Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

Moni 😘 na ta poranna pobudkę

Mnie Łucja obudziła po 7 i oczywiście wariowała więc alej nie mogłam sobie pospać to wstałam i zabrałam się za zmianę jej pościeli itp. domowe sprawunki, a ona oczywiście w międzyczasie zasnęła przy tatusiu w łóżku 😉 spryciula

A nie napisałam Wam, Łucja waży już 5300g 🤪 i wygląda jak 3 m-czne dzeicko!!!
Akurat wczoraj na szczepieniu była Pani z chłopcem 3 m-cznym i moja córcia różniła się od niego jedynie tym, że jeszcze sama głowy sztywno nie trzyma :laugh:

• Mamusia
Hej dziewczyny.
I mamy podejrzenie szkarlatyny. Goraczka jest wyskoka i zmasakrowane gardło.Mały juz na antybiotyku od wczoraj i znów lezenie w łózku przez 10dni 😞Dzis zabierają go tescie do siebie, dopóki nie wyzdrowqieje, a ja z mała zostaje w domku 🙂Młody traktuje to jako wakacje i strasznie sie cieszy 🙂
Ja ciesze sie, ze rodzice biora go do siebie, bo czasami to wymiekam normalnie.Kiedy spać się chce, młoda wstaje na cyca ok 7-mej, ty juz podsypiasz a młody, mama chce jajko na mięko i soczku 🤪 do tego co piec minut siku, kupa...i tak wkoło Macieju:P:P:P

T za 2 godziny wyjezdza do Zabrza. Zazdroszcze mu, jakby miał miejsce sama bym się zabrała, byłam tam w dzieciństwe.
My dziś z Natka do mojej mamy na urodziny idziemy, i przy dobrych wiatrach moze nocke u nich przespimy 🙂Na jutro mam zaplanowane spotkanie z kuzynkami 🙂a w niedzielę jadę z kolezankami na solanki 🙂wiec nie odczuję braku chłopaków wcale, ajeszcze odpocznę i zalicze masarże solne:P:P:P

• Mamusia
Hej babeczki!

Nocka u nas spokojna, 2 pobudki na karmienie i spaliśmy do 8.30! Dzień mamy przepiękny, słoneczko grzeje, aż miło...

Trochę jestem od rana na teściówkę wkurzona i ogólnie ta sama bajka, że chcę już być na swoim i wszystko mnie dobija 😞
M. w pracy do wieczorka, więc muszę wziąć się w garść i jakoś przetrwać ten dzień...

Miłego dzionka Wam życzymy 😘

• Mamusia
Hej Babeczki!

Inuś na te Twoje nerwy 😘 kojący buziak 😉

Karola, dobrze że teście zabierają Batiego 🙂

A moja córa to gorąca panna, w domu nie chce być ubrana w nic więcej niż tylko body z długim rękawem i skarpetki na stópkach 😲 założę jej śpiochy to ryczy... 😲 😲

• Mamusia
Karola to dobrze,że sobie troszkę odpoczniesz, super, masaże solne bajka poprostu:laugh: 🤪 nigdy czegos takiego nie zazywałam 🤢
A mnie czeka przygotowanie na przyjazd gości jutro, a tak mi sie nie chce ☺️ ☺️
Inka bedzie dobrze, dla ciebie kochana na lepszy humor 😘

• Mamusia
Inka 😘 na przetrwanie.

Toja, u nas jest to samo. Leży tylko w rampersiku i skarpetkach. Gorąco nie mamy bo nie lubimy a u nas wszyscy na krótki rękaw chodzą. Więc to chyba rodzinne 🙂

Karola, no szkoda że choróbsko sie przypętało . Ale dobrze masz że rodzice się Batim zaopiekują , a i on tam chętnie poszedł.

A dzisiaj idziemy z M na balety 🙂 na imienikni do jego przyjaciela. Mama przychodzi na służbę. Mleczko już ściągnięte i w razie czego sztuczne też naszykowane. Mam nadzieje tylko że nie będzie żadnego alarmu:P i troche się pobawie.

Miłego dnia 😘

• Mamusia
Moni dla Ciebie na zasłużona imprezkę 😘

Ja zaliczyłam z Łucją 2 godz spacerek w trakcie dołączyła do nas koleżanka z upominkiem dla Fuśki 🙂
Później przyszły koleżanki z pracy i znowu dostała ciuszki :laugh:

A królewna dziś marudna pewnie przez te odwiedziny a może po po wczorajszym szczepieniu maruder jej się włączył. Teraz u tatusia na rączkach się buja :P

Karolka oby Bartusiowi szybko przeszło to paskudztwo.

Inus spokojnie bo Kubuś każde zdenerwowanie odczuwa...
a nie warto się złościć lepiej dać obie spokój.

