Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mra ja też mam takie przypływy energii, ale dziś stanowczo przeceniłam swoje siły. Potem cała energia zeszła ze mnie jak z balonu. Brzuch mnie bolał na dole. Kąpiel mi pomogła, ale na zmęczenie. 🙂
Skoreczka ja wczoraj koszulkę z piżamy wrzuciłam do prania i miałam inną, ale była krótka. A dziś rano mnie listonosz obudził. Jeszcze nie miałam kasy, bo to była męża przesyłka za pobraniem i biegałam po domu z brzucholem na wierzchu szukając pieniędzy. Za to listonosz zachowywał się jakby takie widoki to codzienność była 😁 😁 😁
Pamii18 może faktycznie nie bierz tych leków. Z tego co czytałam na tej ulotce to masakra.
Beata denerwujące to jest z tymi oklaskami. Jakby ktoś kto ma nam coś do zarzucenia nie mógł tego napisać.
Kasiulka to trzymamy kciuki za badania i egzamin. I czekamy na relację.

Też mi się spać chce, ale do 21 na pewno muszę posiedzieć. Mam nadzieję, że noc prześpię i tego Wam Brzuszki życzę 😘

Hallo mamusie 🙂

To moje samopoczucie wyglada tak jak w piosence Maleńczuka : NIE MOGE LEŻEĆ I NIE MOGĘ WSTAĆ, BOLI MNIE GŁOWA i dopisałabym jeszcze co mnie boi: całe ciało, czyli ręce, nogi, nos krwawi, i najgorzej kręgosłup!!! Przepraszam za żale 😮
Spać nie mogę, juz nie pamietamprzespanej nocki 😠 Dobra koniec narzekania 😉

Tak teraz rozmyslam nad wszystkim i przypominaja mi się różne historie. I tak np. moja znajoma urodziła córkę i okazało sie ze ma tak długie nóżki ze musiała w szpitalu poobcinać stópki w śpioszkach 😁 😁 😁 I sama nie wiem czy dobre ubranka spakowałam 🙃

Co do zgagi to mam sposób. Zaraz przed snem zjadam ser żółty ( w tv mówili ze on oczyszcza zęby więc nie ma obawy nawet po umyciu) i zgaga znika. Gorzej jednak jak sen nie nadchodzi a cudowne właściwości sera żółtego zaczynaja słabnąć. No ale staram się walczyć z tym paskudztwem 😉

Nikusia aż dziwne ze na ciebie jest coś za małe 😉 A listonosz musi zachować twarz 😁

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Elo Brzuchatki
...zacznę może od tego, że łączę się z Tobą w bólu skoreczka - ja też po kolejnej nieprzespanej nocy, z czego połowa przepłakana z powodu masakrycznego bólu bioder i drętwiejąco-rwącego bólu w lewej nodze (od biodra aż po stopę). To zaczyna być ponad moje siły i wytrzymałość psychiczną...
Dziś odbieram wynik z posiewu moczu, a jutro może będzie wynik z wymazu z pochwy i przypuszczam, że nie będą one dobre 🤢 A w czwartek mam planie wykonać zakupy związane z pobytem w szpitalu, bo chciałabym w końcu spakować torbę!
Nikusia staram się nie przejmować tym jelitkiem, przyczyna powiększenia może być różna - niekoniecznie groźna więc jestem dobrej myśli. A co do wagi Kaji to z tych całych emocji zapomniałam zapytać ile przybrała przez ostatni tydzień 🙃
pamii po tym co napisała Beata też bym się chyba bała brać ten lek 😮
Kacha nastroje ciążowe to katastrofa - trzymaj się i nie daj się hormonom!

• Mamusia
Witam Brzuszki 🙂
No to ja też zacznę od narzekania choć tego nie lubię bo zawsze wszystkim mówię,że jest wszystko w porządku wolę sobie oszczędzić nie raz czyjegoś wzroku, bądź głupich dodatkowych pytań 🤨 🤨 🤨
-Jest mi ciężko jak każdej z was 🤨
-Chodzę jak pokraka
-Długo siedzieć w jednej pozycji nie mogę bo jest nie wygodnie 🤨
-Jak coś robię to potrafię się zasapać 🤨 i muszę odpocząć 🤨
-Jak śpię to często zmieniam boczki i budzę się za każdym razem bo czołg się obraca 🤨
-Drętwieją mi ręce i puchną nogi 🤨
-No i mam huśtawki nastroju
Wszystko normalne w okresie ciąży,ale już ponarzekać sobie musiałam 🙂

Fajne jesteśmy za to 😎 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🤪 🤪 🤪

A wiecie co jest dla mnie najsmieszniejsze??? Pocą mi sie cycki 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃

Kobziorek badania bedą dobre 🙂 A ja spakowana ciągle słyszę ze za dużo tego nabrałam. Tylko to ja jadę do szpitala i ja wiem co mi będzie potrzebne a nie moja rodzina 😜
Kruszyna narzekaj, to nam pozostało do rozwiazania 😉

