Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kacha mi też się wydaje, że to błąd pomiaru, bo 3 tyg. różnicy to coś dziwnego. Zrobią Ci badania w szpitalu i zobaczysz, że wszystko będzie okej 🙂 Staraj się nie martwić na zapas (tak, wiem, że łatwo mówić) 😘 Jesteśmy z Tobą i jak będziesz miała jakieś wyniki czy informacje, to daj nam znać 😘

A ja miałam gości i znowu nadrabiam.
Syn mi dziś zadał takie pytanie: \"mamo a czy Ty nie jesteś zazdrosna, że wszyscy się tak Emilką interesują a nie Tobą?\" 🤪
Skoreczka raczej chodziło mi, że avatarek w trochę innym stylu 😁
Gosik i Elka spokojnie 😘 ja myślę, że dziś ani jutro nie pojedziecie. 😉
Ewelina dzięki za oklaski 😜
Skoreczka i Ewelina ja nie mieszkam z mamą a mi też dziś podniosła ciśnienie, 😮
Kruszyna co do weny na pieczenie to ja mam często. Uwielbiam piec a nie lubię gotować. wczoraj o 19 robiłam ten jabłecznik na cieście francuskim. a jutro tak sobie pomyślałam, że może kopiec kreta- robiłam ostatnio pierwszy raz więc wiem że idzie szybko a jest dobry. 😜 No i z moja ukochaną bitą śmietaną 😁 😁 😜
Skoreczka ale ja też w pierwszym momencie nie widziałam brzuszka, dlatego napisałam, że fotka w innym stylu 😘
Beata ja nie mam weny do gotowanie, wręcz przeciwnie ale mam do pieczenia. 😁 to jest ironia losu, że mam cukrzycę i lubię piec 😁 😁 😁
Marta ja pamiętam, że sapałam (oddychałam) na porodówce, ale więcej już nie pamiętam 😉
Monika a mój mąż się dziś ze szwagrem umówił na piwo, potem dołączył drugi szwagier, ale jak przyszło do wychodzenia z domu, to się wrócił i mówi jakby co to dzwoń. Potem wyszedł za chwilę wrócił i znowu, że siostra ze mną będzie i jakby co to mam dzwonić to on zaraz będzie. Już się szwagier z niego śmiał, że przesadza.
Pamii18 to masz dobre podejście 😉
Urszulka ja już nawet nie chce słuchać co oni o tych refundacjach wymyślają bo zaraz 😠 a jak słyszałam, że wypowiadali się o \"dzieciach chorych na insulinę\" to 😠 😠 😠 😠

Kacha kurcze przykro mi, może też dostaniesz witaminki tak jak ja i Cię wypuszczą. 😘
Tylko zastrzyki w tyłek trochę bolały 😉 u Ciebie też tak będzie a badanie powtórzą i będzie ok.

Kobietki ide do wanny zrobic plusku plusku, a potem do łóżka, bo tez nie czuje sie za specjalnie. No ale jak można czuć się w 9 miesiącu ciąży 😉 🙃

Też spróbuje poklaskać 😁
Dobranoc 🙂

P.S. Nikusia mega pytanie 🙃 Uśmiałam się 😁 😁 😁

• Mamusia
Kacha trzymaj się ciepło 🙂 a może łożysko Twoje już nie wydala dlatego Dzidzia nie rośnie?? W każdym bądź razie nie przejmuj się bo ciąża jest już bardzo zaawansowana i nawet jak będzie trzeba wcześniej ją zakończyć to Maleństwo wiele nie straci 🙂 Buzia 😘

