Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej kobietki!!!!
Obejrzalam sobie sugerowany prze Was fotelik i jest bardzo fajny, dzięki za porady, ja myślałam o takim do 36 kg, ale chyba zdecyduje sie na ten do 18 🙂
Moni, szkoda, ze u Maksia nie obeszlo się bez antybiotyku 😞 Ale myślę, że po nim poprawi się mu już na dobre 🙂
Karola, to ładnie Łucyjka już wazy 😜 U nas szczepienie teraz następne bedzie chyba około 1 roku życia, jak na razie mamy tylko wezwanie na bilans jak mały skończy 9 m-cy.
Ja wczoraj miałam zły dzień, z mężem się o mało nie pokłócilam 😞 Potem się do niego nie odzywalam pół dnia 😞 Ehh...wszystko przez to, ze jestem tu sama bez rodziny i nie mam nawet komu się wyżalić, jak tego potrzebuje 😞 Szkoda gadać...
Zmykam, milego..

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka!

ja nawet nie przypuszczałam, że oklaski moga wywołać taką dyskusję 🤪

Karolka zebyś wiedziała, odkąd jest Łucja to ciągle się spieszę i albo coś mi ciągle reli z rąk albo robię takie gafy ☺️ 😁

Mimi ja od dziś wprowadziłam strajk przeciwko A., odkąd zaczął pracować w tej nowej pracy to ja mu śniadanka z rana i do pracy szykowałam ograniałam Łucję itp. później obiadek i praktycznie jak wracał to musiał chwilę Łucji poświęcić żeby ona mogła się nim nacieszyć, ale to już za dużo było,
i mi wykrzyczał, że mogę dpracy wrócić 😠 (i powiem Wam, że chciałabym mu dać nauczkę i wrócić, żeby tylko zobaczył jak to jest, bo wtedy on tez musiałby wstawać w nocy do Łucyji i w dzień się nią zajmować ale mi szkoda córci)
ale za to dziś zdziwił się jak oznajmiłam, że ma kuchnie wolną żeby śniadanei sobie zrobić 😜

• Mamusia
Hej kobietki,
Chyba coś się ruszyło po tym antybiotyku, bo w końcu młodemu zaczęły zielone glutki spływać. Ale teraz M mi się rozłożył 😞, a ja dzisiaj idę do pracy akurat na nockę 😞. Znajomi maja sale i nie mieli na dzisiaj osoby do pomocy na kuchni więc idę, zawsze jakiś grosz wpadnie. Tylko kurka boję się jak to moje piersi wytrzymają 😞.Idę już na 13ta i wrócę dopiero o 6 rano. M ma przyjechać ok 20 żebym młodego troche nakarmiła.

Mimi z Łasku do Kalisza godzinka drogi więc zapraszam , bo chyba do mnie masz najbliżej 🙂

A co do oklasków, coś mi się zdaję że głosy typu że dawane są oklaski za byle co tyczą sie też między innymi nas 😜. Niech już je zlikwidują , bo niepotrzebnie się lasencje stresują.

Zmykam , bo musze zrobić liste co komu i o której ma M podać i ogólnie wszytko naszykować na cały dzień , bo przecież chłopina zginie 😎

Wpadne jutro jak się wyśpię 😘 😘

• Mamusia
he he
te oklaski to na prawdę niewypał, odkąd jestem tu na forum co chwilę jakieś boje 😁 😁

Dziewczyny, połamana jestem cała - od wtorku przychodzi do nas kuzyn M masażysta... Cała terapia trwa 10 dni. Codziennie mocniejszy masaż i ćwiczenia.
Ale potrzebne mi to było bo drętwiał mi lewy bark i łopatka już...

Wszystkim chorowitkom jak najszybszego powrotu do zdrowia życzę!!!

Zmykam bo mam sajgon

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
Monia kobieto powodzenia z piersiami, wiem coś na temat takiej przerwy w karmieniu 🥴
Ja od dziś mam wolne aż do środy 🙂jutro jeszcze mykam na miasto, bo w dalszym ciagu nic nie mam na chrzciny 🤨
Karola rozumiem Cię doskonale!!! u mnie T jest bardzo pomocny 🙂 ale czasemi tak przegina 😉
Mimi no ja bym chyba skorzystała i do Moni kiedyś się wybrała 🙂pogadałabyś sobie w końcu z bratnią duszą 🙂
Toju kochana trzymaj się 🙂oby masaże Ci pomogły 🙂
Karolka ide w srode na vacu 😜

• Mamusia
witam weekendowo!

Karolka fotelik montuje się już przeodem do kerunu jazdy 🙂
także może być zamontowany nawet na przednim siedzeniu
Powodzenia na zakupach 😉
mam nadzieje, że będziesz zadowolona z vacu - ja jestem, bo naprawde celulit zmalał a brzuch sie ujędrnił (co prawda nie jest taki jeszcze jak bym chciała ale jest wyraźna poprawa, nawet A. zauważył zmianę 😉)

Mnie z rana A. zapytał cy chce bułki na śniadanie bo on idzie do skepu, a ja odp, że przeciez po co mi ja nie potrzebuje jeść 😠irytujące są tego typu jego pytania... 🤨

my wczoraj przywieźliśmy małej hustawkę 😁 i z lekka zdezorientowana jest o co w niej chodzi, niby się cieszy ale mine dziwaczna robi. aaa chyba, że ja się mocno buja wtedy pyszczolek się cieszy.

