Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nikusia tobie się udało znaleść sklep z tanim stanikem do karmienia to super bo mi się jeszcze nie poszczęściło,ale jak znajdę gdzieś w okolicy to kupie a jak nie to poratuję się allegro 🙂
Skoreczka ja też mam staniki z fiszbinami,ale jak tylko któryś mnie wkurzy to zaraz do kosza leci 🙃

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kruszyna Pamii Kobzior po oklasku proszę za to że jesteście fajne mamuśki:0 a reszta dalej czaka 😁 Obiadek przygotowany tak wie czas na kawusie /oczywiście bezkofeinowa 😁/ i po malu szykuje się do szkoły 🙃 🤪 🙃 😁 Dzis mamy lekcje 😁 z prawnikiem, który ma nas nauczyć jak w razie w pozywać lekarzy 🤪 myślę, że może mi się to przydać tez w pracy zawodowej 🤪 😁 🙃

Magditta Ty masz oklaska ode mnie bo jakoś sie udało 😁 W ogóle strasznie to zabrzmiało z tym pozywaniem lekarzy, oby obyło sie bez 😉
Pamii dziękuję 🙂

Piszecie o sexie, ja nadal nie mogę, totalny zakaz od lekarza 😠 😠 😠

• Mamusia
Oklaski jeszcze 2 mamusie nie dostały ode mnie Magditta i Kruszynka... muszę czekać 🙂... cały czas mi wyskakuje to chociaż jakby się pododawały... chyba że wskoczyły od kogoś innego 🙂...

Skoreczka myślę że wyszalejecie się po narodzinach maleństwa 🙂 a ochota pewnie b ędzie niesamowicie wielgaśna 🙂

hej brzuchole, mnie nie było kilka godzin bo składałam łóżeczko i przewijak 🤪.

Do łóżeczka nikt nie raczył dodać instrukcji 😠 i po kilku próbach i niecenzuralnych wyrazach, musiałam zadzwonić do brata po pomoc 😠. Przewijak miał instrukcję ale chyba pisał ją ktoś pijany. Męczyliśmy się z bratem z 3 godziny, a ktos dowcipny napisał na instrukcji że składanie zajmie max 60 min. 😮 No ale wszystko w koncu stoi 🤪 Warto było połamać wszystkie pazury 🙃

dziękuję dziewczyny za oklaski 😘 😘 😘zaraz Wam tez nowe pododaje bo od rana minęło chyba wystarczająco wiele czasu 🙂

Mi nadal jest niedobrze 🤢 Lekarz odpisał, żeby badanie z glukozą zrobić normalnie więc pewnie w środę będę piła to świństwo znowu (raz już piłam przed ciążą - fuuj)

Pamii powiem ci ze po porodzie to jest taki strach, bo ma się uczucie jakbyś tam była pozaszywana i ze wszystko się rozerwie 😁 😁 😁 Jednak to tylko takie wrażenie 😉
Kruszyna nie wiem co ci napisać bo to zalezy czy nie będzie infekcjj 😮 Wtedy dopiero będę wiedzieć na czym stoję i zakupię 😉

Kruszyna123 napisał(a):
Dziewczyny a jakie macie już sprawdzone płyny do higieny intymnej po prodzie??Gdzieś słyszałam,że szare mydło najlepiej się sprawdza podczas połogu!!!! A z waszego doświadczenia to co warto stosować bo te płyny które stosuje się na codzień to pewnie pójdą w odstawkę

Mi powiedzieli, żeby do szpitala przywieźć to co używam codziennie właśnie 😎 Ja ma laktacyt i go lubię bo ładnie myje i pięknie pachnie.

• Mamusia
Dziewczyny przy wyborze stanika do karmienia pamiętajcie o tym, żeby zwrócić uwagę na to czy na wysokości sutka nie przechodzi żaden szew, czy klamerki przy obu miseczkach można łatwo odpiąć jedną ręką, bo przy karmieniu drugą będzie się trzymać dzidziusia i czy pierś dobrze się układa w odpinanym okienku stanika. Ogólnie są 3 zasady idealnego biustonosza:
1. Nic nie może uwierać.
2. Fiszbiny nie powinny drapać (ani kłuć pod pachami lub między piersiami).
3. Wykończenia nie mogą podrażniać skóry - wzdłuż szwów, zwłaszcza wewnątrz miseczki powinny być gładkie).
Takie info. wyczytałam z "Mamo to ja" 😜

