Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Kacha ja z synem też długo chodziłam z rozwarciem. 😉
Mra ja też się zastanawiam czemu uważasz, że nie urodzisz w terminie 😉
Monika ale avatarek 😘 śliczny brzuszek 🙂
Dusta jedna mama która miała paciorkowca była leczona od razu a druga usłyszała tak jak Ty, że na porodówce. Poczekaj na pewno się odezwą. 🙂
Skoreczka po takiej akcji jak już miałaś to każda z nas by się bała 😘

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Skoreczka, dziękuję, fotka zainspirowana Twoimi fotkami ☺️. Ty masz zawsze takie artystyczne, że aż zazdroszczę ☺️
Dasz radę jeszcze ponosić maluszka w brzuszku 🙂 Silna z Ciebie kobitka 😘
Dusta, ja Ci nie pomogę bo jak napisano w wyniku badań: nie wyhodowałam go 😉
Nikusia, dziękuję 😘 pępuszek mam już maksymalnie wypięty 🙂

• Mamusia
Dzwoniła do mnie WielkaB i mówiła, że........:
Miała USG i dzidzia waży 2400... Jutro mają jej zrobić jakieś testy czy nadaje się do porodu naturalnego. Jeśli tak to podadzą oksytocynę, jeśli nie... będzie cesarka... Tak czy inaczej 1 stycznia przyjdzie na świat Fabianek 🤪

Acha i że bardzo dziękuje za wsparcie i wszystkie smski 😘

To szybko Fabianka zobaczymy 🙂 Dużo siły WielkaB!!!!!!!!!!!!!!!
Monika już niedługo zapniesz całą koszulę 🙃 Szybciej niz myslisz 😉
Łap oklaska za komplementy, poczułam się jak muza artysty 🤪
Nikusia chyba nie każda by się bała, bo wydaje mi się ze Ty jesteś o wiele dzielniejsza ode mnie 🙂
Oklask za jakiś czas, bo jest chwilowa blokada 😉

Kacha pierwsze słyszę, że robi się testy co do porodu sn 😮, chyba ze ją zmierzą czy miednicy nie ma za wąskiej. A dzidzia nie jest duża, ale ja tyle miałam jak się urodziłam.
Wiecie co to mogą być za testy?
Monika koszulę zapniesz szybciej niż myślisz 😜, popatrzcie jak Anabel szybko idzie 🙂
WielkaB to jeszcze trochę i będziesz Mamusią z Fabiankiem 🙂
Skoreczka ja nie jestem dzielna, staram się tylko blokować złe myśli i rzeczy na które nie mam wpływu, ale nie zawsze się udaje. 😜

• Mamusia
Anabel to ma fajnie z tą wagą 🙂 Ale dziewczyny nie ma co się martwić na zapas. Najpierw dzidzie nasze muszą przyjść na świat, zdrowiutkie, musimy się przyzwyczaić do nowego rytmu dnia i nocy 🙃 a z wagą jakoś pójdzie 😎
Nikusia też nie wiem, co to za testy. Może jutro coś więcej od WielkiejB się dowiemy. Zawsze to jakaś nowość 🙂 a może właśnie pod okcytocynę ją podłączą? Nie każda od razu na nią reaguje... Ciekawa jestem, co to za testy.
Skoreczka ja łączę się z Tobą w tym "boidupostwie" 😁 Bo ja to panikara jestem 😎 ale strach ma tylko wielkie oczy, prawda????? 🙃

• Mamusia
A ja dziś u gina spotkałam się z szwagra kuzynką, ona me termin na 2 marca i jak się okazuje marcówki też martwią się datą urodzenia 😉 My chcemy urodzić w styczniu, a one byle nie 29 lutego 🤪 Nawet nie wiedziałam, że przyszły rok jest przestępny 😉 No i opowiadała mi o porodzie jej szwagierki: dziewczyna trafiła do szpitala ale już w 9m-cu, coś było nie tak, ale jak się okazało, że już ok to ją wypisali. No i w dniu wyjścia, już spakowana czekała na męża i dostała skurczy. Od pierwszego skurczu do narodzin córci minęło 20min 🤪 Ledwo mąż zdążył. A dziewczyna szczuplutka, 45kg. Ja też bym tak chciała ☺️

• Mamusia
Dusta ja miałam gronkowca złocistego cholera wie gdzie go chwyciłam wydaje mi sie ze mogłam w szpitalu , brałam leki i teraz moj gin znowu mi pobierze posiew na wizycie zobaczymy . Ale moja kuzynka nie miała robionego posiewu na te paciorkowce i małemu dali antybiotyk jak sie urodził wszystko jest ok nie martw sie

• Mamusia
Aaa gronkowca ja też miałam 🤢 w połowie ciąży, jakoś tak. Dostałam leki, powtórzone miałam badania i czysto 🙂 więc najważniejsze, że wykryto. Lekarze wiedzą co robią. Może teraz na końcówce nie chcą Ci chemii dawać ale przy porodzie antybiotyk wystarczy.

