Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja zapobiegawczo/na wzmocnienie daję Łucji codziennie 5 kropelek witaminy "c"
i odpukać jest ok 😉

Dziecko moje całe popołudnie piszczało jak najęte, az mi w głowie dudni, ot ma taki sposób na zwrócenie uwagi, i zaczęła "mówić" tatatata 😠 😁 ale co a się dziwić skoro widuje go 10 minut przed snem i tyle a i z 30 minut z rańca

aaaa miałam Wam pisać, ostatnio z Łucja mamy nowe przeboje lilly bebe oczywiście córka upodobała sobie piosenkę"mała księżniczka" i teraz wystarczy jej zaśpiewać :mała księżniczka i już się śmieje, wszyscy mają z niej ubaw, że teraz trzeba się do niej zwracać per: księżniczka 🤪 😁

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
mojego wczorajszego, nasmarowanego po północy posta wcięło... Gdybym wiedziała to bym go nie smarowała 🤪

Moja Ania zdrowa na razie. Też jej dawałam tą wit. C ale ostatnio przerwałam, bo sama dużo brałam na przeziębienie i nie chciałam żeby miała nadmiaru... Niby wit. C się wysikuje, ale z tą syntetyczną to już tak łatwo nie jest i potrafi się odkładać w organizmie...

Czuję że z mojej Ani to będzie niezły gagatek jak zacznie się przemieszczać... Teraz zaczyna się wyginać, obracać - nawet jak ją trzymam na rękach. Czasem trudno ją utrzymać 🤪
Taka ciekawska jest strasznie... Więc jak będzie się przemieszczać to podejrzewam że obczai każdy kąt 😉

Aaa, no i dla mnie tam oklasków mogło by nie być... Fajne to było, ale nie spełniało swojej funkcji tak na prawdę - bo my sobie klaskałyśmy towarzysko, a takie podziękowania na forach są po to żeby wyrazić wdzięczność za pomocny post 😉

• Mamusia
Mój maluszkek w końcu zasnął, ufff, ale dał mi popalić przez te 4 dni, jestem wypruta normalnie z sił 🥴
Miałam się z nim wybrać do pediatry, ale nie ma już gorączki, wiec chyba sobie darujemy wizyte w przychodni.Mam tylko nadzieje, że maruder nie załaczy się malemu jak bedziemy jechać do rodzicow na święta 🤢 Przez te ząbki, po prostu cały czas chce do cyca i wpycha paluszki i wszystko co ma pod reką do buzi 🤔 Przerosło mnie poprostu to ząbkowanie chyba 😞 Mam żal do samej siebie, ze nie jestem dość cierpliwa dla mojego dziecka....
Zmykam kochane, dobrej nocki Wam życzę 😘

• Mamusia
hejka 🙂
dopierow skonczyłam harmonogram pracy na kwiecień robić 🙂już mi uszami wychodzą te tabelki i liczby 🤨a jutro jeszcze tyle liczenia i wbijania w system mam 😞
jutro też, chrzest bojowy- pierwszy raz10 godzin bede w pracy...chyba nie obejdzie się bez sciagania mleczka 🙃
Natalka i Bartuś nadal strasznie zakatarzeni są 😞kurka nie mam pojecia gdzie sie tak załatwili 😞 najgorzej meczy się młodzina, T jej co chwilke sciaga gilki ☺️młody zaś hoduje je na zaś 😜 😜
Inuś dobrze,że udało Ci się zalogować 🙂 dobrze,ze Kubusiowi nic nie było po tym upadku,już się martwiłam 🙂 ja też pomału przygotowuję się do chrzcin 🙂 musze jeszcze w cukierni torcik zamówić i napoje pokupować 🙂
Toju moja tez takie "ciekawe jajo" na wszystko 🙂co mama ma w talerzu 😉jak braciszek maluje 🙂 co Bartek wkłada do pudełka 🙂jak tata gra na gitarze 🙂 jak prasujesz...poprostu wszystko.... 🙃
wczoraj np. kapali się razem Bartek z Natalką w brodziku 🙂młoda zafascynowana wielkoscią i mega ogromem piany 🙂rozgladała sie i hihotała naprzemian 😉

kolorowych snów laseczki 🙂

• Mamusia
Dobry wieczór,

Kurcze dziewczyny u mnie już całka trójka smarka 😞. A Jagoda jeszcze kaszle. Coś mi się zdaje że jutro też i ją do lekarza wezmę.
Inka super że Kubusiowie nic nie jest 🙂.

A ja dosłownie nie mam kiedy usiąść. Niby wszystko mam posprzątane a wiecznie coś do roboty + dzieciaki. Normalnie wysiadam 😞. W święta tez objazdówka i sobie pewnie nie odpocznę.

