Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej kofane moje!

Monia fajnie, że znalazłaś chwilke dla Nas 😘
Uważaj tylko na siebie i nie przepracuj sie

Natalce gratulujemy nocnikowych wyczynów 🤪 😁
u nas tez wczoraj grubszy interes wylądował w nocniczku 😉

Co do pogody to oczywiście na weekend zrobiło się chłodniej i tak właśnie przebrałam się w długie spodnie 🥴 ehhhh

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja Łucji daję soczki owocowe ale rozcieńczam je z lekko z wodą bo ona wcale owoców mi nie chce jeść 😞 o słoiczkach to już dawno zapomniałam, ostatnio kupiłam jej mus, przecierki itp zje dwie łyżeczki i zaciska usta - skubaniec mały, sama tez jej przecierałam, kroiłam i nie chce 🤨
czasem coś podje jak w łapkę dostanie

• Mamusia
Hejka!!!
Moni super, ze do nas zajrzałaś, kochana jesteś i tak wielka na prawde ogarniasz 3 dzieci, dom, praca, podziwiam Cię na prawdę i zazdroszcze podejscia Twojego meża ☺️
Ja z moim się wczoraj nie odzywałam, poszłam z Szymkiem na spacer i wróciłam dopiero wieczorem, wyc mi sie chciało z tego wszystkiego 😞 Nie dośc, ze człowiek tu sam z dala od rodziny, to jeszcze takie ekscesy ehh 🤨 Teraz jak patrze na mojego T, to z przykrościa twierdze, ze nie dorósł do roli ojca i raczej dobrym wzorem dla Szymka nie będzie... 😞
U nas dzisiaj nadal upał wiec zaraz spadamy na dwór 😉
Miłego weekendu!

• Mamusia
Hej kobietki,
mam chwilkę to usiadła na momencik.
Karolka, ja właśnie mam na tej jasnej ścianie tą czerwoną kanapę i na niej jasne poduszki 🙂. Odwrotnie niż u Ciebie. 😁

Mimi, no teraz M to zdaje egzamin z ojcostwa na 6, ale przy pierwszym dziecku też było nieciekawie 😞. Wszystko ja sama i wiecznie sama z dzieckiem.

Jestem pod wrażeniem nocnikowania dzieciaczków-BRAWO!!

Miłego weekendu. Zajrzę w poniedziałek 😘 😘

• Mamusia
Mimi jak czytam o Twoim mężu to jakbym o swoim A czytała (sorrki, że tak porównuje mam nadzieję, że nie masz za złe ☺️ )
My dziś pojechaliśmy do mojej rodziny na grilla i A. zamiast z nami siedzieć to auto sprzątał 😞
wyszukuje sobie takie zajęcia byleby Łucją się nei zajmować, złości mnie to maksymalnie bo wszytsko na mojej głowie i poprostu mam dośc czasem ale z drugiej str. póxniej będzi emu przykro jak córka będzie jego olewała bo nei będzie miała z nim żadnych więzi 🤨

• Mamusia
Mimi, Karolka, może oni po prostu muszą dojrzeć - tak jak mąż Moni...

Ja na mojego M nie mogę narzekać... chociaż czasem wolałabym żeby mnie bardziej odciążył...

U nas dalej gorąco - Ania śpi w samym pampku i koszulce na ramiączkach, bez przykrycia.. Dałam jej samą poszewkę ale się rozkopuje jak tylko ją przykryję ;-)

• Mamusia
A tak poza tym to wszystkie moje doły zajadam ostatnio...

teraz na tapecie:
http://whiteplate.blogspot.com/2010/06/tarta-z-truskawkami-i-kremem-waniliowym.html
bo przywieźliśmy truskawki od moich rodziców :P

a potem jeszcze:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/09/Lody-waniliowe.html
bo gorąco, a domowe zdrowsze 😉

• Mamusia
Toju jak zwykle łechcesz moje podniebienie 🙂
Kurka tą tartę musze wypróbować. Nazbieram dziś truskawek to zrobię 🙂

U nas chłodno, wczoraj burze przeszły. Jednak nadal parno, nie ma czym oddychać.
Zmykam zrobić sniadanie i pakować familie na działkę.
Miłej Niedzieli.

