Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja dzwonłam dziś do położnej i jak opisałam jej zachowanie Łucji przy cycu to powiedziała, ,że najprawdopodobniej ona poprostu już nie chce cyca !!! 🤢 😞

Jeszcze walcze i mimo wszytsko staram się jej wciskać na początek cycula ale po 3 minutach jest taki krzyk że nie pozostaje mi nic innego jak przyszykować bebilon i nakarmić Stworka butelką :whistle:

• Mamusia
Karolcia moja Natalka tez nieraz ma takie dni, ze przystaweiona do cyca płacze. Wtedy odstawiam ją, dostaje smoka i ja uspokajam. Po jakimś czasie jak widze ze ma humorek ponawiam próbe i się udaje 🙂
Moja niunia uwielbia tez karmienie , gdy ja leze z nią w łózku, albo ona na moim brzuszku.
Karolcia walcz!!!Moim zdaniem połozna nie powinna takich słów mówić.
Powodzenia i na ta walke masz buziola 😘

• Mamusia
...a ja dzis pierwszy raz od narodzin Natki kupowałam pampersy 🙂
miałam duzy zapas pieluch, bo kazdy jak przychodził nie przynosił zabawek ani ubranek a pieluszki 🙂
Dopiero dziś trzeba było zakupić.Zaraz zrobiłam zapas 5 paczek, aby nie jezdzić milion razy do galerii.
Miłego Wieczoru 🙂

• Mamusia
Karola uwierz mi walczę tylko, że czasem już mi po prostu jej szkoda i daje butlę.

A ja ja przystawiam jak jest spokojna i dopiero po kilku minutach zaczyna się istny szał przy cycku, próbuje ją uspokoic i znowu przystawić i tak w kółko 😞
Po kilku próbach dostaje butle i jest spokój...

Ja mate edukacyjną dostałam w prezencie dla Fuśki jak się urodziła :laugh: ale miałam w planach żeby kupić bo tez uważam, że są rewelacyjne 😉

• Mamusia
Karola83, Ania też mi tak robi czasem... Biorę ją do odbicia, ona chce dalej jeść ale jak ją znów przestawię to jest ryk... najbardziej mi pomaga zmiana pozycji karmienia - obie się kładziemy jeśli siedzime, albo odwrotnie 😉
Albo śpiewam jej i klepię po pupce, a jak nie śpiewam to szuszam jej do ucha... Raz pomaga to a raz to... Przerwa i tulenie też czasem odnosi jakieś skutki, ale najczęściej wtedy zasypia 🤔

Ja też bym na Twoim miejscu walczyła, z butli jej łatwiej leci, może dlatego robi takie akcje przy cycu - tu się trzeba napracować trochę... Buziak na zachętę i cierpliwość! 😘

Karola zakupów o kawki z koleżankami z pracy zazdraszczam! 😉

• Mamusia
hej kobietki!!!
Karola83 ja też tak uważam, że powinnaś jeszcze zawalczyć, może połóż się wygodnie w łózku z Łucją i sporóbuj ją karmić właśnie na leżąco 😉
Mój Szymon też się czasami wścieka jak karmie go w pozycji półleżącej wtedy się kladę i jest spokój 🙂 Pamiętasz jak sama pisałaś, że najpierw leci mleko bardziej wodniste z cycucha, a poźniej to tłustsze i maluszek musi się bardziej napracować:P
Dla Ciebie na dalszą walkę 😘
A ja z kawką Inką zasiadłam,dzisiaj na szczepienie, mam nadzieje,że mój Szkrab będzie dzielny 🙂
Karola to bardzo praktyczny prezent dostalaś pieluszki, super 😆 My też zawsze z mężem kupujemy dwie trzy paczki, jak są tańsze w supermarkecie i chusteczek tez na zapas kupujemy tak ok 6 paczek 😆
Zmykam, miłego piątku słoneczka 😉

• Mamusia
a najlepsze jest to, że w przychodni czułam się jak w jakimś filmie... wszyscy w maseczkach...
ja wiem doskonale, że boją się pozarażać, a do przychodni sami chorzy teraz chodzą, nawet szczepienia i bilanse dzieci zdrowych są odwołane narazie, ale tak jakoś dziwnie się czułam...
a dzieciaczki jakie miały problem, dlaczego wszyscy chodzą w takich maskach...

• Mamusia
Hello!

Dzięki za wsparcie, kochane jesteście 😘
ja oczywiście walczę a jak mała za bardzo szaleje to w zapasie zawsze mam ściągniete swoje mleko i jak co to dostaje z butli.
W najgorszym wypadku będę ściągać i dawać z butli, trochę więcej pracy ale zawsze to moje mleko 🙂
A może znowu jej się odwidzi i pokocha cycula 🤔

buziaczki 😘