Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej.
No widze, ze wieczorne pogaduchy wracaja powoli, super 😆
Toju szkoda, ze ciasto sie nie udało.Wiesz jaka ja byłam wścieła tydzień temu 🤪 🤪 🤪 i choc podpiekłam je do zjaliwosci, było pyszne, choć nie tak ładne jak powinno być.
Może kolejnym razem się uda.
Dziękuje za rady dotycz. szarlotki, planuje ja upieć, jak wróci T.

Wczoraj znów sie pochwaliłam, jak to moja córa ładnie spi, i mialam za swoje. Z zegarkiem w reku o 24, 5, 8 a teraz już buszuje z Batim. D tego Bartek ma w nocy napady kaszlu, znów mi zwymiotował na pościel, więc i całe ubieranie na nowo...kurka zawsze tak jest jak sama zostaje.

Martynka ja Cie pamietam, dołączyłaś do Nas i potem znikłaś. Mimi wtedy poszła rodzić. Pamietam jak dostałam sms-ka o 1-wszej w nocy.Tak się cieszyłam, ze zaczynami sie rozpakowywać, a tu tyle tzreba było czekac na swoja kolej 😎 Wazne, ze kazda miała szybki, szczęsliwy poród 🙂

Karolka idz do pediatry, jak trzeba to innego i moze rzeczywiście inne mleczko powinna dostawać Łucja. 🙂

ACSB gratuluje wytrwałości. Brawa dla synka na samodzielne zasypianie.
Mojej wystarcza pielucha tetrowa i włączona 😆
pozytywka. 😆 😆

Mimi mam nadzieje, ze dziś nocka była lżejsza??

Miłego sobotniego dnia.

ps. wiecie, że jak mnie nie ma, jestem w innym pokoju czy łazience, a Natalka płacze lub popiskuje, Bati krzyknie "NATA, NATA" i juz się młodej mordka śmieje:P :P :P

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello!!!
nadrobiłam zaległości i poki mała spi to coś skrobnę 😉

U nas nocka w miarę tylko 2 razy wstawalam więc dziś nie narzekam.
chciałam wystawić dziś Łucję na balkon ale nic z tego bo -17 jest.

A pojechał do Poznania więc same zostałyśmy a ja muszę jakoś zorganizowac sobie dziś dzien bo koniecznie muszę pięknie posprzątać pokoik (ostatnio tylko ogarniam) i prasowanie mnie od wczoraj czeka 🥴

Karola idę, idę do pediatry, w poniedziałek się umówię bo wolę iść prywatnie. Mam takiego fajnego pediatrę co prawda to już dziadzius bo mnie leczył jak byłam taka jak Łucja!!! ale jest super i w dodatku to tata mojego gin'a 🤪

• Mamusia
Toju 😘 na to nieudane ciacho
następnym razem wyjdzie 😉

aaa miałam się pochwalić, Łucja opanowała do perfekcji umiejętne wyciąganie smoczka z buziolka oczywiście jeszcze nie potrafi go z powrotem włożyć :P
i cora częściej głośno sięśmieje już nawet bez rozśmieszania!!! :laugh:

Inuś Tobie tez Kubuś tak się wierci przyjedzeniu i wyciaga butelke sam?
Bo moja to wygina się we wszystkie strony, że ja nienadążam, łapie mnei za palce i wygina na wszytskie możliwe strony-co czasem aż zaboli 🥴 albo łapkami tak ciągnie, że wyciąga sobie butelkę i później się złości

i koniec drzemki 🤢
uciekam bo robota czeka!

Przyjemnej soboty :pinch:

• Mamusia
hej kobietki!!!!
Dzisaj u nas nocka spokojniejsza, jak mały padł o 20.30, to obudził się na pierwsze karmienie dopiero o 3.00 no i nad ranem oczywiscie około 7-ej 🙂 Natomiast teraz siedzi i rozrabia w bujaczku 😉
Karola83 to fajnie, ze Łucyjka już taka sprytna i smoczka wyjmuje 🙂 Mój Szymon wczoraj zauważyłam, że przekłada sobie już grzechotke z jednej rączki do drugiej i ogląda ją z wielka pasją:laugh: :laugh: 🤪
ACSB super, że synuś juz sam ładnie zasypia w łóżeczku, dla Ciebie 😘
Karola, może Nati zaczyna wchodzić w ten skok rozwojowy i dlatego tak często Ci się dzisiaj w nocy budziła 🤔 A swoja droga fajnie, ze Bati tak potrafi małą uspokoić, na odległość:laugh: :laugh:
Toju, ja tez sie wkurzam zawsze jak ciasto mi nie wyjdzie 😞 😠 Dzisiaj zamierzam zrobic takie z orzechami 🙂 Bardzo prosty przepis http://www.ciasta.net/ciasto-z-orzechami.php W sumie to nawet takie nie za drogie 🙂
A jeżeli chodzi o poród, to mi tak samo jak ACSB wody odeszły w pt w nocy, a dali mi oksytocyne dopiero we wtorek 😲 Znieczulenia nie mialam wcale, bolało jak cholera, darłam się jak by mnie ze skóry obdzierali ☺️ ☺️ Ale 3,5 godz i po sprawie:P Maleństwo było z nami:P
Zmykam kochane męża zbudzic , bo jeszcze spi śpioch 🤨 😲
Miłego dzionka 😘