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂

Toju masz rację, że muszą dojrzec ale ile to może trwać, czas się ogarnąć z lekka 😜

a ja miałam wczoraj wychodne 😁 umówiłam się z kuzynką i poszłyśmy troszke poszaleć 🤪 😁 A. nas zawiózł chwilę się poszwędał z kolegami po mieście i pojechał do Łucyjki 😁
Kurka jak mi fajnie było tak samej tylko z dziewczynami - jak za dawnych czasów 😁 😁 😁
wróciłam o 2 Łucja pobudkę zrobiła przed 7 a i tak jestem wyspana 😁
nawet z rana pokój ogarnęłam bo wczoraj nie było jak 🤔

dzis najprawdopodobniej przed południem nawiedzą nas rodzice A. 🤢 eeee super 😁 moze jakoś to przetrwał, bo wiecie juz czerwiec więc czas na wizyte przecież już meisiąc minął 🤔

• Mamusia
Hej kochane!!!
U nas dzisiaj nieco chłodniej, ale burzy wczoraj nie było, tylko niewielki deszczyk popadał i schłodził atmosferę 😜
Karola, nie gniewam sie no co Ty 😉 Cieszę się, ze udało Ci sie wyjsć i troszkę odsapnąć od codziennosci 😜 Ja niestety nie mam takiej możliwości, bo ani tu przyjaciółek nie mam chętnych do wyjścia, ani nie mam z kim Szymka zostawiac, ehhh...moje życie towarzyskie zamarło na jakieś 10 lat 🥴 I wcale nie jest mi z tym dobrze, bo zauwazyłam, ze robię się coraz bardziej nerwowa i sfrustrowana i może się to odbic niedługo na Szymku 😞
Toju, fajowski wypiek z tymi truskawakami 😜
Miłej niedzielki!!!

• Mamusia
witam poniedziałkowo!

wczoaj przrtrwaliśmy wizytę teściów, Łucja wyczerpana była po ciagłym poprawianiu przez babcię 😠 szlak mnei trafiał bo nei dawała jej się bawić tylko non stop a to nózkę masz nie tak, a to spópka ma być inaczej albo pokazywała jej jak ma raczkować 😠 powtarzając przy tym, że wszystkow swoim czasie 🤢 zwariowac idzie z nią.

później pojechaliśmy do znajomych na grilla a że byli z nami znajomi z 8-miesięcznym Kacperkiem to było smiechu z maluchów co nie miara 😁

• Mamusia
Hej kobiety!!!
U nas już po pogodzie pada deszcz, a więc siedzenie w domu murowane 😞
Do tego Szymek taką histerię mi dziś odwalił, ze nie wiedziałam co z nim zrobić 😞 🥴 Zaczął płakać, rzucac się na podłodze i ani cyca ani butli; ani tu ani tam, myslałam , ze wybuchne normalnie 🥴 😞 A teraz po niespełna godzinnej drzemce juz wstał 🤢
Dziewczyny mam pyt.: jakich kosmetyków używacie do kąpieli swoich maluszków???Bo ja zamierzam zmienić, do tej pory używałam Oiliatum (emulsja i szampon) jednak myślę, ze Szymek jest na tyle duzy, ze moge sporóbowac z innymi 🙂
Buziaczki 😘

• Mamusia
ja znowu pierwsza 😁

dzień dobry!!!

u nas pobudka o 5.40 ku mej radości 🤢 teraz dziecię drzemie po sniadaniu

Karolka jakiś przełom w sprawie pracy?! Ty tu pisz szybko a nie nas w niepewności trzymasz 🤪
co do oliwkowania to jak urodziłam Łucje i położne zobaczyły, że mam ze sobą oliwke i mało tego smaruje nią małą (bo miała strasznie popekaną skóre na dłoniach i stopach) to mnie opierdzieliły, że teraz oliwki się nei stosuje bo jest za tłusta i zatyka pory i obecnie używa się mleczek, balsamów itp. 🤨 🥴

Mam nadzieję, że remont pójdzie szybko i sprawnie - ja osobiście nie lubię remontów bo zawsze wychodzi więcej do robienia niż się planuje i ciągnie się ...

Miłego... 😘

aaaa miałą pisać, Łucyjka zaczęła raczkować 😁 🤪 tzn tak potroszkę i nawet jej zaczyna wychodzić choc niezdarna jest 😁

• Mamusia
Hejka kobiety!!!!
Karola gratuluje super posady jeszcze raz 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 🤪 🤪 🤪
Karolka, brawa dla Łucji za nowe osiągnięcia 😆 😆 😆
My dzisiaj byliśmy w Rossmanie i obkupiliśmy się po same pachy 😁 😁 Teraz mały zasnął, a ja korzystam poki śpi, bo jak nie spi to tak muszę Go pilnowac, ze szok 😲 Wszędzie sie pcha ostatnio 🤢 M.in. do łazienki,gdzie chciał mi wejść do brodzika 🤪 Otwiera szuflady i zaczyna w nich grzebać 😲 😆 Kilka razy nawet udało mu się stanąć 🤪 Normalnie jestem w szoku 😁 😁
Karolka, ja oliwki używałam całe 9 miesięcy, ale teraz kiedy Szymek mi zwiewa z łóżka, nie potrafię Go "naoliwić w biegu" i zrezygnowałam z oliwki 🙂
Pa!!!

