Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Asiula nie marudź, zdasz na pewno 😉

Jeszcze nie ma 11-tej, a ja już pływam... Kubala właśnie usnął, cały mokry i klejący, jak się obudzi, wrzucę go do wanienki 🙂 Wczoraj zdążyłam Wam powiedzieć, że wreszcie nie muszę go tak cały czas nosić, bo sam woli dreptać, a on jak na złość do wieczora na rękach i dziś od rana też. Chyba ten upał go tak męczy, że nawet mu się biegać nie chce, jak mama może ponosić 😜

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki!!!
U nas tez skwar niemiłosierny 😎 Nie dawno wróciliśmy z miasta z zakupów, kupiłam malemu koszulkę z krótkim rekawkiem na wesele i jagody 😆 Zamierzam lepic pierogi z jagodami 😜 Zobaczymy czy mi się udadzą 😁 😁
Asiu, spokojnie zdasz na pewno, tylko musisz opanowac nerwy, bo w stresie człowiek wiele błędów popełnia 🤢
Inuś, a mój Szymon to wogóle nie lubi na rączkach, najchętniej to albo by pomykał na czterech, albo spacerowal przy meblach 😁 😁
zmykam, miłego 😘

• Mamusia
hejka!

u mnie dziś pada 🤪 ale i tak duchota, Łucyję po obiedzie wrzuciłam do wanny zeby się schłodziła przed drzemka a ona w ryk 🤢 nie wiem o co jej chodziło,bo i wode i kapiele w wannie lubi ale widac wieczorne. teraz spi i oczywiście jest cała mokra 😞
ja tez zaliczyłam już prysznic i na chwilę pomogło
dobrze chociaz, że troche popadało to na dworze się orzeźwiło z lekka i przyjemniej jest bo wiaterek wieje 😉

Aska spokojnie zdasz nie tym to następnym razem! Ja podchodziłam kilka razy do jazdy bo taki stres miałam, ze głupie błędy robiłam (np. nie zapiełam pasów, badź innym razem kieunku nie włączyłam ☺️ 😁 )

ja mam w planach zakup dla Łucji sandałków do chodzenia, skoro się tak rwie na nogi neich ma odpowiednie buciki 😎 no i oczywiście postaram się tak to w czasie rozegrać co by A. miał kolejne popołudnie wyłącznie dla siebie 😜 (ps. dziecko i tak już od niego ucieka!!!)

• Mamusia
Inuś ja jestem zadowolona z vacu, naprawde skóra mi sie ujędrniła i zniknął celulit w znaczym stopniu z ud i pośladków ale nei ma bata trzeba tak co pól roku powtarzac z 10 zabiegów, bo cudów nie ma i nie utrzymuje się efekt za długo 🤢
ale wynalazłam z eveline'a fajne serum liftingujace do ciała i biustu (ja stosuje na ten mój nieszczęsny brzuch bo nadał mi skóra wisi 😞 ) i widzę mała poprawę

• Mamusia
hej 🙂

Karola moja Ania też ma dużo potówek...

Inka gratuluję powrotu do wagi 🙂

Mimi, ja też kupiłam dzisiaj jagody, jak będę miała siły to zrobię jagodzianki, już raz robiłam i wyszły przepyszne
http://whiteplate.blogspot.com/2008/07/jagodzianki-odsona-druga.html
🙂

Asia, ja Ci nie napiszę nie przejmuj się, bo ja sama przeżywam, chociaż dopiero jazdy przede mną i ciągle znajduję jakiś pretekst żeby nie zadzwonić i się nie umówić z instruktorem :P

Karola83 na razie puszczaj Łucyję na bosaka niech ćwiczy mięśnie - masz dywany w domu? Jak panele to skarpetki z absami 😉 warto poczytać o dobrych bucikach do chodzenia, żeby nie kupić za miękkich, w których mięśnie nóżki się nie ukształtują i może być z tego płaskostopie, ale też nie mogą być za sztywne... 🤨
I kochana proszę nie obraź się ale z tego że ona przed tatusiem ucieka to bym się nie cieszyła 😞 wiem że jest kwas między Wami, ale dziecko na tym traci niestety 😞 relacje córki z tatą powinny być dobre, dla jej dobra.