• Mamusia
Karola83 napisał:

Karola idę, idę do pediatry, w poniedziałek się umówię bo wolę iść prywatnie. Mam takiego fajnego pediatrę co prawda to już dziadzius bo mnie leczył jak byłam taka jak Łucja!!! ale jest super i w dodatku to tata mojego gin'a 🤪

Karolcia u Nas tez jest taki pediatra. Z chęciom do niego jeżdzę. Jak byłam mala to mnie witał na swiecie, sprawdzałam na pieczatkach z ksiazeczki zdrowia 🙂
Przynajmniej ma doświadczenie.

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂

My pospałyśmy do 10:00:laugh:
Ania teraz szaleje na macie, a ja kończę śniadanie 🙂
Trochę jej porobiłam zdjęć, tak się fajnie bawi 🙂

Mimi, ja uwielbiam to ciasto!!! Mama mojej przyjaciółki je robi, tylko dwa razy przekładane 🙂 Pyszne jest!!!

Ja mam dużo orzechów, ale muszę je wyłuskać, jak już to zrobię to... :P :P 🤪
(A tak poza tym to moja Ania cały czas wstaje tak jak napisałaś o poprzedniej nocy Szymka 😉 )

Karola83, starsi lekarze fajni, bo doświadczeni, ale w kwestiach żywienia nie zawsze są na bieżąco... Warto pójść do innego się skonsultować 🙂

Karola, ale noc! Buziak za te męczarnie!!!

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Wpadłam na moment podpisać tylko liste obecności 🙂
I zmykam bo mam dzisiaj ambitny plan sprzątania mieszkanka. Bo tak jak u Karolki83 ogarniam ostatnio tylko z wierzchu:P . Miałam odpoczywać jak nie będzie dziewczyn a tu o zachciało mi roboty.

Placek pyszny ten z orzechami , ja też przekładam go 2 razy kremem. A najlepszy jest tak po 1 -2 dniach.

Jak się obrobie to poczytam co tam u Was , bo terz zmykam póki mam chęci do działania 😎

Karolka83 😘 dla Łucji za nowe umiejetności 🙂

• Mamusia
Hej dziewuszki, wpadam na chwilkę, bo Kubala pewnie zaraz się obudzi, a poza tym mamy dziś imprezkę w domu i mam jeszcze troszkę szykowania. Nie poczytałam co tam u Was, nadrobię może wieczorkiem 🥴

Wpadłam, bo wkurzona jestem od rana niemiłosiernie na mojego M. Powiedział mi, żebym przestała wreszcie się czepiać jego mamy, bo ciągle mam jakiś problem... JA mam problem! A to, że przez nią kilka tyg. po porodzie miałam depresję i czasem mi wraca, to jest mało ważne. A najgorsze jest to, że ona najczęściej wyskakuje ze swoimi tekścikami, jak nikogo innego przy nas nie ma i on mi po prostu chyba nie wierzy, że te sytuacje miały miejsce 😞 Jest mi cholernie przykro i co chwilę chce mi się ryczeć, bo nie mam już nawet w nim żadnego wsparcia 😞 A do tego cały czas dziś z teściową szykujemy tą imprezkę i muszę udawać, że jest ok., chociaż myślę, że zauważyła, że coś jest nie tak.

Tylko syneczek mi nastrój dziś poprawia 😉

Zmykam, buźki 😘

• Mamusia
Kurcze Inka, to troche rzeczywiście przykra sytuacja 😞 Wg mnie Twój M powinien być po Twojej stronie, bo jesteś Jego żoną i urodziłaś mu pięknego synka 🤨
Mama jest ważna,ale żona jest teraz tą ważniejsza osobą..
Na pocieszke kochana 😘 dla Ciebie i udanej imprezki życze:P

• Mamusia
Inuś przykre to troche ale tak jest z tymi facetami, Twój Kubus tez będzie bardziej za Tobą :laugh:
😘 dla Ciebie na pocieszkę

Mi Łucja dała dziś popalić, w sensie noszenia na rączkach. Tak się cwaniara domaga, zwiedzania, że szok a ja już sił nie mam, a A. nie było cały dzień w domu.
Ale powiem Wam, że wystawiłam tą moja pchłe na dwór (oczywiście na balkon 🙂 ) i zupełnie inaczej się zachowywała. była 40 minut na dworze, i późneij ze mną jeszcze ponad 2 godz drzemała.
Wie nie ma to tamto jutro też ją wystawię tylko żeby słonko było takie jak dziś

Toju, ten mój pediatra nadal ma dużury w szpitalu, co prawda raz w tyg ale ma, więc jest na bieząco ze wszytskim 🙂

• Mamusia
Hej,to ja nocny marek.
Jakos spac nie moge i tak weszlam na neta. Jak zaczełam sprzątac o14tej tak sprzątałam do 20tej. Młodzik grzecznie sie z tatulkiem bawił,ja tylko dochodząca z pokarmem byłam.
Cos miałam napisac i mi z głowy uciekło,skleroza ze mniex 😞 .
Zmykam do wyrka,moze jak poleze to zasne.

