Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dziewczyny 🙂
Jak tam noc? Wyspane?
Ja jeszcze potem pójdę na drzemkę między 8 a 9. Wczoraj wieczorem też miałam zgagę, nie pomaga mi mleko ani lody śmietankowe, nie wiem co jeszcze mogłabym stosować. Muszę za migdałami zobaczyć w sklepie. 😉

Miłego Dnia 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry 🙂
Dzisiaj bez zdjęcia ale równie serdecznie życzę miłego dnia 🙂
Noc przespana, i nawet cieżko było wstać z łóżka, ale wstałam zrobiłam herbatkę, pozmywałam, teraz jakieś śniadanko, i trzeba iść na świeże powietrze.

Właśnie się okazało że zakręcili wodę, ciągle coś robią z chodnikami i asfaltem, może to ma coś wspólnego. no nic ttrzeba czekać na powrót żywiołu 😉

a ja chciałam się jeszcze zdrzemnąć a tu ekipa remontowa dachówki z dachu na przyczepę pod moimi oknami zrzuca i taki hałas 😠, jak była chwila ciszy to przysnęłam i po jakiś 15min obudził mnie telefon od mamy. Normalnie nie dają się człowiekowi wyspać 😉
Znowu mam problem ze zgagą, ale wyczytałam, że jest środek na zgagę do kupienia w aptece, dla kobiet w ciąży. Nazywa się Gaviscon. Niby w smaku nie ma rewelacji, ale byle był skuteczny 😉

wieczorem zgaga a w nocy skurcze łydek, jeszcze mnie maleństwo rano wystraszyło, bo zawsze kopie a tu cisza. Leże, przewracam się z boku na bok i nic, ale jak się zdrzemnęłam i obudził mnie telefon to już oczywiście mój maluch sobie fikał 😉

Nikusia to jak ci pomoże to sobie zapiszę, poki co nie mam zgagi ale wiem jak męczy pod koniec ciąży 😮 No to u was remonty tak jak i u nas, chyba przed zimą chcą dużo zrobić.

Urszulka
to teraz juz przed Tobą same senne noce 🙂 Oby tak do końca ciaży bo ppóźniej maluszek może nie pozwolic spać. Ja już o tym myslę hhehehh

• Mamusia
dzień dobry ciężaróweczki 😜
ja się wyspałam ale ale zasypianie miałam okropne bo mój M oglądał mecz oczywiście mnie obudził bo skakał po łóżku i bił barowa jak polska szczeliła drugiego gola myślałam ze go uduszę 😲 😲 😲 zaraz biorę się za sprzątanie potem jak zawsze drzemka i zn ów sprzątanie

Moja koleżanka dziś ma cesarskie cięcie. I tak siedzę i czekam na sms-a, że maleństwo się urodziło. Tak sobie myślę, jak się zacznie styczeń i u nas co chwilkę będę się pojawiały informację, że któraś w szpitalu i że urodziła. 😉

Hej Kobietki,

dzisiaj idę do pracy na 12 🙂 chciałam wyspać się tak do 9 i... dziecko mi za bardzo fikało w brzuchu, obudziło mnie o 7:10. Potem siku, przeleżałam do 8 i wstałam. Teraz pałaszuję śniadanie. Cieszę się, że nie napisałyście jeszcze 10 stron postów 😉

Nikusia jak domowe sposoby na zgagę nie działają, sięgnij po lek; nie ma co się męczyć, choć pewnie sama to wiesz 😉

Nikusia102 napisał(a):
Moja koleżanka dziś ma cesarskie cięcie. I tak siedzę i czekam na sms-a, że maleństwo się urodziło. Tak sobie myślę, jak się zacznie styczeń i u nas co chwilkę będę się pojawiały informację, że któraś w szpitalu i że urodziła. 😉

Pamiętam, że jak moja koleżanka rodziła 2 lata temu to zaraz po porodzie najważniejsze było dla niej wysłać info koleżankom z forum 😉 a, i w trakcie porodu sama zrobiła kilka zdjęć od strony brzucha, jak jej córkę trzymał już lekarz 😮