Dobra zmykam do wyrka, bo wczoraj też długo siedziałam a dzisiaj zaspałyśmy z Olą do szkoły.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Dzisiaj pierwsza nocka od paru dni przespana cała 🙂. Ale rano wstali wszyscy zasmarkani. 😞
Ja dzisiaj kończę ostatnie porządki , pojedziemy na zakupy i już odpoczywam do świąt. W sumie to się narobiłam , a i tak nas nie ma przez święta w domu.
Znowu dzisiaj przyjeżdża teściówka do dzieciaków. To się dopiero nagada jak zobaczy że przeziębione 😠. Pewnie poleci jakieś swoje kuracje jak zwykle. No nic muszę uzbroić się w cierpliwość.

Zmyka na kawusię i paczka.

Miłego dnia 😘

• Mamusia
hej kobitki!

u nas tez nocka niespokojna, mała budziła się z płaczem 😞
po 8 przysnęła na 40 min to zdąrzyłam siebie jedynie ogarnąc, teraz lezy na podłodze i nieśmiało oswaja się z nowa zabawką 😁
i jeszcze ta pogoda iście londyńska 😠 mgła niesamowita i pewnie padac będzie, kurde a już tak pieknie było 🥴

współczuje dziewczynki zasmarkanych dzieciaczków, oby szybko się im polepszyło

dobra uciekam bo maruder się załączył 😞

• Mamusia
hej babeczki!!!
My dzisiaj wyrwaliśmy się na małe zakupy do Ikei 🙂 Jednak tak kiepsko się czulam, jakas taka zmęczona i ospala, a ta Ikea taka duża, że az nogi mnie rozbolały od łażenia tam 🤢
Musze Wam powiedzieć, że mały dostał jakiejś wysypki i nie wiem czy ja coś zjadlam nie tak, czy w jedzeniu coś było 😞Ostatnio jadłam i sałate i pomidory i maslo orzechowe trochę ☺️, sama już nie wiem 🤨 Jutro idziemy do pediatry.
Nie wiem czy znowu nikogo przez cały dzien dzisiaj na naszym forum nie było czy cos ten nasz brzuszek szwankuje 🥴
zmykam ciasto robić 🙂
Miłego wieczoru laski 😘

• Mamusia
Hejka dziewczyny i chłopaki 😉
Mimi może po pomidorku Szymuś dostał wysypki 🥴albo po sałacie 🥴
My dopiero wróciliśmy ze spacerku. Wróciłam do pracy przed 18tą, bo moja mleczarnia "error" alarmowała. Normalnie,ażczułam, że gorączka mi wchodzi w piersi...chyba tyle godzin nie obejdzie się bez ściągania 😞Nakarmiłam Natkęi wybraliśmy się na 1,5 godzinny spacer,ażmiło się spacerowało jak miasto ogarnia już ciemność 😆
jutro trochę odpocznę bo mam na 15.30 do pracy 🙂a czwartek wolny!!!nareszcie 😁
Natalka już ma katarek mniejszy,ale w czwartek ide z B do pediatry to ją też zabiore 🙂niech posłucha ją również 🙂
Monia ja to całkiem czasu nie mam na nic...wstaje o 6-tej aby ogarnąć przed pracą mieszkanie 🙃
Toju a jak mały terrorysta się sprawuje??chodzi mio podopiecznego??
Pozdrawiam Was goraco moje wrześnióweczki 🙂

• Mamusia
Hej Kochaniutkie!!!

Ja sie melduje,ze juz przeprowadzeni,rozpakowani i wogole spoko.
Dzis tatus wyszukal drugiego zebola u naszego bzdziocha. 🙃 🙂
Nadal czekam na podlaczenie netu,juz koniec z podkradaniem sygnalu sasiadom,teraz lece przez tel kom.
Pozmieniali tutaj nam 😠 polapac sie nie moglam 😠
Milego wieczoru 🙂
ps:doczekac sie juz nie emoge na normalne podlaczenie 😠

• Mamusia
Hej 🙂

Terrorysty dzisiaj nie było i jutro też nie będzie, bo podłapali całą trójką jakiegoś wirusa i został w domu...

Mimi, obstawiam to masło orzechowe, bo orzechy bardzo silnie alergizują...

Moni współczuję chorowitków!

Karola, że Ci się chce wstawać tak wcześnie żeby dom ogarnąć. Mnie by nikt wcześniej z wyra nie wyciągnął :P 😁 😁

A ja chodzę podminowana, wczoraj dostałam okres, pierwszy od porodu i w sumie to się cieszę, bo wracam do normalności, ale hormony robią swoje 😉
Nic mi się nie chce, a na wieczór zaplanowałam sobie prasowanie...

