Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobietki!!!!
U nas dzisiaj nocka spokojna, powoli wszystko wraca do normy,mały juz ma tylko sladowe ilości wysypki po trzydniówce, także jest oki 🙂
Inka, a to Ci historia 😲 Myślę, że Kubuś troszkę się zbuntował, ze mamusia Go zostawiła z babcią;najważniejsze, że wszystko skończylo się dobrze 😉
Ja dzisiaj zabieram się za skończenie ciasta, a później akcja pakowanie, w sumie duzo rzeczy nie bierzemy, bo tylko na 3 dni jedziemy 🙂
Karola, eh, ta Twoja Łucja, pojętna z niej kobietka rośnie 🙂Mój Szymon też łapie za łyżeczkę, ale jakos do buzi nie potrafi jeszcze pocelować 🤢
Zmykam, miłego dnia 😎

• Mamusia
Hej kochane!!!

Wracam do normalnosci,z ranska byl facet z telekomunikacji popodlaczal wszystko jak sie nalezy 🙂
Ale dzis nie naciesze sie zbytnio bo pakowanko i lecimy do Polski.

Mimi,chcialam Cie spytac,jak jezdzisz z Szymkiem do rodzicow to na noc czy w dzien?
Bo ja mam dylemat,pierwsza taka wycieczka z Phillem 🤔

Poki co mykam bo do lekarza z malym ide jeszcze.Chyba oskrzela ma zalatwione bo ma paskudny mokry kaszel,musze to sprawdzic zanim pojedziemy.

Buziaki dla was i waszych pociech 🙂

• Mamusia
hello!

Łucja znowu strajkowała przeciwko drzemce porannej ale w końcu sie poddała więc moge na spokojnie poczytać co tam u Was 😉

Karolka zazdraszczam tych przespanych nocek ale Natalcia pewneie wie że mamunia do pracy chodzi na całe dnie więc musi w nocy odpocząć - bystra dziewczynka

Toju czasem ciężko pochamowac swóje uczucia w stosunku do takiego maleństwa tym bardziej, że czasem potrafia być takie słodziachne, że aż chce się je zjeść 😁
moze Anulka się wystraszyła, że ją tak mocno ściskasz 😉

ACSB dobrze, że masz już swoje stałe podłaczenie do neta i do Nas 😁
mam nadzieje, że Phillipkowi się polepszy i to nic poważnego
duży 😘 na zdrówko

• Mamusia
ACSB ja polecam jazdę na noc. Tak wycyrklujcie podróż, aby większa część była porą nocną. Dziecko przeważnie całą podróż przesypia. Poradze ci ,przygotuj sobie pod reką ręcznik mokry i suchy /na wszelki wypadek jakby małego zemdliło/ a do tego ciuszki na przebranie,bo różnie w podróży bywa 🙂
Fajnie, że Ty i Mimi jedziecie do rodzinki.

Wasze dzieciaki też tak ładnie wszystko jedzą?? Mojej to wszystko co podasz,to zje. 🙂Na widok łyżeczki tylko pyszczek otwiera 😁 😁 😁

Toju ja kiedyś też takzrobiłam,że mała aż zapłakała. 🤨ale jak tu niekochać naszych pociech, takich mięciutkich, milusich 😆

• Mamusia
Hej mamunie!

Karolka, a to Ci Łucyjka cwana dziewuszka 😉 Mi Kubala wyrywa łyżeczke, ale po to, żeby wszytsko sobie wylać i się pobabrać w jedzonku 😁 W ogóle to się zrobił niejadek ostatnio, ale flachę ciągnie równo 😜

Tojuś nikt nie jest w stanie powstrzymać naszych uczuć 😉 My z M. też kiedyś Kubalę wystraszyliśmy, jak go zaczęliśmy razem tulić, bidulek pewnie tchu mu zabrakło 😜

