Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Mamuśki! Najpierw gorące buziaki na Dzień Matki i dla maluchów na Dzień Dziecka i co tam jeszcze przeoczyłam po drodze 😉
A ja wreszcie czuję, że żyję 🙂 Wreszcie u siebie, spokój, robimy z synkiem duuużo fajnych rzeczy, gotujemy sobie razem, sprzątamyi co najważniejsze wreszcie SAMI 😜 Kubala nas zaskoczył i od pierwszej nocki śpi sam w swoim pokoiku, zasypia tak jak wcześniej, po ciemku i przy repertuarze mamusi kołysanek 🙂 Przesypia całe noce, więc była mu chyba potrzebna ta "rozłąka" z nami, widać przeszkadzaliśmy mu jak spał z nami 😉 W dzień też tutaj śpi mu się lepiej, raz spał nawet 4godz. 15 min., aż zaczęłam zaglądać czy oddycha 🤨 No i w ogóle jest strasznie zadowolony z nowego domku i swojego pokoju i dużego podwórka z piaskownicą, a od wczoraj z basenikiem. Mówię Wam dziewczyny, to prawie tak jakbyśmy zaczęli nowe życie... No i integrujemy się z sąsiadami, przychodzi do nas dziewczynka w wieku Kuby z 3,5 letnim braciszkiem i czasem my chodzimy też do nich. Dzieciaki się bardzo lubią (znali się juz wcześniej, ale do teściów nigdy ich nie zapraszałam, no bo tak głupio, a teraz mogę 😜) i od rana Kuba woła Maję, a ona szuka "Bubusia".

Buziam Was gorąco 😘

Toja gratuluję zdanego egz., do Wro masz niedaleko 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dzis wizya u gina dziewczyny ale ten czas ucieka dopiero byłam na wizycie a już 6 miesiąć idzie robiłam badania na taxo ale niewem co one oznaczają dowiem sie u doktorki puzniej napisze , wikend minoł w miare spokojnie w sobote bylismyna grilu a w niedziele w bieszczadach troche grrzało zatydzien znów wybieramy sie gdzies w trase pozwiedzac troche , lipca sie niemoge doczekać bo jedziemy na 2 tygodnie do zakopanego z byle pogda dopisała , my dzis mamy rocznice ślubu (2 latka)

• Mamusia
Hej kobietki!!!
Inuś gratuluje- wreszcie się doczekałaś swojego przytulnego gniazdka 🤪 😜 😜
Asiu, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojego małżonka z okazji 2 rocznicy ślubu 😘 😘 samych pogodnych dni Wam życze kochani i duuuużo miłości 😜 😜 😜
U nas tak sobie...Szymek zaraz po przyjeździe tutaj złapał jakiś katar, gorączkował, teraz leją mu się zielone gile z nosa i trochę kaszle 😞Uroki mieszkania w mieście 🤨 W ogóle czuje się tu jak uwięziona, nie moge wyjsć kiedy chcę na dwór, tak jak u rodziców, pogrzebac w ogródku itp. jednym słowem dół 🥴
Miłego kochane 😘

• Mamusia
hej kofane moje!

Inka to super, ze doczekałas się własnego domku 🙂
od razu inne życie, bardzo się cieszę, zasłużyłaś po takim czasie meiszkania z teściową 😁

a ja z Łucyjką jakoś w tym tyg wracamy do moich rodziców i jestem przerażona tym faktem ale to chyba mniejsze zło...

Mimi moja Łucja od dzis też zaczeła znowu gorączkować, ma katar i pokasłuje, jutro biorę wolne i idę z nia do lekarza bo chyba ma neidoleczone zapalenie gardła tym bardzoej, że sama pokazuje że ją boli gardełko. kurde wściekła jestembo antybiotyk brała 4 dni i za krótko stąd nawrót 😞 ja nie wiem co ci lekarze wyrabiają 😠

• Mamusia
Mimi nie jesteś sama 😞
ja poraz kolejny wracam do punktu wyjscia i po raz kolejny okazuje się że zmarnowałam kilka lat życia. 😞
ja zostaje z niczym a A. ma wyposażone mieszkanie. choć najważniejsze będę miała przy sobie.. Łucyjkę.kolejny raz muszę zaczynac od nowa, w sumei mała też.