• Mamusia
Toju co do bucików, to nie zamierzam oszczędzać, jest u nas taki sklep specjalny dla maluszków wiec tam się udam po obuwie dla najmłodszej 😉
póki co śmida na bosaka albo w skarpetkach z abs, bo u nas parkiety królują 🤢
co do A. to ja to z ironią napisałam, niestety on właśnie takie "wartości rodzinne" wyniósł z domu, ja starałam sie tłuc mu do głowy, że tak nie powinno być i żeby nie popełniał tego samego błedu co jego rodzice ale widać jemu tak wygodniej (choć chyba w głębi serca jest mu źle z tym i na swój sposób przykro mu) i ciągle tłumaczy się pracą... temat rzeka

• Mamusia
Hej dziewuszki!
Karola ja młodemu kupiłam buciki już z mies. temu i śmigał w nich jak było chłodno albo mokro, a teraz jak upały to na bosaczka go puszczam, nawet po trawce, podobno zdrowiej 😉 A że narazie upały nie odpuszczą, to nie masz się z czym spieszyć 😉

A ja już dziś nie wyrabiam, młody marudny przez ten upał, trzeci dzień chce się nosić (ale sobie ostatnio wykrakałam 😁 ). A poza tym dziś zaczął mówić nie 🤪 No i oczywiście wszystko jest na "nie", tak mu się spodobało 😁 O co nie zapytam, czy chce, to słyszę "ne,ne,ne", fajne to, tylko żeby mu tak nie zostało 😁

Wkurzona jestem, bo od rodziców i teściów dostałam na urodziny kasę na mój wymarzony serwis obiadowy i kawowy i zamówiłam przez internet i dostałam uszkodzony 😞 W transporcie odpadło ucho od dzbanka. Firma kurierska ma 7 dni na spisanie prot. szkody, a ja już czekam 9 dni i dziś już mnie pani zapewniała, że ktoś na pewno przyjedzie, a tu ni hu, hu 😠 A najpierw z 4 dni próbowałam się dodzwonić do oddziału tej firmy we Wrocku i nikt nie odbierał tel. W końcu jak zaczęłam się kontaktować z centralą i straszyć skargą do Rzecznika Ochr. Praw Konsumenta, to dopiero się coś ruszyło... A co gorsza samego dzbanka nie mogę dokupić, bo sprzedawany tylko w komplecie 😞 Szkoda gadać...

• Mamusia
Hejka.
Inka fajnie, że wróciłaś 🙂ale z tą wodą to koszmar 🤪w taki upał, zamkneli 😠
Karolka moja też lata na boso po panelach, tylko jak teściow.jest z nią to ma skarpetki ubranne ☺️
Toju moja ma koszmarnie dużo tych potówek, ale po kąpieli w jeziorze jej zaczęły znikać 😮
a właśnie dzisiejsze popołudnie spędziliśmy nad jeziorem 🙂 pracowałam tylko do 11 🙂bo miałam wizyte u kardiologa z B, a potem długa nad wode 🙂 młodego nie mogłam wyciągnąć z kąpieli 🙂 cwaniak już pływa w rękawkach 🙂a Natalka ma specjalne kwadratowe koło z majtkami ze szkoły stepp1-2-3 i śmiga nózkami w wodzie 🙂
poza tym mam góre którarosnie prasowania, ale w taki upał mi się nie chce 🥴
Asiu ja zdałamza 4 razem...nie pękaj...kiedyś daszrade...na takich egzaminach nerwy robią swoje...ja zdawałam dawno, ale przed jedymz egzaminów moja ciocia dała mi tabletki na stres...jak mnie wzięło to nawet auta nie odpaliłam a już nie zdałam....także...na luzie....