A mój syneczek po przedwczorajszym rozstaniu, wczoraj krok w krok za mną chodził i jak już udało mu się do mnie dojść, to łapał za nogawki spodni i wspinał się na górę 😉 Tak więc pół dnia go musiałam nosić i wieczorem to już mnie nawet szyja bolała 😉 I musimy już całkiem obniżyć dziś łóżeczko, bo Kubala wczoraj wieczorem złapał się poręczy i wstał 🤪 🤪 🤪 A co najgorsze nas wtedy nie było w pokoju, bo go zostawiamy po bajeczce na dobranoc, żeby sam zasypiał. Mój mąż wszedł tylko po coś, a młody stoi i się cieszy 🤨 To moje dziecię to chyba jakieś sierpniowe powinno być 🥴

A dziś mamy kontrolę i szczepienie, zobaczymy ile szkrabek już waży. Ale przeczuwam, że nawet nie ma 9 kilo, bo on chucherko, tylko długi 😉

Buziole 😘

• Mamusia
ACSB, my zawsze jedziemy w dzien, tak około 13ej, 14ej 🙂 Tylko, ze nasza podróż trwa tak około 4 godziny i mały trochę spi, troche krzyczy, troche się bawi. Na postoju zawsze wyciągam go trochę z fotelika, żeby troszkę zmienić mu pozycję, bo tyle godzin w foteliku to i ja bym nie usiedziała 🤢 Wy pewnie bedziecie jechali dłużej, wiec na pewno coś do picia dla małego, jakąś zabawkę tez warto wziąśc 🙂

• Mamusia
Hej babeczki,
no normalnie nie mam kiedy usiąść 😞. Ehh jak ja nie lubię tej gonitwy przedświątecznej.
U mnie jeszcze dzieciaki przeziębione 😞, najlepiej młody się trzyma bo tylko resztki kataru mu zostały. Ola dzisiaj gorączkowała, a Jagodę jeszcze kaszel męczy. Ale mam nadzieję że do świąt damy radę.
Aaa no i Maksiula sam siedzi 🙂,czasami się jeszcze gibnie na boczek, ale już chyba skumał że można się rączką podeprzeć.

Karolka , młody też wszytko je, co się mu poda. Ostatnio zajada się Danonkami. Chyba mu podeszły , bo aż się trzęsie jak je widzi 😁

ASCB,super że już masz necika. Mam nadzieję że z Philipkiem wszytko o.k.Fajnie ,że jedziecie na święta do Polski. Spokojnej podróży.

Inka, to cię synuś nie poznał. Ale powiem Wam że u mnie też są takie akcje jak np. umyje włosy i mam ręcznik na głowie. Jak się zbliżam do młodego to podkówka na buzi 🤢. A teraz to taki wiek u dzieciaczków ,że tylko z mamusią by były.

Mimi, no to trzydniówkę macie już głowy 🙂. Odpoczywaj kochana u rodziców ile się da przez te 3 dni 🙂.Widzę,że oklaski wróciły więc do Ciebie leci pierwszy 😘.

Zmykam na film, bo M jakiś fajny wyczaił.

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Kurcze dziewczyny jak tak czytam o wyczynach waszych dzieciaczków, to sie zastanawiam czy mój mały dobrze się rozwija, bo ma 7 miesiecy i 1 tydzien, ale niestety nie siedzi sam jeszcze 😞 Przewraca sie na boki i do przodu na buzie 🤨

Mimi nie szalej, nie szalej!!!
Przyjdzie czas i na Szymka.
ps.moja przekręcać się długo nie chciała,a teraz turla się jak piłeczka po pokoju 🙂Natalka siedzi, ale też się przechyla na boki i do przodu czasami 😉

• Mamusia
a my całe popołudnie na wsi spędziliśmy 🙂pogoda dopisała, towarzystwo też...wracałam jak słońce zachodziło 🙂
dzieciaki padły od razu w aucie, w domu na spiocha kapanie było i dalej lulu 🙂
a my na kolacje kurczaka z piekarnika piekliśmy....oj jakośmi się zachciało 🙂
zmykam,jutro znów 6-ta pobudka....wpadnę popracy czyli ok22-giej 🙃

