Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam was kochane noc pzespalam nawet spokojnie ale obudzilam sie z bulem glowy ze az ledwo woidze na oczy ide sie polozyc nie mam szans was nadrobic bo co zaczynam czytac to mi unika jestem u rodzicow czkam na listonosza mysle ze nie zasne

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Melduje sie na wpoł zywa ale jeszcze w dwupaku heh 😉
No ale zaraz wracam do łózka, musze sie oszczedzac jak chce jeszcze dzisiaj zawieźć moje L4.
Skoreczka ja tez mam wizyte 19stego 🙂 ale pani gin powiedziała ze prawdopodobnie do tego czasu urodzę heh 🙂 wiec mam jej tylko dać znać ze urodziłam.
Tak w ogole to przy kolejnej ciąży pójde do innego ginekologa, bo ta moja to ciągle gdzieś wyjeżdża i nie ma z nią kontaktu bo nie odbiera telefonów i wizyty mam planowane miedzy jej wyjazdami. Teraz powinnam do niej iść o tydzien szybciej no ale ze jej nie ma to dupa blada 🤢
Co do ciuszków to tez mam takie wrazenie ze jak ogladam wasze zdjecia to wydaje mi sie ze macie ładniejsze ciuszki i duzo wiecej niż ja 😉 no ale nie chciałam skupywać za duzo bo dzidzia szybko rosnie a nie zyjemy w średniowieczu i mozna w każdej chwili podjechac do sklepu i cos kupic 🙂
Dobra ide dopić kawke w łózeczku.
Aha, torba do szpitala spakowana 😜 dla mnie, dla małej i na wyjscie 🙂 jestem z siebie dumna 😜
Miłego poranka zycze ( bo potem pewnie tu zajrze) 🙂

Kruszyna to szybko wyznaczyli Wam wizytę, ale fajnie!
Adzia ale ta twoja pani doktór pesymistka , a może dotrzymasz 40 tygodnia ciąży 🙂

Na dzis mam w planach zrobić segregacje w torbie, poukładać to co najpierw bedzie potrzebne i włożyć to do reklamówki, a reszte poukładać jakos w miare rozsądnie zeby nie było galimatiasu w szpitalu. Pewnie i tak będzie 😁 🙃 😁 🙃

WielkaB to poleż, kawę wypij i na pewno przejdzie ból głowy 🙂

hejka
W nocy spać nie mogłam, ale brzuch mi twardniał tylko z 4 razy. Za to obracałam się z boku na bok i nic.
Beata mąż na pewno będzie panikował jak się zacznie. Wiem po swoim 😁 😁 a też nie ma sensu się stresować, że nasz super szpital ale daleki i nie wiesz czy dojedziesz.
Pamii18 to aktywny dzień dziś. A ja standardowo, leże i odpoczywam. No i na brzuszku buszuję. A u mnie leje, teraz trochę ale rano jak syn szedł do szkoły to porządnie.
Kruszynka masz rację, nagadać się nie umiałyśmy. Ostatnio ja się widziałyśmy to koleżanka była w ciąży a teraz ma ponad rocznego synka. I widać było jak jej się priorytety zmieniły. Z jaką radością patrzyła jak mały przeszedł parę kroków, jak się uśmiechał itd.Nagle praca przestała być najważniejsze. Przypomniało mi się, że jak byłam w ciąży z synem to się zapierałam, że wrócę do pracy, a potem jak się urodził to poszłam na wychowawczy.
Skoreczka większość fotek które dodałam przedstawiają używane ubranka. Jedynie te, które miały metki lub napisałam, że Emilka dostała w prezencie są nowe. Z zestawu na wyjście ze szpitala tylko biała czapeczka jest nowa (sama ją kupiłam) resztą jest używana. Mi to jakoś nie przeszkadza, ma kilka sztuk nowych i myślę, że jest dobrze. 😉
WielkaB to może kawki na ból głowy, albo wyjdź na chwilkę na dwór, żeby się dotlenić.
Adzia odpoczywaj. Ja też się zastawiam ile jeszcze pochodzę. Jeszcze tydzień i mamy 37tygdzień 😉
a ja mam dziś równo 36tyg, 😁 😁

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
Przeżyłam zakupy 🙂wczoraj zakupiliśmy meble do sypialni i podłogę oglądaliśmy też wózki po powrocie padłam i zasnęłam 🙂także w tym tygodniu skończymy remont naszego gniazdka i popiorę wszystkie ubranka dla Agatki 🙂))dzis zamierzam odpoczywać po wczorajszym maratonie

• Mamusia
Czesc
I ja srednio wyspana chociaz pogoda za oknem zacheca do spania...

