Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nikusia dzięki za oklaski 🙂
mra ja koszul do karmienia miałam chyba z 5. W szpitalu spędziłam 10 dni i co dzień potrzebowałam świeżej, więc mąż prał i donosił a jak nie zdążyły schnąć ( przełom stycznia i lutego) to kupował następną:P Warto też się zastanowić nad tym jak długo chce się karmić. Ja karmiłam 10 miesięcy więc koszulki się przydały i 2 lepsze gatunkowo mimo ciągłego prania przetrwały w stanie idealnym po dziś dzień. Pozostałe się troszkę rozciągnęły i sprały. A i zastanawiałyście się nad krojem koszuki. Dla mnie wygodniejsza była kopertowa. Myk i cycek na wierzchu i nic mi nie "wyłaziło" samodzielnie w nocy. Jak kupujecie na guziczki to zwróćcie uwagę by nie były bardzo małe. Ja miałam jedną z małymi guziczkami to się otworzy wyrobiły od ciągłego otwierania i się rozpinała w nocy samodzielnie ja się budziłam z bufetem na wierzchu :P

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Heheh, dzięki Urszulka 😉 inna sprawa, że mnie ostatnio irytuje ta jedna koleżanka i chce mi udowodnić, że jestem jak ona 2 lata temu 😉 ale co tam, jak tam myśli lub czuje się dobrze pisząc mi takie komentarze, to nic nie poradzę 😉 pozostaje mi wzruszyć ramionami i się uśmiechnąć. Tyle, że nie pamiętam, żeby ta moja koleżanka była ekologiczna 😜

Kahira słuszna uwaga, takie koszule mogą nieźle schodzić. Hmm, kupię 2-3, zawsze można dokupić lub męża wysłać po dodatkową 🙂 heheh, nie planuję długiego pobytu w szpitalu 😉 mam nadzieję, że mnie szybko z dzieckiem wypuszczą 🤪

Mra nic nie zrozumiałam o koleżance 🙃 🙃 🙃 Czytałam kilka razy i nie wiem o co chodzi 😉
Kahira Ty jestes tu na pewno głową co do tematów karmienia piersią 🙂

P.S. Mra juz wiem, chyba przemęczona jestem 🙃

o jakich koszulach piszecie? koszulach do spania czy bluzkach do chodzenia? Bo ja tam nie przepadam za koszulami do spania, wolę pizamy. A piżam do karmienia chyba nie ma? Muszę poszukać 🙂 ale kupię dopiero w styczniu bo nie wiem jaki będę miała rozmiar wtedy (biustu i całego ciała) 😜

• Mamusia
skoreczka napisał(a):

Kahira Ty jestes tu na pewno głową co do tematów karmienia piersią 🙂

Trochę się przeżyło z dziecięciem przy cycu 😎 W razie jakiś laktacyjnych dylematów chętnie służę pomocą.
Vespera o koszulach do spania piszemy. Zdaje mi się, że piżamy też gdzieś widziałam, ale miej na uwadze to, że w szpitalu wymagają koszul, żeby łatwy dostęp do "podwozia" był 😁

Nikusia moje były wtedy firmy avent. Co do użycia nakładek to ja je zakupiłam bo mnie sutki bardzo bolały. Kształt brodawki akurat mam dobry 😉

Kahira
chyba ze tak długo sie siedzi w szpitalu ze juz nie ogladaja podwozia 😉 Ja tak miałam 😎

Kahira ja miałam w szpitalu 4. W domu miałam koszulkę ( w sumie koszulkę i spodenki) na ramiączkach i najlepiej służyła, ale to lato było. Teraz już ich nie mam a chciałabym karmić jak najdłużej tzn do ok roku.
Mra ja też nie jestem zaskoczona chustami czy pieluchami wielorazowymi. Teraz już nie te czasy, że kobiety były nieświadome, miały siedzieć w domu i najlepiej się nie odzywać 😁 😁 😁
a koleżanką się nie przejmuj pewnie zazdrości 😜
Urszulka poszukaj opinii a potem może faktycznie jakaś koleżanka będzie miała lub na allegro używka, bo cena jest spora ale chusta wydaje się fajna sprawą. 😉
Vespera piszemy o koszulach nocnych do szpitala i karmienia. A piżamki też są, Skoreczka dała link do jednej na allegro.
Kahira ja będę miała problemy przy karmieniu jak ostatnio to się do Ciebie zwrócę. 😜
Skoreczka ja je kupiłam na wklęsłe brodawki a używałam potem jak mnie piersi bolały i jak mi krew leciała.
To dobrze miałyście bo mnie oglądali przez te 6 dni co byłam, bo się goić nie chciało.