Monika a wiesz ze w styczniu 13 wypada w piatek? 😉 Co do roku to wiedziałam ze jest 29 dni lutego 😉
Kacha oby miał wielkie oczyska 😉

Odebrałam badania na paciorkowca i jakis lekarz w szpitalu stwierdził ze nie mam 🙂

Nikusia tez spróbuje sie oszukać, może odrosty sobie ufarbuje hmmmmmmmmmmmmmmmm i zapomne na jakis czas 😉

Dusta paciorkowcem się nie martw, sporo osób go ma w przewodzie pokarmowym - prawdopodobnie dostaniesz antybiotyk tuż przed porodem.

czop jejku, chciałabym, żeby mi wreszcie odszedł! Nikusia no nie wiem, jasnowidzem nie jestem 😉 ale nic się nie ma ku porodowi... jedynie brzuch mam tak nisko, że momentami mam wrażenie, że mi wisi 🙃

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
Monika a wiesz ze w styczniu 13 wypada w piatek? 😉 Co do roku to wiedziałam ze jest 29 dni lutego 😉
Kacha oby miał wielkie oczyska 😉

Odebrałam badania na paciorkowca i jakis lekarz w szpitalu stwierdził ze nie mam 🙂

Nikusia tez spróbuje sie oszukać, może odrosty sobie ufarbuje hmmmmmmmmmmmmmmmm i zapomne na jakis czas 😉

Skoreczka, nie wiedziałam 🤪 Póki co jestem skoncentrowana na grudniu 😉 No ale chyba tak długo to mój Maluch nie będzie czekał 😉
Super, że nie masz paciorkowca 🙂 Jeden stresik mniej 🙂
Na moim wyniku na paciorkowca jest napisane: streptococcus agalactiae nie wyhodowano 😉 śmiesznie to brzmi 🙃 To jest w komentarzu, a przy wyniku: posiew ujemny, to już lepiej brzmi 🙂

Skoreczka jakbym się nie oszukiwała to po ścianach chodzę. Pierwszy poród ciężki, potem problemu z ciążą, teraz jeszcze nie wiem co z tą asymetrią Emilki i muszę do porodu czekać. Staram się o tym nie myśleć, chociaż nie zawsze się tak da.
Gosik na forum są z 3-4 przyszłe mamy, u których wykryli paciorkowca.
Monika jakby u mnie od pierwszego skurczu do urodzenia minęło 20min to na 100% maż by poród w domu odbierał, bo jak się zacznie jak będę w domu to nie jadę od razu do szpitala. Chyba, że to będzie 02.01 lub później to już będę leżała na oddziale-wtedy chętnie 😁 😁
Mra ja bym się nie sugerowała brakiem objawów. Z synem brzuch miałam wysoko, czop mi nie odszedł albo ja tego nie zauważyłam. A dzień po terminie urodziłam bo odeszły mi wody. 😁
Kacha to ja też słyszałam, że się sprawdza czy organizm na oksytocynę reaguje, o innych nie słyszałam ale chętnie się dowiem.

a mi się jabłecznika zachciało 🤪

• Mamusia
Skoreczka cieszę się że już w domku 🙂...heheh wyjazd ze szpitala w super stylu!! 🙂 heheh 🙂

Nikusia w grodkowie kupiłam sobie butki i czapę 🙂 no i skarpetki do szpitala i po szpitalu i piżamkę 😁 ładną 🙂... a mąż też skarpety, dresy do ćwiczeń, butki 🙂 a kasy poszło że się za głowę łapaliśmy... póżniej zakupy w biedronce itp...bo sylwester u nas xD... szok Nikusia widzę że sylwester to tak jak u mnie... z tym że ja jestem ponad 2 tyg za tobą... a jest tego szykowania ... właśnie robie bigos i sałatkę, jutro ciasto, mąż galaretę, w ogóle dziś od rana na nogach.. już ledwo ogarniam, co do czopa to nie pomogę bo sama nei mam pojęcia jak to wygląda 🙂