Ale moja mała dzis szaleje chyba jakiegoś redbula dorwała bo brzuchh chce mi rozsadzic 😉 mam nadzieje ze przez to rozwarcia nie powiekszy ...

Dołaczam do mam z uzywanymi ciuszkami ja tez wiekszosc mam uzywanych i sie tego nie wstydze 😉

Andzia dobrze ze jestes z nami i w dwupaku a lekazami tak to jest ja w pierwszej ciazy tez tak trafiłam ze akurad na 3 tygodnie przezd porodem moja gin wyjechała i wrociła dopiero w dzien mojego porodu i nawet sie nie zainteresowała co i jak no cóz teraz tez chodze do lekarza któryy czesto wyjezdza wczoraj własnie wrocił z wyjazdu wiec w srode ide na wizyyte mam nadzije ze na swieta nigdzie nie jedzie...

Gosik fajnie ze zakupy zrobione dzis nalezy ci sie odpoczynek 😉

• Mamusia
No kochane, ja już po wyprawie do Urzędu i szpitala 🙂...
w urzędzie pozałatwiałam....

w szpitalu... nie uwierzycie ale natknęłam się na położną xD!!.... cóż za nieprawdopodobne zjawisko 🙂... no cóż zapytałam co i jak .. co mam mieć czego nie musze itp... i mi powiedziala że muszę mieć pampersy, majtki siateczkowe, podpaski, coś do spania (coś 😮 ) czyli że może być piżama?XD... no i sudocrem do pupki dla małej i wodę mineralną... poza tym wszystkim... oni wszystko dają... fajnie xD.. mało dźwigania będzie...chociaż mam zamiar wziąc jeszcze reczniki, zwykle i papierowe, no i do mycia się kosmetyki 🙂... i czy coś jeszcze ? pomyślę xD...

Co do szkoły rodzenia i porodu rodzinnego to nei dowiedziałam się zbyt wiele... wiem tylko ttyle że ze szkoły rodzenia mają pierwszeństwo... ale szansa natrafienia w tym samym momencie u nas w szpitalu jest niewielka... dodając że średnio jest u nas w szpitalu jeden poród na 2 dni xD...

• Mamusia
dziewczyny jakie kupiłyście kosmetyki dla maluszka ??chciałam zakupić z nivea ale były od 1 mc życia zakupiłam płyn do mycia maleństwa hipp oliwkę bambino i mydełko bambino słyszałam że jonson & jonson są też dobre podzielcie się ze mna opiniami i doradztwem 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Ja wyspana, aż w szoku jestem że na końcówce tak można się wyspać 🙂 Maluszek szaleje, ale pozwoliłam sobie na tabliczkę czekolady- tak tabliczkę, nie kostkę 😎 Taki deserek po śniadaniu 😉 Już dawno nie jadłam czekolady ☺️
Pogadałam sobie dziś z przyszłym styczniowym tatusiem- znajomy spisuje wodomierze i jego narzeczona też jest w ciąży. To niesamowite, że mężczyzna tak nawija o ciąży 🤪 Mój mąż też jest podekscytowany ciążą i w ogóle, ale ten znajomy to jest chyba nawiedzony 🤪 Fajnie tak posłuchać jak inni czekają na maluszka ☺️
Ciuszki używane też mam, i nawet więcej niż nowych. Ale jak ostatnio zobaczyłam górę ciuchów w łóżeczku u Nikusi to się wystraszyłam, że ja razem tyle mam, a Nikusia tylko na 56 🤪
A jutro mam wizytę i chcę przy okazji kupić kila śpioszków bo na pewno mam za mało, za to boby mam dużo.
No i dziś planuję rozpocząć akcję "wielkie sprzątanie"- ja będę tylko dyrygować 😉 Na dziś w planie mam sypialnię. Pod łóżkiem to mam tyle kurzu, że ho ho 😮 Chcę żeby było czysto jak Maluszek się pojawi.