• Mamusia
Najgorsze jest to, że szłam do lekarki na luzie... Zupełnie się nie spodziewałam 🤢 i wiem, że to tylko obserwacja i staram się nie nakręcać 🙂 W końcu to dla dobra Natalki, prawda 🤨?
Pomaga mi też historia Nikusi 🙂 chociaż te zastrzyki.... to do mnie nie przemawiają 😁 ja mam nadzieję, że skończy się na KTG... USG... i do domciu 😁 ewentualnie jakieś witaminki, jak pisała Monika.
Kruszynko ja Cię nie zostawię samej na tym wózku tak szybko 🙂 Mały przystanek i znów będziemy jechać razem 🙃
Beata, Skoreczka mam nadzieję, że to błąd pomiaru bo różnie może być. Martwi mnie jednak to, że wcześniej też dzidzia była mniejsza, ale nigdy nie było aż takiej różnicy 😞 No cóż pójdę na tą obserwację i wszystkiego się dowiem.
Magditta nie mam pojęcia odnośnie łożyska. Jedynie wiem, że ilość wód płodowych jest właściwa.
Lekarka mnie nawet pytała, czy dobrze podałam datę ostatniej miesiączki i czy możliwe, że się pomyliłam... Nie możliwe 😮

Gratulacje Beata! 🙂 tez nie moglam sie do tego zabrac, az w koncu torbe spakowalam a tydzien temu nawet przepakowalam 🤪

Dzieki za oklaski laski! 😘 😘 😘

beata8811 napisał(a):
A ja się muszę pochwalić, że spakowałam wreszcie torbę do szpitala! 🤪 Późno, bo późno, ale jest 😜 I jestem z siebie dumna 😁

Dobranoc 😘

Kacha dostaniesz kroplówkę z witaminkami, ale żeby Cię codziennie nie kuli to przez welfron. Ja jeszcze dodatkowo dostawałam witaminę B w zastrzyku, ale może Ty nie dostaniesz. 😉 Maleństwo podtuczą i do domu 🙂 a, że do szpitala idziesz tak jak ja to będę przesyłała pozytywne fluidy 😘
Beata i Marta ja to jestem cykor to torbę miałam dość szybko spakowaną, ale też 02.01 idę 4 raz do szpitala więc już mam wprawę 😁 😁 😁
Gratulacje dla Was 😘 😘
dziękuje za oklaski i dobranoc

• Mamusia
Niesamowite 🙂 Jestem dziś pierwsza 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Chyba po raz pierwszy 😁 🙃 😁 🙃
Kochane ja dalej zapakowana ale wczoraj wieczorem pojawiły się skurczole!!!! Na szczęście po godzince wszystko wróciło do normy i poszłam grzecznie spać, o 3!!! No i o godzinie 6 rano co mnie obudziło????Straszliwa GŁODZILLA!!!!! Normalnie musiałam wstać zjeść płatki z jogurtem i kanapkę z salami, żeby poczuć się lepiej 🙂 Pierwszy raz mi się taka akcja zdarzyła, ale w sumie na własne życzenie, bo wczoraj trochę się przegłodziłam -zła organizacja czasu 🙂
No dobrze myślę, że czas wrócić do łóżka i jeszcze trochę dospać 🙂

Buzia i miłego dnia oraz szampańskiego /hehehehe/ wieczoru dziewczynki !!!! Mamusie jeszcze 17h i mamy styczeń 🤪 🤪 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/100/babynewyear.jpg/][IMG]http://img100.imageshack.us/img100/5766/babynewyear.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
heh a ja druga dziś na brzuszku 🙂 witam wszystkich 🙂no pomimo odstawienia fenoterolu jestem jeszcze z Wami w dwupaku 🙂hihiale zauważyłam ze brzuszek twardnieje chociaz noc przespana dobrze 🙂 no moja córcia też głodzilla hihi własnie jem śniadanko bo mnie strasznie ssie po przebudzeniu ach ..