• Mamusia
Asiu, gratuluję drugiej dziewczynki 🙂

Mimi, trzymaj się jakoś 😘 strasznie mi przykro że tak się męczysz...

Karola83 😞 smutne to... Tylko dlaczego to on został z mieszkaniem skoro Wy jesteście dwie a on sam jeden? Jakie to niesprawiedliwe!!!

• Mamusia
Hejka dziewczyny!

Karola83 wczoraj przeczytałam Twojego posta i całą nockę i dzień miałam do bani 😞 Tak jak Toja mówi, czemu to Ty masz zostać z niczym (w sensie materialnym oczywiście) i zaczynać od początku?... Strasznie to smutne, ale może z drugiej strony, to A traci jednak dużo więcej niż Ty... Trzymaj się, kochana.

• Mamusia
Hej kochane!!!

Karola83-Przykro mi skarbie 😞 Mam nadzieje ze wszystko ulozy sie po Twojej mysli nie daj sie oskubac.Buziaki i sciskam was mocno dziewczyny. A moze jedynie zalowac straty bo stracil wiecej niz mu sie wydaje.3maj sie cieplutko,sciskam 🙂

Aska-Gratuluje dziewczynki 🤪

Inka-Gratuluje domku 🙂 doczekalas sie nareszcie 🙂

Mimi-Glowa do gory,napewno nie dlugo pojedziecie znowu do rodzicow 🙂

Toju-Witaj wsrod kierowcow 🙂 Szerokiej drogi!!! 🙂

A u nas nic nadzwyczajnego,C znowu wyjechal na dwa tygodnie tym razem do Francji z kumplami na ryby,a my z Filemonkiem jutro jedziemy do Polski.Pozatym wszystko ok,Filuch papla jak nakrecony,a ja rozumie zaledwie jedno slowo w calym zdaniu 😉 (dobre i to)

Pozdrawiam i mocno caluje :* wszystkie 🙂 :*

• Mamusia
hej!
widzicie to jest mieszkanie A. to on brał kredyt więc co ja mogę...
brak mi słów żeby opisać jego zachowanie w ostatnich dniach, ale moim zdaniem to wszystko było zamierzone tylko po to żeby dorobić się mieszkania a jak ma to czego chciał to pozbywa niewygodnych lokatorów,bo jak to określił, chce sobie ułożyć życie!

generalnie od dziś jesteśmy u moich rodziców, trzeba zwieść jeszcze rzeczy małej i na nowo muszę poukładać wszytsko, ale mam już totalnie ość przeprowadzek a najbardziej martwie się o Łucję,bo przeżywa to, wczoraj była tak rozdrażniona i płąkała, więc dla niej będę silna i mam nadzieję że uda mi w niedalekiej przyszłości zapewnić jej i sobie jakieś własne "M".

buziaki ...

ps.u rodzicó póki co nie mam neta więc jestem odcięta od świata 🤢

• Mamusia
Karolka-Moze i dobrze,przynajmiej nie bedziesz splacala kredytu,ale bierz to co Ci sie nalezy.A na A. brak mi slow,na takiego....... brak okreslen nawet w tych najgorszych,najwulgarniejszych...
Ze tez tacy sie chowaja na swiecie 😠 Jak tak mozna??!!!! Ale sie wkurzylam!!!!!!!!!!!!!!
Ciesze sie ze jedynie z tego wszystkiego ze jestes baba z jajem i myslisz o przyszlosci pozytywnie.
ja z Phillipkiem mocno sciskamy i calujemy... 😘