Swoją drogą - zamierzacie robić zdjęcia podczas porodu? Wiem, że to staje się coraz bardziej popularne i wiele par się decyduje na taką dokumentację. Ja chcę zrobić zdjęcie dziecku po porodzie, ale pewnie w 2-3 godziny po, jak się wszystko uspokoi, będzie wykąpane i nakarmione. Podczas samego porodu nie wyobrażam robić zdjęć akcji porodowej; za bardzo to dla mnie intymne. Wiem, że będę widziana naga/półnaga przez zespół porodowy i męża, i to jest dla mnie ok + to mi wystarczy. Nie chciałabym dzielić się z nikim zdjęciami z porodu 😉

• Mamusia
Witam goraco!!!
Ja tez dzisiaj mialam kiepsko ze spaniem tzn od 5ej juz na nogach. Ciekawe o której dzisiaj padnę 😉
Nikusia ja wczoraj też walczyłam dzielnie ze zgagą ,ale udał mi się ja zwalczyć. Tak właśnie się zastanawiam jak długo migdały bedą na mnie działać aby jak najdłużej 🙂
Mra_ co do zdjęć podczas porodu to jestem na nie wole poczekać i na spokojnie robić fotki maleństwu troszkę pózniej niż na sali!!!
Pozdrawiam i miłego dnia wam życze

• Mamusia
Witam dziewczynki, ja spałam bardzo dobrze... obudziło mnie dopiero szperanie po szafkach w kuchni przez męża, ale to dobrze bo była juz 9:22, zjadłam śniadanko, na allegro pospisywałam sobie wszystkie rzeczy jakie potrzebuję i wlazłam tu :P Wczoraj po pracy bolał mnie strasznie cały prawy bok, ledwo zasnęłam... ale teraz nie boli więc jest póki co okej 🙂

• Mamusia
ja to się dziś anielsko wyspałam 🙂 W szpitalu to już o 5:30 wstawałam a jak się obudziłam o 6:00 to miałam wrażenie ze zaspałam 🙂 widzę jednak wielki plus z leżenia w łóżku szpitalnym- nagadałam się z Malutkim tyle, że hej 🙂 głaskaliśmy się, kopaliśmy...bosko 🙂

Acha no i wrzuciłam już tabelkę 🙂Ślicznie zebrałyście wszystkie dane więc uzupełnienie jej to była łatwizna 🙂 jakby coś się nie zgadzało dajcie szybko znać to poprawimy 🙂 No i strasznie się cieszę, że nas przybyło i że pojawiło się tyle córeczek !!!! Gratuluje wszystkim Szczęśliwym Mamusiom 🙂

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 😆
Witam wszystkie mamy DWUPAKI po cudownie przespanej nocy 😁 odpadłam po meczu który oglądałam z przyjemnością, tradycyjne śniadanko o 7:00 i dalsza kima. Wstałam dosłownie chwilkę temu ( chyba śpię już na zapas 🤪 😜 )
Cieszę się, że Wy też wyspane i w miarę wypoczęte ( mra_ musisz wybaczyć małe Ricie disco o poranku 😉 )
Co do robienia zdjęć w trakcie porodu - też sobie tego osobiście nie wyobrażam! Owszem zabierzemy aparat do szpitala ale po to, by zrobić maleństwu fotki gdy będzie już wykąpane i ubrane. Poza tym sądzę, że mój mąż będzie w takim stresie, że raczej nie dałby rady skakać koło mnie z aparatem podczas akcji porodowej 😁
magditta tabelka jak zwykle świetna! 😆

MIŁEGO DNIA

Pamii może to zabrzmi idiotycznie, ale też mnie wczoraj bolał prawy bok... Doszłam nawet od czego: zawsze noszę torebkę na prawym ramieniu, jak zmieniłam ramię, to od razu poczułam ulgę w boku 😉

