Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kar_ola napisał:
hejo!!!
Piekna waga Łucji, powiem Ci, ze między Twoja a moja było 1kg przewagi, a teraz juz 400g, mała goni rówieśniczkę 🙂

Laski w Biedronce sa piekne zabawki, zawieszki dla Naszych pociech do samochodu lub do mat, lezaczków po 14,99.
My juz po 2 godzinnym spacerze na pięknym słońcu.Chyba popołudniu tez wyjade z młoda, bo az sama lepiej sie czuję 🙂

🤪 ooo to Natalcia wzięła się ostro za gonienie Fuśki :laugh: pięknie

Dzięki Karolka za info, ja za zawieszki płaciłam po 40zł 🤨

A my jeszcze nie możemy na spacerki wychodzić 😞 i już wariuje w domu 🤢 ale pogoda neizbyt, mam nadzieje, że wyjdzie słonko na dniach to wtedy ruszymy na dwór 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kobietki 🙂 ,
My tez dzisiaj spacerek zaliczony 🙂 i saneczki 🙂.
Byłam dowiedzieć się o ten zasiłek na wychowawczy ale pani z uśmiechem powiedziała że niestety przekraczamy próg 😞 🤢 i du.. blada.
Ja też jeszcze okresu nie dostałam. Ale po dziewczynach to dobry rok nie miałam jak karmiłam:P .
Karola83 ,no pięknie kobietka waży. 😘 dla niej.

W Biedronce byłam i nawet zakupiłam zabaweczkę , ale rajtek nie widziałam 🤢 .

Dzisiaj sama , bo M na nocke poszedł więc zmykam póki młody śpi coś porobić.

• Mamusia
🙂 i już kolejny wieczór 🙂
spacerek był 🙂 zakupy też 🙂 a propos promocji w Carrefour są promocyjne deserki Gerbera 🙂 2+1 gratis za nie całe 5 złotych 🙂 nie pamiętam dokładnie, ale chyba za 4,75zł 🙂

Miłego wieczorku i spokojnej nocki 🙂

Pozdrawiamy 🙂 uciekam bo Bebiś mnie kopie 🤪 że za długo już 🙃

😘

• Mamusia
Madziu dzieki za informacje 🙂
Monia nie raz wszystkiego sie nie zauważa.
Ja dziś popłudnie spedzilam z naburmuszona mina na T. Szkoda gadać 😞ale nie siedziałam w domu, tylko zapakowałam Natke w nosidło i poszłysmy do moich rodziców 🙂Kurka dziewczyny mi w nosidełku cięzko było, a mam przeciez rzut beretem, a jak Wy dajecie rade w tych chustach, tyle kg nosić, szczególnie Ty Monia, jak Olke nosisz 🤪 😘 for you za te muskularne ciało Twoje 🤪

• Mamusia
A ja dopiero nie dawno brzdąca położyłam, tak piszczał i się wściekał, że szok 😲 Po czym padł przy cycu po nie całych 15minutach 🤔 :laugh:
Ja też już uciekam spac, bo padam z nog po dzisiejszym spacerze i przedzieraniu się przez nieodśnieżone chodniki 🤢
Moni 😘
DOBREJ NOCKI KOCHANE 😘

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim 🙂

Mamusie wyspane? zwarte i gotowe na kolejny dzień 😉?

Kar_ola napisał:
Madziu dzieki za informacje 🙂
Monia nie raz wszystkiego sie nie zauważa.
Ja dziś popłudnie spedzilam z naburmuszona mina na T. Szkoda gadać 😞ale nie siedziałam w domu, tylko zapakowałam Natke w nosidło i poszłysmy do moich rodziców 🙂Kurka dziewczyny mi w nosidełku cięzko było, a mam przeciez rzut beretem, a jak Wy dajecie rade w tych chustach, tyle kg nosić, szczególnie Ty Monia, jak Olke nosisz 🤪 😘 for you za te muskularne ciało Twoje 🤪

Kar_ola 🙂 taki plus chusty, że ciężar się lepiej rozkłada 🙂 i nie czujesz ciężaru 🙂 masz samą słodycz 😉 🙃

Dziś się zapowiada piękny dzień czyli kolejny spacerek 🙂 jak ja to lubię 🙂

Pozdrawiamy i miłego 🙂

• Mamusia
Hej!!!
jejku kolejny słoneczny dzień, ja juz od 6-tej na nogach, młodego musiałam przygotować do Balu Karnawałowego, potem go zaprowadzić 🙂
jak wróciłam Natka juz buszowała z prabacią, przyssała się co cycka jak mały wampirek 😉

szybkie sniadanko i małe sprzatanko 🙂a potem mykamy obok na kawkę, prababcia ma dziś imieninki 🙂

Miłego...

