Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A no i generalnie dziecko musi już pewnie siedzieć, żeby korzystać z krzesełka. Ja napisałam że dostała na pół roczku , ale akurat wtedy Gwiazdka wypadła 🙂 . Siedziała w nim troche później. Tak naprawdę to długo u nas leżaczek służył.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HEJKA 🙂
Madziu ja mam tez drewniane, takie jak pokazała Monia, mój synek dostał na 5 miesięcy.Zastanawiam się własnie czy takiego plastikowego nie kupić, ale są opinie, ze te drewnane niby lepsze.
Monia Tobie też lepiej było w tym drewnianym ?? ?? ??

ja już tez ogarnełam mieszkanko, młoda teraz śpi, jak się przebudzi to idziemy na spacer w czwóreczkę 🙂

co do chusty Madziu śliczne zdjęcia, pelerynka tez pomysłowa 🙂Ja mam nosidło, teraz mi sie przypomniało więc chyba odpuszcze sobie, bo ja mam 5 pozycji do manipulacji 🙂

• Mamusia
Moni napisał:
A no i generalnie dziecko musi już pewnie siedzieć, żeby korzystać z krzesełka. Ja napisałam że dostała na pół roczku , ale akurat wtedy Gwiazdka wypadła 🙂 . Siedziała w nim troche później. Tak naprawdę to długo u nas leżaczek służył.

Monia ja tez lezaczek wykorzystałam bardzo długo przy synku.Nawet karmienie jak siedział, było tam 🙂

• Mamusia
Racja, Karolka. Troche sprzętów przetestowanych mamy 🙂

Dla mnie plus tego plastikowego to waga i to że się składało i mało miejsca zabierało. Ale już np. nie mogłam rozłozyć tak jak tego drewnianego żeby sobie np. malowała. Chociaż takie już też widziałam plastikowe. Jednak po "przetestowaniu" tych dwóch , wybrałabym drewniane.

• Mamusia
hej kochane!

My juz zaliczylismy jedno mieszkanie,ale po raz kolejny jestesmy na nie 🤨

Madziu,ja juz zakupilam krzeselko,ale jeszcze nie korzystamy.Siedzonko jest regulowane na trzy poziomy i trzy poziomy w wysokosci,zobaczymy jak sie sprawdzi.

http://cgi.ebay.de/ESPRIT-HOCHSTUHL-BABYHOCHSTUHL-CHIC-BLACK-2009-NEU_W0QQitemZ250433303165QQcmdZViewItemQQptZHochst%C3%BChle?hash=item3a4efcf27d

Mimi jak sie robi te salatke gyros,bo slyszalam,ze smaczna jest.

No mysalam,ze popisze,a tu gnutowi sie ulalo i trzeba go przebrac 🤢

Milej soboty kochane 🙂

• Mamusia
ACSB ja robie sałatkę tak:
1filet z kurczaka
1kapusta pekinka
1op.kukurydzy konser.
5ogórków konserw.
majonez,ketchup
przyprawa do gyrosa

mieso kroje na małe kosteczki i podsmazam w przyprawie do gyrosa na złocisto-brazowy kolor, pekinke kroje w kostke, ogórki również 🙂
wszystko razem mieszam kapuste, kukurydzem ogórki, mieso,
z majonezu i ktechupu robie sos majonezowy i dodaje do wszytstkiego...i gotowe!!!
SMACZNEGO.

• Mamusia
Nigdzie nie wyszłam 😞 . Jagoda zasneła, młody też od godzinki śpi -tyle że wystawiłam go na balkon. I tyle naszego spacerowania 😞 .
Jutro sobie odbijemy wszyscy razem 🙂

Aha,ja nie twierdze że te plastikowe krzesełka są złe-żeby nie było. Tylko że po prostu mnie bardziej to drewniana podeszło.

• Mamusia
hej kochane!

tak szybciorem napiszę, w nocy obudził mnie okropny ból gardła więc rano pojechałam do lekarza, nic strasznego mie nie jest bo to zapalenie górnych dróg oddechowych (u mnie niestety częste 😞 ) no i wyczerpanie organizmu 😞 dostałam antybiotyk i syropek 🙂 a na później witaminki.

Karolka, Natalcia urocza-mała księżniczka, a Bartulo no no prezentuje sie niesamowicie :laugh:

ja kupiłam krzesełko dla Łucji plastikowe, takie, z którego później można zrobić stolik i krzesełko

ACSB mam nadzieję, że poszukiwania nowegomieszkanka pójdą sprawnie i szybko znajdziecie odpowiednie

Inuś dobrze, że wszytsko ok.

