Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej słoneczka!

Karolka mam nadzieję, że z Nati ok wszytsko i kupki pierwsz klasa są
Ogromniaste brawa dla Natalci !!! 🤪

Moja Łucja mama nie mówi 😞 za to tata, baba, dada, papa, kaka- tego ostatniego nauczyła się od koleżanki która tak mówi na brata 😁
pokazuje jaka jest duża, i daje dzień dobry raczką no i nocnik jest już w pełnym użyciu choć nie woła ale sygnalizuje stękaniem nadejście grubszej sprawy 😉 i wszytski i wszystkiemu robi rączką papa 😉
próbuje strawać na nogi przy wersalce i biega raczkując 😁 🤪

• Mamusia
Karola późno poszłam spać bo piekłam jagodzianki dla M i jego chrześniaka na dzisiejszy wyjazd całodniowy do dinolandu ;-)
Zostałam z Anią w domu bo w nocy gorączkowała. Dzisiaj też jest nieswoja, płakała mi dużo przed drzemką i budziła się z płaczem w trakcie...

Ania też już raczkuje pełną parą 🙂 od kilku dni po troszkę próbowała, ale wczoraj jak załapała to zrobił się z niej mały raczkujący perszing 😁

mówi mama, tata, dada, baba, papa i jakieś dziwne plecionki sylab i dźwięków, ale to wszystko jeszcze takie nieświadome 😉

BRAWA DLA NATALCI!!!
I dla mądrej Łucyi też!!! Pięknie daje znać że trzeba nocnik szykować 🙂

zmykam, bo mi Ania przemeblowanie w przedpokoju robi... 🤢

• Mamusia
Hej laski!!!!!
Wreszcie się melduję 😉 Ostatnie dni były nieciekawe, z mężem mieliśmy dosc poważne nieporozumienie, co odbilo sie trochę na naszym malżeństwie niestety.. 😞
U nas po staremu, Szymek tez mówi mama, tata, dzieś, idzi, baba,dzidzi, dzia dzia i jeszcze wiele innych wymyslonych przez siebie slówek 😁 😁
Karola83, pewnie opalona jestes po tych kilku wypadach nad jeziorko 😎 Brawa dla Łucji za tak szybkie "skumanie" o co chodzi z nocniczkiem 😆 😆
Karola, dobrze, że Natalce się poprawiło po tym leku.Miłego działkowania Wam życzę 🙂 No i oczywiście gratulujemy pierwszych kroczków 😜
Toju, zdrówka dla Aneczki 😉
My dziś byliśmy w Łodzi, ale niestety sukienki dla siebie nie znalazlam żadnej, wydaje mi się, ze będzie z tym ciężko 🥴 Bo zawsze kupowałam z siostrą sukienki,a teraz z mężem, to co on mi niby bidny doradzi jak się nie zna 🤢
milego weekendu 😘

• Mamusia
Hejka 🙂
Toju gratulacje dla Anusi, oraz zdrówka 🙂
Karolka udanego wypoczynku 🙂
Mimi mam nadzieje, że wszystko dobrze u was? 🙂
my opaleni,już w cieniu się chowamy, bo za dużo tych promieni 😉
dziś oczywiśćie działeczka 🙂
miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
Hej 🙂

w ZOO było super. Potem wybory i do domciu 🙂

W ciągu dnia nie zdążyłam na Mszę i pojechałam do centrum na 21:00, Ania nie spała jak wychodziłam i takie akcje urządziła M, że masakra 🤪 Jak wróciłam to minę miał nietęgą.
Jak Ania mi zaczyna robić akcje to jej daję cyca i się wycisza, a on, jak ma jej dać cyca?? 🙃 🙃 No cóż... trudno.

