Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dzieczyny 🙂

kończę śniadanie i zmykam się krzątać 🙂

Moni jak ja Ci tych ludziów zazdroszczę 😉 jutro będę miała pełną chatę co prawda, ale to co innego 😉

Anka ho ho kopę lat 😉

Dzięki babeczki za Wasze wsparcie! Zmykam, papa 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej babeczki!!!
My dzisiaj idziemy do znajomych w gości, którzy mają 4 miesięcznego synka 🙂 Przy okazji zaniesiemy im troszke ciuszków po Szymonku, na pewno im się przydadzą 😆
Toju 😘 na udane przygotowania do chrzcin i żeby Aneczka pozwoliła ci jak najwięcej w domku zrobić 😉
Moni, to super, że wyrwalas się trochę do ludzi 🙂
Karola, u nas tez ostatnio pobudki w nocy co 3,5h i o 7ej rano standardowo, takze nie jestes sama 😉
Karola83, ja tez diety zero ☺️ Słodycze, czekolada, ciasto pieczone (wczoraj zrobilam delicje) 🥴 U mnie to wkurza mnie najbardziej cellulit na brzuchu i udach 😞 I to ze poszerzyłam sie w biodrach po porodzie 🥴
Zmykam, milej soboty 😎

• Mamusia
moja nuśka spi juz 1,5h 🙂aż zdziwko mnie wzieło, jak wróciłam z miasta, a młoda nadal spi i cisza w mieszkaniu 🙂
T posprzatał 🙂a ja zabieram sie z Bartkiem za Zebrę 🙂

Moni ja vacu mam 10minut od domu 🙂to jest plus 🙂we wtorek ide pierwszy raz, bo T bedzie w domu 🙂ale nikomu nic nie mówie narazie 🙂nawet męzowi 😉

zmykam...pichcić...
wieczorem tez wychodzimy na kolacje do moich rodziców 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Jest dopiero środek dnia a ja już padam na twarz 😞 Dobrusia tak dała mi popalić w nocy ,że teraz ledwo co siedzę 😞spać mi się chce jak nie wiem co 😞
Sprzedałam małą siostrze,poszły na spacerek a ja wychodzę zaraz kupić prezent dla babci na urodziny na które wybieramy się jutro.Mam nadzieję ,że zdążę się jeszcze przespać przed powrotem Dobrusi ze spacerku 😉

Miłej soboty dziewczynki 🙂 Karola dla Ciebie 😘

• Mamusia
Hejeczka,
sobota jakoś leniwie się ciągnie. Piękna pogoda , a ja mam takieeego lenia że nie chce mi się nawet na spacer wyjść ☺️ ,bo jak sobie pomyśle że muszę cała 3 szykować to zmęczona jestem na samą myśl. Sama jestem dzisiaj , bo M w pracy do 18 tak to pewnie byśmy sobie wyszli. Może jutro jak będzie też tak ładnie.
Młody jak na razie grzeczny. Spał mi od rana 2 razy po 20 min dosłownie.
Mimi-u mnie to samo cellulit na udach i brzusiu 🤢 A bioderka to podobno po ciąży zostają szersze, bo kości miednicy się rozszerzają podczas porodu i nie są takie jak przed. Tak mi lekarz mówił kiedyś.

Dobra , zmykam dalej się "nudzić".
Miłego wieczorku Mimi i Karola.Dla reszty zresztą też 🙂

• Mamusia
moja zebra upieczona, troszkę mokra w srodku 🥴 ale zjemy 🙂
Bati piekł z prabacią chrusty, a teraz biega i wszystkich częstuje "szmatkami" tak je nazywa 😉

Mimi, Monia ja tez mam celulit straszny na udach, nogach i brzuszku, niby te vacu tez na to pomaga 🙂zobaczymy 😁

moja mała dzis jak przekręciła się z plecków na brzuszek zaczęła podkładac sobie prawą noge zgieta pod lewą wyprostowana i dupke unosić:laugh: wyglada to tak jakby pełzac chciała:laugh: kupa smiechu z niej:laugh:

dziś przyszła paczka z pudełkiem mleka Nan2R, soczkiem, deserkiem, kaszką i ksiazką o zywieniu dostaliscie je też??naprawde swietne pomysły na obiadki i madre porady odnośnie karmienia niemowlat odnosnie zbyt wielu posiłków dziennie i wprowadzania róznych produktów 🙂jak nie dostalyscie to dajcie znac, to wam napisze co przeczytałam 🙂

uciekam sie szykować 🙂
miłego wieczoru 🙂
Moni 😘

• Mamusia
Karola odbijam 😘 🙂 .
Dobrze ,że mi przypomniałaś o tej paczce z mlekiem, też ją dostałam i mleko schowałam. A teraz już moge dać młodemu.