• Mamusia
Karolinko, ja też się cieszę z tego mojego powrotu 😉 Strasznie mi brakowało naszych rozmów, albo przynajmniej jak nie mogłyśmy się zgrać, to poczytać co u Was. To dzięki upałom jestem z Wami, bo stwierdziłam, że nawet wołami nie dam się zaciągnąć na budowę 😉 Zaglądam tylko do robotników i zaopatruję ich w zimną wodę 😜 A jak Kubala śpi, to wreszcie mam czas dla siebie i dla Was 🙂

Ja prawko zdałam za drugim razem. Za pierwszym oblałam na placu, bo z nerwów nie zrzuciłam ręcznego i manewry na hamulcu robiłam 😁 No i oczywiście nie wyszły, a pan egzaminator cierpliwie czekał aż się domyślę, a ja nic, do końca egzaminu na ręcznym 😁 Ale za to za drugim razem zdałam bezbłędnie jako jedyna z 16-tu osób 🤪 Ale wtedy już podchodziłam bezstresowo, a to najważniejsze. W końcu to nie koniec świata, jak się obleje 😉

Włączyli wodę (choć straszyli, że dopiero jutro rano włączą, bo jakaś awaria byłą i mieli w nocy naprawiać), więc idę się wreszcie wymoczyć 😉

Dobrounoc 😘

• Mamusia
hej dziewczynki!

Inula witaj z powrotem 😁 😘dobrze, że wode Ci przywrócili bo to masakra bez wody w takie upały.
Ogromniasty buziak dla Kubusia na 10 m-c 😘

Moja Łucyja tez wspina się po nogach żeby na ręce ją brać ale ogólnie to śmiga na czworaka po całym mieszkaniu i ogląda się tylko czy ktoś ją goni 🤪

U nas dziś chłodniej bo chmurki na niebie nawet fajnie bo mała sobie odsapnie tylko mam nadzieję, że padac nie będzie 🤢

Ps. sytuacja z A. powoli wraca do normy, choć super to nie jest 🤢
nie mam pojęcia czy zrozumiał co mu tłukę do głowy, zobaczymy, póki co wziął się za szukanie mieszkania może racja jak pójdziemy na swoje atmosfera sie oczyści i między nami zacznie się układać jak nikt nie będzie się mieszal między nas.

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Inuś, super, że jesteś z nami spowrotem 😆 😆 😆
Karola to dobrze, że A. wziął się za siebie, mam nadzieje, ze szybko znajdziecie sobie swój kąt i nikt nie będzie wam się wtrącał, bo to jest najgorsze.. 😉
Karola, to Ci spryciarz z Bartka, a nóż widelec zostanie pływakiem 🤪 😁 I zobaczymy Go za kilka lat na olimpiadzie 😆 😜
My nadal "płyniemy" czyli tropików ciąg dalszy 🤢 Dziś na 16tą ide do fryzjera włosy obciąc, bo juz mi urosły i kiepsko się układają ☺️
Apropo prawka, to ja zdałam dopiero za 4 razem, tak jak Karola, ale i tak nie jeżdzę 🤢
Zmykam, buśki 😘 😘

• Mamusia
Karola83 przypomniałaś mi, że Kubala dziś 10 mies. kończy 🤨 Jak siedzę w domu, to czasem nie wiem jaki jest dzień tyg., nie mówiąc o dniu mies. 😁 Muszę mu jakiś prezencik skombinować 😉 Matko, jak ten czas leci...

