Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

czu u Was też tak duszno jest? Bo u mnie w domu nie mam czym oddychać, teraz się zachmurzyło jakby miało padać a ja za jakieś pół godziny, godzinę muszę iść na miasto. Jeszcze mi gazu brakło-mam butlowy i muszę czekać na męża, bo nie będę ze sklepu dźwigać. a dzidziusiek aktywny i sobie fika jak zawsze 😉

U mnie była bardzo duszno wczoraj; mało się nie udusiłam. W nocy padało i teraz jest chłodniej. Ale korzystam też z wiatraka 🙂

ahhh dziewczyny, wczoraj Pan w kinie sprzedal nam, bez pytania, bilety studenckie 🤪 Chyba brzuch mnie odmłodził 🤪

Vesperka ja mam konto od 2010 roku i miałam 500 starych postów 😜 A reszta z Wami 🙂 Zresztą jak jestem w domu to lubie cos napisac, przywitać się z Wami, bo w końcu mamy te same przeżycia 🙂

Nikusia
piekiełko u nas 😎

Idę na miasto a potem mam zamiar pobuszować na allegro i kupić butelki i smoczki dla Bibusia. Na razie jedną małą i jedną dużą. Potem dodam jeszcze linka sprzedawcy od którego ostatnio kupowałam, bo wszystko było ok. Więc jestem zadowolona a dla Was to też będzie cenna informacja 😁

• Mamusia
Nikusia102 napisał(a):
Idę na miasto a potem mam zamiar pobuszować na allegro i kupić butelki i smoczki dla Bibusia. Na razie jedną małą i jedną dużą. Potem dodam jeszcze linka sprzedawcy od którego ostatnio kupowałam, bo wszystko było ok. Więc jestem zadowolona a dla Was to też będzie cenna informacja 😁

Nikusia102 ja już smoczki zakupiłam i w temacie z fotkami kruszynek dodałam wczoraj foto 😉 znalazłam je w dobrej cenie na allegro więc jakby co mogę udostępnić namiary na sprzedającego 😆

U mnie pogoda idealna dla ciążówek - 20 stopni bez słońca 😜

• Mamusia
Witam mamusie. Miałam dużo do nadrobienia ale się udało. Tak się rozpisujecie, i na tyle tematów, że nie wiem o czym ja mam teraz pisać żeby nie namieszać 😉
Może zacznę od tego, że trzymam kciuki za mamusie, która w szpitalu leży i gratuluję córeczki z ptakiem- ubawiłam się 😜
Ja od jakiegoś czasu odczuwam silny ból pleców, ale tylko w nocy i tylko wtedy gdy chce mi się siku. Ten ból to mnie budzi, bo nie czuję ucisku na pęcherz tylko najpierw plecy. Jak zrobię siusiu to mija, nie wiem dlaczego tak mam. A już drugą noc chyba boli mnie prawa nerka, no i też tylko w nocy, i to tak bardzo, że się budzę i już nie mogę znaleźć miejsca 😞 Teraz to tylko lekki ból czuję.
A moja dzidzia bardzo aktywna i też najbardziej wieczorem, aż brzuch faluje 🙂 Cudowne uczucie. Najlepiej jak wtedy nie dotykam brzuch i oglądam go przez koszulkę, bo jak zacznę coś kombinować, żeby lepiej widzieć to kontakt się urywa i muszę czekać na następny raz. Nie wiem czy maluch się boi, czy uspokaja.
Przytyłam 5,5kg od początku ciąży, w tym 2,5kg przez ostatni miesiąc.
Siostra mojego męża też jest w ciąży, ma termin na 15 lutego- więc u teściów podwójna radość 🤪
U nas od rana pada i burza, ciepło jest ale tak jakoś ponuro.
pozdrawiam i miłego dnia życzę 🙂

