Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hihihiihi to ja tez spróbuje załapać sie na 900 stronkę 🤪
MartaMay ja juz kiedyś ogladałam twoje fotki na fb 🙂 Mnie tez urzekły, może pomyśl żeby dać je gdzieś do druku na angielskie kartki pocztowe - myślę tu o krajobrazach 🙂
Pamii i MartaMay dziękuję za docenienie 😘 Może kiedys coś wypali 🙃

Dobranoc brzuszki 🙂

P.S.No i nie załapałam sie na 900 ale na 901 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MartaMay, piękne zdjęcia, jestem zachwycona 🙂 Kolejna dusza artystyczna na forum 🙂 Oklask za talent 🙂
Skoreczka, a ja licytuję z internetowym zegarkiem, albo na wyczucie. Jak z zegarkiem to jakieś 10s przed końcem i się udaje.
A ja mam zgagę 😞 Na kolację zjadłam jedno "piętro" ptasiego mleczka ☺️

Monika ja też tak licytuję, ustawiam sobie stoper i staram się na 10-15sek przed końcem. 😉 ale teraz mam szlaban na allegro 😁 😁 😁 sama sobie dałam.
Ostatnio jak byłam w sklepie to wypatrzyłam małe sukieneczki, ale stwierdziłam, że mąż mnie prześwieci jak kolejną sukieneczkę zobaczy i się powstrzymałam. A on do mnie w domu, jak Ci to sprawiło przyjemność to trzeba było kupić 🙃
No ale teraz mam plany na konieczne rzeczy do szpitala i dla maleństwa a o innych pomyślę później 😁

• Mamusia
Witam!!
Dziś juz lepiej spalam wczoraj cały dzień bylam zajęta więć nie było mowy o spaniu a nawet i dobrze bo ja mam tak,że jak pośpie w dzień to noc na nogach 🙂 A wczoraj jeszcze skakałam koło chorego męża 🙃 mówie wam jak takie duże dziecko tak słodko wygladał,ale bieganie opłacało się bo dziś już zdrowy 🙂 Dziś wybieramy się z wizytą do teściów 😉
Nikusia tekst twojego męża był super 🙂 Mój też ma takie poczucie humoru i zaraz by dosrał i podejrzewam,że właśnie na ten sam temat o teściowej 🙂
Martamay teraz to częściej do nas zaglądaj 🙂
Vespera no no cora bardziej wyszukane meni 😆
Kacha wiesz ja mam też takich sasiadów którzy lubią być bierząco!! Rok temu robiliśmy kuchnię i jeden sąsiad nie wytrzymał otworzył drzwi i zobaczył co robimy akurat ładowaliśmy gruz do wiaderek 🙂 Nie pytaj jaka była moja reakcja myślałam,że wezwę policę,ale poradziałm sobie z nim słownie!!! Od tamtej pory nie cackam się z nikim bo kazdy myśli,że jak jesteśmy najmłodsi w klatce to moga nami żądzić a ja sobie nie dam i dlatego co niekórzy nas nie lubia,ale i dobrze bo mam bynajmniej spokój 🙂
Mra dzieki za artykuł na pewno z czegoś jeszcze skożystam a Pana Skarpetkę już mamy 🙂
Skoreczka cierpię na bezsenność od kiedy pochwaliłam się wam ,że śpię jak zabita w nocy!!!! Wiec chwalę się ,że nie śpię może to coś pomoże 🤨 🤨 🤨 🤨 Skoreczka zgadzam się z MartąMay,że nadajesz się na fotografa 🤪
Pamii ładnie cię kolezanka urządziła bo ja nie wytrzymuje długo bez kibelka tzn.latam cały czas co 15min.masakra ☺️
Monika ja licytuje podobnie jak Skoreczka poniżej ostaniej minuty 🙃

Hej Dziewczyny
Melduje się jako DRUGA 😁 😁 😁
Siedziałam trochę w nocy a rano jak mi o 9 budzik zadzwonił to nie wiedziałam co się dzieję 😉
Kruszynka ja też myślę, że czasem lepiej się nie odzywać z sąsiadami i mieć święty spokój. Kilka razy już się z kimś kumplowaliśmy i nie wyszliśmy na tym dobrze. Teraz tylko \"dzień dobry\" i nie wdaję się w dyskusję. Wyjątkiem jest moja sąsiadka co mieszka naprzeciw. Wiem, że mieszka sama i czasem patrzy, żeby ktoś wyszedł na klatkę to ona wtedy też wychodzi i gada. Wiem, że nie ma z kim porozmawiać i to jest jedyna osoba z którą się jeszcze wdam w dyskusję. Przyznam, że mi jej trochę żal, szczególnie że ma 83 lata. 😉
Teraz mnie mdli, to już u mnie norma miedzy pierwszym i drugim śniadaniem. 🥴