Kasiulka ja mam nadzieję że uda ci się to 🙂

Kobzior... wiem że nie jest ci łatwo... ale kochana to już końcówka... wytrzymasz.. jeszcze troszkę!! 🙂 już tyle wytrzymałaś to i jeszcze troszkę dasz radę :* Ten szpital to jakaś masakra !? POje*** ludzie tam pracują :/ ( z wyjątkami)

Anabel współczuję hemoroidów... ja mam nadzieję że mnie to niedopadnie ... boję się tego,..aaa ale fajnie z wagą 🙂 mam nadzieję że u mnie też szybko poschodzi 🙂

Beata ja dziś doświadczyłam takiego czegoś też... w mięsnym poprosiłam o nogi wieprzowe... i dostałam takie jakby już z 3 tygodnie leżało... i poprosiłam o wymianę... a ona że innych nie ma... to podziękowałam...

Urszulka pomysł z koszulą dobry 🙂 hehehe

Magditta mam nadzieję że będzie wszystko ok!! 🙂

Dusta nie martw się, w szpitalu na pewno wiedzą co robić 🙂... i krzywdy maleństwu ani tobie nie zrobią!! 🙂

Monika widzę że linie masz tak jak i ja 😁 moja tylko nad pępkiem lekko skręca a później prostuje się 😁 hehe śmiesznie to u mnie wygląda 🙂

WielkaB trzymam kciuki za was!!

Jej ja już ledwo chodzę ... zasnę dziś pewnie w chwile!! 🙂... jeszcze troszkę i bigos będzie gotowy na szczęście i sałatkę idę kończyć bo już się warzywa ostudziły 🙂 do jutra kochane!! 🙂

• Mamusia
Elka to wychodzi przy wymazie z pochwy, nie miałaś?
Na jabłecznik to ochoty nie mam ale na bitą śmietanę.......... ulala 🙃 🙃 ale mąż to się nie da namówić na wypad do sklepu 😞 zeżarłabym bitą śmietanę z owocami.... 🙃 🙃

Jutro mam wizytę u mojej lekarki i taka dziwnie spokojna jestem 😎 Nie przewiduję rewelacji 🤨
Ja dziś zaległe oklaski porozdawałam ☺️

Elka na paciorkowca to się nazywa GBS i taki wymaz z pochwy lub z pochwy i odbytu lekarz pobiera.
Mój rolada jabłkowa się studzi 🤪 😜 😜
Mra ja nie mam mieć cc, na razie się nazywa że rodzę sn. A kiedy to kto to wie 😁 😁 😁 może tak być, że w tym samym terminie 😉
Pamii18 z moim Sylwestrem wyszło tak, że znajomych nie będzie bo córeczkę coś choroba bierze, wiec będziemy tylko my i siostra ze szwagrem. Szykowaniem się dzielimy a u mnie i tak mąż będzie szykował i sprzątał-już mi obiecał. 😜 więc wszystko się wyjaśniło, a ich uprzedziłam że ja im gwarancji nie daję, że na porodówkę nie pojadę 😁 😁
A Ty się nie przepracuj bo jeszcze urodzisz szybciej niż ja 🙃 😁 😁
Elka dzięki za oklaski 😘
Kacha zachciankę na bitą śmietanę z owocami miałam wczoraj, ale że było wcześniej to jeszcze zrobiłam 😜

• Mamusia
Nie było mnie kilka godzin a tu tyle stron do poczytania,ale zabieram się do tego z wielką przyjemnością 🙂
Mra dzięki
Beata jak ona mogła,ale dobrze,że poszłaś je oddać 🤢
Magditta dobrze,że sobie pospałaś a z ty Sylwestrem to faktycznie fajnie ci się trafiło 😉
Anabel masaż szyjki macicy 😮 brzmi jednak strasznie 🤨
Monika super fotka a bluzeczkę jeszcze trochę i zapniesz 🙂 A linę fajnie widać u mnie tez jest dość wyraźna 🙂
Kacha dzięki z a info od Wielkiejb po południu do niej pisałam ,ale nic nie odpisała 🙂
Skoreczka to prawda jesteś naszą taką muzą artystyczną 🙂
Pamii podziwiam cię,że masz ochotę robić Sylwestra i tak dużo przygotowań do tego Ci doszło 🥴
Nikusia no to sprawa z Sylwestrem u ciebie się rozwiązała 🙂 🙂 pewnie będziesz spokojniejsza 🙂