• Mamusia
No to ja trzecia odhaczam się z brzuszkiem. I biorę się do roboty, bo postanowiłam moim chłopakom zapasy obiadowe zrobić na czas kiedy pójdę do szpitala. I tak wczoraj nagotowałam polędwicy w sosie, buraczków i marchewki. Wszystko opisałam i zamroziłam. Dziś czeka na mnie 2 kg mięsa mielonego. Zrobię pulpety w sosie jedne pomidorowe, drugie pieczarkowe, a trzecie cebulowo-czosnkowe 🙂 No i jeszcze krokiety z pieczarkami na wieczór.
Właśnie zauważyłam, że mi się oklaski rozmnożyły. Nie wiem czyja to zasługa, ale dziękuję.
Trzymajcie się wszystkie przynajmniej do północy w zestawach 😉

Hej Dziewczyny
A ja w nocy spać nie mogłam, chodziłam do 2. A teraz też się szybko obudziłam. Też idę jakieś śniadanie zjeść.
Tak sobie pomyślałam, że jeszcze kilkanaście godzin i będziemy miały styczeń. Mam nadzieję, że wytrwamy w dwupakach. 😁 😁
Miłego dnia

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki
Kolejna noc zaliczona w Dwupaku 🙂 zrobiłam sobie śniadanko i zabieram się do poczytania co się działo u was ciekawego 🙂
Nikusia to zazdroszczę bo ja rzadko coś piekę a dziś kupiłam babkę cytrynową i będzie na jutro 🙂 Nikusia a ty dzisiaj spania nie masz 🥴
Niuksia a co ty odpowiedziałaś synkowi na to pytanie 😉
Beata super torba już spakowana,ale niech sobie jeszcze poleży 🙂
Kacha już myślałam,że ciebie moim tyłkiem zepchałam 🙂 Obiecuję,że jak wrócisz to kawałek podwozia będzie dospawany aby ci się wygodnie siedzialo 🙂
Kahira mój tez ma już jakieś zapasy porobione w zamrażalce 🙂 🙂
Dziękuję również za oklaski 😁 😁 😁 😁

Kruszyna odpowiedziałam, że ja nie jestem zazdrosna ani o Emilkę ani o Niego, bo się cieszę jak ktoś dba o moje dzieci. 🙂 ale przyznam, że w duchu mi się bardzo śmiać chciało. 😉

• Mamusia
beatko myślę że może też mieć takie działanie... bo przecież magnez jest na skurcze 🙂...

Kacha mam nadzieję że będzie dobrze.. tylko się nie denerwuj !! 🙂 głowa do góry kochana 🙂

Nikusia synek zadał dobre pytanie hehehe 🙂 uśmiałam się :P

Magditta dobrze że skurczole mineły :P...

A moja torba niby spakowana ale nie wiem czy nie mam za wiele rzeczy w niej xD... i tym sposobem w pon pojadę do szpitala i poproszę o dokładną listę bo inaczej mnie szlag trafi 😜

Noc mi minęła w miarę dobrze, chociaż po tych lekach latam do wc średnio co 1h30min 😜... no ale daję radę 🙂...
Miłego dnia dziewuszki !! 🙂...

I w razie jakbym nie wpadła już do was przed nowym rokiem to życzę wam wszystkiego co naj naj lepsze w nadchodzącym 2012 roku!! 🙂

witam 🙂

Obecna w dwupaku 🙂

Muszę powolutku coś zrobić wokół siebie więc zyczę Wam miłego dnia brzuszki 🙂 Zajrze poźniej bo i tak nigdzie sie nie wybieram. Widze ze koniec starego roku zmobilizował brzuszki do spakowania toreb, to chyba strach ze moze zacząc się cos dziać 😉 Też zrobiłam selekcję i na nowo spakowałam swoją część do szpitala.

Dziękuje za oklaski 🙂

• Mamusia
Hej Brzucholki 🙂
Ja też na szczęście dwa w jednym 🙂 Noc ok,ale musiałam iść do toalety 😉 U mnie też głodzilla była,więc musli wszamałam 🙂 ale coś nie za bardzo się najadłam 🙃
Muszę się pochwalić,że pierwszy raz na urodziny dostałam prezent od teściowej 🤪 🤪 Dostałam tunikę z paseczkiem 🙂 mam motywację,żeby co nieco zrzucić po porodzie 🙂

