Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🤪 my też od jutra przesiadamy się na spacerówkę :laugh:
dziś dziecku z biegu zakupiłam parasolkę bo aż płakała jak ja słonko raziło

kurde najgorsze jest toże musiałbym jej kupić kurtkę taką wiatrówkę ale jeszcze ocieplana lekko a tu brak, ba sa w 5-10-15 za prawie 60zł 🤪 trochę przegięcie a w takich normalnych sklepach to wisiały 3 dla dziewczynek rozm.68 i całe mnustwo dla chłopców
normalnie dyskryminacja!!! 😠

dobra uciekam na vacu 😉

• Mamusia
Karolcia dziś byłam w 5-10-15 kurteczki sliczne, ale ceny oszałamiające 😠 kurtkie dla małej od 69zł wzwyż 🙃 w Pepco są ładne rózowe z HELLO KITTY za 29,90 🙂
mała pospała w spacerówce 1,5godziny na dworze a teraz turla się po dywanie 🙂
Bartek zmeczony jazdną na hulajnodze i zabawami na placu zabaw 🙂

zmykam pić kawkę 🙂

• Mamusia
Hej cioteczki!!!

Haha "posypaly" sie zabki 🙂 na swieta zajace jedno-zebne jak nic 😉 :laugh: :laugh: :laugh:

Szymku 😘 od e-cioteczki na 7m-cy rosnij szkrabku kochany 🙂

Kolejny 😘 dla Natalki bedzie na pierwsza perelke 🙂

Karola83 mnie tez sie spacerowka nie podoba 😞 kombinuje nad nowa,ale moj C sknera,stwierdzil,ze widzialy galy co braly.
Ale to ON wybieral "fure" synowi 😠

Tymczasem dzis bylam z Phillusiem po nowe siedzonko do auta,gdyz w wielki czwartek jedziemy do Polski nas swieta 🙂
Dostal taki tron,ze,az mu zazdroszce.

Smigam do wyrka,bo juz mnie C wola

Dobrej i spokojnej nocki 🙂

• Mamusia
Hej babeczki!!!
U nas nocka trochę niespokojna była...mały wiercił się i postękiwał, a dzisiaj rano obudził sie z gorączką 37,3 😞 Trochę się wystraszyłam, na razie dostał czopka i śpi.Ale po oczach widze, że jest taki jakby był chory 😞 Dziewczyny, to normalne przy ząbkach???Bo ja nie wiem...zaczęłam się niepokoić..nie wiem czy nie isc z nim do lekarza 🥴
ACSB, ciesze się że jedziesz do rodziców na święta 🙂 My tez się wybieramy 🙂
Dzisiaj nici u nas ze spaceru, choc pogoda super się zapowiada 😞
Zmykam..
Miłego piątku!!!
Karola 😘na pierwszy ząbek 😉

• Mamusia
hello!

ACSB obiecany dla Phillipka 😘 za pierwszego ząbulka

Ja juz drugą pralkę tłukę, Łucyja grzecznie śpi a po obiedku oczywiście na spacer :laugh:
trzeba korzystac bo w weekend ma padać 😠

Tesciowa miała kupić Łucji śpiochy oczywiście kupiła pajace 🤢
a do tego jedne na 1,5-2 latka gdzie dziecko już śpi w tym wieku w piżamkach więc musze odnieść lub wymienić na coś innego 😠 a mówiłam A. że to zły pomysł żeby ona coś kupowała bo wiecznie nie to co trzeba kupuje 🤔
teraz tylko ja mam dodatkową robote 😠

• Mamusia
Hejka 🙂
Ja dziś mam na 12.30,wiec latam w domu jak przecinak i sprzatam 🙂

Mimi przy wyzynajacych się ząbkach temperatura moze być nawet do 41stoponi, moga byc tez dreszcze,biegunka. Gdyby w nocy Szymuś miał wysoka goraczkę zrób mu ochładzajacą kapiel kilka razy, zawiń w kołderkę i przytulaj 🙂Zawsze w takim okresie dobrze mieć w domu czopki na zbicie goraczki 🙂
Mimi na te ząbki 😘

Karolcia, Acsb ja też narzekam na spacerówkę ta po Bartku. Jakaś taka wąska jest dla Natusi. Myslę o nowej,ale jeszcze T nie uświadomiłam 😉 a wogóle to wczoraj jakoś dziko się czułam prowadzac tak lekki wózek i nie widząc małej. 🙃

Toju jak zdrówko??
u Nas dziś okropnie ciepło, cały czas mam balkon otwarty,a młoda dżemixa ucina w łózeczku 🙂

Kochane miłego dnia.

