Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki!!!
Inka moze na poczatku bedzie Ci ciezko, ale tak za dwa lata zobaczysz, ze była to bardzo dobra decyzja. Bedziesz miala dzieci odchowane.

U Nas dzis nocka super była, młoda spała od 21-4, 4-9.30 🙂Bartek nie chciał isc do przedszkola i z nami spał 🙂niebawem babcia przyjezdza po niego i zabiera go na sanki u siebie na osiedle, popołudniu go odbierzemy 🙂
zmykam bo mała hirosima w domu....

Acsb 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
U nas też dzisiaj nocka super 🙂 . Pospaliśmy do 8.M już na urlopie od dzisiaj , więc też będe miała troche pomocy. Zabiera dzisiaj dziewczyny do kina , więc może bedzie szansa że się zdrzemnę w dzień.

Inka, super że myślicie o drugim dziecku. Jak najbardziej popieram ten pomysł 🙂 😘 z tej okazji

• Mamusia
Hej 🙂

właśnie był u nas stolarz i zamówiliśmy szafę do przedpokoju, góra za miesiąc będzie 🙂 Ale się cieszę, bo już mam dość tych 'kupek' ubrań po kątach 🤪 🤪
Jednak bez szafy długo się nie da 🙃

Ania grzecznie zasnęła a ja gonię chałupkę ogarnąć, bo aż się prosi 🤢
Mimi, na to wspólne prasowanie 😘 ja dzisiaj mam kolejną turę 🤪 🤢

Inka na początku na pewno będzie trudno, ale potem odsapniesz. I dzieci Ci w jednym czasie prawie do przedszkola pójdą - całkiem fajnie będzie można sobie życia poorganizować 😉
Ja to się trochę boję zajmowania się niemowlakiem będąc znów w ciąży - wiadomo trzeba trochę na ręce wziąć, wózek dźwigać, uczenie chodzenia (często dzieci chcą cały czas za rączki chodzić). Trochę bym się bała o tą drugą ciążę, bo wiadomo - trzeba na siebie uważać. Ale jak jest ktoś kto pomoże, to jak najbardziej 😉

• Mamusia
Hello

Inuś dla Kubulka 😘 że tak pięknie wcina :laugh:

Ja też dzień praktycznie zaczynam od prasowania :laugh:
Łucyjka ucina sobie drzemeczkę więc korzystam
A w nocy tak mi pieknie spała, że wyspana jestem, że ho ho :laugh: od 23 do 5.30 :laugh: mleko z kaszką działają cuda i oczywiście nie ulewa po tym nic a nic 🤪
szkoda, że tylko raz można jej dawać

Moni Maksiula dłuuugaśny chłopczyk i przesłodki

a tak wogóle to kiedy obniaża się łóżeczko?
bo ja chyba bym już musiałą, skoro Łucja powoli się zabiera do siadania w dodatku mam przewijak na łóżeczku i czasem jak się obsunie to uderza o neigo syrkami 🤨

Miłego... :pinch:

• Mamusia
hej.
moja starsza pociecha już u babci, teraz szybka kawa i biore się za moje domostwo bo niby sprzata sie codziennie ale przy dwóch gnutkach cały czas sajgon...do tego kolejne prasowanie czeka...
cały ten tydzień bede miala ciezki, bo T mało bedzie 😞
no cóz musze dac rade...zawsze motywuje się Moniką, ona daje to ja tez dam 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
...
no cóz musze dac rade...zawsze motywuje się Moniką, ona daje to ja tez dam 🙂

Karolka, właśnie trzeba dać rade 😉 .

Ja tak w przelocie , bo obiadek robie a Ola daje młodemu herbatkę. Jak to dobrze że mam taka pomocnice 🙂

Karola83, jak ci sie już młoda podciąga , to ja bym obniżyła łóżeczko.

Toja,nie ma się co bać ciąży i opieki nad drugim dzieckiem (no chyba że ciąża zagrożona lub z problemami). Ja Jagode nosiłam, i ogólnie się nią zajmowałam. Wszystko w granicach zdrowego rozsadku -jak mi mówił lekarz.

Babcia to mi zawsze opowiadała,że ona to nawet pyreczki w polu kopała w ciąży z jednym a na plecach z drugim 🙂 . I się śmieje że teraz to kobitki przewrażliwione i najchetniej to by całe 9 msc przeleżały na kanapie:laugh: .

