Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pamii iidentyczna sytuacja była wczoraj u mnie a propos allegro 🙂 zadzwoniła pani i powiedziała ze a to koloru pieluszki nie ma, a to szczoteczki... zgodziłam się na wymianę i też usłyszałam, że paczka ma być następnego dnia, więc dziś czekam. także widzisz Mra_ czasem bardziej opłaca się kupić drożej ale pewnie 🙂
Mra_ z tymi twoimi skurczami to niezła historia. Tylko ty jeszcze trochę poczekaj, nie ródź za szybko 🙂 niech ci doktorek wydobrzeje 😁

• Mamusia
Magditta dzięki :P... chyba tak zrobie jak mówisz xD... tak się zastanawiam o co jeszcze mogą dzwonić 😜 czy coś jeszcze zamówiłam w związku z kolorami itp xD... heheh

Elka sypialnia bardzo ładna, widzę macie taki sam kolorek na ścianach co my u siebie w sypialni :P... nawet nie wiedziałam ale pościel się w tło wpasowała u nas bo ma też taki kolor, tzn pewne rzeczy ma w tym kolorze 😜...

• Mamusia
Mra a to niespodzianka uwazaj na siebie dobrze miec w domu lekarza 😉

Skoreczko chwale sie 😉
Biustonosze kupiłam takie bo pamietam ze strasznie sie czułam w tych gładkich i stwierdziłam ze trochge je ponosze wiec lepiej dac troszke wiecej a nie denerwowac sie co na nie spojze 😉
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-do-karmienia-36-80-c-wyprzedaz-i1934525263.html

Gra dla Jakuba 😉 mam nadziej ze nie rozgryzie jej w 5 minut ;0
http://allegro.pl/edukacyjna-gra-elektroniczna-nasi-przyjaciele-i1945296287.html

no i kompleciki 56 z weluru bo to z mysla o odebraniu małej ze szpitala zeby był cieplejszy na poczatek bo wiadomo malenstwo jeszcze nie umie trzymac ciepła przynajmniej taka jest moja teoria 😉
http://allegro.pl/komplet-spioszki-kaftanik-56-welur-wyprzedaz-i1948530513.html
I wiekszy na pózniej wybrałam biały z żyrafka 😉
http://allegro.pl/komplet-spioszki-kaftanik-62-bawelna-promocja-i1943101785.html
😉

Elka sypialnie jak marzenie 😉

• Mamusia
pamii18 napisał(a):
Magditta dzięki :P... chyba tak zrobie jak mówisz xD... tak się zastanawiam o co jeszcze mogą dzwonić 😜 czy coś jeszcze zamówiłam w związku z kolorami itp xD... heheh

Elka sypialnia bardzo ładna, widzę macie taki sam kolorek na ścianach co my u siebie w sypialni :P... nawet nie wiedziałam ale pościel się w tło wpasowała u nas bo ma też taki kolor, tzn pewne rzeczy ma w tym kolorze 😜...

kochana posciel bede miec biala tylko teraz ja do magla dalam 🙂
moj maz mowi zebysmy przygotowali sobie posciel i maluszkowi i poszli tam spac jak sie urodzi 🙂
oj trzeba ja ochrzcic heheh:*

• Mamusia
Dziewczyny ale miałam olsnienie przed chwila leze sobie czytam ksiązke pije kawe przegryzając ją czekoladą i co nagle poczułam snak rycby po grecku chyba teraz nie bede mogła myslec o niczym innym hmmm coś czuje ze dzis mąz poleci do rybnego po filecika i jutro na obiad bedzie rybka po grecku hmmmmmm

Mra ale dopadły cie skurczole ...uważaj na siebie!!! 🙂
Za to zakupy pewnie udane, skoro tyle tego kupiłaś 🙂

Anabel
te staniczki fajne 🙂 Zabawka mało mi mówi hehehh A co do kompleciku to mam identyczny tylko ze sklepu 🤪

Też byłam na zakupach. Zanim dotarłam do sklepu dopadła mnie zgraja psów, szczekały, były agresywne. Właściciel jednego przyszedł i chciał go złapac ale pies sie nie dał. Tak się wystraszyłam, odganiałam psy torebką 🤢 🤢 🤢 Mówię Wam najadłam się strachu. I wracałam juz inna droga, okrężną.

Kupiłam natomiast sobie getry w paski, Mikołajowi rękawiczki i rajstopki. To tak na pocieszenie po tej gonitwie z psami 😉

• Mamusia
Becikowe (nowe przepisy)
Wszystkie przyszłe mamy na pewno zainteresuje nowelizacja przepisów dotyczących becikowego. Otóż od stycznia 2012 świadczenie zwane "becikowym" otrzymają tylko te mamy, które przedstawią zaświadczenie, że w czasie ciąży były pod stałą opieką lekarza. Pierwsze badanie należy wykonać przed 10. tygodniem ciąży, a następne w kolejnych trymestrach (zgodnie z zaleceniami lekarza). Choć przepis wchodzi w życie z początkiem 2012 roku, to objęte nim będą wszystkie kobiety, które zaszły w ciążę w kwietniu tego roku lub później (jednym słowem te panie, które mają termin porodu już po 31 grudnia tego roku). Jeżeli więc jesteście na samym początku ciąży lub dopiero planujecie zajść w ciążę, pamiętajcie, żeby odpowiednio wcześnie zgłosić się do lekarza. Zaświadczenie wystawione po 10 tygodniu ciąży uniemożliwi Wam pobranie świadczenia.

wielkaB napisał(a):
skoreczka nie mile przezycie
ja juz jestem u rodzicow czekam na tate i jade do lekarza siedze jak na szpilkach normalnie szok nic do mnie noie dociera chyba umre zanim tam dojade

Nie martw się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam kciukasy 🙂 🙂 🙂

A co do psów to bałam sie o brzuszek najbardziej 😞

• Mamusia
Skoreczko ja ostatnio nie wychodze wogole z domu wiec nie licze nawet na zakupy w miescie staram sie to co mi brakuje kipic na allegro
A przerzycia z psami nie zazdroszcze...

Elka ja tez mam zagrozenie wczesniejszym porodem wiec jedziemy na tym samym wózku 😉

Dziewczyny piszemy czasem o porodach przedwczesnych, dzis Elka napisała ze jej taki grozi, dlatego znalazłam artykuł na ten temat. Jest tu podział porodów przedwczesnych. Wklejam link dla zainteresowanych 🙂 http://www.czytelniamedyczna.pl/1397,standardy-postepowania-w-przedwczesnym-zakonczeniu-ciazy.html