• Mamusia
Hej, hej babeczki 🙂

U nas nocka w miarę, chociaż gungiel wstrętny zasnął dopiero po 1 🤢 . Byliśmy wczoraj w lesie na spacerku. Łaziliśmy chyba z 4 godziny 🙂 , młody się dotlenił za wszystkie czasy i pewnie przez ten "tlen" tak wariował do późna.
Ja też dzisiaj od rana szaleje z praniem.

Karolka 😘 dla Natalki na zębolka 🙂

Mimi może to rzeczywiście od zębów ta gorączka. To jeden z częstszych objawów przy ząbkowaniu.

Ja też już na ten swój dwuosobowy czołg patrzeć nie mogę. Ale u mnie to na razie nie ma szans żeby na jedynkę się przesiąść. Jagoda to istny diabeł i wiecznie ucieka, wiec bym ją ganiała z wózkiem 😠 . A po za tym to ona kawałek przejdzie i już jest "zmęczona". Więc chyba jeszcze muszę się pomęczyć z tym wózkiem.

Aaa i teraz tak jak czytam o śpioszkach dla Łucji teściowej to u mnie wczoraj sytuacja podobna tylko większa gabarytowo. Może i jestem niewdzięcznica i powinnam być zadowolona a nie marudzić ale kupili teście krzesełko do karmienia. Przedwczoraj jak teściowa była dzieci popilnować to coś jej napomknął M że musimy krzesełko kupić. No była tam rozmowa i powiedziała że dadzą pieniądze na krzesełko. No fajnie myślę jeden wydatek mniej. Mówiłam jej że chcemy kupić takie drewniane jak miały dziewczyny , bo dla nas najwygodniejsze i wogóle. Wszystko fajnie. Wczoraj przyjeżdżają z krzesełkiem...-plastikowym 😠 . Byli w sklepie ze szwagierką i ta im powiedziała że takie są zdecydowanie ładniejsze i lepsze to kupili. Kurka wcale mi sie to nie podoba, ale już nie o to chodzi. Jak mogła posłuchać jej jak ja wyraźnie mówiłam że chce drewniane. Chyba widziała wczorja po mojem minie że coś nie tak , bo powiedziła że powinnam się cieszyć bo drweniane były tańsze (w sensie -gorsze) a ona wzieła droższe. Wiem , pewnie pomyślicie wariatka-dostała krzesełko i jeszcze marudzi. Ale chodzi mi już może nie o krzesełko tylko o fakt że musiała zrobić po swojemu i na przekór co jej się ostatnio bardzo często zdarza.

Uff..to tyle musiałam się wygadać bo jak wczoraj M marudziłam to stanął po stronie mamuśki 😞

• Mamusia
Siedzimy z Szymusiem w domku, temp. waha mu sie od 37.1 do 37.9. Jak chciałam z nim dzisiaj pojsc do lekarza, to okazało sie ze nie ma miejsc, i babka odbierająca tel. powiedziała mi ze mam pytac lekarza czy nas przyjmie 😠 No paradkos, ja dzwonie do niej, a ona mi każe dzwonić do lekarza 😠 😠 Idiotka!!!! 😠 Ale się wkurzyłam 😠
Mam nadzieje,że nie bedzie miał wyższej gorączki.. 😞 Bo nie wiem co zrobimy, przecież zbliża sie weekend... 🥴

• Mamusia
Mimi, mojej koleżanki synek (3 tyg młodszy od Łucji) miał przez 3 dni dość wysoką gorączkę i tylko to, chodzili z nim do lekarza zrobili badania z krwi i nic. od wczoraj nie ma gorączki 🤪
więc to normalne u dzieciaczków... ale zawsze warto sprawdzić tak dla spokoju

Monia ja Cię rozumiem. Każdy ma po pierwsze swój gust i wiesz co jest lepsze dla jej dziecka, więc uważam że skoro chciała zrobić Maksiowi prezent topowinna się Ciebie posłuchać i kupić to co Tobie odpowiada. Ja tez tak mam że jak ktoś coś kupi to potrafię kręcić nosem jak mi się nie podoba :P

