Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej, ja tylko dziś na minutkę. Własnie wracam od fryzjera z pięknym nowym kolorem na włosach 😁 i zaraz jadę na obiadem ze znajomymi, a potem na mecz na stadion Legii (nie wiemj ak wytrzymam 100 minut 😜 ale robie to dla męża).

pamiętajcie o grupie na facebook - Grupa Super Kobiet

miłego dnia 😎

• Mamusia
Czesc

wielka B maluszek przekkreci sie jeszcze pare razy wiec nie ma sie co na razie denerwowac moje malenstwo na wizycie było główką w dół a teraz jak sie kłade na tapcznie to ono sobie skaka po tapczanie odbijajac sie główką z drógiej strony brzucha 😉 wiec pewnie lezy na boku 😉

Evelcia u nas nie ma na razie problemu z zostawianiem ale za to sa straszne problemy z jedzeniem mały przez cały dzien nic w przedszkolu nie chce jesc obawiam sie ze tak juz zostanie ;(

Kruszynka witam w klubie mam wstydnisiów 😉 najwazniejsze ze malenstwo zdrowe 😉

Skoreczka a u mnie odwrotnie malenstwo co chwile fika koziołki a jak troche sie nie rusza to wystarczy ze sie połoze na plecach to zaraz daje znac o sobie pewnie mu wtedy niewygodnie 😉

Ja dzis miałam zupke pieczarkowa no a synkowi zrobilam frytki bo po tym przedszkolu to cały czas mówił ze chce suchy chleb ;( i nawet o swoich ukochanych nalesnikach nie chciał słyszec....dla meza mam zapiekanke z makaronu od wczoraj bo została ale on wroci dopiero pod wieczor...

Jade dzis do babci bo chce ze mna obgadac 60 rocznice slubu a moze 65 kurde niepamietam ;/ pewnie chce zebym jej pomogła w szykowaniu bo dla niej drogo jest w knajpie .Najgorsze jest to ze ja mam nastepne 3 weekendy zajete w pracy wiec bede musiała ja przekonac zeby zrobiła troszke pouzniona impreze zobaczymy ....

Ale jestem dzisiaj zmeczona odzwyczaiłam sie od pracy 😉 do tego spac nie mogłam i jeszcze to przedszkoe ehhh

• Mamusia
No faktycznie - cisza jakiej od dawna nie było 😁 Ja już też po obiedzie i za chwilę czas na coś słodkiego i może kawusię 😉 Dziś w sklepie podczas robienia zakupów błądząc między alejkami trafiłam na stoisko z asortymentem dla niemowlaków (myślałam, że ze sklepu nie wyjdę 🤪 😁 ) Dziewczyny jakie tam były cudne smoczki!!!!!!! Nie wspominając o butelkach, kosmetykach itd. Ja "w gorącej wodzie kąpana" chciałam od razu kupować - ale mąż ostudził mój zapał i powiedział, że przyjedziemy na zakupy po 9-tym jak będziemy znali płeć 😜 🙃
Mam do Was pytanko z serii różnego rodzaju dolegliwości ciążowych. Czy któraś z Was miała może bóle nóg - konkretnie w udach, blisko pachwin? Taki ból w stylu zakwasów po wysiłku czy coś w tym rodzaju.

• Mamusia
Cześć dziewczyny!!
Właśnie wróciłam z usg. Dzidzia zdrowa siusiak nie odpadł. Także Borys ma się dobrze, ładnie do zdjęć pozował. Dostałam śliczny portrecik buźki (jak zeskanuję to wrzucę) i płytę z nagraniem. Waży 290g i jest po prostu przesłodki. Gabryś był z nami na badaniu i mówił, że doktor robił dzidzi myj myj 😁 😁 😁 Pozdrawiamy, postaram się zajrzeć wieczorem i nadrobić zaległości.