Mimi Toja udanej imprezy
u nas pogoda straszna!!!! taka zamieć, że szok, nic nei widać, a zaspy takie, że autami wyjechać z parkingu nie można 🤪

może uda mi się wieczorkiem zajrzeć na spokojnie, bo wczoraj zasnęłam razem z Łucją o 21 ale jak się wyspałam 🤪

• Mamusia
ACSB ja robię troche inaczej niz Karola, warstwami:
Najpierw kładę:
- mięsko z piersi, obtoczone w przyprawie gyros i usmażone,
- cebulka posiekana, sparzona gorącą wodą,
- ketchup,
- ogórki konserwowe pokrojone w kostkę,
- puszka kukurydzy,
- pomidor spażony w gorącej wodzie, obrany ze skórki, pokrojony tez w kostkę,
- ogórek świeży pokrojony w kostkę,
- majonez,
- kapusta pekińska posiekana w makaronik,
- natka z pietruszki do ozdoby,
🙂

• Mamusia
Ale mi narobiłyście apetytu na tę sałatkę... chyba zrobię w poniedziałek... bo jutro Damian robi obiadek 🙂 ja to mam dobrze... co nie? niedziela i nic nie muszę robić 🙂 a dokładnie mam trzy obowiązki zjeść obiadek, kolację i śniadanko do łóżka 🙂 obejrzeć jakiś film i wyjść na spacerek 🙂 ciężki dzień :P szkoda, że tylko niedziele mam takie... 😉
:whistle:

A ja się muszę pochwalić, że Daria zjadła dziś 4 łyżki jabłka z bananem 🙂 i się nie pobrudziła 🙂 i nawet nie wypluwała 🙂 bo z samym jabłuszkiem to różnie bywało 😉

A propos krzesełka to my chyba kupimy plastikowe, bo nie mamy miejsca( mieszkamy z Teściową) 🤢 i mamy mały pokoik...

Mykam bawić się z Bebisiem 🙂 🙃

• Mamusia
Moni napisał:
Nigdzie nie wyszłam 😞 . Jagoda zasneła, młody też od godzinki śpi -tyle że wystawiłam go na balkon. I tyle naszego spacerowania 😞 .
Jutro sobie odbijemy wszyscy razem 🙂

Monia szkoda, jutro nadrobicie.
My poszlismy ok13-tej, wrócilismy po 15-tej.Młody sie wyszalał, a Natka cały czas spała. Ciezko mi sie jezdziło, strasznie, momentami wolałam sanki ciagnąc, a T wózek pchał.
Popołudniu juz zamieć, wiec dobrze ze skorzystaliśmy za wczasu 🙂

• Mamusia
Madziu brawa dla Darii, że tak pięknie jadła :laugh:
buziak (oklask)dla Was 😘
Ja mam takie krzesełko http://www.allegro.pl/item897418229_krzeselka_sun_stolik_na_klocki_tacka_super_cena.html
i dodam, że mamy do dyspozycji tylko jeden pokój, fakt, ze jego nie złożysz, ale później masz krzesełko i stoliczek dla dziecka.

Kurka narobiłyście mi smaka na sałatkę :laugh:
ja to nie mam talentu do takich przysmaków ale moja kuzynka takąpyszną robi tą sałatkę ... szkoda, ze żadna impreza rodzinna się nie szykuje :P

• Mamusia
moja Natka dzis całe popoludnie marudera miała 😞
dziasełka ma strasznie napuchniete i bardzo gorace 😞 smaruje jej 3x dziennie mascią, pomaga ale na chwilkę 😎 nawet chłodzone gryzaki nie daja jej przekonać 😞

T nie dawał rady sobie z nią 🥴 uspokajała sie tylko na moich rekach 😆

a mnie z Batim poniosło, popieklismy troszkę:
pyszne śliwkowe kwadraciki http://whiteplate.blogspot.com/2008/07/pan-teleranek.html , tartaletki http://whiteplate.blogspot.com/2008/11/tartaletki-z-jabkami.html, oraz malusie ciasteczka http://whiteplate.blogspot.com/2009/01/maslane-ciasteczka-z-dzemem-i-dziad-i.html.
Najlepsze jest to, ze Bartus wszystko pomaga, nakłada owoce, nadzienie, ale jak juz upieczone to nic nie próbuje bo twierdzi, ze nielubi.

• Mamusia
Monia wypoczywaj kochana, b Ty trójeczkę dzieciaczków musisz ogarnąć, a mnie jedno wykończyło!
Dużo zdrówka

Łucyja śpi ja też zaraz się kładę trzeba wypoczywać i korzystać z chwili wytchnienia.

Dziewczynki oszczędzajcie się bo zima nas wykończy!

Kolorowych snów i spokojnej nocki :pinch:

• Mamusia
Hej dziewczyny

Karola, widzę że Ciebie też dopadło pieczenie 😁 😁 fajne to jest, nie?

Moni, kuruj się!

U nas impreza się udała, na prawdę. Była tylko połowa zaproszonych dziewczyn, ale i tak był sajgon 🤪 🤪
Ania grzeczniutka była i nawet sobie spała przez godzinkę w sypialni 🙃
Dwie dziewczyny nie przyszły bo się pokłóciły ostatnio na forum. Ech mówię Wam... Taka nieprzyjemna sytuacja była. Pierwsza skasowała swoje konto i napisała mi że nie przyjedzie na parapetówkę. A druga napisała że jej córcia ma gorączkę i kaszle coraz więcej. OK.
Ale dzisiaj ta pierwsza zapytała się mnie czy ta druga była. Ja jej na to że nie bo jej córa chora. A ona do mnie że niemożliwe bo na innym wątku pisała że jadą lepić bałwana i tarzać się w śniegu. Weszłam tam i rzeczywiście...
Mogła szczerze powiedzieć że nie ma ochoty przyjechać.
Nie rozumiem takiego kręcenia...

Madziu, zastanawiam się nad tą pelerynką - to jest to co założyłaś na niunię tak?
jak znajdę na Allegro to o co mi chodziło to Ci wrzucę linka 😉

dobranoc babeczki!