Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
INKA wow...ale wiesci...Gratulacje dla Kubali 😆 😆 😆 teraz bedzie mamusie podgryzał, ta sliczna białą perełką 😆 😆 😆

Monia podziwiam, ze dałas rade. Ja dziś z moimi sama i tylko powtarzam w duchu "spokojnie, spokijnie" bo by chyba fruwały brzdace. Ja sie za cos biore, to młody wymysla gofry. Jak siadłam z kawką młoda wstała...i tak...do tego na mojej głowie dzis palenie w piecach... 🤪 🤪 🤪 jak nie zwariuje to medal chce 🤪a do tego fura prasowania 🙂 ale to akurat mnie zrelaksuje 😉 ide smazyc te wymyslne gofryyyyy:P

• Mamusia
🤪 🤪 🤪 Pierwszy ząbek Kubulka!!! pięknie, łapaj buziolka 😘 od e-cioteczki :laugh:

a ja zamiast na siłowni to zostałam w domku, bo totalny brak sił 😞 jestem neisamowicie wymęczona i niewyspana a w dodatku sąsiad obok robi remont!!! 😠 Łucyja szału dostaje i ciągle marudzi, przez 2godz jeżdziliśmy autem żeby w domu w tym hałasie nei siedzieć i żeby mogła przysnąć no i cały czas spała.
Teraz znowu jej się maruder włączył więc przyspieszyliśmy kąpiel i śpi aniołek :laugh:

• Mamusia
zapomniałam Wam napisać, ja rano wstaje a moje dziecie leży z lewą syruchą gołą, tak się rozkopała że niedość że kołderke ściągła to poodpinały jej się napki w pajacu 🤪
Więc dzis już ją do wora włożyłam 🤪 😉

natomiast drugi wyczyn zdarzył sie na łózku, leżała sobie a obok niej położyłam jedną z grzechotek i przyuważyła ją ale nie mogła sięgnąc więc podniosła się troszkę jak do siadania i chwyciła zabaweczkę 🤪 mama była taka dumna :laugh:

• Mamusia
Inus 🤪 😘 na pierwszego mlecznego zebulka dla naszego kawalera,teraz juz dlugo czekac na reszte nie bedziesz 🙂

Karola83 calkiem dobry pomysl z tymi przejazdzkami 😉 dziecko przynjmiej spalo.I jak po tym kleiku,zauwazylas juz poprawe?
Ja gnutkowi dosypuje do mleczka 2lyz. bo jak dawalam "suche" mleko to tez ulewal bardzo,a teraz,tez,ale juz o wiele mniej.
Odnosnie smoka,gnutek bierze sporadycznie,jakos nie umie zassac,zawsze musze mu przytrzymywac 🥴 ale nadal daje mu jedynke z Nüby.Z Nuk-a tez sa super.

kar_ola kochana tobie to juz dawno medal sie nalezy 😉

Toju,pieklam wczoraj buleczki norweskie.Nie wyszly mi takie ladne jak na zdjeciu ☺️ ale smak.......niebo w gebie 🙂

• Mamusia
nadal ulewa, czasem więcej czasem mnie ale już nie wymiotuje aż tak bardzo, tylko, że ona nie potrafi spokojnie poleźeć po jedzeniu. Tylko szaleje, wyginasię na wszytskie strony to jak ma z niej później nie wylecieć 😞
Troche lepiej jest no ale rewelacji tez nie ma.
Zobaczymy mamy tak robiż przez 2 tyg, a jak nie to może też będę zagęszczać jej mleko kleikiem, bo np po deserkach nic sie takiego nie dzieję pewnie dlatego, z gęste sa

• Mamusia
karola83 no to mala akrobatka rosnie 😉 radzi sobie mala zabka jak moze 🙂

Moj gnutek poki co to obraca sie na boczki,lapie grzechotki,wszystko co w zasiegu lapek to zaraz w buzi.
Czasami wyjdzie mu obrocik z pleckow na brzun i na odwrot.
W ostatnich dniach zaczal tez robic mostek i brac nozki do buzioli.