• Mamusia
hej u nas też raczkowanie ruszyło tydzień temu pełną parą w sobotę pojechaliśmy nad Solinę w lesku był zlot motocyklistów na takich fajnych motorkach jak min, ten co umieściłam na nk tam co roku odbywają się takie z loty a wczoraj w domku siedzieliśmy padało i wiatr wiał , moja Natalia kaszek mi nie chce jeść na początku lubiła a potem już nie chciała jeść wczoraj jej zrobiłam to jak zobaczyła to było nie nie 🥴

• Mamusia
hejka 🙂
u mnie norma - praca,dom,spacery,działka...i tak wokoło 🙂
Mimi dzięki za pogaduchy 🙂zawsze dobrze z kimś pogadać 🙂
ja dziś się dowiedziałam, że do 15.07 mam kilka tyś. dokumentów do zaksięgowania 🤪
szok, ale szczerze jakoś mnie to nie przeraża 🙂
w pracy już luzik 🙂
Natalka dziś znów zrobiła brzydkiego kupala, chyba zrobie jej z tydzień suchej diety 🙂+Hipp Ors może ma jakąś bakterie w jelitkach przez te upały 🤨
my przed chwilką wróciliśmy z 2godz.spaceru po starym mieście 🙂 nie chcieli iśćchłopacy,alejakposzli to wracać siłnie mieli 🙃tak ich przemęczyłam 😆
zmykam...musze przygotowaćobiad na jutro, Bartka bo jedzie na wycieczkę z moją sister i poćwiczyć,bo oponamiznów rośnie...gorzej niż w 9miesiącu ciąży 😠
dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Karola, ja bym sprawdziła czy to nie alergia na coś... 🤨 Brzydkie kupy, czasem z krwią... Lepiej poradź się pediatry, albo weź skierowanie do alergologa.

Kurcze, do sierpnia już tak blisko a z Ani robi się mamy-cycuś. Dzisiaj M ją usypia, nie obyło się bez płaczu 🤨, jeszcze młoda nie śpi... 🤢
No ale musi się przyzwyczajać że jest sama z tatą, bo w sierpniu będzie z nim zostawać dłuższy czas w ciągu dnia przez trzy tygodnie.

• Mamusia
Hejka!!!
Ja tylko na momencik 🙂 U nas chyba ida kolejne zęby, bo mały strasznie marudny się zrobił.. Ciągle płacze, wpycha obydwie rączki do buzi i chce jeść tylko mleko 😞 Nie wiem czy to tak dobrze, ze o samym prawie mleku żyje 😞 🥴 Ale cóż mam nadzieje, ze jakoś to przetrwamy..
Buziam 😘

• Mamusia
Hej kobietki 😎
Melduję że wróciliśmy cali zdrowi i opaleni 🙂 🙂. Było super, tym bardziej że pogoda nam dopisała.Nie czytałam jeszcze zaległości-mam "trochę" rozpakowywania i prania. jak młody zaśnie top na spokojnie usiądę i doczytam. Póki co buziam mocno 😘 😘 😘

• Mamusia
Moni, super, że wakacje udane i że szczęśliwie wróciliście do domu 😜
Ja musze się Wam pochwalić, ze dziś Szymus zaczął wyciągac rączki do mnie jak chce żebym Go wzięła na ręce 🙂 I jeszcze wyciąga rączke w strone przedmiotu, który chce zeby mu dać 😆 😆 😆
Kurcze taka to wielka radość dla mamy, gdy dziecko nauczy się z dnia na dzien czegoś nowego 😜 😜 😜
Dobranoc 😘

• Mamusia
hejka 🙂
Mimi nie martw się, Szymuś może chcieć tylko mleczko, tak jest podczas ząbkowania 🙂
Monia witaj po wakacjach 🙂czekamy na fotki 🙂
Toja dobrze, że zaczynasz małą zostawiać z mężem,niech się przyzwyczają 🙂

zmykam.....zmęczona jestem...

• Mamusia
hej dziewczynki, ja tez się melduję po moich mini wakacjach 😁 😉
było SUPER, pogoda rewelacja, no i w końcu byliśmy sami, nikt nam nie mówił co mamy robic co i jak kłaść itp. pierdy do których czepia sie moja mama w domu 🤢
szkoda, że tylko 3 dni.
Łucyja tylko marudziła i dość często płakała, zdarzył się tez luźny kupczol a jaka mamusiowa się zrobiła - szok za to wróciła z nową piłką 😉 (ma ich już pełno ale co tam lubi to ma) basenikime odrzutowcem 😁 i prawa górną dwójką 🤪 😁 😁czyli mamy już 3 ząbki (2 dolne jedynki i górna dwójkę :woohoo 🙂