Magditta tabelka super, rozrosła się 😁 😁. Fajnie, że już z nami jesteś 😉
Pamii18 mnie boli dół pleców, ale tak jakby wchodząc w pośladek, wczoraj jeszcze prasowałam sporo rzeczy od maleństwa a potem to już całkiem mnie wszystko bolało (bo połamała mi się deska do prasowania i prasowałam na łóżku), ale mąż mnie wymasował 😁 😁 😁
Mra ja mam fotki z porodówki i wiesz mi, że nic na nich nie widać, tzn jak się synuś urodził to jestem ja na łóżku (położna mnie tak przykryła, że żadnej nagości) mąż stoi za mną i nasz synek u mnie na rękach, potem mam synka na ważeniu i mierzeniu. Dla mnie super pamiątka, ale też nie zrobiłabym sobie fotki, która by mnie pokazała w intymnej sytuacji a już jak rodzę to całkiem nie. 😉

• Mamusia
ja nie wiem jak to będzie ze zdjęciami na porodowce, ale napewno zrobimy maleństwu po urodzeniu jak będzie ubrane czyściutkie 🙂... bo kupię album z najważniejszymi chwilami.... a tak w ogóle, właśnie w tv leciała reklama pampersa, ta z tą tańczącą dziewczynką, no ja nie mogę się jej oprzeć 😜... przesłodka :P http://www.youtube.com/watch?v=AT3cvNO7Mf8

• Mamusia
Dziewczyny tak się zastanawiam nad tymi naszymi bólami bo każdej coś dolega... Ja np. wczoraj więcej się poruszałam i pod wieczór miałam już problemy z chodzeniem, nie wspominając o wstawaniu z łóżka lub przewracaniu się z boku na bok. Od przeszło 3 tyg. miewam bóle w pachwinach, wewnętrznej stronie ud i czasem w pochwie. I dochodzę do wniosku, że najprawdopodobniej te nasze dolegliwości powoduje jakiś ucisk na nerw lub nadwyrężony mięsień - bo jak to inaczej wytłumaczyć? Jeśli dziecku to nie szkodzi, to ja jestem gotowa cierpieć do samego porodu - ważne aby maleństwo dobrze się rozwijało....

Kobzior ja też tak myślę, zresztą damy radę.
a po drugie jak ja to mówię:
"cierp ciało jak się bobasa zachciało" 😁 😁 😁 🤪
Mam do Was pytanie:
Bo jakoś taki nieswojo się czyje jak ktoś mi niepodziewanie brzucha dotyka, ostatnio mnie tak koleżanka zaskoczyła. Pomijając męża czy syna oczywiście. Nie kojarzę tego z wcześniejszej ciąży, ale teraz traktuję to trochę jak naruszenie mojej przestrzeni. Nie wiem czy to jest spowodowane, że brzuszek nie jest jeszcze bardzo duży i potem mi przejdzie czy czy chodzi, że nie zapytała. Napiszcie jak to u Was wygląda. 😉

• Mamusia
hmm ja mam tak że jeżeli to koleżanka bliska, to nic mi nie przeszkadza, ale ostatnio koleżanka ze stażu dotknęła i też poczułam się dosć nieswojo... to chyba przez to że nie mam potrzeby czucia że wszyscy chcą przeżywać moją ciążę...

• Mamusia
pami18 tez uwielbiam tę reklamę 🙂 Dziewczynka jest fantastyczna 🙃 🙃 🙃

nikusia102 również nienawidzę macnka po brzuszku bo mam do tego taki sam stosunek jak ty! Mam natomiast na to sposób-jak ktoś mnie macnie to i ja go macam po brzuchu 🙂 wzbudza to małe zdziwienie 🤪

• Mamusia
ja też mam mieszane uczucia, co do dotykania mojego brzucha przez inne osoby.
jak kogoś generalnie lubię, to mi to bardzo nie przeszkadza ( chcociaz wolę jak wcześniej zapyta czy może), ale jak ktoś się wczesniej nie interesował mną w ogóle, albo nie żyliśmy w najlepszych układach (zwłaszcza w pracy), to niech teraz tez trzyma łapki przy sobie 🙂

• Mamusia
magditta napisał(a):
Odkryłam ostatnio bardzo fajna muzykę dla Maleństwa i mamy też 🙂 Seria BABIES GO fantastyczna sprawa bo w sumie każda muza w wersji dla maluszka i nie musi być to wcale klasyka !

My słuchamy Raimond Lap. Mi się bardzo podoba 🙂