U mnie młody "pełza" na plecach. Podnosi dupke i się przesuwa. Potrafi tak skubany kawałek "przejść". Ale ogólnie leniuszek z niego największy z całej trójeczki.

A ja że mam dzisiaj leniwca , to tylko ciasteczka z jabłkiem z ciasta francuskiego zrobiłam na szybko. Żeby do kawki było:laugh:

• Mamusia
Monia odpóki zaczeliśmy tak pichcić na "brzuszku" nie wyobrażam sobie weekendu bez ciasta lub ciasteczek pieczonych 🙂
my nadal w domu, Bartek zasnął, Natalia również i czekamy na nich...nie chce ich budzic bo bedą dąsy...a to niekiedy koszmar...
dzieki 🙂

• Mamusia
A my juz po wizycie u znajomych 🙂 Szymon był bardzo grzeczny, przyglądał się na małego Maciusia, potem zajadł cycucha i zdrzemnął się 15 minut 🙂
Jak tak popatrzyłam na tego małego bąbla, to niby 2 miesiące , a taką wielką różnice widać miedzy nimi 🤪 :laugh:
Zmykam, bo mąż się kolacji domaga:laugh:
Karola, ja tez bez ciacha ani rusz:laugh: :laugh:

• Mamusia
Hej!

ja dopiero teraz znalazłam chwilę żeby zajrzeć, a pobudkę miałam dziś już przed 6 🤢
zaliczyłyśmy z Łucjaną 2godz spacer choć nie było tak przyjemnie na dworze jak się wydawało zza okna 😉
Łucja już trochę spokojniejsza jest i wyluzowała z mega maruderem :laugh:

Monia 😘
ja Cie podziwiam ogromniaście, ja czasem jednego nie potrafie ogarnąć 🤢

Karolka brawa dla Natalci.
aaaa co do vacu ja byłam 2 razy i brzuch nadal bleee (a też mam celulit 😞 ☺️ )ale za to na udach widzę już poprawę 🤪 :laugh: no i na tyłeczku też juz nie jest tak koszmarnie :laugh: a przestałam się smarować wszelkimi smarowidłami

• Mamusia
dziecieciu mojemu na obiad zaserwowałam ziemniaczka z brokułem i kurczaczkiem (jeszcze na jutro jej zostało) a w poniedziełek dam jej marchewe z ryżem i kurakiem 😉
trzeba jej diet urozmaicić.
ostatnio to jak widzi, że my cos jemy to aż wzrokiem wodzi i chyba jakby mogła to wyrwałaby i sama wpierdzieliła :laugh:

• Mamusia
Hej babeczki!

Wykańcza mnie to wykańczanie 😮 A najśmieszniejsze jest to, że od jakichś 2 lat zbieram do segregatora koncepcje wystroju naszego gniazdka i wszystko prawie miałam już obcykane, a teraz połowa już mi się nie podoba 🤨 I kombinuję na nowo :P

Znalazłam u siebie 2 vakuwelle w necie, ale na drugim końcu miasta, popytam w okolicy, a jak nie znajdę, to trudno, będę się przez miasto tłuc 😉 Czego to się nie zrobi, by pięknym być :P

A przez Kubalę o mały włos dziś na zawał nie zeszłam. Przyszłam z nim na chwilę do domu ( bo cały dzień dziś na powietrzu spędziliśmy ), po nakarmieniu i przewinięciu zostawiłam go na podłodze na kocyku i wyszłam do łazienki. Byliśmy sami w domu. Wracam po dosłownie 0,5 min., a Kubali na kocyku niet i w ogóle w pokoju nigdzie 🥴 Dobrze, że się odezwał, bo okazało się , że leży za drzwiami, jakieś 5 metrów się przeturlał 😮 Dobrze, że go tymi drzwiami nie uderzyłam i dobrze, że z tej strony drzwi wylądował, bo gdyby wyturlał się z pokoju, to od razu koło drzwi mamy schody 😮 A wieczorkiem byliśmy już razem z M. w pokoju i zrobił dokładnie to samo, przez cały pokój jak walec się turlał, kilkanaście sek. mu to zajęło i zatrzymał się znów koło drzwi. A ja co rano zostawiam go na łóżku i idę się myć... Będę go musiała teraz za każdym razem do łóżeczka wkładać...