• Mamusia
Życzenia dla Brzuszków ode mnie i Fabianka w brzuszku 🙂

~~”*°•._~”*°••°*”~_.•*”~~”*°
A L F A B E T_ N A_ C A Ł Y_ R O K

A...anioła stróża u boku
B...buziaków słodkich miliony
C...czasu wolnego dla siebie
D...drogi usłanej różami
E....ekskluzywnych wakacji
F....fury pieniążków
G...gwiaździstego nieba
H...horoskopu korzystnego
I.... i oprócz tego
J...jasności umysłu
K...kolorowych chwil
L...lotów wysokich
M...miłosnych uniesień
N...nieprzemijającej urody
O... oddechu od codzienności
P...pogodnych dni
R...romantycznych wieczorów
S...szalonych nocy
T...tylko spełnionych marzeń
U...uroku osobistego
W...wiary w sukces
Z...ZAWSZE UŚMIECHNIĘTEJ BUZI
...W...KAŻDY...DZIEŃ...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/840844x5j4hplmpf.gif/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/4797/840844x5j4hplmpf.gif[/IMG][/URL]

Witam
U mnie noc nie przespana i skurcze znowu wróciły 🤢 prawie nie zmrużyłam oka i padam na twarz a tu muszę szykować się na wesele bo ślub o 13. Nie wiem ile wytrzymam 😮
Brzuszki szczęśliwego nowego roku 🙂 już nie długo z naszymi bobaskami.
Wielka B Kobziorek jesteśmy z Wami. 🙂

Kacha trzymamy kciuki będzie dobrze zobaczysz 😉 😉
Nikusia fajnego masz synka i jak się martwi o Ciebie 😎

Napisałam kilka odpowiedzi i mi się strona zamknęła, bo coś wcisnęłam 🥴

Najpierw życzenia:

Pomyślności na Nowy Rok, samych radości, spełnienia marzeń, lekkich porodów, mnóstwa zdrówka i szybkiego zakochania się w Waszych Maluszkach!

Kacha lepszy pobyt w szpitalu i obserwacja, niż odchodzenie od zmysłów w mieszkaniu 🙂 zobaczysz, będzie dobrze! Głowa do góry, niektóre Maluchy stopują z ogólnym wzrostem w brzucholu i niekoniecznie oznacza to coś złego 🙂

Za Kobziorka trzymam kciuki - myślę, że będzie wkrótce rodzić sn 🙂

Skoreczka jestem przekonana, że także dla swoich najbliższych jesteś niezastąpiona, skoro my tutaj na forum znając Ciebie tylko troszkę tęsknimy za Tobą, gdy nic nie piszesz 🙂

Skurcze i oddychanie - najlepiej wyobrazić siebie już na porodówce w trakcie porodu - tzw. projekcja, technika wykorzystywyna m. in. w sporcie jest dość dobra 🙂 trener polecił mi kiedyś przed każdym starcie w slalomie wyobrażać sobie trasę (którą można było zobaczyć lub powoli przejechać tylko raz), każdy skręt oraz to, jak się zachowuje wtedy moje ciało i jak biorę każdy skręt. Brzmi trochę nawiedzenie, ale działa i w trakcie stresu lub paniki przypomina się, serio 🙂

Udanych przygotowań do Sylwestra. Ja idę taplać się w wannie 🙂 Dodałam Wam po oklasku 🙂

• Mamusia
Czesc Kochane na tym starym roku 🙂
Melduje sie w dwupaczku....
Ale w nocy caly czas sie budzilam 😞
odstawilam wczoraj tabletki brzuch mi twardnieje, jajniki bola 🤨 🤨 🤨
oj zapowiada sie nie ciekawie 😠 😠
Dzis sylwester hehe my nasza rocznice spedzimy w domku , może ktos nas odwiezi .ugotujemy jakas kolacyjke szampan itd... 🙂
a jutro maz mi oswiadczyl ze zaprasza na obiad do restauracji bo dzis to bedzie za duzo ludzi wszedzie 🤨

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU ŻYCZĘ WSZYSTKIM I WYTRWAŁOŚCI PRZY ROZWIĄZANIU