DOBREJ NOCY

• Mamusia
Oklaski wróciły, ale wszystkie mamy po 127 😁 😁

Inka gratulacje dla Kubusia! Silny, zdolny chłopczyk! Pewnie Ci szybko zacznie chodzić 🙂
Koleżanki synek poszedł sam jak miał 9,5 miesiąca 🤪 🤪

Moni, gratulacje dla Maksia 😆 widać dzieciaczki co chwilę czymś zaskakują 🙂

Mimi, doczekasz się, niczym się nie martw, bo wiesz bardzo dobrze że każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Moja Ania nawet nie pomyśli o tym, że jak się jej da palce to można się podciągnąć 😉 leniuszka mam małego 🤔 😁 😁 po mamusi... 🙃 🙃

Dzisiaj spacerowałyśmy w chuście bite 4 godziny. Pojechałyśmy do centrum na kiermasz świąteczny 🙂 nic nie kupiłyśmy tam, ale za to na targu znalazłam śliczną dzierganą serwetkę do koszyczka 🙂
Ania grzecznie sobie siedziała w chuście a potem nawet zasnęła 🙂
w nagrodę po powrocie dostała pierwszy raz marcheweczkę 🙃 ciężko jest powiedzieć czy jej smakowało 🤪 bardziej zdziwiona była 😉

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Dla Ojca Swiętego [*][*]
Dziewczyny, ja tak przed wyjazdem wpadam, bo pewnie później już czasu nie bedzie 🙂
Chciałam życzyć Wam i Waszym rodzinom oraz kochanym Szkrabom z okazji Świąt Wielkanocnych:
Zadumy u grobu pustego, radości ze spotkania Zmartwychwstałego.
Pokoju, nadziei, jajka smacznego i udanego oblewanego.
Niech się nie zgubi wśród tylu pisanek Świąt sens prawdziwy-Jezus-Baranek..

• Mamusia
hej kobitki!

Chciałam Wam tu jajo wielkanocne wkleić ale się nie da 😞
na początku dla Was życzenia WESOŁYCH ŚWIĄT

Dla Ojca Św [***]

Mimi nie martw się moja Łucyja siada ale na boczki to niechętnie się przewraca nei wspominając o turlaniu.
a przy tym siadaniu to podpiera się prawą rączką i czasem tez się gibnie na któryś boczek 😁

Monia brawa dla Maksiulka 😁

Inuś fajnie tak czytać jak Kubula sam się przemieszcza za Tobą 😁
silny chłopczyk

a mi Łucja od kilku dni (zasypia na noc i ok po godz snu) zaczyna płakać ale to czysta histeria, branie na ręce nie pomaga 😞 daje jej wtedy pić wody i dalej śpi 🤨
nie mam pojęcia o co chodzi ...

• Mamusia
Cześć babeczki,
U nas dzień leniwy, za oknem szaro buro i ciągle pada 😞. Młody coś spać nie chce, co zaśnie to po 5 min sie budzi 😞. Wszyscy jacyś rozdrażnieni chodzą 😞-zwalamy wszystko na pogodę.

Zajrzę później , bo teraz zmykam poleżeć i może młody dłużej przy mnie pośpi.

• Mamusia
Wpadłam napisać wam kobietki, że dojechaliśmy szczęśliwie 🙂tylko mały dostał histerii u moich rodziców 😞Bo mój T wysiadając z samochodu złapał Go na ręce i dał odrazu mojej mamie 😠 Biedny Szymon tak się wystraszył, że teraz na widok mojej mamy płacze 😞 ehh..Boże ten mój mąż czasami zachowuje się gorzej niż dziecko 😠 🤨
Dobrej nocki 😘