Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Hej.
Karolciu ciesze się, ze wszystko dobrze. A jednak trzeba podawać kleik, aby nie ulewala. Ciekawe jak to w praktyce zadziala.
Widzisz, pediatra też uwaza ze narazie deserki, a warzywka od 5 miesiaca. Ja sie tego trzymać bedę 🙂
Buziam dziś Łucje, co może pospi w dzień mamusi dłużej. 😘 😘 😘

Też mam nadzieje, że poskutkuje, ogolnie to pediatra się dziwił, że mimo, że ulewa i wymiotuje to i tak pięknie przybiera na wadze 🤪
Kazał mi też dorobić dziurek w smoczkach, bez potrzeby kupowania nowych 😉
co do nowych pokarmów to ja właśnie chciałam tak zrobic najpierw deserki owocowe a od 5-go miesiąca zupki, tylko, że mi kazał zagęszczać kleikiem trochę.
Juz widac poprawę, co prawda niewielką, bo ulewa ale mniej już wymiotuje :laugh: , zobaczymy jak będzie po całym dniu

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola, dzięki 😉

Asiu, wszystko co zawiera żelazo - czerwone mięso, szpinak, wątróbka, buraki pod każdą postacią,brokuły, kasza gryczana, płatki kukurydziane.
Możesz też robić sobie kogel mogel z żółtka - ale nie ze sklepowego jajka, tylko ze wsi, najlepiej od kogoś znajomego.
Jest jeszcze taka herbatka ROOIBOS, ona ma dużo żelaza i można ją pić w czasie karmienia piersią 🙂
Z tego wszystkiego wątróbka jest najbardziej wartościowa, ale częściej niż dwa razy w tygodniu jej nie jedz.

No i żeby Ci się żelazo dobrze wchłaniało to możesz łykać kwas foliowy i wit. B6 (sprawdź w tym Vitaralu czy ma je w składzie - pewnie tak, to dodatkowo nie musiałabyś łykać)
Buziak na polepszenie wyników!

• Mamusia
Hej kochane!!!

Kurczaki pieczone,ale sie rozpisalyscie 😉

U nas ok,ogladamy mieszkania,nie latwo bedzie cos znalezc 😞
Mieszkan niby w pip,ale wszedzie pokoiki dzieciece malutkie 😞 😠 ,a to lokalizacja lub ciecie nie takie.Oj to bedzie wyzwanie 🤨
Nie to zeby nasze wymagania byly jakims cudem na kiju,ale szukamy juz mieskania na kilka dobrych lat i bo w planch (jak Bozia da) jeszcze jedno malenstwo.
A moj gnutek dzis spiochal od 20 do 10 (w miedzyczasie o 6 wytrabil mleczko).

Odezwe sie jeszcze pozniej,bo mam troszke do nadrobienia 🙂
A tym czasem buziam was kochane!!! 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej ciotuchny 🙂

U nas nocka też dzisiaj dobrze, była jedna pobudka o 4.Spałam dzisiaj z całą trójką, bo wczoraj bajkę oglądaliśmy w naszym łóżku i zasneliśmy w jej trakcie. Więc już M nie przekładał dziewczyn i tak spaliśmy. M poszedł do ich pokoju 🙂 Troche jestem połamana 😞 , ale generalnie wyspana 🙂 .

Karola83 ciesze się że z Łucją wszystko dobrze 🙂 😘 dla niej.

Karola, ja tez ciemieniche oliwką zwalczałam. W aptece jest jeszcze Olejuszka , ale moim zdaniem szkoda na to pieniędzy. U młodego zauważyłam tez poprawe jak mu myłam głowe w żelu do mycia ciała i włosów HiPP Babysanft. Ja już pomału traciłam cierpliwości, bo przez tą jego czuprynke , ciężko było wyczesywać.

Asiu, tak jak pisze Toja. Dużo żelaza jest w wątróbce i jajach a zwłaszcza żółtkach.Wpisz sobie w google żelazo-odżywanie i tam jest masa artykułów 🙂

ACSB-nie zazdroszcze szukania mieszkania. Trudna sprawa. Ale na pewno znajdziecie już niedługo takie jakie chcecie 🙂

