Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Urszulka napisał(a):
a ja dziś cały dzień z mężulkiem 🙂 było bardzo fajnie 😁
jutro będę na czatcie 🙃

a odnośnie porodu to straszne przerażenie i chyba jako jedyna będę rodziła sama, mój mąż nie ma w ogóle na to ochoty... 🥴 no cóż... 🥴

Urszulka
ważne że szczerze Ci o tym powiedział, widocznie to jakis stresik dla niego, więc trzeba go zrozumieć. A my bedziemy na pewno z Tobą myślami 🙂 A to Kasiulka tez - bedzie dobrze 🙂

Kobietki ta zabawka mi się bardzo podoba http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=1877000692&source=showbests 🙂 A cena nie, bo troche droga a nie wiadomo czy maluszek byłby zadowolony? 🙃 A wy kupujecie zabawki czy zostawiacie to gosciom którzy przyjdą w odwiedziny do maluszków?

Urszulka i Kasiulka nie można zmuszać, jeśli nie czują się na siłach to trudno. Z tego co wiem WielkaB też coś pisała, że mąż miał wątpliwości. A jak koleżanka niedawno rodziła to powiedziała, że przez te kilka dni co leżała nie było ani jednego porodu rodzinnego, więc różnie to bywa. 😉 Przecież po to jest tam położna żeby o nas zadbać 😉

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
Urszulka napisał(a):
a ja dziś cały dzień z mężulkiem 🙂 było bardzo fajnie 😁
jutro będę na czatcie 🙃

a odnośnie porodu to straszne przerażenie i chyba jako jedyna będę rodziła sama, mój mąż nie ma w ogóle na to ochoty... 🥴 no cóż... 🥴

Urszulka
ważne że szczerze Ci o tym powiedział, widocznie to jakis stresik dla niego, więc trzeba go zrozumieć. A my bedziemy na pewno z Tobą myślami 🙂 A to Kasiulka tez - bedzie dobrze 🙂

zgadza się szkoda że będę sama jak palec w tym szpitalu 😮 jak wcześniej pisałam rodzinę mam daleko (Warszawa) no cóż jakoś to przetrwamy 🤢

Urszulka jeśli to dla Ciebie bardzo trudne to porozmawiaj z mężem, żeby był z Tobą tylko do pewnego etapu porodu. Jak już zacznie się rodzić dziecko to wyjdzie. A będzie jak będziesz chodziła i leżała zanim cała akcje się rozkręci. 😉

• Mamusia
Mnie znów dopadła zgaga!!! Mama mówiła mi,że jest taki przesąd,że jak kobieta w ciąży ma zgagę to bobaskowi włosy rosną 🙃 🙃 😁
Ciekawa teoria,ale czy to pprawda??? 🙃
Jutro po zajęciach od razu biegusiem z wallizką na mzk i do Żar,a tam narzeczoyn będzie czekał 😁 w pon. robię sobie wolne od studiów,bo nie muszę być na każdych 😁 wic na zajęcia wracam we wtorek 🙂 o jeden dzień zawsze krócej sama będę 😜
Ja niedługo zmykam spać,bo na 8 mam 😞
Śpijcie dobrze brzuszki:*
Dobranooooooc 😉 😉 😉

Kasiulka i Urszulka jak nie faceci, to może przyjaciółki lub inne bliskie krewne? Wiem, że Urszulka pisała, że daleko mieszka od rodziny, ale może ktoś będzie chętny na wsparcie 🙂 ja tak myślę, że gdyby coś się stało, że mąż nie mógłby być ze mną to zabiorę ze sobą mamę lub tatę 🙃

Teraz tak myślę - jak nie mąż/chłopak, to może opłacić swoją wybraną położną?

Zabawki zacznę kupować jak skompletuję wyprawkę i zawartość torby do szpitala 😉 cały czas nie wiem, czy kupować karuzelę czy nie. Bardzo podobają mi się maty edukacyjne i takie gumowe żyrafki Sophie. Kupię jeszcze w IKEA taką przytulankę chusteczkową (taki skrawek materiału z główką zwierzaczka) - zauważyłam, że dzieci znajomych z nimi zasypiają 😉 no i pewnie gdzieś na wiosnę kupię jakieś zabawki do wózka. No i z czasem gryzaki. A gdzieś po drodze (pewnie jak Mała będzie mieć 2 lata) klocki duplo.