U nas dalej tropiki, ale dziś bez słońca, parno i duszno i zbiera się chyba na jakieś burzysko. A ja wzięłam się za "odgruzowywanie" naszych pokoiczków, bo przez to wykańczanie domku, tu się nie chce już tak sprzątać i troszkę się zapuściliśmy, szczególnie ten pokój, w którym nie przebywamy, tylko trzymamy nasze manele 😉 Ale nie wiem jak mi to sprzątanie pójdzie, bo już płynę i coś mnie werwa opuszcza 😁

Narqa 😘

• Mamusia
Kubusiu na 10 miesięcy od ciotki wielki 😘.
u nas też" żar tropików" 🤪już mam dość, nawet dzieci nie chcą na dwór 😮
T z B pojechali nad wodę sobie popływać, a ja zaraz zaczynam walkę z żelazkiem...zapuściłam okropnie obowiązki domowe i czas ponadganiać, póki chęci są 🙂
byłam dziś z Natką u pediatry 🙂okazało się, że wysypka to nie potówki ale pod alergie podchodzi 🥴tylko teraz nie wiadomo na co...najgorzej ma główkę całą w suchych chropowatych kropkach orazramionka, reszta ciała czysta...narazie leczymy się Balneum, Zyrtec i Clemastinem...mam nadzieje, że coś pomoże...aha i przeglad diety 🙂
a na wieczór mam lekture z pracy...kilka dziesiąt kartek do czytania....uffff
😘 😘 😘chłodne dla wszystkich 🙂

• Mamusia
heeej!

9-miesięczna Ania całuje 10-miesięcznego Kubusia 😁

dziewczyny, nie życzę nikomu tego co przeszłam przez ostatnie trzy dni - taka paskudna jelitówka mnie dorwała, że nie mogłam stanąć na nogach 🤢 nawet odwrócić się na drugi bok było ciężko. A przy tych upałach jeszcze marzłam i leżałam pod grubą kołdrą 🤪 🤪

Wiecie co, jak nie wychodzę z Anią jak jest takie ostre słońce, dopiero ok.17:00-18:00 się wietrzymy... W domu mamy względnie chłodno...

Karola, no popatrz a jednak alergia - przebąkiwałam Ci coś. Te kupy pewnie też alergiczne 😞

Karola83, powodzenia w zmienianiu torów myślenia A. Mam nadzieję że facet zrozumie co jest najważniejsze...

Kurcze, ja nie mogę na mojego męża w żaden sposób narzekać, nie jest idealny, ale tak na prawdę nie to jest ważne...
Tak się troszczył o mnie kiedy byłam chora, że na zbicie gorączki chciał mi dać czopki glicerolowe 😁 jakby mi mało było posiadówek na kibelku 😁 😁 ale mnie rozśmieszył 😁 😁

• Mamusia
Na początek 😘 dla Łucyjki na 10-tą miesięcznicę, następny poleci do Natki 🙂

My mamy dziś wizytę u pediatry, znalazłam nową lekarkę dla Kubali, do tego lekarza, co nam nie rozpoznał zapalenia ucha pójdę tylko, żeby zabrać kartę szczepień i mu nastukać 😠 Mam nadzieję, że wszystko ok, bo daaaawno nie byliśmy u kontroli 🤨 No i w przyszłym tyg. idziemy na badanie uszu sprężonym powietrzem. Trochę się tego boję, jak Kubuś zareaguje i czy nie będzie bolesne to badanie 🥴
Ja też staram się przetrzymywać Kubę w domu. Wychodzimy z samego ranka, po 8-mej pochasać po ogrodzie, tak z godzinkę, później po drezmce tylko popluskać się w baseniku, więc tylko chwilkę, bo Kuba szybko się nudzi. A później dopiero pod wieczór 😉

Co do diety, to Kuba już je chyba wszystko. Czasem nawet z nami obiadek, jak nie ma nic smażonego, ze śmietaną czy ostrego 😉 Truskawek już też spore ilości i uwielbia arbuzika 😉 Wiem, że to sam cukier, ale tak się rwie, że myślę, że nie ma co mu zabraniać, w końcu zje tylko kawałek raz na parę dni 😉 I uwielbia malinki 🙂

