Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My już po spacerku 🙂 Pogoda u nas dzisiaj przepiękna, słoneczko świeci i jest tak cieplutko i przyjemnie, że och i ach:laugh: :laugh:
Dzisiaj sprawiłam mojemu kawalerowi na 6 mcy puszkę na kaszkę z Bobovity 😎 Akurat zaszliśmy do Carrefour'a i byla tam promocja 3xkaszka plus puszka za 21zł z groszami 🙂
A i jeszcze zaserwowałam mu dzisiaj zupke z warzywek z delikatnym kurczakiem fuuuuj, takie to nie dobre :X
Szymon krzywił się i wszystko wypluwał 🤢
Jutro dam mu zupke mojej roboty 🙃 Mam nadzieje, że będzie mu smakowała 🙂
Moni, miło ze do nas w padłaś, powodzenia u dentysty 😉
Zmykam, bo brzdąc domaga sie uwagi 😉

• Mamusia
Łucyja też zaczęła dzisiaj piszczeć 🤪
skrzeczy jak ptaszysko jakieś :laugh:
w dodatku rozdagała się dziś, już dawno tak nie gaworzyła a dziś szczególnie teraz pod wieczór to już całkiem dyskutuje ze wszyskimi :laugh:

Pogoda tez dopisała ale dzidzia poszła z tatusiem na spacerek(tak pięknie wiosennie było-cudnie) bo ja byłam na vaku fit a późneij u fryzjera (nareszcie) włosy podciąć od razu czuje się jak człowiek 😉

Mimi te obiadki i zupki ze słoiczka sa okropne, jak sama robiłaś to będa o wiele smaczniejsze mimo, że nie dodajesz soli itp. i dziecko dłużej wytrzyma na Twoim obiadku

• Mamusia
dla Anusi na te piski 😘 Tojuś mała rosnie, rozwija sie i poznaje swiat:laugh: :laugh: :laugh:

my dziś w domu, plan miałam na pyszny obiad dla meza, zrobiłam, powiem Wam, ze niebo normalnie "kurczak w sosie pieczarkowym"-nawet fotki mam dla Was, ale jutro wrzuce 🙂

z Batim dziś na bilansie byłam, wszystko ok, tylko czeka Nas praca z logopedą, tego to akurat sie spodziewaliśmy 😉 bo młody niewyraznie mówi 🥴

popołudnie przespałam z dziećmi, a pózniej gralismy w chińczyka 🙂
młoda dzis skosztowała jabłko z biszkoptem- smakowało jej, bo piszczała o jeszcze 🙂mi róznież bo dorobiłam dla siebie:laugh:

Miłego Wieczoru mamuśki 🙂
Monia miło, ze zajrzałaś 🙂szkoda, ze tak krótko i w przelocie 🤨

• Mamusia
Hej babeczki!

😘 półroczny dla Szymula 😉

Moje słonko pierwszy raz przespało nockę 🤪 Zasnął o 21-ej i obudził się o 5.30, dostał flachę i jeszcze do 7.20 lulu 🙂 A ja czułam się wypoczęta jak nigdy :laugh: Do tego dzień był iście wiosenny, cały dzień z młodym na dworze spędziłam. Brałam go do domku tylko na przewijanie i amusianie 🙂 Odkąd siedzi w spacerówce to z takim wielkim zdziwieniem ogląda wszystko: auta, ptaszki, pieski, kotki. I do wszystkiego się śmieje 🙂

A my dopiero zaczęliśmy wykańczanie domu, a on już nas powoli wykańcza 😉 Co chwilę pojawia się jakiś problem. Co przyjdzie jakaś ekipa, poprawia po następnej 😮

Zmykam poprasować 😉 Buziolki 😘

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂

słońce zagląda do okien - aż chce się coś robić 🙂
Ania zrobiła mi pobudkę na karmienie po 3:00 a potem rozbudziła się przy odbijaniu i od 4:00 sprawdzała na ile decybeli może sobie pozwolić... Piszczała, śpiewała... Każda próba zatkania jej smokiem była nieudana, bo panna wypluwała go z prędkością światła...
No ale w końcu poległa i obudziła się przed... 7:00.
Na jedzenie i kupę.
Tatuś wrócił rano z pracy i po przewinięciu zabrał ją na zwiedzanie mieszkania 😠 Zero wyobraźni no... Bo kto potem rozbudzoną córę musi nosić i zabawiać kiedy on po nocce musi się położyć? 🤢
No ale na szczęście młoda zasnęła przed ósmą... Mi się już spać nie chce...

Inka wykańczanie mieszkania/domu zawsze jest wykańczające i zawsze się okazuje że coś mogło być zrobione lepiej 😉 buziak!

