Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja zdecydowałam sie na popołudniowy spacerek z Natulą, tym bardziej, ze awizo czekało do odbioru 😆 troche daleko było, bo do centrum musiałam, przez sniezne chodniki jechać, ale za to 2 godziny na dworze spedziłam 🙂
młoda sie wyspała, a ja odebrałam paczuszkę z Hippa 🙂
fajne są te upominki od firm 🙂

Monia urodzinowy 😘

• Mamusia
Łucja jednak pije nowe mleczko :laugh: :laugh: :laugh:
kochana, grzeczna dziewczynka :laugh:
widocznie wtedy mogło ja jeszcze gardełko boleć albo ogólnie miała jakieś swoje humorki, jak to kobietki 😉

Ogólnie Karolka to Tobie należy się wielki buiol 😘
bo ja pewnie czekałabymdo 5/6 m-ca i wtedy bym poszła skontrolować, a tak poszłam wcześniej.
DZIĘKUJEMY 😘

Mimi kochana ja jestem u siebie i też ciągle sama w domu, bo nie ma jak się spotkać z dziewczynami, bo albo pracuja, albo mają swoje pociechy i brak czasu albo ciężko się zgrać 🥴
Zaraz wiosna to mamulki wypełzną na dworki i poznasz nowe koleżanki z piaskownicy, z takimi zawsze jest o czym pogadać :laugh: 😉

• Mamusia
Dziewczynki i trzmajcie jutro kciuki bo mój A. ma 2 rozmowy o pracę (w tym jedna dość ciekawa więc zalezy nam 😉 tzn. bardziej jemu) 😆

A popołudniu kontrola z Łucją, mam nadzieję, że będziemy mogły już wychodzić na spacerki bomam dość siedzenia w domu, chyba już z m-cnie byłam na spacerze albo i dłużej ☺️ 🤢

• Mamusia
Karola83, super że Łusia ciągnie mleczko! 🙂

Mimi, byle do wiosny, na pewno poznasz niejedną mamę na spacerku z wózeczkiem i wierzę że znajdzie się jakaś fajna babeczka na ploteczki i nie tylko 🙂
Ja się cieszę że na forum opolskim poznałam parę dziewczyn, bo też bym nie miała z kim plotkować - oprócz Was oczywiście 😉
Buziak na pocieszenie!

• Mamusia
Karolka będe trzymała kciuki za A 🙂Powodzenia!! !! !! !!
ps.nie ma za co 🙂 🙂

Mimi tak ja dziewczyny pisza, przyjdzie wiosna i napewno poznasz nie jedną młoda mamusię na spacerze 🙂Bedzie miło i towarzysko. Zobaczysz 🙂 🙂
ja juz odswierzyłam znajomosc z przed 14lat, a druga jeszcze starszą 🙂

...ja dziś z doskoku, sama z dziećmi jestem i prasuję 🙂

• Mamusia
Cześć Słoneczka moje!

Ja od 7 na nogach, musiałam Łucjandzie na śpiocha frida poszaleć i aż się przeraziłam ile tego wyciągnęłam 😞
Teraz ona dalej śpi a mam chwilkę zeby siebie ogarnąć 🙂
ale powiem Wam, że po tym nowym mleczku dłużej śpi, bo wstaje do niej tylko raz :laugh:
choć najgorsze jest to, że zanim jej się da mleko to musi 10minut stać żeby się uaktywnić 🤢

U nas znowu sniegu napadało, jak chce się autem wyjechac tonormalnie najpierw trzeba łopatą śnieg odgarnąć takie zaspy 🤪
Zobaczymy co powie pediatra, może już będzie można z berbeciem na dwór wychodzić, bo oszaleć idzie w domu 🤨

• Mamusia
hej babeczki!!!
U nas pogoda straszna, wiało przez całą nockę, a teraz pada śnieg 😞 Do tego jestem nie wyspana, bo tak hulał wiatr, ze nie dało się spokojnie spać 🤨
A rankiem światła nie było, jeszcze lepiej 🤢 🤔
No jakoś pusto u nas ostatnio 🤔
Mały własnie cwiczy na brzuszku, wiec ide sie z nim troszkę pobawić:P
Miłego dnia 😉

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim 🙂

Troszkę nas ostatnio nie było... Ale już sytuacja w normie... 😉

Daria dziś kończy 5 miesięcy 🙂 kurcze jaka ona już duża jest 🤪 🤪 🤪 a pomyśleć, że rok temu leżałam w szpitalu o tej porze pod kroplówkami... mam nadzieję, że przy kolejnym Brzdącu nie będę już wymiotowała... albo chociaż nie aż tak...