A ja chyba będę zmuszona kupić spacerówkę (A. już krzywo na mnie patrzy) ale ta jakaś dziwaczna jest, wokół głowy jest zrobione takie korytko (bo buda jest przepinana z gondoli) chyba żeby dziecko się nie wysunęło więc ajk moja Łucja siedzi bądź leży to głową prawie dotyka, no i pas między nogami to ją zaraz będzie cisnął. Kurka tak sobie myślę, ze ta spacerówka to pomyślana dla dziecka do 8 m-ca a że moje wyrośniete to moze z m-c w niej pojeździ 🤢

• Mamusia
Łucja drugi dzień z rzędu zasnęła przed 19 🤪

kurka muszę skrócić spacery, bo wychodze z nią ok i wracam po godz. teraz będę wracać po 2-ch godz i najwyżej popołudniu jeszcze raz z nią wyjdę bo później jak czas drzemki tak ok . to ona nie chce spać tylko czeka do kąpilei i przez wszystko się przyspieszyło.

teraz czekam na mamę żeby z nią została a my jedziemy po kurteczkę wiosenną :laugh:
bo dziś żal mi dziecka byllo w takiej grubaśnej kurtałce sie męczyło 😞

• Mamusia
Witam wieczornie 🙂
Karolcia ładne kurteczki w Pepco po 19zł są 🙂Różowe i czerwone w białe groszki 🙂
moja dziś była 2godziny na spacerze z tatą i braciszkiem 🙂
dziś pierwszy raz nie było mnie popołudniu 🙂T poradził sobie świetnie 🙂młoda już wykapana i nakramiona, słodko lula 🙂 pewno jutro mi o 6tej wstanie 🙂ale nic nie szkodzi, bo na 9ta jade do pracy 🙂Bartuś u dziadków dziś jest, wiec teraz odpoczywam 🙂
spokojnego wieczoru!!!
Karolka na udane zakupy 😘

• Mamusia
Hej...
U mnie już było lepiej, a tu dzisiaj stan podgorączkowy 😠

Dzieciaki widać lubią wszystko robić razem - rodziły się razem, ząbkują razem to pewnie i chodzić zaczną w tym samym czasie :laugh: :laugh:

Ania dzisiaj na spacerku była ubrana w body z długim rękawem, bluzę polarkową, nawet zabrałam jej kocyk i mi się w tym zgrzała!!! Nie mogłam jej już bardziej rozebrać, bo przecież malutka jest, a wietrzycho dzisiaj było straszne... 🤨
Poza tym tak się młoda kręci, że nawet w wiązanej czapce wychodzą jej uszka...

Moni ja też bym się wkurzyła... A po dziewczynach krzesełko Ci nie zostało?

Mimi, u nas jak już nie ma miejsc to też trzeba pytać lekarza czy przyjmie. To normalne... Niestety... 🤢

• Mamusia
witam weekendowo!

u nas nocka okropna, wiało strasznie więc Łucja wierciła się przez co ja co chwile wstawałam do niej, a pobudka przed 6 🤢
ledwie na oczy patrze. Kawa już w ruchu

Karolka u nas Pepco okrojone jeżeli chodzi o dziewczynki 😞
była kurtka ale brzydka za 30zł, więc pojechałam do 5-10-15 i kupiłam jej bo tak się grzałą ostatnio że aż mi jej szkoda było.

a jak na złość u nas brzydka pogoda jest, pada, wieje echhhh

Karolcia nie ma co się dziwić, że Natalka tylko Ciebie chce jak wracasz z pracy 😉 stęskniona jest

• Mamusia
Hejka 🙂
ja szybciutko, bo zaraz mykam po auto i do pracy 🙂
Toju zdrowia zycze,aby szybkoCi przeszło 😘 for you 😘

Karolcia u Nas tez wiatrzycho i leje 😠 a cieszyłam się, że pojade na działkę z rodzinką ☺️

Mimiu Nas też trzeba pytać sie pediatry,czy zechce przyjąc,jak już lista pełna jest .

Kochane miłego weekendu 🙂zmykam bo znając zycie w sobote od rana bedzie pełno ogladajacych 🤨

INKA jak Kubuś?? wszystko ok??byłaś na prześwietleniu?? 🙂

• Mamusia
hej!!!
A nam mały nadal gorączkuje i marudzi. Dzisiaj rano miał 37,1 potem wzrosło do 38,1 😞
Do tego bez przerwy niemalże wisi na cycuchu, bo chyba pic mu się, a jak Go odstawie, to strasznie płacze, więc trzymam Go co godzine pół przy piersi 🥴
Toju 😘 na zdrowko dla Ciebie.
Zmykam, milego weekendu.