• Mamusia
hej !!! !!!
nocka piekna, tylko jedna pobudka 🙂
młoda od 7mej urzeduje w łóżku, dyskutyje ze smoczkiem i obrazami 🙂
Bartuś juz w przedszkolu, zabrał ZYGZAK-a, bo dziś dzień zabawki dziecka 🙂

pogoda piekna, ciepło, słonce, czuc wiosnę w powietrzu... 🙂

czas zabrac sie za porzadki, co szybko na spacer pojedziemy 🙂

Inka nie wiem, czy juz nie pisałam wczesniej, ale bardzo dobre są te plastry, które reklamują VITA SLIM.Ja używałam je jak jeszcze nie były tak reklamowane. Efekty widac po kilku dniach, a po 2 tygodniach to cuda działa. Trzeba ćwiczyć, jeśc proponowaną dietę, a wspomagaja Cie plastry. Sama bym sobie kupiła, ale jak karmię, nie chce zadnej chemii, tym bardziej, ze juz tabletki biore 🥴
Inus na te wykańczanie 😘

Miłego dnia laseczki 🙂

• Mamusia
inka906 napisał:
Aha, Karola83 jakie wrażenia po tym fit cośtam 😉 Może bym sobie takie coś na moje uda fundnęła, bo trochę mi pośladki opadły :laugh: :laugh: :laugh: I katowanie na stepperze nie pomaga 😞

Byłam tylko raz więc efektów nie widać (póki co 😉 )
w rzeczywistości ta maszyna strasznie wygląda ale jest przyjemnie, brzuch jest ściśnięty pasem i ma się wrażenie jakby się pod woda było. chodzi się normalnie jak na biezni.
zabieg trwa tylko 30 minut więc wiele czasu nei zabiera a jak widzę po koleżance to efekty są praktycznie pozbyła się celulitu i ma jędrny brzuszek 🙂

• Mamusia
Karola83 napisał:
inka906 napisał:
Aha, Karola83 jakie wrażenia po tym fit cośtam 😉 Może bym sobie takie coś na moje uda fundnęła, bo trochę mi pośladki opadły :laugh: :laugh: :laugh: I katowanie na stepperze nie pomaga 😞

w rzeczywistości ta maszyna strasznie wygląda ale jest przyjemnie, brzuch jest ściśnięty pasem i ma się wrażenie jakby się pod woda było. chodzi się normalnie jak na biezni.
zabieg trwa tylko 30 minut więc wiele czasu nei zabiera a jak widzę po koleżance to efekty są praktycznie pozbyła się celulitu i ma jędrny brzuszek 🙂

fajnie 🙂
jak cenowo to wyglada??

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
inka906 napisał:

fajnie 🙂
jak cenowo to wyglada??

Karolka róznie, przeważnie 10 zabiegów to koszt 150zl
tam gdzie ja chodzę za 20 zabiegów płacę 200zł (ale gdybym wzięła 10 zabiegów to zapłaciłabym 140zł)

• Mamusia
hej babeczki!!!
U nas nocka srednio, mały budził sie co 3 godziny 🤢 Także trochę nie wyspana jestem 🤨 Do tego nauczył się przez sen przewracac na brzuszek 🤔 A ja się troche boje zostawiac Go tak podczas spania 😞 Za kazdym razem kiedy wstawałam, sprawdzałam czy oddycha 😞 Usiłowałam Go przewracac na wznak, a on z powrotem na boczek lub brzuszek i bądź tu mądry 🥴
Monia27, na pewno dobrusia wyczula, że jest w innym miejscu 😉
U mnie z kolei jest odwrotnie, jak pojedziemy do rodziców, to Szymon potrafi przespać całą nockę prawie,a tu w domu budzi się co najmniej dwa razy 🤔
Inka 😘 na wykańczanie 😉 Ja też teraz (tak jak pisała Toja)wiele rzeczy zrobiłabym inaczej w naszym mieszkaniu, ale już "po ptokach":laugh:
Karola83, to nie są te zabiegi jeszcze tak strasznie drogie 🙂
Zmykam, bo mały się wiertoli 😉
Paa!!!!

• Mamusia
Monia27 napisał:
Dzień Dobry 🙂

My z Dobrusią od 7 nie śpimy,mała budziła się dosyć często w nocy,to przez to może ,że nie spaliśmy u siebie w domku tylko u mamy a dzidziusie wyczuwają takie zmiany,ale nie mam co narzekać i tak było dobrze,wyspałam się 🙂

napewno zmiana tak na nią wpłynęła 🙂

• Mamusia
Dziewczynki piszecie o jakiś zabiegach upiększających ciało 🙂 cóż to takiego,bo wiecie co..przytyło mi się 😞 🥴 Nie mogę używać tych plastrów ani żadnych tabletek odchudzających bo karmię Dobrusię cycusiem a w sumie na gimnastykę też czasu nie mam albo brak mi sił 😞 co innego gdyby był mój mąż to by się zajął dziećmi lub przeją by inne moje obowiązki wtedy miałabym więcej czasu dla siebie 🥴