• Mamusia
Karolka ale masz dobrze... masaże

A swoją drogą u mnie na osiedlu otworzyli salon z pełnym zakresem usług i jak na moje oko to nie jest drogo. Masaż całego ciała 90min za 90 zł. chyba się wybiorę bo plecy mnie łupią od dźwigania mojego klocuszka 🤢

Idę poleżeć bo póki co sytuacja opanowana i chwila ciszy w domu zapanowała :laugh: :P

Spokojnej nocki

• Mamusia
Hej dziewuszki!

Ależ się dziś wyspałam... Moja pierwsza przespana w acłości noc odkąd Kubuś jest na świecie. Poprzedniej nocy nie mogłam spać, bo mnie troszkę stawy łamały i mój M. zaproponował, że w piętki i soboty (kiedy na drugi dzień nie będzie wstawał do pracy), to on będzie wstawał do Kuby 🙂 No i dziś mamunia wreszcie pospała 🙂

Lecę się zbierać na obiadek do mamusi, póki Kuba śpi... Wczoraj miałam go na rękach i jednocześnie się malowałam i Kuba miał puder i tusz na rączkach :laugh: Lepiej niech nie uczy się malować :P

Przyjemnej niedzieli Słoneczka 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
He jakie pustki 🙂Wszystkie spedzają czas rodzinnie widać 🙂
Mój T za 5godzin tez juz bedzie z Nami. Trochę tesknie za Batim i wciaz wydzwaniam do teściów:P
My z Natalką sobie radzimy dobrze, spacaerki zaliczamy 3 godzinne. Moja córka szaleje mi wieczorami 🙂zasypia ok północy i budzi sie co 3 godziny 🙂zmienna jak pogoda:laugh:
Troszke katarek ma, charczy jak oddycha, ale staram się jej sciagać gilki i wcieram maśc majrankową 🙂

Teraz młoda zasneła, ja rozpaliłam w piecu, a na 14-ta jedziemy na Solanki 🙂Młoda bedzie wdychała, a ja skorzystam z kapieli i masarży 🙃

Miłej Niedzieli.
Toja na wspólny rodzinny dzień. 😘

• Mamusia
hej kobietki!!!
U nas weekend udany, spędziliśmy go w miłej rodzinnej atmosferze 😉Jestem tak zadowolona, że przyjechali po prostu odżyłam po wizycie mojej przyjaciółki i rodzinki mówie Wam 🤪
Ja teraz wstaje tylko raz w nocy do mojego Smyka, tak koło 2 ej a potem dopiero o 6.30, więc nawet wysypiac sie zaczynam 🤪 🤪 :laugh: :laugh:
Karola życze Ci miłych masażyków 😉
Inuś dla Ciebie za przespaną pierwszą nockę 😘
Zmykam zmywac naczynka, bo leza mi stosy w zlewie 🤪
Miłej niedzieli:P 😉 😉 😉

• Mamusia
I my weekendzik spędziliśmy bardzo przyjemnie 🙂

Dziś po obiadku zostawiliśmy naszego Szkrabka u moich rodziców na 2 godziny i pojechaliśmy na zakupy ☺️ Kupiłam sobie parę lumpków i od razu mi lepiej po tych ostatnich nerwach i smutkach 😉

Pogodę mieliśmy dziś przepiękną,więc maluszek pół dnia przespał na dworze.

Teraz już też słodko śpi mój mały mopsik 🙂

• Mamusia
hej kobietki!!!
Witam poniedziałkowo 😉
Ja dziś juz od rana na nogach, bo troche prania mi sie uzbierało i musiałam sie za to zabrać w końcu 🙂
Inka dla Ciebie na te dwa miesiące Kubusia 😘
Ja już kolejną nockę wstaje tylko raz do mojego Smyka tak około1.30-2.00 🤪 Fajnie, nawet sie wysypiam już powoli 🙃 :laugh:
My dzisiaj z małym mamy zaproszenie na kawkę do sąsiadki z góry, która ma 5 dni starszego synka od mojego Szymka 🙂
Dobra, zmieram się powoli, bo jeszcze pranko drugie rozwiesic musze 😉
Miłego poniedziałku słoneczka 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Moja dziś miała tylko pobudkę o 5.50 🙂Mimi ja tez cały kosz prania 🤪 musiałam wstac rano i się za to zabrac 🙂
Młoda teraz usneła, wiec mam czas na kawke i ciacho 🙂

U nas dziś dwa miesiace od narodzin kuleczki mojej:laugh: Jak ten czas szybko leci 🙂wow 🙂

MImi udanedo spotkania z sasiadką i dzieciaczkami 🙂Widzisz pomału, a poznasz wiecej osób i bedzie Ci razniej 🙂
MImi for you 😘