szwagierka strasznie chciała się nim troszkę zająć i poszłam po butelki do umycia. Jak wróciłam, po ok. dosłownie 0,5 minuty, szwagierka była na dobre zajęta rozmową z teściową, a mały kuzyn Kuby wtykał mu do buzi piernik!!! Szybko zaczęłam wyciągać mu okruchy, żeby się nie zachłysnął i zabrałam młodego. Dodam, że parędni wcześniej też u mojej szwagierki na rękach Kubusiowi zaczął wykręcać rączkę... Już nigdy go na chwilę z nimi nie zostawię. aten mały szwagierki, to jest tak rozwydrzony dzieciak, że czasami jak widzę co on wyprawia, to aż mnie nerwy biorą, a mamusia jego nic... Widziała juz w życiu różne dzieciaczki i spokojniutkie i niegrzeczne, ale takie w normie, a ten to bankowo jeszcze dodatkowo ma adhd...

• Mamusia
ja nie podawalam Bartkowi jedzenia ze słoiczków, chodzi mi głównie o obiadki, deserki sporadycznie jak lenia miałam, staralam się wszystko robic sama, w rezultacie młody nie chciał jeśc pózniej nic sztucznego 🙂

z Natalka tez raczej bedzie tak samo, mam pełno przepisó na obiadkli dla maluszków, deserki wiec bede kombinować 🙂

• Mamusia
Mimi83 napisał:
A ja jak na razie cały czas karmie piersią i chyba małemu wystarcza na razie, bo jest spokojny i nie domaga się "dokladki":laugh: :laugh:

Mimi u mnie nie raz mam dni, ze Natalce starcza cyc, a niekiedy z 2 razy dziennie musze dać mleczko dodatkowo, bo płacze i szuka jeszcze, a cycusie flaczki 🙂

• Mamusia
Mi młody też zasypia sam w łóżeczku, ale musi mnie widzieć. Nie patrzy na mnie cały czas, tylko zerka co chwilę i sprawdza, jak jestem, to dalej się pwatruje w karuzelkę lub tuli do swojej przytulanki. A jak mnie nie ma to trochę stęka, ale nie płacze. Zasypia tak do 20 min.-pół gpodzinki.

• Mamusia
A wracając do jedzonka, to będę podawac Kubie hippa. Dostałam w szpitalu poradnik żywieniowy hipp i tam jest wszystko pięknie opisane. Wszystkie ich produkty, kiedy co podawać, schematy żywieniowe, jak powinien wyglądać cały dzień maluszka itp. Bardzo fajnie opisane, a i same prodykty mają fajne. Bardzo duży wybór jedzonka...