Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Obiecałam zajrzeć wczoraj ☺️

ech... dziewczyny jak mnie to pieczenie wciągnęło 🤪 na razie upiekłam tylko to co Wam pokazałam w linkach, ale już czytam kolejne przepisy 🙃 🙃

to mnie teraz kusi bo łatwizna:
http://whiteplate.blogspot.com/2008/12/szarlotka-sypana.html#uds-search-results

Asiu, bardzo prostacko się zachował ten Twój mężczyzna... 😠 😠
Co do pieluch to ja na razie wypróbowałam jeszcze Dada z Biedronki i jak dla mnie za sztywne... Ponoć te z Carrefoura są super, czytałam ranking w jakiejś gazetce dla mamusiek... Muszę spróbować... Macałam też pieluszki z Rossmanna i są całkiem fajne, nie wiem jak z chłonnością...
Takich majteczkowych pieluch nie polecam - przeciekają. Sprawdzałam na chłopcu, którego nianią byłam 😉

Mimi, cieszę się że wyjazd się udał 🙂

Karola ja nigdy nie brałam tabletek i nigdy się nie zdecyduję... Skutki uboczne mnie przerażają... Wapnienie żył, starzenie się szyjki macicy, wysiadanie wątroby... Lekarze jakoś o tym nie mówią...

Karola 83 fajnie że udała się imprezka 😁 pierwszą atrakcją na niej byłaś 😁 😁

Inka Hipp jest fajny bo warzywa i owoce z ekologicznych upraw, ale w deserkach jest cukier - dla ząbków malucha nie dobrze...

Lecę na pierwsze nocne karmienie...
Pa laski :*

• Mamusia
hej kobietki!!!
Ja sobie pospałam do 8.30 dzisiaj 🙂 A mój maluszek przespał dzis całą nockę, obudzil sie o 7ej, najadl i spi dalej:laugh: 🤪
Mnie czeka dzisiaj troszkę roboty, pranie, rozpakowywanie itp. tak mi sie nie chce 🤢 no ale muszę ten "tabor rumuński" rozpakować:laugh: :laugh:
Toju fajne zajęcie sobie znalazlas:laugh: Jeszcze troche, a wyspecjalizujesz się na szefa kuchni co najmniej:P 😆 😆 Dla Ciebie 😘
Zmykam, miłego poniedziałku:P :P :P :P

• Mamusia
hello!

Łucja szaleje na macie jakby orkiestra grała tyle dzwięków słychać :laugh:

Ja się zastanawiałam nad słoiczkami, bo oczywiście jest wybór (podobnie jak kaszek) ale nei mam pojęcia którą firmę wybrać zastanawiałam się nad gerberem.
Szukałam jakiegoś rankingu ale nie mogłam znaleść 🤨

A tak wogóle to kupiłam ostatnio blender do miksowania warzywek dla Łucjandy tylko, że na nasze działkowe warzywka trzeba będzie poczekać jeszcze troche i nie mam pojęcia gdzie kupować dla niej. Bo jaki senskupić warzywa w tesco i zrobić małej obiadek to już wolę słoiczek jej dać

• Mamusia
Toja z Ciebi e się robi kolejna super mamusia :laugh:
Ograniasz nowe mieszkanko, zajmujesz sie Anulka i jeszcze znajdujesz czas na wypieki 🤪
rewelacja!!!

Ja to czasem obiadu nie mam jak zrobić 🤢
a staram sie mieć wszytsko zorganizowane tylko przy maluchu to i tak często nie wychodzi.

• Mamusia
Toju 😘

Inka ja bym już jej dziecka nie dała nawet na chwilunię. co za nieodpowiedzialna kobieta i w dodatku matka!!! 😠
ludzie to czasem wyobraźni nie mają 😠 😠 😠

Uciekam się ogranąc i zobaczyć czy jakieś zabawki przetrwały inwazję Łucji 🤢 :laugh:

Miłego dnia

• Mamusia
Hej 🙂

Ja pospałam prawie do 10:00 🤪 🤪 razem z Anną :laugh: :laugh:

Właśnie wciągam bułeczki cynamonowe na śniadanie, Karola83 robiłaś je? Mi się strasznie przypiekły z góry 🤨 aż musiałam odciąć... następnym razem piekę cały czas pod przykryciem i niżej w piekarniku położę... Ale pycha są do inki :P :P
No i Ania taka spokojna że leży na macie a mamusia działa 😉

Buziak dla Was 😘

Mimi ja nigdzie nie wyjeżdżałam a mam tutaj tabor cygański 🤪 🤪

• Mamusia
Hej ho dziewczynki 🙂 ,
Wow ale żeście się rozpisały kochane, już dawno tak dużo nie było do czytania 🙂 .
U nas jakoś się turla wszystko pomalutku.Powoli wszystko wraca do normy , czyli M do pracy a Ola do szkoły.