• Mamusia
witam niedzielnie :laugh:

Na samym poczatku wielki 😘 dla Maksiulka na 5 m-cy
za miesiąc świętujemy pierwsze pół roczku!!! 🤪
aleeee zleciało.

Łucjanda pobudkę zafundowała o 7 i do teraz nei śpi 🤢
ja jestem wykończona, bo mimo, że dałam jej ta kszke specjalną na noc to i tak po 4 godz się domagała butli, zjadła zaledwie 70ml ale i tak trzeba było wstać i robić. Kurde a ta kaszka naprawde gęsta była więc spokojnie powinna pospacv po niej długo a tu nici, więc niebędę jej niepotrzebnie tuczyć i zostaniemy przy zwykłej kaszce bo ta przynajmniej jest dobra w smaku 😉

• Mamusia
Karolka, Kubala też dziś od 7-mej buszował i dopiero zasnął 🙂 Wydłużają się już te przerwy między drzemkami. Do tej pory były co 2 godz., teraz po ok 2,5-3 godz. zaczyna Szkrabek marudzić.

A ja humor mam dalej do bani, odzywam się do M. półgębkiem, nie mam ochoty nawet z nim rozmawiać 😞 Kurcze, jeszcze nigdy tak między nami nie było 😞 Trochę dziwna sytuacja, ale nie popuszczę, tym bardziej, że ciągle brzmią mi w uszach jego słowa... A imprezka udana, byli moi rodzice i brat z rodzinką i rodzina M. Było bardzo miło i wesoło 🙂

Dzisiaj jedziemy do moich rodziców i wrócimy pewnie wieczorkiem. Mieliśmy iść do kina, od tyg. planowaliśmy wyjście na niedzielę, a młodego mieliśmy zostawić u dziadków, ale jak M. dziś się spytał na co idziemy, powiedziałam, że mi się odechciało. Ale tak naprawdę to strasznie potrzebuje gdzieś wyjść 🤢 Jak się gniewać, to na całego :P

😘 dla Maksia 🙂

Miłej niedzieli 😘

P.S.Witam Martynkę w naszym gronie wrześnióweczek 😉

• Mamusia
hej Babeczki!!!
Pierwszy 😘 dla Maksia leci na 5 m-cy 😉 U nas dzisiaj dwie pobudki w nocy standardowo:0.15 i 6.00, ale potem pospaliśmy do 9ej 🙂 Za to teraz mały nie moze zasnąc i marudzi 😞 Tata próbuje go uspokoic, ale ja musze wkroczyc chyba z cycem 🤢
Miłego dzionka 😘

• Mamusia
Hej.
Dla Najstarszego 😘 na 5miesiecy !!!
Rośnij zdrowo, na pocieche rodziców kawalerze!!!

Mimi przydatny artykuł, zaraz przestudiuje sobie wszystko przy kawce 🙂
U Nas pobudka od 20tej była o 1.30,5i8.
Wszystko sie zmienia, sczególnie w dzień tylko 2 spania po 40minut.

Wczoraj nie miałam sił już zagladac i siedzieć na form. Nadrabiałam czas z mężem.

Inka przykro mi, ze taka sytuacja jest miedzy Tobą, a Twoim. Ja tez bym postapiła tak jak Ty, uparta jestem.
Karolcia83 niezły obzartuszek z Łucji.

Miłego Dnia.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Buziaki dla Maksia 🙂Rośnij zdrowo perełko 🙂

Mimi fajny artykuł 🙂 Czytając go i porównując do mojej małej wszystko się zgadza 🙂

Moja Dobrusia bierze do rączki grzechotkę i nią potrząsa 🙂
Wyjmuje i wsadza sobie smoczka 🙂
Przewraca się z brzuszka na plecy ale z pleców na brzuszek nie za bardzo,tylko do połowy 🙂hihi
Nawija jak szalona i głośno piszczy 🙂
W dzień bardzo mało śpi,o dziwo teraz chrapie już drugą godzinę,cud normalnie,może dlatego,że u babci jej się lepiej śpi 🙂
Malutka chodzi spać ok 22 budzi się ok 0.30 później o 2.30 i 5 i o 8 pobudka i zasypia ok 12 a później to już zależy od jej humorku 🙂

Pozdrowionka Kochane 🙂Miłej niedzieli 😘

• Mamusia
Monia27 jak miło Cię znowu usłyszec na forum:P :P :P To bardzo dobrze, ze maleńka zdrowo się chowa i już tak rozrabia 🙂
W dzień mój mały tez ma 2 drzemki:jedna około 11ej (tak 45 min) i druga koło 15-ej tak z godzinkę 🙂 A reszta to rozrabianie i zwiedzanie domu:laugh: :laugh: 🤪