Już wszystkie weszłyśmy do odliczania 😁 😁 😁

• Mamusia
no to już wróciłam więc mogę się więcej rozpisać 🙂

Marta May mi się bardzo podobają zdjęcia 🙂... uwielbiam jak ktoś potrafi złapać taki moment w przyrodzie, który wydaje się tak naturalny że aż piękny 🙂.. a tobie się to udaje 🙂

Mój mąż dzisiaj dotknął brzucha, mała go skopała i powiedział.. do niej co Cycusia 😮 xD pierwszy raz usłyszałam taki tekst do dziecka :P... heh ale powiedział to bardzo pieszczotliwie :P

Mra u nas z tą toaletą to masakra jest, nie dość że 50 m od nas to za każdym razem trzeba biuro zamykać żeby tam iść... szok ;/ niektórzy mają własne toalety ale u nas nie ma gdzie jej zrobić :/

Nikusia ja jak coś kupię to jak mąż zobaczy to mówie że toi już tak stare że szok xD... i przechodzi ;D

Vespera, Skoreczka, Monika, Pamii - dzieki za mile slowa 🙂
Skoreczka - bede Cie caly czas namawiac na zajecie sie fotografia! Uwielbiam Twoje zdjecia, jest w nich cos unikalnego, baaaaaaaaardzo milo popatrzec - zauwazasz szczescie w kazdym otaczajacym Cie przedmiocie, zwierzaku, krajobrazie, kazdej rosllinie! 🙂
Kruszyna - mam nadzieje, ze bede tu czesciej zagladac - dzisiaj jedziemy na zakupy roznych dodatkowych rzeczy jak np deska do prasowania czy suszarka na naczynia 🤪
A potem mam nadzieje, ze wieczorem zrobimy sobie brzuszkowa sesje zdjeciowa! A co 🙂
Milego dnia Wam wszystkim zycze 😘

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki 🙂
Co ja miałam za noc! Mój pies prawie całą noc szczekał- nie wiem co go naszło 😮 Wstawałam w nocy, otwierałam okno i krzyczałam, żeby się uciszył 😠 Moi rodzice też nie mogli spać, co za koszmar 😠
Wstałam dość wcześnie bo rodzice wyciągnęli mnie na 8:00 do kościoła, ja zazwyczaj idę dopiero na 14:30, ale jak nie ma męża, to sama bym nie poszła.
Jestem taka śpiąca, że ledwo żyję 🙃
Nikusia, ja już też mam szlaban na allegro 🙂 I też sama go sobie nałożyłam. Mam już tyle ciuszków, że trojaczki bym wychowała 🙂 I najlepsze jest to, że większość dostałam 🙂 A jak się mały urodzi to odwiedzający go też na pewno coś przyniosą 🙂 Dziadziuś (mój tata) już nie może się doczekać 🙂

Super! faceci to jednak maja swoje poczucie humoru 🙂 Moj maz na nasza dzidzie mowi parowka 🤪 fajnie tak patrzec jak tatusiowie sie ciesza swoimi pociechami co?
Moj ostatnio chodzi usmiechniety od ucha do ucha 🙂 jak sobie pomysle, ze juz bedziemy mieli z nami nasza dzidzie tuz po porodzie i jakie to wzruszajace bedzie, to az mi ze szczescia sie lzy wyciskaja z oczu 😉

pamii18 napisał(a):

Mój mąż dzisiaj dotknął brzucha, mała go skopała i powiedział.. do niej co Cycusia 😮 xD pierwszy raz usłyszałam taki tekst do dziecka :P... heh ale powiedział to bardzo pieszczotliwie :P

Dzień dobry 🙂
A ja w nocy obudziłam sie bo miałam bóle brzuch i to tak wysoko, na dodatek bolał krzyż i wystraszyłam się że to jakieś niepożądane skurcze 🤢 Udało mi sie jednak zasnąc i rano juz nie bolało.
Jak widac każda ma jakieś dolegliwości ciążowe i ciężko cokolwwiek doradzić żeby nie doradzic źle.