Ja używam pampków z tesco i z Biedronki. Jak dla mnie i jedne i drugie dobre. Co do jedzonka dla dzieciaczków to zdecydowanie najbardziej smakowały mi kaszki z Hippa, potem z Bobovity i Nestle. Obiadki tak naprawde to dla mnie jedno i to samo w smaku bez względu na firmę. Z racji ceny przeważnie brałam z Gerbera. Ale i tak w większości gotowałam sama. Słoiczki stały jakby mamusia miała mega lenia:P . Deserków prawie wogóle nie kupowałam.

• Mamusia
Asiula -normalnie zamordowałbym starego jakby mi tak powiedział 😠 .

Inka, rzeczywiście mama tego chłopca trochę nie odpowiedzialna 🤢 . Jagoda też w tym samym wieku jest ale wie że nie wolno młodemu nic dawać do buzi. I nie jest to tylko tak że przy nas tego nie zrobi, bo jak ostatnio była u nas rok od niej starsza kuzynka i chciała mu wepchnąć chrupke to właśnie ona najwięcej krzyczała że nie wolno. Nie mówię że mam do niej 100% zaufanie , bo jednak dziecko to dziecko i nie wiadomo co jej do głowy strzeli. Ale widzę ze jak na swój wiek i tak ładnie już pojmuje co wolno a co nie.

• Mamusia
Hej kochane witajcie no nie dam się nie dam bo to już za dużo tego wczoraj chciał mi na złość chyba zrobić bo poszedl spać do drugiego pokoju no niby że się miał uczyć a ja wzielam natalunie do siebie i razem sobie spalismy .nawet się dziś o dziwo wyspalam niunia się nie budziła co godzinę . A tak to jak śpi w wózku albo w łużeczku to pierwsza tura spania to o 20 idzie i śpi do 24 potem co godzinę się budzi na cyca, ja się nie dziwię ona potrzebuje zeby ja ktoś przytulił dziś skaczyla 3 mies. Fajnie rośnie ale jest silna już by chciała iść gdzie a jakie komedię odstawia codzieńie przy karmieniu jak się już jej niechce jeść to się wyglupia :-) Jutro idziemy do lekarza z tym pępkiem dziś jej odkleilam plajster i chyba się jej schował bo niema na wierzchu tego tak jak ost. Miała miejmy nadzieję że obejdzie się bez zabiegu , a za tydzień do kontroli z bioderkami potem do szczepienia potem spokoju będzie trochę jak się coś nie przeczepi ,zupke zgotowalam miałam robić 2 danie kluski slaskie ale może jutro zrobię bo mi niunia się budzi a to z tym trochę schodzi

• Mamusia
Asiu ja mam wredny charakter 😠 dzis ja bym poszła na złosc spac osobno:P :P :P

Moni fajnie, że jesteś 🙂
Te przepisy naprawde są wspaniałe, trzeba zacząc działać 🙂
Ja miałam sie wziąsc za te zaproszenia, ale...mega lenia mam dobrze, ze sporo czasu jest na to 🙂

mi dzieciaki pozasypiały, z T kawula bedziemy pić 🙂

• Mamusia
A ja prawie cały dzien neta nie miałam 😞 i siedzieliśmy z Szymkiem przed TV:laugh: :laugh: Bo mój maly strasznie się Tv zainteresował odkąd przywieźliśmy tutaj do domu pożyczony telewizor 🙂
Asiu no ja bym tez tak zrobila jak Karola poszla sobei spac dzisiaj sama 🙂
Ja na razie używam Pampersow cały czas, ale być może sprobuje tych "tescowych" albo "biedronkowych":P
Zmykam, bo mały marudzi 🤢

• Mamusia
🙂

Moni szczególnie te ciasteczka czekoladowe polecam 🙂 ja zjadłam tylko kilka, bo karmię piersią, ale M się nie mógł nimi najeść 😁 😁

No i szybko się je robi - wieczorkiem przygotowałam sobie ciasto, a rano utoczyłam kuleczki na dwie serie do piekarnika 😁 tylko zanim upiekła się pierwsza seria włożyłam ciasto z powrotem do lodówki żeby nie zmiękło 😉

teraz biorę się za to, jutro może:
http://whiteplate.blogspot.com/2008/12/szarlotka-sypana.html