A i od paru dni Myszka jest bardzo tulaśna... ząbki jej idą... 🙃 tylko nie wierzę w to co widzę... na dole ma 4 białe kreseczki a na górze dwie... odstępy ok. milimetra... czy to możliwe, że aż tyle na raz?? 🤪 🤪 🤨 mi wychodziły parami 🙃 a nie całą gromadką :P:laugh:

Pozdrawiamy i czekamy na dalszy rozwój sytuacji ząbkowej 🙂

Buziaczki 🙂 trzymajcie się cieplutko! 😘

• Mamusia
Madziu dla Darii 😘 na 5 miesiecy 😘
Wszystkiego Najlepszego!!!

Zabki moga wychodzic parami lub bedą cala gromadką np, w odstepach kilku godzinnych.Trzeba to przetrwać 🙂

co do drugiej ciąży pociesze Cie, ja wymiotwałam jeszcze gorzej i jeszcze dłuzej... 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
no spacer zaliczony w pieknym słoncu 🙂
jutro umówilam sie z szwagrem na spacer, to moze fotki jakieś porobie w zimowej aurze 😉
kurka znów dziś mega stosik ciuszków odłozylam i powiem Wam, ze Bartek dłuzej nosił niektóre komplety niz młoda...aż w szoku jestem 🙃 😁 🙃

miłego popołudnia 🙂

• Mamusia
Magda 😘 dla Was na te 5 m-cy i atak ząbków :laugh:

A u mnie wszytscy pozasypiali 🤪 tylko ja czuwam bo za godz lekarz!

ja już mam dosc siedzenia w domu, normalnie wariuje, powiedziałam A., że po lekarzu chce jechać do miasta, zresztą i tak musimy jechac do sklepu bo mleko trzeba szkrabowi kupić.

A. był na rozmowach w piątek ma być odpowiedź
zobaczymy... 🤨

no dobra to tyle, uciekam 🙃

paaaa

• Mamusia
dziękujemy bardzo 🙂 jest jeden plus tej gromadki 😉 będzie szybciej 🙂 choć ślicznie wyglądają Bobaski z jednym ząbkiem 🙂

a ja właśnie wykorzystuję drzemkę Dari 🙂 i już zrobiłam placuszki z jabłkami 🙃 a za jakieś 30 minut Damian wróci 🙃

No to mykam herbatkę sobie zrobić 🙂 i cieszyć się do póki Kruszynka śpi i nie ma czym gryźć 🙂

Ale wstawię zdjęcie z ząbkami jak już będą 🙂 obiecuję 🙃

papa 🙂

• Mamusia
Kar_ola 🙂 ja wymiotowałam przez dwa miesiące... jak nie więcej... a na koniec to miałam tak zniszczony żołądek, że sama krew szła 🤢 😞 🤨 a do szpitali trafiłam 5 razy 🤨 i nie chcę tego powtórzyć... a drażnił mnie praktycznie każdy zapach... nawet dla męża inne perfumy kupiłam bo tamtych znieść nie mogłam... i nadal mam awersję do paru zapachów... wrrr... 🥴
To teraz modle się, żeby tak nie było, bo nie mam nikogo do pomocy przy Dari jak D jest w pracy... Bo kto ją będzie przewijał itp...? nie mogę sobie na to "pozwolić"...

Pozdrawiamy 🙂

• Mamusia
madzia_88 napisał:
Kar_ola 🙂 ja wymiotowałam przez dwa miesiące... jak nie więcej... a na koniec to miałam tak zniszczony żołądek, że sama krew szła 🤢 😞 🤨 a do szpitali trafiłam 5 razy 🤨 i nie chcę tego powtórzyć... a drażnił mnie praktycznie każdy zapach... nawet dla męża inne perfumy kupiłam bo tamtych znieść nie mogłam... i nadal mam awersję do paru zapachów... wrrr... 🥴
To teraz modle się, żeby tak nie było, bo nie mam nikogo do pomocy przy Dari jak D jest w pracy... Bo kto ją będzie przewijał itp...? nie mogę sobie na to "pozwolić"...

Pozdrawiamy 🙂

Madziu w pierwszej ciazy wymiotowałam do 5 miesiaca, w drugiej do 6-go, wiec i tak byłas w lepszej sytuacji. Tylko, ze ja nie lezałam w szpitalu.A jak dostałam skurczy w 20tyg. i tarfiłam na tydzień do szpitala to maz poprostu wziął opieke na synka.

• Mamusia
kurka cos na forum cichutko...
Monia, Inka, Toja ...laseczki co z Wami??

ja z młodą zasnełam popołudniu na 2godzinki, a teraz młoda szaleje...
własnie zjedlismy pieczone paszteciki...ze mi sie chciało robić...ale pyszne były!!!
Miłego wieczoru... 🙂

• Mamusia
Karolka ty dostałas paczuszke z hippa ,gdzie to donich można wyslac emila zeby przesłali taka paczke?ja w poniedziałek dostałam z nutrci ale tam był 1 kaszka mleko i zupka i poradnik żywnościowy a kiedyś pisałam do hippa pl czy wysyłają próbki to napisali że nie