Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anulab, dołączam do Ciebie. Też jestem rozbita pomiedzy radość z rosnacego we mnie dzieciaszka, a tym co się dzieje z moim ciałem. Ja mam i rozstepy i celulit. Wczoraj powiedziałam mężowi, ze potrzebuję pewnie z 30tys zł, zeby sie po porodzie doprowadzić do jako takiego ładu :P
Do tego wszystkiego mam skłonnosci do żylaków. Miałam juz 2 operacje, na obie nogi. Jakieś 3 lata temu. I niestety problem pojawił się na nowo. Na obu nogach mam wystające niebieskie żyły, z którymi obecnie nie moge nic zrobic.
DLatego mam co jakiś czas doła i wyję, dlaczego ja. ALe na szczęście to mija i znowu jest ok. Taka u mnie sinusoida.
Ale teraz najważniejsze, by dzidziuś zdrowo się rozwijał, a z mankamentami figury (ciałą) będę walczyć po porodzie i karmieniu.

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AngelFire: ja początkowo miałam na 30 marca. A jak wyglądało Twoje ostatnie usg? Czy dzidzia była dokładnie wymierzona? Cieszę się a jednoczesnie obawiam czy wszystko dobrze, bo na początku miałam trochę problemów z ciążą. W którym tygodniu dowiedziałaś sie o płci swojego słoneczka?

• Mamusia
Co do terminu porodu, to ja na razie mam wyznaczony z dnia ostatniej miesiączki. Jednak lekarz kazał mi zanotować date, w której po raz pierwszy poczułam ruchy dziecka. I od tej daty tez jakoś ma wyznaczyć planowany dzień porodu...
Tylko ja dokłądnie nie wiem czy podać mu 11. pazdziernika, kiedy to po raz pierwszy poczułam delikatne 3 pukniecia w brzuch od środka, czy 14.10 - kiedy to kopniecia były znacznie wyraźniejsze... Nie wiem też na ile ta data wpływa na określenie jak najdokładniej dnia porodu.
Ale cóż, dowiem się juz w piątek.
Ciekawa jestem, czy termin na 15 marca zostanie podtrzymany, czy obalony? 🙃
W sumie data 15.03 mogłaby się okazać prawdziwą. Ślub braliśmy też 15, więc super by było 😁

• Mamusia
Wiecie termin z miesiączki jest chyba najlepszy, bo w sumie i tak sie mówi że tydzień w tą czy w tą stronę nie ma znaczenia 🙂 Mi wychodzi 3.03.2010 a z usg połówkowego 24.02.2010! Ale gin powiedział że zostawia termin z miesiączki, bo ten tydzień różnicy nie ma znaczenia.

• Mamusia
mi tam coś migneło o bułeczkach maslanych z kruszanka mysle że dosłała bym już czerstwe ale jeżeli chcesz June to myśle że paczke słodyczy Ci moge zrobić i wysłac 🙂)tylko bys musiała mi powiedziec co chcecie dla mnie to nie problem 🙂a przepis na maslane bułeczki ma moja babcia wiec jak sie dodzwonie to zgarne go od niej chociaz teraz to oni żuja małym Eugeniuszem który przyszedł na świat.. niestety małemu tetno uciekało i mamusia jego musiała miec cesarke by nie doprowadzic do niedotlenienia..

ide jesc saładke 🙂)
albo najpierw masełko wyciagne z lodówki bym mogła bułeczki posmarowac

wiecie co jak zawsze zaczynam pisac na forum i czytac co u was dzidzia daje znaki wierci sie póka itd.

• Mamusia
Kasenn, jak Ty to robisz, że tak często coś jesz (nawet w nocy) 😉 a nadal taka szczupła jesteś? Ehhh... zazdroszczę 🙂
Ja tylko mam nadzieję,że urodzę do 20 marca, zeby dzidzia Rybką była... bo Baranó trochę znam i może lepiej, gdyby pod tym znakiem się nie urodziła...
Chyba, ze macie wręcz odwrotne odczucia? 😉

• Mamusia
Ja mam brata, koleżanki, teściową i nawet chrześniaczkę :laugh: I mimo, ze ogólnie są super, to ich barani upór czasem mnie aż osłabia :P
Więc jak mi jeszcze dziecko tak okoniem bedzie stawać jak oni, to uduszę, hihi 😁
No ale oczywiście nie uogólniam, bo wiadomo jak jest - każdy z nas ma coś za uszami.
Ja jestem Rakiem i mam wiele cech charakteru typowych dla raczków :P

• Mamusia
szczerze ja z ryba i baranem mam złe skojarzenia i tak wcale sie nie ciesze że moj maly bedzie miał któryś z tych znaków ale cóz nic nie zrobimy nie przesune go do bliźniąt 😁 mniejmy nadzieje że nie bedzie tak źle ale dla mnie sa to osoby strasznie nie zdecydowane i maja kiełbie we łbie pomimo ,że świetnie się uczyły to potem jakieś takie ciapy... ale my wychowamy dobrze nasze dzieci

• Mamusia
Hej mamuśki! mnie czekają jutro badania w tym ten test krzywej cukrowej i już się boję jak to przeżyję 🙂
Ale dziś rano miałam zabawę z moją dzidzią :P obudziłam się i zawsze jak wracam z wc i się kładę jeszcze do łóżka to zaraz mi małe daje znaki kopniaczkami że się obudziło a dzisiaj nic ! no więc się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ok więc postanowiłam trochę potarmosić i popukać w brzuch i wyobraźcie sobie że jak mi kopa zasadził to miałam już dość :laugh: dwa kopy zadał i zaczęłam go głaskać żeby już przestał i prościć - śpij kochanie już wystarczy , mamusia tylko chciała sprawdzić co słychać i uspokoił się po masowaniu:P ale mnie to rozbawiło normalnie się z nimi porozumiewamy 🙂

• Mamusia
a moj baran czyli kuzynka skończyła 2 kierunki studiów z wyrożnieniem a teraz siedzi jak ferdek kiepski i choc miała propozycje pracy nauczyciela histori tak gdzie miała staz stwierdzila ze jej sie nie chce a szkola jest 3 km od niej. i jej siostra ryba to samo ale to moze rodzinnie u nich taki defekt..

• Mamusia
Cześć Brzuchatki.
Jestem właśnie na bardzo nudnym wykładzie.

A mnie lekarka ostatnio nie zmierzyła dzidzi na długość. Za bardzo się kręciło maleństwo. Mam tylko obwody główki, brzuszka i długości ramion i nóżek.

Nie mogę przekonać mojego mężczyzny na USG 4D. On twierdzi, że poogląda sobie jak już się urodzi. A ja bym chciała żeby jakiś lekarz powiedział mi wszystko dokładniej niż moja lekarka...

Jak się czujecie przy takiej zmiennej pogodzie? Ja ostatnio miałam 38,5 stopni gorączki 😞

Pozdrawiam Mamusie i Brzusie

• Mamusia
Oj Doti, to nie oglądaj sie na męża, tylko suń sama. Ja bym nie podarowała sobie przyjemności podpatrzenia mojego malucha 😉 W piątek znowu ujrzę jak mu się urosło przez ostatni miesiąc i co tam sobie porabia w brzuszku :laugh:
Teraz wszędzie tylko słyszę,że ktoś jest przeziębiony.
Mam tylko nadzieję,że żadnej z nas wstrętna grypa, o której ostatnio tak się dużo mówi, nie dopadnie... 😞