Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny!

w końcu ponadrabiałam 🤪
Karola83, buziak na powrót do zdrowia dla Ciebie i Łusi 😘

Ja od piątku codziennie mam gości! W piątek kolega M z żoną, w sobotę dziewczyny, wczoraj teściowie a dzisiaj przyjeżdża mój tata - przywozi moją siostrę do mnie na ferie 🙂
Także Karola83, obie będziemy miały pomocników 😉

Karola - mi też już dwa ciasta nie wyszły - u Ciebie o wiele lepiej, bo kwiatka dało się zjeść, a moje zakalce były niejadalne :P :P :P

ACSB gruchą się nie przejmuj - skąd mogłaś wiedzieć że Phil tak zareaguje?

Inka - współczuję przepraw z ciotkami... Masakra jakaś, ludzie potrafią być bardzo pazerni. Wiem bo u nas też były akcje w rodzinie w związku z podziałem ziem bo babci. Ale nie aż takie!!! 😲 😲

• Mamusia
Inka nic przyjemnego Was nie czeka ze strony tych pseudo cioteczek 🥴 mam nadzieje, ze prawo uzna Wasze racje co do przekształcenia ziemii.Trzymam kciuki za pomysle zakonczenie.

Dziewczyny nawet jak dzieciaki sie slinia i mają napuchniete dziaselka, to zębolki moga wyjsc nawet ok8-9 miesiaca. Kazde ma czas na to. W tym czasie dobre sa takie szczoteczki kauczukowe, masujace wypukłosci 🙂Polecam !! !! !!

Natalka tez sie slini, bardzo mocno, cóz taka natura. Od trzech dni buzką robi takie smieszne babelki i bbzzzzzzzzz...hehe super to wyglada. 😉
Dzis widze maruder właczony, tylko mamusi raczki sie liczą...nawet u babci płakała....Oj co to będzie jak mama do pracy wróci...

Karolka ciesze sie, ze Łucja ma sie lepiej. Jak małe dziecko ma goraczke wysoka to lepiej nie podawac mleczka, lecz herbatki przepajajace. Dobrze, ze mała nie ulewa 🙂

• Mamusia
My już po 🙂 spacerze i obiadku. Teraz dwóch moich panów smacznie śpi. A ja zmykam pomóc zaraz Oli w lekcjach. Pierwszy dzień w szkole a już tyle zadane 😞 .

Inka,no nie ciekawa sytuacja 😞 . Mam nadzieje że pójdzie wszytko po Waszej myśli. Ehhh no brak słów na takie osóbki 😞 😘 dla was.

Karola83, ciesze się że u Was już dobrze. U nas też ślinotok że hoho:P .

• Mamusia
I sie nacieszyłam, dziecku przestało mleko smakować 😞
normalnie histeria przy butli ale się nie dziwie, bo mało smaczne. płuć się nauczyła i uniki trzeba robić :P
więc zrobiłam jej stare i dodałam troche kleiku żeby zagęścić no i troszkę ulała, zobaczymy jak będzie dalej.
W środę do pediatry na kontrolę to mu powiem, że grymasi.
ach te dzieci 😉

Nie poszłam do gin'a bo miałam miec cytologię a przecież antybiotyk biorę to i tak kicha, więc sobie pójdę tak za 2 tyg.

• Mamusia
...oj Karola, Karola jak nie urok to.... 😞
kurka oni musza coś zadecydowac z tym mleczkiem Łucji, bo przeciez tak zmieniać mleka non stop tez nie wolno dziecku, ona powinna miec jedno stale 🙂

a moje już śpią 🙂 🙂 🙂młoda wymęczyłam na macie, młody pobawił sieLego i też już padł 🙂

Miłego wieczorku kochane...
Karaluchy pod poduchy:P

• Mamusia
wiem Karolka ale co ja poradzę, że tam się Łucji porobiło 😞
Na śpiocha to ona wszystko zje no ale w dzień trochę kaprysiła, zobaczymy jutro, oby jej się odwidziało 🤨

Mi też poczwarka szybko zasnęła 🤪 bo jakoś po 19, ciekawe o której pobudkę zrobi jutro 🤢

Radzio (syn kuzynki co u nas na ferie jest) to ciągle z A. nawet był z nim w pracy dzis a teraz ćwiczyli ponad godz 🙃

• Mamusia
Karola 83, spróbuj to mleczko wprowadzać stopniowo - nie wiem ile robisz Łusi miarek na jeden raz. Ale możesz mieszać te mleka - pierwszego dnia (zakładając że dajesz 4 miarki) dajesz jedną miarkę nowego i trzy miarki starego na każde karmienie. Następnego dnia po połowie, następnego jedną miarkę starego mleka a trzy nowego.
Możesz to też wydłużać w czasie - np. po dwa dni dana kombinacja. Może łatwiej jej będzie przyzwyczaić się do nowego smaku 😉

W ogóle nie powinno się z dnia na dzień tak zmienić dziecku mleka.