• Mamusia
Mój rozrabiaka nareszcie zasnął, a tak już marudził, ze szok 🤔 😲
Karola83 to fajnie, ze mała juz mniej wymiotuje, a nóż widelec ten kleik podziała dobrze na jej brzuszek:P
Toju dla Ciebie 😘 na to spotkanie, które organizujesz oby się udało jak najlepiej 😉
Karola, mój Szymon miał ciemieniuche w brwiach tylko 🤢 Tak więc ja smarowałam mu brwi oliwką też (Bambino) i zdrapywałam paznokciem delikatnie jak dobrze odmiękło 🙂 Wiem, ze jest taki preparat Olejuszka na ciemieniuchę,to chyba taka oliwka, możesz sobie zakupić w aptece 🙂
ACSB wyobrażam sobie jak jest ciężko z mieszkaniem 😞 Moja przyjaciółka tez szukała w Lbn i w koncu nic nie znalazła, w efekcie koncowym mają kupowac, to które wynajmują 🥴 Oby u Was było lepiej 😉 😉
To ja chyba uciekam cos na obiadek sobie zrobić:P
Buziolki kochane 😘

• Mamusia
hej 🙂 ja miałam pobudkę o 5 🙂 ale od 20 spała 🙂 a jak zjadła to poszła jeszcze spać do 7:30 🙂 a o 8 musiałam iść oddać krew i zrobić EKG bo coś ostatnio ze mną coś nie tak...

A teraz z Mężem i Darią do sphinx'a na shoarme 🙂 bo mi się gotować dziś nie chce :PP

Pozdrawiamy 🙂

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja zrobiłam juz 2 razy tak jak pisałyscie, czyli dobrze pamietałam.Troszke lepiej jest. Ja robie olivka BABYDREM z Rosmana 🙂Nie bede narazie nic kupować, poczekam.Młoda przy czesaniu smieje sie w głos, wiec krzywa jej sie nie dzieje.

Asiu ja napisałam tak: " 😜ROSZĘ O UDZIELENIE MI DODATKOWYCH 14 DNI URLOPU MACIERZYŃSKIEGO OD DNIA..."podpis, data i wszystko.
Asiu dziewczyny napisały dobrze, duzo mieska smazonego i pieczonego, warzywka na parze, sok z buraków i dojdzesz do siebie.

Karolcia ja smoczka nie zmieniałam jeszcze małej. Uzywam go sporadycznie, wiec nie widze potrzeby 🙂

Monia u Nas od 2 dni tez mamy takie seanse bajkowe. W trójke w łożku, a najlepsze, ze my z mezem zasypiamy, a Bati chce jeszcze 🙂

Miłego dnia.Zmykam obiadek konczyć.

Toju zazdroszcze spacerku 😉

• Mamusia
Hejka,
a ja nie wytrzymałam i wyszłam na dwór z dzieciakami. Byliśmy z jakieś 40 min., młody przespał całą wyprawę 🙂 . Już w tym domu na głowe dostawały 🙃 . Jak jutro bedzie podobnie to tez wyjdziemy.

Toja , też zagłosowałam na ta pierwszą.

• Mamusia
A jednak się nie budzi :P Obrócił się na boczek i śpi dalej, ale pewnie już nie długo 😉

Asiula, dobrze, że wszystko ok. u Ciebie, tylko żelaza dużo wtryniaj i wit. C, bo pomaga wchłaniać 🙂 😘 dla Ciebie. A podanie tak jak Kar_ola napisała 😉

Tojuś zagłosowałam, mi też bardziej się ta druga spodobała. A masz jakieś zdj. swojej ślubnej?

Karola83, ładnie Łucyjka przybiera. My mamy kontrolę i szczepienie w czwartek. Kubalę ważyliśmy naszą wagą domową i wyszło nam prawie 7,5! Tylko, że on chudzieńki, ale długi 🙂

Aguś, w końcu znajdziecie coś odpowiedniego 😉 Lepiej dłużej poszukać, niż brać coś na siłę, a później żałować 🙂

My dzis mieliśmy jedną pobudkę 🤪 o 2.50 i pospaliśmy do 8.30. A bajeczki to oglądamy rano, jak młodego bierzemy do nas, to on ogląda, a my jeszcze dosypiamy, czasem wtedy on też jeszcze przyśnie 😉

Witam Madzię, fajnie, że jest nas coraz więcej 🙂

• Mamusia
Ja jakoś z Kubą daję radę w domku, tylko ze spaniem na początku było gorzej, bo on przyzwyczajony w dzień na dworze spać. Ale nie ma tego złego... Nauczył się wreszcie i w domku zasypiać i śpi po 1,5-2 godz. 🙂
Za to Ty Moni z całą gromadką, to rzeczywiście można w domu oszaleć 😉

U nas dziś -12, więc jeszcze się powstrzymuję, ale mam sąsiadkę z dziewczynką 3,5 mies. i dziś chodziła po podwórku z nią 🤨 A ta małą krzyczała wniebogłosy, na pewno nawdychała się ego mrożnego powietrza 😞