• Mamusia
ej jesteście?! czy mi coś szwankuje i posty się nie wyświetlają????! 😞

no to Wam ponarzekam, jestem u kresu sił i utraty reszty cierpliwości, dzis nakrzyczałam na Łucję 😞 mało, że ona marudzi to mama sprowadziła mi babcię, myslałam, że na dzień/dwa a tu już 3 dzień idzie i zanosi się na więcej. i niby fajnie bo małej przypilnuje trochę (pobawi się) tylko, że jak Łucja pisknie raz to babcia za nia 20 i to o wiele głośniej-głowa mi pęka, babcia wpycha jej co chwilę jakieś przekąski próbowała dac jej czekoladę ale zabroniłam-to krzywo się popatrzyła, dziś przy obiedzie wybrzydzała (jutro idę kontrolnie do lekarza, bo niby zęby a żeby później nie było, że coś innego.
ehhh

• Mamusia
hejka 🙂
u mnie pełno pracy 🙂półrocze się skończyło,sprawozdania w przygotowaniu więc zasuwamy jak mróweczki 🙂
w domu oki,mała marudna,ma już6 ząbków i idą kolejne 🙂w nocy płacze i popiskuje 😞
zaczęła chodzić przy łóżku, sama obraca się stojąc i je wszystko co napotka na swojej drodze 🙃

Karola to masz" kongo", że tak napisze 🤪
Monia ale opalona jesteś...a młody jak wyrósł 🙂 córeczkijakie laseczki 🙂za mamusią 🙂
zmykam smażyć naleśniki 🙂
baju baj 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hej kobietki!!!
U nas dwa dni z rzędu byli robotnicy i poprawiali usterki w bloku.My nie mieliśmy ich zbyt dużo ( w porównaniu do niektórych mieszkań, gdzie tynk odpadał w całości z sufitów 😲 ) Jednak i tak miałam roboty ze sprzataniem, bo niestety po zacieraniu gładzi pył był w całym mieszkaniu 🤢 )
U nas nocki tez ostatnio niespokojne, Szymek ma dziwny katar, który spływa mu do gardła i najgorzej mu się odkasłuje w nocy 😞 Na razie wstrzymałam się z wizytą u lekarza, bo nie ma gorączki i apetyt mu wrócił na szczęście. Mam jeszcze syrop, który przepisał mi lekarz podczas ostatniej wizyty i na razie tym się ratujemy 😉
Karola wierze, że masz full roboty 😲 Ale dasz radę "mróweczko" 😆 🙃
Karola, no my tez jak pojedziemy do rodziców, to nie tyle co moi, co T mama raczy Szymka różnymi specjałami, kiedyś jak miał 4m-ce próbowała wcisnąc mu lizaka 😲 Ale tez się nie zgodziłam.
Dobra laseczki spadam myć się i spać - dobranoc 😘

• Mamusia
Karolka to istny cyrk na kółkach 🤢
ja jużnie daję rady psychicznie, musze się wyprowadziś stąd a jak jużo nastapi to bede siedziec sama w domu i cieszyć się spokojem 😜 normalnie zero gosci 😁

u nas tez kolejny zębol się przebił, tym razem górna lewa jedynka, więc co drugi rośnie 😁

moja Łucyja dupke ma za ciężka do chodzenia czy stania, sama potafi już stanąc ale nie ustoi za długo bez wsparcia/oparcia mamijnego i leci na dupke 😁

• Mamusia
Hej 🙂

Mimi, super że odpoczęliście i wakacje się udały 🙂

Karola83, współczuję Ci z całego serca... Uciekajcie nawet do wynajmowanego, bo szkoda Twoich nerwów...

Karola widzę że już się super odnajdujesz w pracy 🙂 cieszę się 🙂 no i Natalka lada chwila będzie chodzić 🙂

Mimi, z takim katarem trzeba bardzo uważać, bo jak spływa do gardła to się może przenieść infekcja dalej... 🤢 dużo zdrówka dla Szymcia 😘

A ja dzisiaj byłam ostatni dzień z Bin Ladenem 😁 jutro się umówiłam na kawę przed południem z koleżankami z osiedla 😁 normalnie mówię Wam robię sobie labę do końca miesiąca bo od sierpnia do pracy, o!