a ja byłam u mamy, zrobić porządki poremontowe, ale mąż mnie gonił, że nic nie mam robić. Oczywiście mi się nudziło i coś tam robiła a potem brzuch twardy mi się zrobił. 🥴
Sąsiadki już chyba się kapują, że w ciąży jestem hi hi, bo dziś jak szłam to mi się jedna przyglądała, tzn tak centralnie na brzuch-wiecie o jakie spojrzenie mi chodzi. 😜
ale też pisałam, że troszkę mi urósł 🙂

• Mamusia
witam i ja dziś pierwszy raz :P

na początek się pochwalę że dziś 20 tydz !! 😁 ah oh 😜

kruszyna najważniejsze że zdrowa dzidzia, a o płci można jeszcze nie raz się dowiedzieć 🙂

Nikusia ja dziś zrobiłam kluski śląskie/kopytka (bo mąż lubi i to i to), surówkę z białej kapusty, kotleta królewskiego z piersi kurczaka i sos pieczarkowo-śmietanowy 🙂
a z dziećmi to tak bywa, że im po wakacjach zapał do nauki spada o 300% 😜

Kahira tekst ,,doktor robił dzidzi myj myj" mnie nieźle rozbawił 😁 😁 😁 😁

dodam, że co do wspólnych wypadów z mężem, nie mamy ich za wiele, ale chodzimy na spacery gdy tylko trafia się okazja 🙂 natomiast tą niedzielę mamy zamiar spędzić we wrocławskim zoo :P

• Mamusia
Kahira gratulacje, że siusiak nie odpadł i że Borys to kawał zdrowego chłopa 😁 😆
Nikusia a niech sobie sąsiadki patrzą 🤪 ja wychodzę z założenia, że gdybym przejmowała się każdym spojrzeniem lub tym co ludzie powiedzą - to wylądowałabym w wariatkowie 😁
skoreczka pocieszyłaś mnie, że nie tylko u mnie taki objaw - czasem aż trudno się chodzi - a zwłaszcza wstaje z łóżka (zastanawiam się skąd się to bierze)

Pamii18 ja w końcu zrobiłam ziemniaczki, kotlety z cukinie i surówkę z sosem śmietankowo - majonezowym 😉.
Surówkę właśnie sobie podjadam 🙂
Jak byłam u mamy to poszłam na strych i znalazłam śpiworek dla dziecka, niebiesko-biały. Moja mama się zdziwiła skąd on tam był. Bo ja mam same siostry,a to po żadnej z nas. 🤪
muszę go zabrać (bo zapomniałam) i wyprać, żeby zobaczyć czy się do czegoś nada 🙂 ale fuks niesamowity, bo najpierw znalazłam nożyczki, potem wielki wór z ubraniami. Przecięłam sznurek i wyjęłam właśnie śpiworek, z całej gamy jakiś staromodnych ubrań 🤪
Nie jestem przesądna, ale to wyszło tak dziwnie, jakby coś mną kierowało, albo jak w grze przygodowej 🙃 🤪 😁
Kobzior ja się zwyczajnie zastanawiałam kiedy moje sąsiadki się kapną i chyba właśnie nadszedł ten moment 😁 a jeśli chodzi o przejmowanie się to nie, przecież i tak w końcu się dowiedzą 😁 ja jestem dorosła więc niezbyt się tym przejmuję, tylko byłam ciekawa, bo to oznacza że już widać 🤪
Skoreczka mnie boli kręgosłup ostatnio i jedno biodro aż po pośladek. Ale jak się rozruszam to biodro przechodzi.

Dziś to mój mąż zakupił pizze i się opychaliśmy 😁

Kahira cieszę się ze wszystko z Borysem w porządku i że płeć nie uległa zmianie.
Kobzior jak dzieciaczki już urosną to dopiero tam będzie boleć. Ja juz tam miałam w poprzedniej ciąży.
Nikusia ciężarnym czasem się zdaje że cały świat na nie patrzy. Moze rzeczywiście gapiły sie bo wiedzą ze jesteś w ciąży a może po prostu się gapiły 🙂 Worka z ubrankami zazdroszczę bo sama bym w takim poszperała 🙂
A dodam jeszcze ze ja nie ukrywam ciąży ale wiadomo przed niektórymi osobami lepiej brzuch schować 😜

dziewczyny u mamy był ten jeden worek tylko. 😉
a z sąsiadkami to tak, że ja nie ukrywam tylko nie było widać. Same moje fotki widziałyście. 😉
a teraz już powoli widać, zresztą to już ten czas hi hi 🤪
jak nabiorę weny to znowu coś pstryknę 😁 😁 😁