• Mamusia
Hej babeczki!!!
U nas dzisiaj cała nocka przespana od 22ej do 7ej 🤪 🤪 🤪 Jestem mega wyspana i od razu lepiej funkcjonuje:P :P :P
Pogoda przepiękna, słoneczko świeci od samego ranka, więc na spacerek wybierzemy się na pewno 😎
Madziu pierwszy 😘 dla Ciebie 🙂 Fajna sprawa widzę ta chusta, chyba musze się w nią zaopatrzyć, to będę śmigała z brzdącem :whistle:
Zmykam 😉
Bye bye!!!! 🙃

• Mamusia
My spaliśmy standardowo 🙂 od 20 do 6:30 🙂 a ja już dziś zrobiłam pizze 🙂 hot-dogi dla Damiana do pracy 🙂 jestem w trakcie robienia ciasta francuskiego 🙂 i odkurzanie jeszcze przede mną 🙂

A na zewnątrz już +2 🤪 i piękne słońce 🙂 😎 więc na spacerek jak tylko poodkurzam i zrobię "wałkowanie" ciasta 🙂

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
I ja dołączam do klubu przespanej nocki 🙂 Młody obudził się przed 6 na karmienie dostał cycusia i spał dalej do 8.
A ja mam dzisiaj mega lenia , nic mi się nie chce 😞 Pogoda super , ale jak sobie pomyśle jak musze się przedzierać tym wózkiem po tych nieodśnieżonych wszędzie chodnikach to nie chce mi sie wychodzić. A muszę bo trzeba Olę zaprowadzić do szkoły.

To ja odwrotnie pierwszy 😘 dla Karoli83 a potem dla Mimi 🙂

• Mamusia
Teraz sobie pomyślałam, że wsadzę młodego do chusty, ale jeszcze zakupy musze zrobić. To chyba nie dałabym rady 🤢 . Jedno dziecko z przodu, w rękach siatki z zakupami i jeszcze Jagoda która pewni nie będzie chciała iść ładnie. Daruję sobie chustę 😞 pojade "wozem" 🤢 .

• Mamusia
Moni jak idę na zakupy to biorę plecak gdy mam Darię w chuście 🙂 a jeżeli to większe zakupy to biorę... Męża 🙃 :P 😉

ja już posprzątałam 🙂 i poczekam do 12, bo muszę ciasto przewałkować 🙂i wtedy na spacer 🙂

Pozdrawiam z Darią na kolanach 🙂 🙃

• Mamusia
A mój młody jeszcze śpi 🤔 aż jestem w szoku, ze uciął sobie taką długa przedobiednią drzemkę 😆 😲 😲 Zreszta ja tez troszkę z nim przykimałam, bo jakiś śpiuch mnie dopadł 🤢
Idę zdeśc rosolek goracy, a potem na dworek, bo zasnę tu na siedzącą kisząc się w tym domu 🤢 🤢
Moni u nas tez większośc chodników nie odśnieżona i wózkiem jedzie się conajmniej jak w rajdzie Dakar 🤔 :laugh: :laugh:
Pomimo to laseczki miłego spacerowania 😆
Buzi 😘

• Mamusia
My już po spacerku 🙂 ahhh 🙂 od razu lepiej się czuję 🙂

Mimi... bardziej chyba jak pociąg TransSyberia 😉 🙃 może nie pędzi aż tak szybko choć proporcjonalnie do swojej wielkości 🙂 🙃

mykam znów wałkować 😉 to już połowa 🙂 jeszcze trzy razy i będzie można piec 🙂

• Mamusia
my już też po 2-godzinnym spacerku 🙂oj żeby tak brzuszek zgubić przy tym chodzeniu 🙂ja 3 razy park dziś cały objechałam, do tego Biedronke zaliczłam: 🙂

słoneczko do wózka zaglądało i młoda wcale nie spała 🙂tylko sie rozglądała wszedzie 🙂

miłego...

• Mamusia
Karolka 😘

U nas piękna pogoda więc nie myśląc długo zapakowałam Łucjandę do wózka, wzięłam A. i Radzia z sankami i trochę pospacerowaliśmy, pozjeżdzliśmy z górek 🤪
Nawet wśniegu leżałam przez A. oczywiście 🙃 , normalnie jak za dawnych dziecięcych czasów :laugh:
fajnie było :P
Łucyja dupke przewietrzyła i od razu wszytscy lepiej się poczuli :laugh: :laugh: :laugh:
Jutro też ma być ładnie więc idziemy nawet zaspy nam nie straszne, choć ciężko przebijać się przez nie 🤢

• Mamusia
Hejka dziewczyny!

Nawet nie wiedziałam, że tak długo mnie nie było,tak ten czas zapitala :laugh: Kubalowi przebija się druga jedyneczka, ale na górze jeszcze ni hu hu 😉 Za to tym jednym słupeczkiem potrafi porządnie ukłuć 🙂

A my musimy kupić drugi wózek 😞 Nie wiem czy pamiętacie, że mamy wielofunkcyjny i ostatnio zamontowałam spacerówkę, bo Kubala już nie mieści się w gondoli i przestała mi się podobać 😠 Poza tym denerwuje mnie w niej wszystko. To, że nie ma przekładanej rączki, że nie ma takiego paska przeciągnietego przez pałąk, żeby dziecko siedząc nie wypadło i ma bardzo cienką budkę. Na pewno nie będzie Kubie ciepło w wietrzne dni 😞 😞 😞 Tak więc jutro wyruszamy na poszukiwania, ale jak oglądam w necie wózki, to mi się żaden nie podoba, a jeśli już ma fajny wygląd i funkcje to jest cholernie drogi 😞

Lecę do mojego Szkrabka, bo już długo sam leży na dworze i może już nawet nie śpi 🥴

Miłego dzionka babeczki 😘

• Mamusia
Inka kobieto chciałam wieczorem pisac do Ciebie sms-ka 🙂dobrze, ze sie odezwałaś 🙂 🙂
kurka ale porazka z tym wózkiem, pomyślnych zakupów 🙂
Karolka 😘 obiecany. Fajnie, ze się wyszalałas z rodzinka na śniegu. Ja tak się kulałam w zeszły weekend 🙂