I ostatnio młody tez zaczął na brzuszku tylko zasypiać, ale po chwili go przekręcam. A dziś w nocy podniósł alarm, bo znów się na brzuszek obrócił i nie potrafił z powrotem na plecki i do tego jeszcze zaplątał się w kocyk 🤢

Dobra kofaniutkie, zmykam, bo już lecę z nóg 🤢 Buziolki.

• Mamusia
Oj Inuś wcale Ci się nie dziwie, że się strachu najadłas 🥴 Ja też Szymona nie moge zostawić na moment samego, bo zaraz lezy na brzuchu i pełznie do przodu 😲
Teraz jak ide do kuchni lub do łazienki, to mały ląduje w łóżeczku, nawet jak płacze, bo o wypadek z tak aktywnym maluszkiem nie trudno 🤨
Karola83, mój mały wogole nie chce zadnych zupek jeść 😞 Te co mu ugotowałam, musiałam wywalic, bo ne chciał tego jesc 🤨
Jutro spróbuje ugotowac mu znowu, ale nie wiem co z tego bedzie 😞
Dobranoc 😘

• Mamusia
Mimi83 napisał:

Karola83, mój mały wogole nie chce zadnych zupek jeść 😞 Te co mu ugotowałam, musiałam wywalic, bo ne chciał tego jesc 🤨
Jutro spróbuje ugotowac mu znowu, ale nie wiem co z tego bedzie 😞
Dobranoc 😘

Mimi próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj nawet za 5-6 razem a polubi 🙂
Dobranoc 🙂

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Nie mam wyjścia, muszę próbować 😉
Tylko dzisiaj byłam zła na samą siebie, bo brakuje mi ostatnio cierpliwości ehhh 😞

Mimi ale to chyba każda z Nas tak ma.Jestesmy przemeczone, do tego przewaznie same z dziećmi.
Mnie tez nieraz takie humory łapia, ze bym się ubrała i wyszła z mieszkania najlepiej 🙃

• Mamusia
witam niedzielnie !!!
Toju dla dzisiejszego Aniołka 😘
Kochana Aniu Wszystkiego Najlepszego:

Serce tak ciche, jak wiatr z muszelki
daj mi, o Panie - Boże mój wielki.
Daj mi też święte rączki i nóżki,
żeby trzymały się Twojej dróżki.

udanej uroczystości.

• Mamusia
Dzień doberek 🙂
Wyspana jestem i od razu się inaczej funkcjonuje od rana 🙂 . Tatulek wczoraj swoimi krzykami pobudził wszystkie dzieci jak Kowalczyk biegła. Ale za karę młodego później usypiał a ja poszłam spać.
Pogoda dzisiaj za oknem piękna więc spacerek musimy zaliczyć.Może nawet do mamy sie przejdziemy , bo na obiad zaprosiła , a nie samochodem.
Mimi, mnie też brak cierpliwości. Chyba każdej, tak jak pisze Karola-przemęczenie robi swoje.

No tak dzisiaj Ani święto 🙂 Więc:

Malutkiej istotce która przyszła na świat życzę,
aby dla niej wstawał każdy kwiat.
W dniu przyjęcia jej do bożej rodziny
życzę powodzenia na wszystkie godziny.
Abyś w zdrowiu zawsze się chowała
i żebyś świat i ludzi bardzo kochała.

• Mamusia
Dzień doberek 🙂

Toju dla Aneczki 😘 w dniu jej pierwszego ważnego święta :laugh:

Mi tez ostatnio było brak cierpliwości nawet do Łucyjki 😞 ☺️
tez tłumacze się zmęczeniem i tym, że praktycznie wszytsko sama robię przy Łucji ale mam poczucie winy, bo to taka mała bezbronna istotka 🥴

u nas pogoda nawet nawet, choć wiaterek jest ale wybiorę się z gówniarka i tak na spacerek bo w domu nie chce mi się siedzieć 🤔

• Mamusia
hej babeczki!!!!
Toju 😘 dla Ani na udany chrzest 😆
U nas noc standardowa, dwie pobudki, no i spanie na brzuszku weszło już małemu w krew, także przewracanie Go na wznak nic juz nie daje 🤢
U nas dzisiaj był mróz, wieje zimny wiatr, ale swieci slonko, wiec moze na spacer sie wyrwiemy 😉
Karola83,ja mam tez pozniej poczucie winy, jak sie zdenerwuje 😞
Zmykam 🙂 Miłej niedzieli 😘