Prawda, prawda 🙂
Moze wieczorem sie forum rozrusza 😉 Szkoda, ze nie mam neta w pracy - bylabym na biezaco ze wszystkimi rozmowami w ciagu tygodnia. Na szczescie juz od stycznia bede tu non stop hahahaha. Wyobrazacie sobie nasze rozmowy od stycznia? To dopiero bedzie burza pytan! 🤪

Anabel napisał(a):
hehehe chyba wszystkie dzisiaj zapracowane bo nadal pustka 😉

Hej, hej,

Właśnie pałaszuję śniadanie i zaglądam do Was. Cieszę się, bo wrócił mi apetyt po 2 dniach. Mam nawet plan pójść dzisiaj na naleśniki – może moja współlokatorka się do mnie przyłączy? Czeka mnie teraz tydzień bez męża, leci do Zakopanego przez Oslo.

Kruszyna – tak jak pisały Tobie dziewczyny: badanie 3d/4d to niezły bajer, ciekawa pamiątka, która też więcej kosztuje; lekarze w celu wykrycia wszelkich anomalii ciążowych wykonują standardowe usg.

Skoreczka – nie strasz z tymi stronami 😉

Nikusia i Kobzior – jak Wasze noce i spanie? Ja dla odmiany nie mogłam się dzisiaj z łóżka wygrzebać.

Urszulka – i całkiem zgrabnie wygląda ten suwaczek. A Mikołaj to bardzo ładne imię.

Kobzior – na północ od Polski bez kaloszy ani rusz 😉 Moje granatowe kupłam w 2007 roku w... Zarze. I nie zapomnę ekspedjentki, która skomentowała mój zakup – „no, taka teraz moda idzie, ale przypuszczam, że nie ponosi ich pani zbyt wiele”. Jakże się myliła 😉 Gdzie jedziecie, do Malmo?

Nikusia – jak robisz te kotlety? Na patelni czy w piekarniku? Z mąką, jajem i startą cukinią? Dawno nie jadłam i mi smaka narobilas 🙃 niezły motyw z tym śpiworkiem!

Vespera – i jak po meczu?

Marta May – już się tego boję, tej ilości tekstu do przerobienia 😁

Hej ja już prawie posprzątałam, z pomocą męża.
Zeszłam też wreszcie do swojej piwnicy poszukać kombinezony po synku, bo wiem, że miałam i brakowała mi do kompletów części ubranek. Kombinezon znalazłam, jest niebieski z elementami żółto, zielonymi. A ja sobie na allegro różowy upatrzyłam i teraz mam dylemat czy kupić czy nie. 🙃
ale pogadam z mężem i zobaczymy. 😉 😜
Mra kotlety z cukinie robię tak: obieram cukinie, kroję na ok 0,5-0,7cm plastry, przyprawiam, panieruje i na patelnie. Pucha 😉
Dodam jeszcze, że jak masz dużo cukinię to wtedy ma duże pestki i możesz wydrążyć środek a jak w miarę małą - nieprzerośniętą to pestki są miękkie i wtedy nie trzeba. 😉
Wieczorem nie umiałam zasną, ale nawet nie męczyłam się super długo (jak na moje możliwości) w nocy wstawałam tylko do wc i pić więc nawet spoko 😉
MartaMay w styczniu to będziemy o porodach dyskutować i trzymać kciuki za kolejne rodzące (i oczywiście same rodzić 😁 )
a potem to karmienie, uczulenie, ubieranie, bioderka, szczepienia itd 🙂

Nikusia dzięki 🙂 może jutro zrobię sobie takie cukinie. Ciekawe ile w styczniu będziemy miały czasu na Brzuszka 😉

Dodałam mini-recenzję pasa na liście koniecznych zakupów.