Teraz jak moja siostra przyjechała to pewnie będę rzadziej zaglądać. Mam nadzieję że młoda da mi trochę czasu 😉 bo gadulec z niej niesamowity, dzisiaj już miałam lekko dość... Nie jestem przyzwyczajona 🤪 🤪

dobranoc babeczki 😉

• Mamusia
hejo porannie 🙂
ja juz na nogach od 6-tej, młodego wstałam do przedszkola przygotowac, ale skubaniec zaczął tak kaszleć, ze zostawiłam go w domu 🥴 chyba wyszły zabawy na śniegu 🥴
musze zrobic syrop z cebuli, co do piatku przestanie kasłać 🙂

a tak norma, nocka 3 razy wstawanko, ale wyspana jestem...planów brak bo Bati w domu, były bo kawka z psiapsiółka była zgrana i wspólne zakupy połaczone ze spacerkiem z Naszymi dziewczynkami...no trudno...poprostu to przesunę...

MiŁeGo DnIa.

• Mamusia
Hej kochane!!!
U nas nocka też bez nowości 🙂Pobudka o 1ej i 6ej 😉 Moni 😘 dla Ciebie urodzinowy:P :P :P

Przyjmij te szczere życzenia jubilatko droga
Z okazji kolejnej wiosny (choć za oknem zima sroga)
Życzę Ci szczęśliwego życia, zdrowia i miłości
Niech na Twej twarzy zawsze uśmiech gości
Życia bez żadnych smutków i stresów
Ale za to osiągnięcia wielu sukcesów
W sprawach zawodowych oraz rodzinnych
A w razie niepowodzeń pomocy ludzi uczynnych
Jednak niech Cię nie spotyka w życiu nic złego
A ja Tobie życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
100lATEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Toju fajnie, ze masz towarzystwo w postaci siostry, co ja bym dala zeby moja siostra tu ze mną była... 😞
Karola, dobrze ze zostawiłas malego w domu, niech sie lepiej podkuruje, jeszcze zdąży się nacieszyc przedszkolem:P :P :P
Zmykam 🙂 [color=#800080][/color]

• Mamusia
Monia:
[size=4]Z okazji urodzin najpiękniejsze i najserdeczniejsze życzenia ciepła, miłości, sprawdzonych i wytrwałych przyjaźni. Dalekich podróży, wspaniałych przeżyć, super samochodu i pieniędzy jak lodu, co szczęścia może nie dają, ale znacznie życie ułatwiają.

• Mamusia
Monia 😘 urodzinowy dla Ciebie

A ja zasnęłam o 4, bo Łucja się męczyła strasznie katarek jej spływał i pyrchała ciagle, w końcu wpadłam na pomysł żeby ja na bok obrócić 🤪 że ja na to wcześniej nie wpadłam 😠
I już sobie spokojnie spała, tylko ja co jakiś czaszmieniałam jej boczki 🙂

Póki co Łucja pije to nowe mleczko, jak nie będzi echciała to jej najwyżej zmieszma tylko, że mam nan i bebilon 🤨 🤢

• Mamusia
Monia Ty stara du..a co ja mam powiedzieć:P:P:Pa c tam, ważne ze czujemy sie młodo, co nie 🙂

Karolka chyba z bebilonem mieszaj 🙂
co do katarku, to dziecko jak ma katarek lepiej spi z główka ułozoną wyzej 🙂Jak Natka miała zawsze jej dawałam duza poduchę i swobodnie w nocy oddychała 🙂

Buziam...lece na zakupy, póki teściowa jest 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:

Karolka chyba z bebilonem mieszaj 🙂
co do katarku, to dziecko jak ma katarek lepiej spi z główka ułozoną wyzej 🙂Jak Natka miała zawsze jej dawałam duza poduchę i swobodnie w nocy oddychała 🙂

Karolka ona głowe układaną wyżej ma od urodzenia bo ulewa 😉

• Mamusia
A ja siedzę i mi się nudzi 🤨 Mały zasnął, zjadłam obiad i teraz mam troche czasu dla siebie 🙂
Zaprosiłam dwie znajome do nas, ale jakoś nie kwapią się żeby nas odwiedzić, (jedna nawet na sms-a nie odpisała nic 🤨 )Trochę mi się przykro zrobiło, bo czasami chciałabym mieć tu jakąś przyjaciółkę, z którą mogłabym pogadać na żywo... 😞 😞 😞
Ale chyba nikogo takiego tutaj nie spotkam...wszystkie serdeczne przyjaciółki zostały daleko w Lublinie...ehhh 🤨