• Mamusia
gosik ja dla naszej malutkiej kupilam łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 i aksamitne mleczko nawilżające,wszystko z nivea z dozownikami i krem na każdą pogodę też z nivea. Do tego sudocrem i to wszystko. Żadnej oliwki nie zamierzam stosować. Podobno oliwka jest dobra ale na ciemiączko jak sie bardzo łuszczy. Do tego mam patyczki higieniczne dla niemowląt, sól fizjologiczną, chusteczki nawilżone z pampersa i to chyba wszystko. Nie ma sensu za dużo kupywać bo i tak niemowlaka nie kąpie się zbyt często. Nie wiem tylko co do kikuta mam mieć ale tego sie dowiem w szpitalu i mąż dowiezie w razie czego 🙂

• Mamusia
Ja szczerze mówiąc nie słyszałam zeby to miało jakieś znaczenie czy chłopczyk czy dziewczynka. Sama sprawdzę, jak nie będzie nic sie działo to super a w razie czego kupię coś innego a sudocrem i tak się przyda w domu 🙂

• Mamusia
A ja zamierzam stosować oliwkę. W szkole rodzenia położna polecała oliwkę. Mówiła, że można trochę wlewać do kąpieli- ale nie codziennie. A także smarować maluszka szczególnie w zgięciach, bo tam skóra najwięcej "pracuje" i jest narażona na odparzenia. Ale każdy robi jak chce.

Gosia to dziś odpoczywaj 😉
Anabel moja dzidzia też dziś wyjątkowo aktywna, najpierw w nocy, potem zaraz jak wstałam i tak kopie przez cały czas. No, ale wolę żeby kopała niż mam się zastanawiać czy wszystko ok.
Pamii18 ja u siebie po dwóch pobytach w szpitalu wiem, że jak nie ma położnej na porodówce to siedzi na patologi ciąży z innymi położnymi. Tam też ją ostatnio znalazłam jak się do szpitala zgłosiłam.
Gosik mam kosmetyki z Nivea Baby tzn mydełko, oliwką, krem na każdą pogodę dodatkowo sudocrem, a potem chcę jeszcze dokupić płyn do kąpieli z oliwką lub coś w tym stylu ale on jest właśnie po 1 m-cu życia. O bambino słyszałam dużo dobrych opinii ale o jonson & jonson że uczula i to od różnych osób.
Monika ja mam za dużo ubranek, na 100% Emilka wszystkich nie ubierze. Chyba, że ją co godzinę przebierać będę. Już po synku miałam trochę, od dwóch koleżanek pożyczone i zrobiło się za dużo. Pisałam nawet ostatnio, że powiedziałam koleżance, że mam mi już nic nie przywozić bo trojaczki bym ubrała 😉
Jeśli mogę Ci doradzić to nie kupuj za dużo, zawsze można dokupić. Goście też coś przyniosą i potem będzie żal, jak dziecko raz jakieś ubranko ubierze 😉
Justynka super Cię znowu widzieć na brzuszku. Ja za ubranka dziękuję, mam swoich tyle, że jeszcze by dla Ciebie starczyło 😉
Adzia a nie są te kosmetyki po 1 m-cu? Ja właśnie na 1 m-c mam oliwkę, tzn nie całą bo ja też jej używam 😜 a zgadzam się, że przydaje się jak dziecko ma ciemieniuchę. Oliwkuje się wtedy, czeka i wyczesuje.
Co do kąpieli maluszka to ja mam zamiar kąpać codziennie. Dzieci lubią rytuały i wieczorna kąpiel będzie oznaczała, że potem tylko jedzenie i spać 😜 (zobaczymy jak to będzie w praktyce)
Gosik ja mam sudocrem, kupiłam zanim dziewczyny napisały, że u dziewczynek się nie stosuje. Podejrzałam ostatnio koleżankę, które używa ale jak smaruje wargi sromowe to tylko zewnętrzną i środkową cześć, więc chyba nie ma możliwości sklejenia się czegoś 😉. A inny krem na odparzenie nie oznacza, że gorszy. Zwyczajnie wypróbujesz.

Dziś Magditta weszła do "na ostatnich nogach" , a ja dodałam ładną fotkę 😜
Dostałam od kogoś oklaski, dzięki 🤪

• Mamusia
Andzia u ciebie pada śnieg 😁
Nikusia ja tez ostatnio mówiłam ,że po macierzyńskim do pracy 🤔 nie wiem jak to będzie wszystko wyglądać po Nowym Roku!!! Na pewno ciężko będzie się rozstać,ale do pracy muszę iść 🤨
Gosik fajnie,że zakupy już masz z głowy teraz wszystko dokończysz w sypialni i zajmiesz się szykowanie przyjemnych rzeczy dla dziecka 🙂 Ja mam zakupione kosmetyki z Nivea baby i również sudocrem. To Magditta wspominała,że dla dziewczynek sudocrem to nie najlepsze rozwiązanie,ale zobaczę co powiedzą położne 🙂 Oliwkę również zamierzam używać 🙂 🙂
Monika wielkie sprzątanie,ale dobrze,że masz chętnych do pomocy 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cze mamuski 🙂
i weekend minął 🙂 Kupiliśmy w końcu auto dla Makiego 🙂 i stoi już w domku, ale ulga 🙂 Wczoraj byliśmy na obiedzie u znajomych wiec niedziela też ekspresowo minęła 🙂 fajnie bo nawet jestem wypoczęta, no byłoby lepiej jakby mąż mnie nie obudził o 3 w nocy kładąc się spać i rano deszcz by nie padała, ale generalnie jest ok 🙂