Buźki 😘

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Ogromniaste buziaki na początku dla naszych panienek Łucji i Natalii 😘 😘
U nas dziś słońce nie świeci, ale jest strasznie duszno 😲 Szymon śpi w samym pampersie i jeszcze się poci, bo ma mokrą połowę główki 🤪
My wychodzimy na dwór prawie zawsze tak koło 9ej na zakupy, a poźniej dopiero koło 18ej 🙂 Niestety w domu mamy ukrop, mury sa tak nagrzane... a najgorsze są noce, nie da sie po prostu spać 🥴 Człowiek musiałby chyba pod prysznicem non stop siedziec, zeby mu chłodno było w taką pogodę 😁 😁
Inka, ja myślę, ze jak Kubuś zje owoca, w którym sa naturalne cukry, to raczej pojdzie mu to na zdrowie niz zaszkodzi 🙂
Toju,widzisz jak mąz kochany, tak zaabsorbowany było opieką nad tobą, ze az bidulek pomylil czopki 🙃 🙃 Najwazniejsze, że czujesz się juz lepiej 🙂 Powiem ci, ze dobrze, jest pić sok z jagód i to pomaga na takie" żołądkowe rewolucje" 🙂
zmykam, buśki 😘

• Mamusia
Hej 🙂

Mimi, ja już teraz jestem uzbrojona w masę specyfików na takie rewelacje 😉 suszone jagody też mam 🙂
A najbardziej mi pomogła nalewka z orzechów włoskich. Teściowa zrobiła. Czarna i ohydna w smaku, ale pomaga 🙂 też sobie zrobimy 🙂 trzeba zebrać parę orzechów teraz, kiedy nie mają jeszcze skorupek w środku. Zmiażdżyć je i zalać spirytusem. I tyle.
Świetnie pomaga nawet na niestrawność.
Ja to piłam po kropelce, żeby mi dużo do pokarmu nie przenikło a i tak pomagało 🙂

Inko, niektóre z nas wyłączyły sobie te oklaski, bo jest teraz taka opcja. A buziaki sobie i tak przesyłamy ale bardziej symbolicznie 😉

Ostatnio usłyszałam tę piosenkę w trójce i się zakochałam 😉
dla Was Mamuśki!

http://www.offside.com.pl/attfiles/dubska-mama.mp3

• Mamusia
Toju właśnei doczytałam o twojej chorobie ☺️
dobrze, że już wydobrzałaś.
Faceci fajni są jeżeli chodzi o dobieranie leków stosownie do choroby 😁
sympatyczna piosenka 🙃

Ja z Łucyjka też wychodzę z rana po jej drzemce na zakupy na obiad a później dopiero popołudniu tak ok 17 bo przed blokiem jest już cień i wiaterek przyjemny wieje i spacerujemy do oporu, a miedzy czasie oczywiście pluskamy sie w baseniuku 😉
tez śpi w samym pampku a na noc zakładam jej koszulke na ramiączkach i niczym jej nie przykrywam bo i tak zaraz się rozkopuje 😉

dziś zrobiłam na obaid żurek, po raz pierwszy w życiu sama ugotowałam zupę 🤪 i chyba nawet mi wyszedł

• Mamusia
Witam weekendowo 🙂
Toju lubie takie piosenki, juz sobie pościagałam kilka piosenek tej formacji 😉
ja jednak twiedze,że to potówki....ale jak lekarz wie lepiej, to wie!!!
narazie znikają bardzo oporczywie ☺️dieta pod lupą...na maxa...
Karolcia dla Łucji 😘,dla Anusi na 9miesięcy również 😘.
my ogólnie unikamy słońca , mała wychodzi tylko po 20tej,chyba że w weekendy to jest cały dzień na dworze w cieniu na hamaku lub baseniku 🙂
życze udanego weekendu, trochę deszczu i spokoju na te wolne dni 🙂

• Mamusia
Toju ale cię dopadło biedaczko 🤪
zobacz jaki mąż kochaniutki 🙂 nieba by ci uchylił 🙂
mój T dziś za mnie pościel i ręczniki maglował, a mi kazał jechać na działkę z dziecmi 🙂
współczyję mu w taki upał przy gorącej rolce stać, ale wdzięczna zarazem jestem....bo ja bymnie zroviła tego teraz 🙃