Ania dzisiaj na szczepieniu nie poczuła w ogóle pierwszego wkłucia! 🤪 🤪 dopiero przy drugim lekko zakwiliła. Waży 7890g i mierzy 67cm 🙂

• Mamusia
Mimi pisałam Ci kiedys żebys małego obserowała po goraczce czy wysypk niedostaje u mojej koleżanki tak było, wieczorem już nie było wysypki) więc to może to albo reakcja na jedzenie
a tu takie pustki... 🤨

Toju Anulka dzielna dziewczynka 😁 a jak pięknie waży 😉

ps. my dziś mierzyliśmy Łucje i wyszło 76cm 🤪

Karolka podziwiam Cie praca, dzieciaczki
normalnie 😘dla Ciebie

Ja z Mała zaliczyłam 2 spacerki, ten drugi z konieczności bo w domu ja wszytsko rozpraszało a w szczególnośc prababcia 😉 która nie mogła się nią nacieszyć więc ubrałam berbecia i poszłam ... ale już sił nie miałam a jeszcze na 20 vacu choc tam to z chęcia poszłam żeby odreagowac cały dzień 🙃

• Mamusia
dziewuszki Wasze dziciaczki też sa takie aktywne?!
bo mi się wydaje, że moja córcia to aż za bardzo, ona nawet spokojnie nie zje, macha nogami przy butli, a jak siedzi to też sobie wynajdzie coś do roboty, moja babcia mówi, że takiego dziecka w życiu nie widziała 🤪
kurka może ona jakaś nadaktywna jest?!

• Mamusia
hej kobietki!!!!
My już po wizycie u pediatry, okazało się, ze mały ma tzw. trzydniówkę, czyli najpierw występuje gorączka, a potem wysypka. Lekarz powiedział, ze nie jest to nic poważnego i że to normalne u dzieci w tym wieku 🙂Kamien spadł mi z serca, bo już wczoraj jak struta chodziłam, tak zaczęłam się przejmować 🥴 Najważniejsze, ze jest oki 🙂
Karola, mój Szymek tez ma 76cm wzrostu 😁 Dzisiaj jak go pediatra zobaczył, to myślał ze on ma więcej niż 7 miesięcy 🤪 A i wygibasy u nas tez są, podskakiwanie na kolanie, i rzucanie główką na wszystkie strony, normalnie czasami nie idzie małego utrzymac na rekach tak rozrabia 😁 😁 Także Karolka, to normalne, że Łucja tak rozrabia 😉
Toju uroki kobiecości, niestety 😜 Dzielna ta Twoja Ania, skoro tak dobrze zniosła szczepienie 🙂
ACSB, fajnie ze przeprowadzka udana i ze już nie długo częściej bedziesz z nami 😆
Karola, dobrze, że Natalce przechodzi katarek, a swoją droga to dzielna z Ciebie kobitka, tyle ogarniasz 😲 😉
Moni, mam nadzieje, ze maluchom się polepszyło 🙂
Zmykam kochane, trzymajcie się cieplutko 😘

• Mamusia
Karola83 babcia to może nie pamięta po prostu, że dzieciaczki są takie ruchliwe. Moja Ania też rzadko kiedy spokojnie leży - chyba że zobaczy tv - wtedy wiem że podgląda bo nagle cisza 😁 😁

Normalnie przestałam włączać telewizor kiedy ona jest z nami w pokoju, bo cały czas by się wpatrywała, a za mała jest 🤢

• Mamusia
hej, hej!

widzisz Mimi mówiłam, że to może byc trzydniówka 😁
najważniejsze, że nic poważnego i już wszytsko ok 😁

co do wzrostu to Szymuś jest 3 tyg straszy od Łucji i w dodatku chłopczyk więc dobrze, że duży bedzie wysoki przystojniak 😁 a moja to na wilką Helgę wyrośnie 😞 😁

• Mamusia
Hejka 🙂
KOchane tak piszecie,ze ja tyle ograniam 🙂ale nikt za mnie nie zrobi 😎jakoś daje rade...choć nawet T widzi,ze wieczorami padam,jak nie dotrzymuje 22-giej 🙂
dziś też juz podłogi pomyte w całym mieszkaniu, oprócz duzego pokoju bo Natka śpi a nie chce jej budzić bezlitosnie...łazienka na tip top sprzatnieta 🙂 planuje jeszcze na spacer wyskoczyć do parku z mała bo ładnie dziś...

moja glizda tez ruchliwa... 🙂
skacze jak żabka na łóżku z dupką 🙂teraz jużnie mozna jej zostawić ani na chwilkę 🙂tylko na podłodze lub w łózeczku czuje ze jest bezpieczna 🙂
wychodzi drui ząbek 😆śmiesznie wypycha oby dwa zębolki języczkiem 🙂

Miłego....