• Mamusia
Witam!!!
Wstałam tak szybko bo pewnie się bałam,że zaśpię do was na czat 🙂
Głupie sny powróciły dziś barałam ślub drugi raz i to z tym samym meżczyzną 🙂
My kupiliśmy tylko jedną rzecz do zabawy a mianowicie taka skarpete co się zakłada na rękę tam jest buzia,oczka i włosny,ale zobaczymy czy małej się spodoba 🙂 Mam grzechotki,matę edukacyjną i karuzele i nie pamiętam co jeszcze jest w tych pódłach co dostałam tak więc na razie nic niekupuję 😉

• Mamusia
witam was kochane w mroźny poranek ja już po kawce idę zaraz trochę posprzątać żeby z czystym sumieniem usiać z wami na czat 😁 😁 😁 😁 ja już z rana miałam pełna chate ludzi a na dziasj mam troche planów do sprztania bo musze umyc podłoge okno i kaloryfer w pokoju co był remont i poczyscic kwiatki bo ukurzone jak niewiem a jak to już zrobie to biore sie za prasowanie bo tyle mi sie nazbierało ze głowa mała ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ az wstyd

jak kiedyś pisałam moj M nie bedzie zemną przy porodzie niby wielki chłop a dzikus dla tego mam zadzwonić pod koniec listopada do położnej i sie z nią umówić. Co do ceny taka przyjemnośc własnej połoznej kosztuje 400zł ale z tego co czytałam na innych forach o tej pani że jest super a i wszystko jest legalnie bo szpital mi wystawia rachunek za polożną a nie ona
Moja mama ostatnio już zaczyna bardzo przeżywac i sie smieje ze chyba pojdzie zemna rodzić bedzie mnie wspierac 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Cześć mamusie
Kasiulka ja w ciąży zgagi nie miałam a synek urodził się z bujną czupryną, wiec to kolejny ciążowy mit. A z ciekawostek to w 32 tyg lekarz na usg już widział te włoski.
Skoreczko puki co mam trochę zabawek po synku więc nie kupuję. Zastanawiam się tylko nad taką maskotką szmatką do spania o której mra wspominała, żeby już teraz zacząć z nią spać żeby moim zapachem przeszła a potem do łóżeczka włożyć. Mój syn np spał z moją koszulą nocną by mnie w nocy czuć i tak pomyślałam, że jakby maluszek miał przytulankę pachnącą mną było by mu przyjemniej.
Kasiulko i Urszulko uważam, że spokojnie dacie sobie radę, a panowie jak nie chcą to nie ma co im takich "atrakcji" na siłę fundować. I tak jak pisze mra, może jakaś bliska kobieta by wam potowarzyszyła. Jak ja leżałam to kilka dziewczyn rodziło z siostrami.
wielkaB a ty nic tylko sprzątasz non stop. Jak się maluszek wda w ciebie to będziesz mieć za kilka lat o połowę mniej roboty 🙂

• Mamusia
jedyna osoba którą mogłabym poprosić to siostra jednak mieszka za daleko i do tego na 2 małych dzieci więc sytuacja patowa 🙂 muszę być twarda i na śląsku w tym szpitalu nie ma takich opcji jak kupowanie czasu położnej 🙂

ja też chcę taką szmacianą zabawkę 🤪 one są genialne 🤪

Dzień dobry brzuszkowe mamusie 🙂

Szybciutko udało mi przeczytać wasze posty od wczorajszego wieczoru i teraz kilka słówek od siebie bo nie wiem czy bede bardzo aktywna na czacie 😉
U nas szron na dachach więc zimno, kolejny dzień w domu, bo próbujemy wyzdrowieć. Pewnie też będę sprzątać i nadal czekać na listonoszkę.
Pokazałam Wam tę zabawke bo wydaje mi się bardzo fajna 🙂 Ja nie kupowałam zabawek bo to z reguły goście przynoszą. Teraz jak mam już starszego synka to wiem co mu kupić, czym się zajmie a czym nie. Jednak z dzidziusiem jest inaczej: mam grzechotki, matę edukacyjną, bujaczek, pałąk do wózka i inne gadżety ale mysl o czymś wyjątkowym jest fajna 😉 Kahira fajny pomysł z tą przytulanką, mój synek tak nie spał z moja rzeczą więc nie wiem jak to będzie z drugim dzieckiem. Każdy człowiek jest indywidualny 😉
WielkaB fajnie ze bedziesz miała własną położną i cena w porównaniu z tą o której kiedys pisały dziewczyny jest bardzo przystępna. A mama zawsze może byc obok, jeśli oczywiście tego Ty chcesz!
Magditta gratuluję udanej wizyty u lekarza i pięknej wagi synka 🙂
Anabel wczoraj pisałaś o tych kleszczach, przykro mi że to tak u Was było, zaczełam o tym mysleć 🤢
Pewnie zapomniałam o czymś napisać 😉 Z góry przepraszam za pominiecie 🙂