• Mamusia
hello!

ja standardowo pierwsza się melduję 😁

Natalcia ogromniasty buziolek na 9 m-cy 😘 🤪

Mimi Szymonek odkrywa uroki samodzielnego przemieszczania się 🤪
jeszcze troche i zacznie chodzić 🤪 😁

Moja Łucja ruszyła z raczkowaniem 🤪 jeszcze nie potrafi pokonać dużych dystansów ale daje radę 😁
taka dumna jestem z niej 😁 😉

• Mamusia
Hejka!!!!
Karola brawa dla Łucji 🤪 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃 Oczywiście wielkie buziaki dla Nati i Łucji z okazji ukończenia 9 m-cy 😆 😆
U nas dziś ładna pogoda się zapowiada, więc pewnie wyruszymy niedługo w plener 😜
Spadam chałupę ogarnąć 😉Miłego dnia 😘

• Mamusia
Hejka.
Dla Łucji wielki buziak na 9miesięcy 😘 😘 😘
Mimi swego synka tez ukochaj i ucałuj 😘 Toju Anusię również 😘
wstyd sie przyznać, ale zapomniałam o miesięcznicach, za duzo ostatnio na głowie ☺️

dzis od 6tej załatwiałam wszystko w Medycynie Pracy i dopiero teraz sniadanie jem i kawe spijam....tyle czasu 🤪
jutro ide do kadr zaniesc reszte dokumentacji i podpisac umowę 🙂

pisałyście ostatnio o siedzeniu na pupci i skakaniu do tyłu 🙂 Natalka tez załapała ten trybik i od 2 dni tak się przemieszcza 🙂 do tego slicznie raczkuje i staje w łóżeczku 🙂 ostatnio nawet z dziadkiem chodziła na pieluszcze po pokoju /czyt. jak na szelkach/:P
kochane zmykam...musze pomyc podłogi, poukładac w szafach a na koniec focie wam strzele 🙂
buziam wszystkie razem i kazdą z osobna 😘

• Mamusia
a co tu takie pusteczki???
haloo??
haloo??

my juz skończylismy remont 🙂
oczywiscie najgorsze to sprzatanie po 😮 a z tym to chyba do piatku mi zejdzie 🤪bo jak tu przy dwójce dzieci wszystko ogarnąć ☺️
dzis nawet skapitulowałam i na obiad był kurczak z rozna a młoda słoiczkowe miała danko 🙃
jutro już wam zdjecia podeśle, bo teraz wieczorem efektu nie ma jak porobiłam fotki, ale kolory nie te wyszły 😞
Natalka mi usneła o 18tej i spi nadal...chyba juz na noc...i zpewne po 5tej wstanie...
wykańcza mnie tym, ale cóz zrobić...przecież to nieświadome maleństwo....

aha laski... a jak z naszym spotkaniem?? robimy cos czy nie??? bo tu lato za psem??
zmyakm spać...
słodkich snów...

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂

ja się nie odzywałam, bo od poniedziałku byłam na płynnej diecie (woda i zupy na obiad) w związku z dzisiejszym badaniem nerek. W poniedziałek będę miała wyniki. Ale powiem Wam że takie niejedzenie to masakra jest... Wczoraj aż się trzęsłam taka byłam słaba...

Karolciu powiem Ci że ja przegapiłam wczorajszą miesięcznicę swojego dziecka 😉 jakoś się tym nie przejmuję... 😉 😁
A na pieluszce nas nasza mama prowadzała i ostatnio jakiś ortopeda mówił że jest to najlepszy sposób prowadzania dziecka - pod paszki właśnie a nie ciągnąc za rączki do góry 🙂
Natka to zdolna dziewczynka 🙂

Karola83 fajnie że Łusia ruszyła 🙂 chciałabym to zobaczyć 🙂

Mimi ale masz rozbójnika w domu... 😁 😉

Buziam oczywiście wszystkie o kolejny miesiąc starsze wrześniowe bobaski 🙂 😘

my też używamy mleczka do ciała, z Hippa. W ogóle lubię tę linię kosmetyków bo nie ma w niej ani trochę parabenów ani PEGów. Kiedyś na DDtvn oglądałam o tym reportaż, że w wielu kosmetykach są substancje, które się gromadzą w organizmie i potem zaburzają gospodarkę hormonalną albo mogą przyczynić się do powstania raka - szczególnie jeśli ktoś ma obciążenie genetyczne nowotworem. Rzuciłam się do łazienki i zaczęłam czytać etykiety wszystkich kosmetyków, a szczególnie tych Aninych i tylko Hipp został 😉 🤪
poza tym jeszcze myję ją szarym mydłem, ale nie złotym jeleniem tylko marsylskim - kupiłam na allegro. Taka wielka kostka że na długo wystarczy - podgrzałam ją w piekarniku i pocięłam na małe mydełka. Fajne jest, bo jest z oliwą z oliwek robione 🙂 nie pachnie może ładnie, ale skóra po nim super. Nawet do przemywania pupci przy przewijaniu jest fajne i w sumie nie muszę Ani smarować żadnymi maściami przeciw odparzeniom - pupka jest ładna.
Chusteczek używamy sporadycznie - jak gdzieś wychodzimy.