Użwyane ubranka - też trochę mam i moja teściowa i mama się cieszą bo twierdzą, że a to ubranka bio tzn. wyprane z chemii przemysłowej kilkakrotnie 🙂 a przez dzieciaczków, noworodków zupełnie nie zniszczone 🙂

Kosmetyki dla noworodka- ja mam Bambino i J&J a do tego linomag i sudocerem. Tez słyszałam, ze oliwka to podstawa. Zresztą wszystkie info jakie mam zawarłam w wątku o higienie maluszka i mam zamiar się do tego stosować 🙂

Szkoła rodzenia ja mam wbita pieczątkę w kartę ciąży że chodziliśmy , ale myślę że o kwietnie 2011 jest to niepotrzebne. Wklejałam linka o tych przepisach i jeżeli tam nic nie piszą o tym to znaczy, że nie maja od nas prawa wymagać uczestnictwa w szkole rodzenia. Dlatego jeszcze raz polecam zapoznanie się z ta ustawą 🙂

Wyjazd męża mój wyjeżdża w środę w nocy i wraca w niedzielę też nocą. Mam nadzieję, że w tym czasie rodzic nie będę a później to już nie puszczę go do żadnego klienta więc chłop ma ostatnią szansę 🙂 No i musi zabrać ze sobą sukę o 9 miesiąc ciąży i pies z cieczką =slabe połączenie 😁

Znajomi mi powiedzieli, ze PODOBNO brzuch mi się obniżył i powiem Wam, ze chyba maja rację bo jakoś mi się swobodniej oddycha 🙂 a z tym czopem to mnie trochę nastraszyłyście, ale to czop raczej na 100% nie był 🙂

Ale tu gwarno 🤪 🤪 🤪
Justynka zagladaj częściej do nas 🙂 Jak się czujesz?
Monika mój mąż miał wczoraj sen, ze odbierał poród i kiedy dziecko wyszło to zaczęło od razu raczkować a on krzyczał: zaczekaj, trzeba odciąć pępowinę 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 Tak się uśmiałam 😁 😁 😁 Mężczyźni bardzo przeżywają nasze ciążę 🙂

Tyle razy pisałam juz o kosmetykach ze nie chciałabym sie powtarzać ale napisze wszystko Bambino a do pupci sudocream 🙂 Też nie słyszałam ze stosować można go tylko u chłopców 🤢 Jedyne co wiem ze inaczej wyglada higiena dziewczynki a inaczej chłopca. Ja mam opanowaną higienę dla chłopców więc nie umiem doradzić mamom córeczek 🙃

A piszecie jeszcze o oliwce. Jestem ZA stosowaniem u takich maluszków. Tak mnie nauczono ostatnio w szpitalu i nie widzę przeciwskazań zeby nie oliwkować 😉

• Mamusia
Kruszyna123 napisał(a):
[
Gosik fajnie,że zakupy już masz z głowy teraz wszystko dokończysz w sypialni i zajmiesz się szykowanie przyjemnych rzeczy dla dziecka 🙂 Ja mam zakupione kosmetyki z Nivea baby i również sudocrem. To Magditta wspominała,że dla dziewczynek sudocrem to nie najlepsze rozwiązanie,ale zobaczę co powiedzą położne 🙂 Oliwkę również zamierzam używać 🙂 🙂
)

Nam właśnie tak położna mówiła, że sudocrem ma "za ciężka" konsystencję, żeby smarować wargi sromowe u dziewczynki i twierdziła, że jedyny słuszny jest linomag. Co do kosmetyków to twierdziła, że najlepsze są Bambino i wszystkie co maja info że są do stosowania od 1 dnia życia, a że J&J podobno często uczulają.

Magditta dobrze ze napisałaś bo zaczęłam się zastanawiać co się dzieje ze nie zagladasz 🙂

A ja dziś dowiedziałam się ze nie trzeba u nas chodzić do szkoły rodzenia zeby mieć poród rodzinny 🙂 🙂 🙂 To mnie bardzo ucieszyło 🙂 🙂 🙂