Kobzior_wife dodałam link sprzedawcy z allegro od którego kupowałam. Też możesz dodać od tego, od którego smoczki kupowałaś. Dodałam w "lista koniecznych zakupów".
Monika1985 ja napiszę jutro ile przytyłam, aż jestem ciekawa. U mnie w rodzinie miałam być w ciąży i jak i siostra. Wyszło tak, że dziecko będę miała tylko ja a oni muszą, z 2-3 lata poczekać, ale za to chrzestną u nas będzie. Mój maluch też bardzo aktywny, nawet teraz fika 😁
Jak szłam to zaczęło wiać i konar spadł obok mnie i syna na szczęście na tyle daleko, że nic nam się nie stało, ale nie pytajcie jak się wystraszyłam. Aż krzyczeć zaczęłam.
Czekam na męża z gotowaniem obiadu i teraz sobie odpoczywam 😉

• Mamusia
Witam u nas upal juz 4 dzien ponad 35 stopni,nie da sie z domu wyjsc ,wieczorkami chodze z corcia nad jezioro bo w dzien nie da sie 😞 co do zakupow to ja sie nie spiesze ,nie chce zapeszyc a w okolo pelno sklepow i polki sie uginaj ,pozostawiam zakupy i urzadzanie pokoiku na grudzien 🙂
Ja rowniez pol nocy przechodzilam ale tylko do toalety 🙂

Muszę się wyżalić 😞 Zła jestem na moją siostrę. Przyjeżdza nam pomóc a przy okazji daje do zrozumienia ze chce juz jechać, ze nie chce jej sie, ze nie lubi tego domu. Powiedziałam jej ze nawet nie wie jak bardzo chciałabym sama sobie radzić!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie liczyć na nikogo. Dodatkowo jak zwróciłam jej uwagę to powiedziała ze ja przesadzam. Nie mogę z tym wytrzymać a muszę 🤢

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
Muszę się wyżalić 😞 Zła jestem na moją siostrę. Przyjeżdza nam pomóc a przy okazji daje do zrozumienia ze chce juz jechać, ze nie chce jej sie, ze nie lubi tego domu. Powiedziałam jej ze nawet nie wie jak bardzo chciałabym sama sobie radzić!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie liczyć na nikogo. Dodatkowo jak zwróciłam jej uwagę to powiedziała ze ja przesadzam. Nie mogę z tym wytrzymać a muszę 🥴

Uczucie bycia chociaż częściowo zależnym od kogoś jest nieprzyjemne. A zwłaszcza, gdy ktoś czyni nam aluzje... Współczuję i doskonale rozumiem! Ja też mam kiepski nastrój, bo od tego leżenia można dostać do głowy...

• Mamusia
evelcia napisał(a):
dopisałam sie do lutowek bo pierwotny termin i termin wg badan szpitalnych mam na 8 lutego 🙂

evelcia właśnie zauważyłam Twojego posta 🙂 i zastanawiam się jak to jest możliwe, że Ty będąc w ciąży o tydzień dłużej niż ja masz termin na 8 lutego - a ja na 30 stycznia 🤪 😮
ps. współczuję upałów 🤢

nowy tydziń, nowa zupa - dziś ogórkowa 😁 ale jestem z siebie zadowolona 🙃 🙃

ps. wybieram się na targi: http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko/targi-moje-dziecko-2/targi-moje-dziecko-warszawa-2011

Hej,

wyszłam w domu w klapkach i z ułożonymi włosami, było najpierw strasznie parno, potem deszcz i znowu parno i wróciłam do domu z fryzurą na udawanego pudla 🙃 36 stopni, masakra!

[właśnie pies podbiegł do mnie przywitać się po spacerze 😁 on tak nigdy nie robił - przebiegł przez pokój dzienny, zauważył mnie i podbiegł do mnie 🤪]

Skoreczko głowa do góry, może siostra ma słabe dni i odbija to sobie na Tobie?