Zmykam ogarniać mieszkanko, mam nadzieję, że się przejaśni bo pogoda iście jesienna 😠

• Mamusia
cześć dziewczynki!

co tam u Was?
ja wczoraj się dowiedziałam, że na pokładzie samolotu były 2 osoby z Gorzowa (babcia z wnuczkiem) 😞

po takiej tragedii ciężko przejść do codziennych obowiązków no ale dla nas życie toczy się dalej... więc przerwę milczenie i napisze co u mnie
Łucyjka kochaniutka, mała kokietka ciągle się uśmiecha i zaczepia do zabawy, wczoraj się tak rozgadała że przez przypadek powiedziałą "daj" 😁
ale powoli uczy się sama bawić, dostaje kosz z grzechotkami i wyrzuca jedną po drugiej czasem któraś ją bardziej zainteresuje ale najwazniejsze, że zaczyna łapać że samej też można się bawić 😉
ostatnio dostała tez na śniadanei kaszkę manne (daje jej co 2-gi dzień) i pół żółtka a na obiadek zupkę ogórkową (oczywiście miała delikatniutki posmak ogórków ) ale zajadała nieziemnsko 😁

no wiem może nei myślicie o zakupach w tej chwili ale w tesco są promocje na niektóre ciuszki dla maluchów, np kurteczki po ok 25zł (byłam w piątek)

buziolki 😘

• Mamusia
hej kochane!!!
Tak jak piszesz Karola cięzko się zebrać z czym kolwiek po tej tragedii.. 😞 Ale musimy życ dalej, pozostaje nam tylko modlitwa za ofiary katastrofy i ich rodziny...
Mój Szymon ostatnio gada "amam" i "mama" śmiesznie to brzmi, bo to takie jeszcze nieświadome, ale i tak się ciesze 🙂
Zmykam przygotowac mezowi obiad.
Miłego dnia!!!

• Mamusia
Cześć Dziewczyny...

Ja jeszcze dzisiaj ryczałam przy DD TVN... Szczególnie kiedy ludzie dzwonili i opowiadali ze łzami o ofiarach wypadku...

Przykro mi, że media wcześniej nie dały nam poznać prezydenta i jego żony od tej strony co teraz.
Jedna z pań która dzwoniła powiedziała że czuje się jakby zginęli jej rodzice... Coś w tym jest. Jakoś kiedy dowiedziałam się o ich śmierci poczułam się jakbym straciła poczucie bezpieczeństwa.
Państwo musi mieć swojego prezydenta.

Mam nadzieję że kampania przed nieuniknionymi wyborami będzie ludzka i stonowana. I mam nadzieję że kandydaci pokażą nam się właśnie od tej ludzkiej strony. Chcę wiedzieć na jakiego człowieka mam głosować a nie na jaką partię.

Moja Ania w dzień tragedii zaczęła przewracać się z pleców na brzuszek.
Ślicznie zjada marchewkę, jabłuszko i ziemniaczka - na razie te smaki poznała.
Ale mimo wprowadzenia nowych pokarmów jej kupki dalej mają kwaśny zapach. Wyeliminowałam nabiał z mojej diety na 3 tygodnie, bo czytałam że taki zapach może być spowodowany trudnościami w trawieniu laktozy. Zobaczymy czy to to...

• Mamusia
my już po chrzcinach...
Natalka była najgrzeczniejszym dzieciątkiem w kościele...
na imprezie również nie dawała do wiwatu....
w porównaniu do swojego brata...przez jego zachowanie myslałam, że wyjde z siebie....
narazie do pracy nie chodze mam wolne...odpoczywam...
za to kilogramy prania....Monia ty też masz przy dzieciach tyle pralek w tygodniu do właczenia??? normalnie rekordy bije....musze taryfe elektrycznosci normalnie zmienić, bo bankrut murowany...
dzieki Waszej namowie,też kupujemy fotelik ten co wy...dziś jeszcze biegałam za parasolką do spacerówki, bo słonce daje po oczkach młodej, ale kolorem do wózka trudno dobrać....
zmykam na kapanie dzieci....

• Mamusia
witam!

Natalcia grzeczna dziewczynka i umie się zachować 😁
Karolka z fotelika będziesz zadowolona, tylko patrz taki z wkładka dla niemowlaka , jest parę zł drożyszy ale bez tej wkładki będzie za duży, bo nawet moja Łucja musi używać tej wkładki 😉

ja rozglądam się za spacerówką ale nic mi sie nie podoba, fajne sa z firmy tako ale tylko na allegro widziałam w sklepie nie ma takich 😞

Kochane jak Wasze dzieciątka w nocy się zachowują?
ja do Łucji wstaje po kilka razy, bo zaczyna płakać - nie wiem chyba jej się pić chce bo po kilku łykach wody usypia. ale strasznie męczące to jest i niewyspana chodzę, głowa mi pęka ze zmęczenia. myślałam, że jej przejdzie ale to trwa już 3tydzień