• Mamusia
Cześć

Skoreczka narzekaj sobie, zawsze to lżej na duszy 😉

Ja mogę ponarzekać, że noc dla mnie była koszmarna, bo czymś się chyba przytrułam i żołądek mnie bolał, przekręcałam się z boku na bok i się męczyłam. I w pewnym momencie w nocy chyba mi się cofnęło, bo nie mogłam złapać oddechu i mało co bym się nie udusiła, aż męża obudziłam 🤨

A to ciekawa historia z tymi długimi nóżkami 😁 W życiu bym o tym nie pomyślała, że tak może się zdarzyć 🙂

• Mamusia
Kruszyna123 napisał(a):
Witam Brzuszki 🙂
No to ja też zacznę od narzekania choć tego nie lubię bo zawsze wszystkim mówię,że jest wszystko w porządku wolę sobie oszczędzić nie raz czyjegoś wzroku, bądź głupich dodatkowych pytań 🤨 🤨 🤨
-Jest mi ciężko jak każdej z was 🤨
-Chodzę jak pokraka
-Długo siedzieć w jednej pozycji nie mogę bo jest nie wygodnie 🤨
-Jak coś robię to potrafię się zasapać 🤨 i muszę odpocząć 🤨
-Jak śpię to często zmieniam boczki i budzę się za każdym razem bo czołg się obraca 🤨
-Drętwieją mi ręce i puchną nogi 🤨
-No i mam huśtawki nastroju
Wszystko normalne w okresie ciąży,ale już ponarzekać sobie musiałam 🙂

Uła, mam wszystko to samo 🙃

• Mamusia
🤪 Ja też! Ja też chcę ponarzekać 🤪
Ja się łączę w bólu z Kobziorkiem i Kruszyną po połowie 🙂
Biodra, podwozie boliiiii, czołgiem również jestem aaa i o mały włos bym zapomniała - walka ze zgagą jak Skoreczka. Tyle, że ja przy łóżku mam szklankę mleka i to nawet pomaga na jakiś czas.
No i ogólnie mam doła. I wciąż się nie cieszę z wczorajszych zakupów 😞 😞 😞 Jaka ja beznadziejna jestem!!! Powinnam skakać z radości... co chwilę zaglądać na wózeczek i fotelik a pościel w podskokach prać 😞 😞 😞 A tak nie jest buuuuuu 🤢

Kobzior wierzchołek domku Kajusi 🙂 Super fotka!!!
Co do akcji porodowej to wolę z nienacka niż jechać do szpitala i tam czekać 😮 Bałabym sie wywoływania porodu.

• Mamusia
Hej dziewczyny... ja już sama nie wiem co robić... póki co wzięłam 2 tabletki od wczoraj... ale teraz sie martwię bo nie czuję ruchów... a już ta godzina!! 😞... pewnie mała śpi... ale ja się już martwić zaczynam... szok ...

A ja noc miałam przespaną w miarę... nie licząc odwracania się i wyjść do toalety... 🙂...

Zaraz zmykam na herbatkę do szwagra żony 🙂... może się Laurka odezwie wtedy 🙂...

• Mamusia
kobzior_wife napisał(a):
Czyli dziś mamy dzień narzekania - i dobrze. Bo mój mąż już się chyba boi mnie pytać jak się czuję 😁
Czy WY też tak macie, że się obawiacie iż akcja porodowa może się zacząć w każdej chwili? 🤔

Ja chyba nie..... Bo torby to jeszcze nie spakowałam.... Na co ja czekam???!!! 😠

• Mamusia
Cze dziewczynki,
oj jaka jestem szczęśliwa bo dzisiaj calutka nockę przespałam 😁 Było parę wybudzeń i postękiwań ale szybko zasypiałam więc noc uważam za absolutnie udaną 🙂 wczoraj natomiast była MASAKRA!!!! nie dość, ze noc bezsenna to jeszcze dopadły mnie takie okrutne mdłości i wymioty, ze nie wiedziałam jak się nazywam. Jeszcze jak na złość wczoraj sporo rzeczy miałam do załatwienia i kurier i chłop z elektrowni przyszedł coś wymieniać...ach ciężko było. Za to wieczorkiem byłam na wizycie 🙂 No i na szczęście się uspokoiłam bo okazuje się że jeszcze jest szansa, że pochodzę z Maluchem troszkę :0
Fakt macica już się ślicznie szykuje stąd te bóle podwozia i częstsze skurcze, ale szyja nie skraca się dalej i rozwarcia nie ma więc jestem już dużo spokojniejsza 🙂 Maluszek się ślicznie ułożył główka w dół ale jeszcze za mocno nie napiera 🙂 No i waży już 2980g 🙂 Od 15.12 moja ciąża zostanie uważana za donoszoną 🤪 🤪 🤪
Generalnie same dobre wieści, co prawda trochę podkurzył mnie mój doktorek ale na szczęście to już była ostania wizyta 🙂 acha zapomniałam dopisać że tak jak już wam mówiłam muszę te moje płytki kontrolować bo za mocno spadły, ale i bez wizyty wiedziałam 🙂Wymaz pobrany, a po świętach mam się wybrać do szpitala na ktg 🙂 Generalnie chyba tyle wieści po wizytowych 🙂
Teraz zrobię sobie kawkę i poczytam o czym wczoraj dyskutowałyście 🙂 jak jak umierałam 🙃