• Mamusia
Karola83 mozesz jej troszkę zagęszczać mleko kleikiem ryżowym, wiem że moja koleżanka tak robiła swoim synkom jak bardzo ulewali 🙂 zapytam ją ile tego kleiku dodawała. Może pomoże 🙂

Moni masz rację, ale ja większą część ciąży przeleżałam z bolącą nerką 😞 A nawet jak nie bolała za bardzo to musiałam w ciągu dnia parę godzin poleżeć, żeby mi z niej spłynęło to co się zatrzymało, bo inaczej ból gwarantowany... Patrzę więc przez pryzmat pierwszej ciąży... 🤨

• Mamusia
Toja napisał:

...
Moni masz rację, ale ja większą część ciąży przeleżałam z bolącą nerką 😞 A nawet jak nie bolała za bardzo to musiałam w ciągu dnia parę godzin poleżeć, żeby mi z niej spłynęło to co się zatrzymało, bo inaczej ból gwarantowany... Patrzę więc przez pryzmat pierwszej ciąży... 🤨

Pamiętam twoje nereczki Toju 😞 . Tak przypuszczam że te dziewczyny które pierwszą ciąże źle znosiły mogą mieć obiekcje co do drugiej ciązy. Ja nie miała żadnych dolegliwości i pisze z mojego punkutu widzenia. Przy Oli w ciązy z Jagodą odpoczełam, ale przy Jagodzie z Maksiem już nie było tak łatwo położyć sie i odpocząć.

• Mamusia
Moni czy ten BATMAN to Maksiu??
Toju ja też nie miałam problemu z ciażą druga, choc Bartus 3 latka ma i wiele rozumiał.
To prawda co Monia pisze. Nasze babki i prababki po 10-cioro miały, w polu robiły, wszystko na ich głowie było. Całe gospodarstwo, upranie, prasowanie, ognia rozpalenie i ciasto zawsze stało swieze i chleb swojski.Och co to za czasy były. Bieda piszcała i dawały rade.

Jednak prawda jeze;i pierwsza ciaza jest szczególna z/w na zdrowie swoje i malenstwa, to kolejna moze byc podobna, a przyszła matka patrzy juz na nią uwazniej i bardziej się martwi.
Ja uwazam że miałam super odstep wiekowy.Młody akurat do przedszkola powędrował, a ja mogę się zając księzniczką.

• Mamusia
A ja babeczki waśnie wcinam szarlotke sypanę,postanowilam sobei ją dzisiaj upiec 🤪 Niebo w gębie:P :P :P Do tego kawusia mmmmm 😆 😆 😆 Piekłam ją jednak w takim tempie (bo mały zacząl plakać), ze nie dodalam ani cukru waniliowego ani proszku do pieczenia:laugh: :laugh: 🤔 Ale i tak dobra wyszła 🙂Ja w sumie ciąże znosilam bardzo dobrze 😎 Pamiętam jak jeszcze w sierpniu zbierałam jesienne maliny na wsi i malowałam z mężem nasze mieszkanko:laugh: :laugh: Brzuszek praktycznie wcale mi nie przeszkadzał 🙂 Ale teraz wole poczekać z kolejną ciążą, bo z dwojką dzieci sama, tak daleko od domu, nie dalabym rady chyba ☺️ ☺️ Podziwiam Was laski, że ogarniacie swoje gromadki Szkrabów 🙂
Toju kolejny dla Ciebie 😘

• Mamusia
Dziewczyny alescie mi smaka narobily na ta szarlotke szpana że sobie poszukam przepis link na brzuszku i sobie zrobię na niedziele jutro będę robić rogaliki bo już mi mamusia trabi od tyg zeby zrobić , bylismy dziś na spacerku między czasie przywieźli mi paczkę z avonu trochę się wkurzyłan bo zamawialam biżuterię i w jedynn komplecie parze kolczykow był tylko jeden kolczyk i musiałam dzwonić tam do nich i ich rypac no i mają mi doslac z następnym zamuwiem ja to mam szczęście do takich numerów ost to błyszczyk do ust mi policzyli a błyszczyka niebylo w pudełku

• Mamusia
Hej kochane!!!

He he szrlotka ma wziecie 😉 ,ja pieklam w sob. te ktorej link przslala Toja i zdarzylam zjesc kawalek bo reszta zaopiekowal sie moj slubny 🙂

A dzis po pracy juz trul mi o rogalikach Asi (ja robie w wersji z powidlami) ,ale nic z tego,nie chcialo mi sie isc po produkty i nasmazylam faworkow 🙃 paskuda nawet nie poczekal,az usmaze wszystkie,objadl sie jeszcze cieplych i teraz sama musze pic kawe 😠

Ha,a najlepsze jest to,ze dzis stwierdzil,ze minimum razw m-cu mam dla niego robic takie cuda,faworki,paczki lub rogaliki.
To taka paskuda na wypieki,ze urwanie glowy z tym chlopiskiem 😉