Dziewczyny zwróćcie uwagę, że każda z nas chce wyjść ze szpitala z dzieckiem jak najszybciej, ale z opisów mam które mają już dzieci wynika, że
ja wyszłam po 6 dobach,
Skoreczka po 7 dobach
a Kahira po 10. 😉

Byłam z mężem na spacerze i ledwo chodziłam, czuje się jak babcia. Jak mąż tylko szybciej zaczął iść to ja nie umiałam nadążyć, bo mnie brzuch zaczynał boleć. A szedł tak jak zawsze chodziliśmy. 😉
Okropne to dla mnie jest 🥴 to co będzie na starość 😉

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂 byłam rano na wynikach, pierwszy raz nie zwróciłam glukozy 🤪 🤪
Jedno,co dobre,to to,że kobiety w ciązy biorą bez kolejki jak dzieci 😁 mam w prawej ręce 3 kłucia, masakra 🤢
Pogoda okropna, nawet na uczelnię nie mam ochoty chodzić, najchętniej pojechałabym do domciu,ale nie mogę,bo studia....

• Mamusia
Nikusia102 napisał(a):

Dziewczyny zwróćcie uwagę, że każda z nas chce wyjść ze szpitala z dzieckiem jak najszybciej, ale z opisów mam które mają już dzieci wynika, że
ja wyszłam po 6 dobach,
Skoreczka po 7 dobach
a Kahira po 10. 😉

Ale u mnie to było 5 dób w oczekiwaniu na poród i 5 z synkiem.

Ale dziś zaszalałam - kupiłam masę rzeczy i łóżeczko[color=blue][/color] 🤪 🤪 🤪 Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie. Ale jestem zadowolona 🙂

za tydzien koniec remontu. Wrzucę wam fotki; jestem bardzo ciekawa jak się wam wszystko spodoba 🙂

Ja byłam w 36 tyg na 3 dni i potem przyjechałam na porodówkę i wyszłam po 6 dobach i to tylko dlatego że się zaczynał weekend i się ulitowali. 😉
Więc, lepiej niech się dziewczyny nie nakręcają na pobyt 2 dni 😉

Skoreczka jak zobaczę to dam znać 😉

Dziewczyny, nie straszcie 😉 będę trzymać kciuki za krótkie pobyty na porodówkach 🙂

Vespera foty wrzucaj, czemu nie 🙂 jak mi komandora zrobią i łóżeczko pod koniec listopada złożę to też zarzucę fociszami 😎 Skoreczka dała link do piżamy z koszulką do karmienia, także takie robią 🙂 skoro są na allegro to i w sklepach i na straganach też powinni mieć 🙂

Skoreczka a bo ja o tej koleżance dość niejasno napisałam. I po raz pierwszy stwierdzam, tak jak napisała Nikusia, że dziewczę mi zazdrości. Bo zawsze był kontakt, potem nagle koleżanka stała się tak zabiegana, że na nic czasu nie miała (nawet odpisać na smsa czy krótkiego maila). I... powiem brzydko, srau to pies. Mam innych wokół siebie wspaniałych ludzi 🙂

Skoreczka ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć niespodziankę i wyjść po 3 dniach niż liczyć, że 3 dni a wyjść po 6-7 😉
Mra nie chciałam straszyć, ale tak czytam, że co któraś osoba chce wyjść po dwóch dniach, to wolałam Was "uświadomić", że nie zawsze tak jest. Mam nadzieję, że my jednak szybko powychodzimy 😁 😁
Wyjadałam wszystkie ogórki kiszone, które miałam w domu, muszę zrobić napad na piwnice teściowej 🙃 🙃

mra_ napisał(a):
Nikusia jestem niepoprawną optymistką, zwłaszcza w tej kwestii 😉 trzeba zaklinać rzeczywistość 😁 na 2 dni nie liczę, ale na 3 już tak 😎

Spoko to ja się dołączam. 😜
Ja byłam optymistą jak rodziłam syna a teraz zwyczajnie się boję 🙃

Jeśli z dzieckiem będzie wszystko ok to wyjdę jak najszybciej; na żądanie i tak muszą nas wypuścić w dowolnej chwili. Mnie będzie z pewnością nosić z powrotem do domu. Jak na razie to nie spędziałm w szpitalu nawet jednej doby 😎 Ale jeśli dziecko będzie miało żółtaczkę to oczywiście nie wyjdę wczesniej.. ale myśle optymistycznie 🙂