Kruszyna dobra z ciebie lekarka 🙂 Ja tylko z pośród naszej rodzinki siebie wyleczyłam, reszta nadal sie kuruje.
Nikusia ja mam ssiada faceta, Rzadko przyjeżdza do swojego domu, ale jak już jest to chowam się głęboko w domu i czekam aż odjedzie 😜

Miłej niedzieli 🙂

MartaMay o dziękuję za miłe słowa 🤪 To może mój pies jest taki fotogeniczny 😉 A ja czekam na twoją brzuszkową sesję, bo to chyba czas zrobić 🤪
Monika mój pies wczoraj chciał wyjść o 4 rano ale dziś już o 8.30 🙂 Jednak czasami to przez niego sie nie wysypiamy 😠

A co do nazywania maluszków to mojego pierworodnego maz nazywał Bambinek 🙃 🙃 🙃

Ale ta parówka to szał 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Dziewczyny ale się pożarłam z chłopem!!!! Dziś mam tyle energii, że zabrałam się za przemeblowywanie naszej sypialni tak żeby Maleństwo miało swój kącik. Mój mąż skwitował to tekstem:" po co to robisz? ?Mamy jeszcze czas! No i najlepiej żeby to łóżeczko stało kolo okna/co jednoznaczne jest kolo kaloryfera/ to nie trzeba będzie nic przemeblowywać"!!!!!!!!!!!!!
Normalnie aż się poryczałam.

• Mamusia
magditta... wiem o czym mówisz, chyba każda z nas wie :* nie martw się chłopy tacy są ;/... dla nich na wszystko jest jeszcze czas.. a później się łapią za głowę i zastanawiają dlaczego wcześniej o tym nie pomyśleli... 🙂 nie martw się kochana.. zrob jak uważasz a on niech się przystosuje i tyle ;]... 3mam kciuki żebyście doszli do porozumienia 🙂

• Mamusia
Dokładnie... Magditta wszyscy tacy są 😠
Ja swojego kilka dni proszę, aby zniósł mi z pokoju na górze całą zastawę i inne ciężkie rzeczy.... Myślisz, że to zrobił? Sama będę nosić 😠 Oni mają na wszystko czassss....

Ale wierzę, że mu głupio będzie i będzie się podlizywał... Zawsze tak robią 😁
Nie płacz kochana 😘

• Mamusia
Pamii ja się nie martwię tylko wkurzam bo mój facet jest taki, że wszystko na ostatnia chwile robi i mam wrażenie że już nigdy z tego nie wyrośnie!!!! Znajomi się śmieją że jak będę rodzić to pewnie będę musiała go poganiać do szpitala 🙂 Szkoda tylko że faceci tak ciężko myślą i przez to tyle rzeczy na głowę kobitki spada!!!
Na pocieszkę wrzuciłam wam świeże fotki małego Makusia co brodę po tatusiu odziedziczył 🙂 ale temperament i zorganizowanie mam nadzieję, że jednak po mamusi 🙂

• Mamusia
Kochane wczoraj byłam na zakupach i m.in. w Black red White, a piszę Wam o tym bo kupiłam tam cudo dla dzidzi 🙂 W promocji za 29,99zl taki dywanik matę na podłogę z serii Disney 🙂 Mówię Wam cudo więc jak macie okazję to polecam spojrzeć na te dywaniki bo przecenione sporo, a naprawdę fajne. Ja wybrałam kłapouchego ale jest i prosiaczek /mój drugi faworyt 🙂/ i kubuś i tygrysek. Zaraz zrobię fotkę 🙂

Witajcie brzuszki w niedzielę 😁

Właśnie robię zupę ogórkową 😎 Nawet lubię gotować ale zajmuje to bardzo dużo czasu - a gotować trzeba w sumie codziennie... Muszę sobie wyrobić jakis zestaw szybkich ale urozmaiconych dań na codzień. jednym z takich dań są leniwe - mniam - ale nie są zbyt zdrowe i zbyt dietetyczne więc staram się robić tylko wyjątkowo tj. jak nic nie ma w lodówce innego 😉

Magditta - nie przejmuj się!! Musisz z nim pogadać i albo po dobroci albo nie, zmusić żeby Ci pomógł. Ja uważam, że faceci powinni robić w domu tyle samo co kobiety. A kiedy jesteśmy w ciązy powinni robić jeszcze więcej bo my musimy częściej odpoczywać, nie wolno nam dźwigać itp. Mozna sobie też pomoc szantażem typu "to poprosze sasiada/ tatę/ bylego chlopaka o pomoc" albo "to bede musiala komus obcemu zapłacić za pomoc skoro Ty nie chcesz/ nie umiesz/ nie masz siły". Moze podziala 😜 Ale nie dźwigaj sama!!

Ale się dziś nie wyspałam - znowu bolące biodra. Nie wiem dlaczego czasami bolą, a czasami nie 😮 Nic mi się nie chce a mam tyle pracy niestety na dziś.

Miłej niedzieli 🙂