• Mamusia
Karolcia ja mała nosze po każdym jedzonku, czy piciu z 5/10minut. Młoda trzeba widac wyciszyc po jedzonku 🙂 Tylko jak 🙃
Ja co zaplanowane zrobiłam, a gdy usiadłam z mala na rekach to maz wrócił 🙂 Ma chłop wyczucie, juz oznajmiłam, ze kuchnia czeka i koalcje bym zjadła. Niebawem dzieci położymy to pewno coś ślubny upichci.Natalka teraz przy mnie lezy na samych bodziakach i masarz brzucha mi robi swoimi stupisiami. Dzis mamy poslizg z dziećmi...ale juz sił brak Nam obu.
Kurcze wypiłabym sobie kawe prawdziwa, ale chyba bym miała noc z głowy. Potrzebuje dopalacza normalnie 🙃

Natalka od wczoraj zaczyna siadać. Na lezaczku na najwyzszym oparciu juz dzwiga sie i siedzi, mimo, ze przypieta jest aby ograniczało jej wstawanie.Na łozku dziś mi tak szalala, ze zmieniła pozycje o 360 stopni....

mykam, zajrze jeszcze pózniej...
Agus najwazniejsze, ze bułeczki wyszły 🙂

• Mamusia
Karola83 😘 dla Twojej Spryciulki 😉

U nas dziś dzionek minął bez rewelacji (no za wyjątkiem ząbka oczywiście :laugh: ). Kubolek ładnie zajadał, na obiadek zjadł pół słoiczka marcheweczki, a na kolacyjkę całą porcję-150 ml kaszki waniliowej, tej co myślałam, że nie lubi, ale postanowiłam sprawdzić jeszcze raz 😉 A teraz słodziutko śpi robaczek. Po kąpieli, 1 godz. po kaszce, wypił jeszcze 170 ml mleczka 🤪 więc może dłużej pośpi 🥴

Zmykam, bo za dużo hałasu robię 😉

Spokojnej nocki 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 my wstałyśmy dziś o 6:30 🙂 Daria zasnęła o 19:30 więc noc była długa 🙂

Za oknami ciągle śnieg sypie... ale dziś jest tylko -3...

A mnie coś wczoraj wzięło i zaczęłam serduszka robić i różyczki, żeby tak troszkę Walentynki już poczuć :P

Pozdrawiamy 🙂

I również gratulujemy Ząbala 😉 u nas jeszcze nie ma...

• Mamusia
Dzień dobry cioteczki 🙂

U nas nocka dobrze, jak zasnął o 21 to spał do 7 z krótką przerwą ok 3.
Teraz leży z dziewczynami na łóżku i wariują.
Ale u na śniegu nasypało 🤪 , znowu. Na termometrze -5C, więc chyba też dzisiaj spacer zaliczymy krótki. Chociaż mówili ze ma wiać to może być nie przyjemnie. No zobaczymy , pójdę na zakupy to ocenie.

Zmykam na kawkę 🙂

😘 dla ACSB

• Mamusia
hej babeczki!!!!
U nas też po nocy w miare spokojnie, 2 pobudki jak zwykle, a teraz po rannym karmieniu bąbelek spi w naszym łóżku:P
Karola, no pięknie sobie Twoja Nati radzi, skoro już sie do siadania podrywa 😆 🤪 Mój mały jeszcze nie potrafi 🥴 Poki co dupke tylko podrzuca i mostki robi, przewraca się z plecków na brzuszek i podczas ssania cyca bawi się nóżką :laugh: :laugh: 🤔
u nas strasznie wiało całą nockę i wszystko pozawiewane, więc o spacerze możemy zapomnieć 😞 😞 Zglupiec już idzie przez to siedzenie na chacie 😠 😠 Wiosna by się w końcu przydała :whistle: 🙂
Moni 😘 na udany spacerek 😉
Zmykam jeszcze poleżec 🙃
buźki 😘 😘 😘