• Mamusia
Hej kobietki!

Muszę Wam opowiedzieć co się wydarzyło wczoraj wieczorem. Na 18.30 mieliśmy spotkanie u księdza przed chrztem i zostawiliśmy Kubusia teściowej (mieliśmy go zabrać, ale zasnał, więc go nie ruszaliśmy). Wróciliśmy po pół godzienie, do 40 min. Kuba siedział w wózku i nie zwracał na mnie uwagi, jak próbowałam się z nim przywitać, bo patrzył jak tatuś parkuje samochód w garażu. Po chwili wprowadziłam wózek do domu i wyciągnęłam z niego Kubę, a ten jak nie zacznie ryczeć 🤪 Nie wiedziałam co się dzieje, ale teściowa mówiła, że już zaczynałsię jej krzywić, jak widział, że nas nie ma.
Przytuliłam go i zaczęłam rozbierać, a on coraz bardziej płacze 🥴 Myślałam, że coś mu niechcący zrobiłam i zaczęłam się denerwować, nic nie pomagało. Po chwili wszedł mój mąż, a on do niego zaczął się wyrywać, a mnie kopać i odpychać. Dałam go M. i od razu się uspokoił. Po chwili spojrzał na mnie i znów w bek... I tak przez koliejną GODZINĘ 😞 Nie dał się wykąpać, ciągle patrzył na mnie i płakał... W końcu zostawiłam ich samych i jak usłyszałam, że ?Kubala się śmieje i wariuje z M. to weszłam, i znów to samo 😞 W końcu stwierdziliśmy, że on mnie po prostu na początku nie poznał, bo nie widział jak przy nim stałam przy wózku, tylko nagle go wyciągnęłam, no i ubrana byłam zupełnie inaczej niż jak zasypiał... Więc się przebrała, weszłam znów do pokoju, a Kubala w śmiech i wyciąga domnie rączki 😁 🤪 Zasnął w moich ramionach dopiero o 22.30. Jak zaglądałam do niego po północy, jeszcze się troszkę zanosił po tym płaczu 😞 😞 😞 Ale za to spał do 6-tej, więc chociaż się wyspaliśmy i po jedzio nku, do 9-tej. Ale co się wyryczałam wczoraj jak już usnął, to moje 😉

Buziolki, bo mi się synalek budzi 🙂

• Mamusia
widzę, że dziewczynki zabiegane 😉

Inuś Kubala pewnie Cię nie poznał albo miał żal, że Go zostawiłaś - moja Łucja kiedyś tak miała ja poszłam na siłownię a jak wróciłam to Łucja na mój widok się rozpłakała a za chwilę wyciągała rączki 🤨

moja Łucyja strajkowała dziś popołudniu i niby przysypiała ale ni czorta zasnąć nie mogła 🤢
a mnie trafiało aż sie pozłościłam na córeczkę ☺️ 😞
oczywiście mam wyrzuty ale wiecie już nie dawałam rady a ona ciągle marudziła bo chciała byc w centrum uwagi 😜

ale pochwalę się Wam moja Łucyjka sama jadła łyżeczką deserek 🤪 😁
karmiłam ja a ona zaczęła chwytać za łyżkę i do buziolki, więc jej nakładałam na łyżke deserek a ona sama do buziolki - jaka dumna byłam 😁

to na tyle.... 😁

DOBRANOC 😘

• Mamusia
...ale pustki... 😞 😞 😞

Inuś dobrze,że skumałaś o co synkowi chodzi 😁 😁 😁
ale mądrala z niego 😁
ja wróciłamprzed 22gą 😞tak lało,ze jechałam20km/h 😞
Natusia i Bartuś spi...czekam aż mała zacznie się kręcić co ją nakarmie i sama się położę 🙂
DOBRANOC !!!

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Brzuszek już coraz lepiej działa 🙂

Inko, ale przygoda... Zaskoczyło mnie to, że Cię Kubuś nie poznał...

Karola83, jeszcze nie raz się zezłościmy na swoje dzieci... Trzeba to jakoś przełknąć, chociaż ja też mam wyrzuty sumienia w takich sytuacjach.

Ja dzisiaj tak mocno utuliłam Anię, że się rozpłakała ☺️
Muszę pohamować takie moje wybuchy miłości, bo jeszcze dziecko skrzywdzę ☺️ ☺️