Hejka
Dziś wstałam i ubrałam się trochę wcześniej bo pomiędzy 9 a 12 ma facet z węglem przyjechać. Już nie zamierzam paradować z gołym brzuchem 😁 😁
Noc jak zwykle z problemami ze spaniem i wydeptywanie ścieżki do wc. Coś mnie jeszcze nad ranem brzuch bolał, jak się obudziłam to miałam skurcz ale przeszło.
Beata ja wczoraj do końca dnia się źle czułam i podbrzusze mnie bolała, jednak nie ma co za dużo robić.
Skoreczka z narzekaniem to my chyba wszystkie tak, jest ciężko i nikt kto tego nie przeżywa nie zrozumie. Wczoraj to tylko podczytywałam, nawet nie miałam siły pisać. Wieczorem jeszcze koleżanka przyjechała a ja byłam taka \"do d..y\" że nawet nie pogadałyśmy porządnie.
Kobzior najgorzej jak w nocy boli a nie ma żadnego sposobu na ten ból, a pytałaś lekarza o to? No w końcu ile można?
Kruszynka nam możesz narzekać, my nie mamy dość, ale w zamian musisz naszego narzekania słuchać 😁 😁 😁, z tym że jak mnie ktoś obcy pyta to ja też się staram nie wynurzać.
Kacha mam radę na Twój brak radość, rób fotki i wrzucaj. Od razu będzie Ci lepiej. 🙂
Pamii18 u mnie skutkuje jak zjem coś słodkiego. Mała zaraz kopie.
Magditta super, że dobre wieści. I maluszek fajnie rośnie. Do tego Ty się lepiej czujesz, chociaż jedna dziś zadowolona 😁 😁

co do porodu to ja jestem rozdarta, na jedno już bym chciała, na drugie niech poczeka. Nad ranem mnie kuło w kroku, już się zastanawiałam, że może dziś pojadę. Wczoraj uznałam że wytrzymam do stycznie. Jestem zmienna jak pogoda, ale i tak nie mam wpływu na to kiedy się zacznie.

Hello Dwupaczki,

podłączę się do narzekania 😉 wróciły mi bóle pod żebrami i tak jak większość z Was nie mogę za długo siedzieć, stać, ani chodzić 😮 i tak jak u Nikusi po przypływie energii przychodzi jej nagłe odcięcie 😁

Kobzior mam to poczucie, że to w każdej chwili. Marzę o przekulaniu się przez święta, potem niech się dzieje 😉

Mam nadzieję, że wyniki z WR czekają na mnie w przychodni. Jak się kropnęli i ich nie zrobili to pozabijam 😠 usłyszycie wtedy o mnie w Teleekspresie 😉

I grzywkę idę podciąć, bo inaczej świąt nie zobaczę 😉

• Mamusia
hej brzuszki 🙂
ja się dziś obudziłam o 3 rano poleżałam do 4 po czym stwierdziłam ze jak wypije coś goracego to zasnę , do 4.30 zgłodniałam hehh zrobiłam kanapke zjadłam ja i wypiłam herbatkę z cytynka no i zasnęłam do 6 bo obudził mnie budzik z przypomnieniem - TABLETKA!!!! musze je brac co kilka godzin 😞
Cały czas sie martwie swoja sytuacją z macieżyńskim i myśle o tym bo kazy mi gada cos innego 😞 poza tym jestem " przykuta" do łóżka jutro wieczorem wizyta ciekawe czy wszystko bedzie ok czy mam juz większy postęp zmierzający ku rozwiązaniu 😞(

Gosik spokojnie, jutro się wszystkiego dowiesz. 🙂
Też mam jutro wizytę i już się stresuję. Po tych wizytach u ginekologa, które się kończyły szpitalem obsesyjnie się boję, że jutro pójdę i znowu usłyszę, że szpital. Jak powiedziałam mężowi to się zezłościł, bo on uważa, że teraz to już na pewno do porodu w domu. Mam nadzieję, że ma rację

• Mamusia
Ruszyłam się... i włożyłam nowiusią pościel do pralki... Jaka ja rozlazła jestem 😁
Dobrze, że nie tylko ja 😎 😁 aaale sobie ponarzekałyśmy 🙂
Teraz do ginekologa chodzicie częściej? Bo moja gin kazała mi przyjść za miesiąc... czyli 30 grudnia... bo mam wszystko "pozamykane" ... i tak się zastanawiam czy nie przesadziła? Jak to u Was teraz jest?