• Mamusia
Hej laseczki!!!
Karolka, Toja ma rację, brak słow żeby okreslić to co zrobił A. 😠 Najgorzej w tym wszystkim szkoda Łucyjki.. 😞Jednak wszystkie ile nas tu jest, trzymamy mocno za Ciebie kciuki, żebys sobie ułożyła życie na nowo 😘 JESTES WSPANIALĄ KOBIETĄ- PAMIĘTAJ O TYM!!!! 😘 😘
A my w tym tygodniu sami zostaliśmy, bo mój T do Poznania pojechał 😞 😞 Szymek tak mi daje już w kość, ze mam dosyć 😞 Nie mam nawet do kogo buzi otworzyć 🤨
Myślałam, ze ktos moze ode mnie z rodziny przyjedzie i pobędzie ze mną...ale każdy się wykręca swoimi sprawami- przykre to 😞

• Mamusia
dziękuje Wam kochane za wsparcie i ciepłe słowa 😘 😘 😘

mi już lepiej ale neinajlepiej się jednak czuje u rodziców, to już nie jest mój dom 😞
ale jakoś sobie radzimy 😉
w niedzielę byłyśmy na wycieczce w pakrku dinozaurów i nie mogłam napatrzeć sie na Łucję, z takim zadowoleniem iciekawością oglądała wszytskie zwierzaki, niczego się nei bała, dotykała, właziła gdzie się dało. to był cudowny dzień 😁 co prawda pojechała z nami moja kuzynka i całe szczęście bo samej byłoby mi ciężko ogarnąć małą. ale bawiłyśmy się rewelacyjnie! teraz mam w planach chociaż kilku dniowe wakacje ale to pod koniec sierpnia bo wczesniej nie dostanę urlopu.
przesyłamy buziaki :*

• Mamusia
Karolinko, jesteś silną kobietą, wierzę, że świetnie sobie dacie radę. A Łucyjka pewnie dodatkowo Cię "doładowuje" 😉 Mieszkanie u rodziców też ma wiele plusów, będziesz mogła czasem pomyśleć o sobie i wyjść się rozerwać 😉 albo po prostu odpocząć... a co do A. to zgadzam się z dziewczynami i nie będę się powtarzać, kutafon i tyle, szkoda słów... Zasługujesz na wiele więcej 🙂

U nas kwitnie życie towarzyskie Kubusia. Dalej chodzimy na zabawy do sąsiadów i dzieciaczki przychodzą też do nas. Fajnie się bawią, a mamusie mają też do kogo buzię otworzyć 😉 Kubala mówi już prawie wszystko, łączy słowa w proste zdania, powtarza słowa piosenek, a ostatnio zaczęłam go uczyć "Aniele Boże" i mówię mu wieczorem i w południe przed spaniem i już pamięta pojedyncze słowa i kończy za mnie wersy i potrafi się przeżegnać. Bardzo szybko łapie nowe powiedzonka. Ostatnio jak słyszy samolot, to krzyczy " panie looo-cie dziuja ma-mo-lo-cieee!" 😉 A że mieszkamy koło lotniska, to trochę się nawoła 😉

Buziaki gorące 😘 😘 😘

• Mamusia
Wiecie co laski, ja już nie wyrabiam z tym moim dzieckiem, no po prostu stał się taki nieznośny, ze szok 😲 😲 😞 Tylko kopanie, gryzienie i drapanie, zero przytulania i całusów 😞 😞 Przykre to ...bo jestem chyba jedyną matką, która się tak użera z dzieckiem na tym osiedlu 😞(( Chce mi się ryczeć normalnie z tego wszystkiego...Nie mam - nikt nie ma -żadnego wpływu na jego zachowanie 😞
Zazdroszczę Wam dziewczyny, ze Wasze maluchy tak wszystko rozumieją i są takie mądre..widocznie ja jestem mało inteligentna skoro mam takie dziecko...

• Mamusia
hej dziewczynki inuś mi sie marzy trójka dwie córeczki i może synyuś kiedys , unas leci wszystko ok puki co dobrze sie czuje brzusio duży waże 61 to tak z 5.5 kg narzaie przytyłam dzidzus strasznie kopie dzis byłam w lumpeksie i kupiłam pare ciuszków dla natali i drugiej córci ,, myśle ja dam na imie jak sie urodzi ale nic mi do głowy nieprzychodzi może coś podpowiecie ??? 😆 😆