I dziękuję za wcześniejszego mojego pierwszego oklaska 🙃

• Mamusia
byłam w zusie i wyjasniłam sprawe i kaske bede miała za dwa tygodnie
byłam na zakupach kupiłam 20 pieluch tetrowych 2 pieluszki tetrowe kolorowe i 2 pieluszki falanelowe do tego spodenki kaftanik i pol spiochy 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
oczywiście jak tu weszłam to szok bo 14 stron do czytania och kobitki ale sie rozpisujecie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
http://www.youtube.com/watch?v=WVXVL86Q224

Kruszyna kolejka do oklasków jak w mięsnym 😁 😁 😁 Ciężko rozdać dziś 😉
WielkaB to pokaż fotki zakupowe 🙂
Beata kiedys też czytałam tę gazete ale chyba nie umiałam cedzić informacji i wszystko brałam do siebie, potem to przeżywałam - tak to ze mną było 😁

• Mamusia
Kruszyna123 ja od początku ciąży do higieny intymnej używam płynu firmy ZIAJA (ochrona przeciwgrzybicza) ma zielony kolor i jest polecany kobietom w ciąży i po porodzie. Mi bardzo służy i jestem z niego zadowolona! A opakowanie 500ml to koszt ok. 6-7zł więc rozsądnie 😉
A my tu dziś klaszczemy jak na koncercie 🤪 😁 chociaż skoreczka tekst o sklepie mięsnym był przedni 😜 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!
Zaglądam do Was dopiero teraz bo nie chciałam Was zanudzać jak to ja się źle czuję. Ale znalazłam chwilowe rozwiązanie moich bólów pleców- cały dzień sprzątałam dom, może to niezbyt trafne rozwiązanie, ale zapomniałam jak strasznie mnie bolą. Przynajmniej mam porządek w domu. Już nadrobiłam wszystkie strony i postarał się coś sensownego odpisać.
Magditta, ja glukozę piłam małymi łyczkami, bez cytrynki i było nie najgorzej. Ale podobne jak się pije szybciej to jest lepiej, ale ja się bałam, że czasami zwymiotuję. 😮
Kacha_84, ja z kupnem do karmienia czekam aż do grudnia, bo mam taką cichą nadzieję, że może coś mi w końcu urośnie.
Skoreczka, ale śliczne te foteliki! Tygrysek bardzo mi się podoba.
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę rosnących piersi. Moje ani drgną. 😠
Kacha, życzę udanego seansu filmowego. Napisz potem czy warto iść na ten film, bo zapowiedzi są całkiem fajne. Ale już się nie raz złapałam na tym, że zapowiedzi były super, a film taki średni.
Pamii, mi właśnie już coś wycieka z piersi i mój mąż ma zakaz dotykania moich piersi, nawet wystarczy, że się położę na boku i trochę je zgniotę i już staniczek mokry. 😠
Skoreczka, to Ty pewnie teraz mężem się cieszysz. Fajnie, że już wraca- chłop musi być w domu. 😁
Magditta, mam nadzieję, że nie będziesz musiała pozywać lekarzy, ale posiadanie takiej wiedzy może się przydać np. aby komuś coś doradzić. Ja szkołę zaczynam 29.10 i od spotkania z dietetykiem. Już się nie mogę doczekać.
Skoreczka, co to seksu, to my tak raczej jak jeże- bardzo ostrożnie 😁. Ale wszystko da się nadrobić po porodzie- mam przynajmniej taką nadzieję.
Co do płynu do higieny intymnej to lekarz zalecił mi podobnie jak Vesperze, żeby używać tego samego co przed ciążą.

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Kobzior 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 nie mogę uwierzyć jest twój brzusio!!!!!!!!!!!!!!! cudo 🙂

Chyba mamy podobne pocucie humoru 😉 😉 😉 bo Cię rozsmieszam 🙂

• Mamusia
a mnie brzuchol znów pobolewa i kręgosłup... odliczam godziny do położenia się w cieplusim łóżeczku... a jeszcze wcześniej o relaksującej kąpieli.. hmm ale to dopiero po 9... a póki co ziewanie przed ekranem komputera, sprawdzanie maila i wystawianie biletów i szukanie wczasów... no i oczywiście brzuszek.net :P bez tego się nie obejdzie... a już wolę nie myśleć co by było gdyby nie było forum albo ghdybym na nie nie trafiła... ahh

• Mamusia
ja się staram o nim zapominać, lepiej jak klienci przychodzą często bo wtedy nie ma czasu na użalanie się nad sobą 🙂 a co do łóżeczka ( że pomaga) nie zawsze ... ale najczęściej tak jest... tylko to też trwa... jakieś 45 minut zanim przestanie... ale ważne że przestaje i już :P