Nikusia witam ponownie na brzuszku 😁

Vespera napisał(a):
nowy tydziń, nowa zupa - dziś ogórkowa 😁 ale jestem z siebie zadowolona 🙃 🙃

Wjechałam wczoraj do babci - brat chciał się ściąć u kuzyna, kuzyna nie było... za to była pyszna zupa zrobiona przez babcię i jakieś ciacho. Zabrałam się za zupę, brat za słodkie 🙃

• Mamusia
Kurczę jak wy sporo piszecie 😜 ale too bardzo dobrze, bo mam co robić w pracy 🙂 najpierw czytam i przemyślam a później piszę 😁 1,5 h nie moje hhehee 🙂 tak więc:

Anetkamm gratuluję synka, wierzę, że zdziwienie było nie małe.. ale najważniejsze że zdrowiutki jest 🙂

Kahira to dobrze, że twój problem się rozwiązał i że będziesz mogła od tej chwili spać spokojnie 🙂

Skoreczka ta twoja ciocia naprawdę musi mieć nerwy, sily i glowę na karku 🙂 a w przypadku siostry to współczuję, nie wiem czemu ale przeważnie tak jest, że na najbliższych nie możemy liczyć 😞
mra- z tym kocem to może być dobry pomysł, muszę spróbować 🙂 a z tymi palcami to się uśmiałam 🙂 a dodam że jestem w pracy więc musiało to dosyć dziwnie wyglądać gdy ludzie z zewnątrz przechodzili a ja się śmiałam do siebie 🙂

Nikusia - spokojnie 🙂 zjedz sobie 2 kostki czekolady przed wizytą, to powinno cię uspokoić- zalecenia mojego lekarza na nerwy 😁

Vespera - to super że wybierasz się na te targi, miło spędzisz czas 🙂 zazdroszczę, bo niestety do w-wy mam dosyć spory kawałek 😁...ale przez to czekam na relacje 😁

A u mnie noc dziś nieprzespana 🙂 pomijając fakt że wstawałam co chwila na siusiu, to mój psiak zachorował, co chwilę wymiotował i robił kupę- rzadką... latałam ze ścierą pół nocy, żeby męza nie zbudzić, i pocieszałam psa, bo wydawał sie wyczerpany tym wszystkim, wcale się z resztą nie dziwie... Dałam mu stoperan i na szczęście przeszło 🙂... a jak się położyłam, to po 10 min musiałam wstać bo mężowi budzik zadzwonił, a ostatnio jadamy razem śniadania, żeby się przyzwyczaić do wspólnych posiłków... ( obydwoje marzymy o wspólnych rodzinnych posiłkach ) 🙂 tak więc mam nadzieję że do 21 nie zasnę w pracy 🙂

Ja idę leżeć dziewczynki. Jak czytam o waszych bezsennych nocach to boję się ze mnie też to czeka 🤢 A dziś jest tak goraco ze pewnie w nocy też bedziemy się męczyć.

Nikusia napisz jak tam wojna z lekarzem?
Mra przyleciałaś do Polski i od razu nowa fryzurka : a'la pudelek 😉
Vespera udanych zakupów 🙂

hej dziewczyny
wykrakałam sobie tą anemię, mam wyniki i niezbyt są. Pewnie jutro lekarz mi żelazo przepisze. Jeszcze ketony mam w moczy to pewnie wysłucham. A wizyta jutro.
Skoreczka nie denerwuj się na siostrę, czasem ciężko być u kogoś dłużej bo się za domem tęskni, a na pewno mam dobre chęci. A Ty pewnie też zflustrowana, że sobie sama nie możesz poradzić. Jeszcze trochę i dzidziusie będą z nami. Już większość na połówce jest. 😉
Vespera zazdroszczę wyprawy na targi szkoda, że mam tak daleko do Warszawy, ale czekam na relację 😉

• Mamusia
Hej Kochane Mamuśki 🙂
miałam dzisiaj kolejne badania i niestety znów musiałam robić tolerancję glukozy 😞 okropieństwo... od wczoraj Maleństwo kopie cały czas 🙂 aż mnie już skóra na brzuszku boli 🤪 🤪 w przyszłym tygodniu jadę na wizytę do gina 🙂 [url=http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dw11utjzn.png][/url]