Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hej 🙂 opisałam mój poród poczytałam Was ,trzymam kciuki za te które oczekują 🙂 🤪
gratulacje dla "rozsypanych" 😁 .

jejciu jaka jestem zmęczona 🙂 Lenka to mały nietoperek i walczę różnymi sposobami zeby nauczyć ją ze to w nocy głównie śpimy 🙂 córcia najchętniej przespałaby cały dzień a w nocy budziłaby się co 15 min. może macie jakieś sprawdzone sposoby jak przestawić Lence dzień z nocą 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
31072010 ja niestety nie pomogę bo brak mi mądrosci w tyhc tematach 🙂

Mra... będę musiała powiedzieć męzowi żeby mi przypominał o oddychaniu xD...

Nikusia to faktyccznie zabiegany dzień,... poodpoczywaj!! mam nadzieje ze Emilcia da ci pospac 🙂

Kacha ja nie zaglądam bo stwierdzam że mi się wtedy czas wydłuży co nie miara...

Kobzior kurcze fajnie patrzeć jak się cieszysz tą nagla zmianą decyzji :P... nie widzę cie ale chyba promieniejesz i w końcu jestes spokojna 🙂...

Lecę spać dobranoc :*

• Mamusia
Kacha ja nie czytam tych opisów, bo nie chcę się nakręcić 🙃
31072010 na to pytanie lepiej niech doświadczone mamy odpowiedzą 😉

Mra dzięki za to co napisałaś 😘 O coś takiego mi chodziło jak pisałam, żeby te, które urodziły dały wskazówki, żeby wiedzieć na co się przyszykować! 🙂

Dziewczyny - czy jak chce się mieć znieczulenie zewnątrzoponowe, to trzeba się wcześniej umawiać z anestezjologiem?

Byłam dziś na USG - potwierdziło się, że będzie chłopak, a waży ok. 3500 g ! 🤪 Powiedział, że za 2 tygodnie dobije do 4 kg i że to na pewno nie będzie małe dziecko - nieźle, hehe. Liczę na błąd pomiaru, chociaż mój mąż jak się urodził, to ważył 4 kg 🙃

• Mamusia
Beata musisz zapytać o to w swoim szpitalu - ja mam obowiązkową konsultację z anestezjologiem (szpital wymaga tego na 2 tyg. przed planowanym terminem i zgłaszasz się na konsultację z aktualnym wynikiem z morfologii i układu krzepnięcia). Więcej mogę napisać Ci jutro bo jadę na taką wizytę 🙂
mra_ też się obawiam, że zapomnę o oddychaniu pomiędzy - a wiem jakie to ważne. Super, że Matt był dla Ciebie takim wsparciem 😆 A ta liczba porodów w długi weekend powalająca 😮

• Mamusia
Witam 🙂 🙂 🙂 🙂
Dziś noc mega odespana,ale za to mąż nie wyspany budził się co chwile i nadsłuchiwał czy śpię czy może stękam 😁 😁 😁 ach te chłopy mówią,że nie,ale na swój sposób przeżywają wszystko a mój to w ogóle jakiś zestresowany łazi 🙂
Kobzior gdzie ty znalazłaś tak uzdolnionego kulinarnie męża??
Mra dzięki za rady na pewno coś zostanie w głowie w tak ciężkich chwilach 🙂 No i życzę aby wasza 3 szybko i sprawnie nauczyła się razem żyć 🙂
Beata dzięki za link 😉 😉
Kasiulka bądź dzielna i trzymam kciuki 🙂
Miłego dnia brzuszki i mamuśki

• Mamusia
kasiulka trzymam kciuki zeby szybko poszło wszystko było dobrze

31072010 moj mały tez tak chciał ale go przewziełam i wdzien robie wszystko glosno nie patrze ze spi a w nocy jest cisza jak narazie to skutkuje ale jak długo to nie wieadomo ale zeby nie zpeszac to twu twu

hej kochane brzucholki i mamusie ja wpadłam na chwilke bo jade z małym na kontrol bede popołudniu buzka dla was trzymajcie sie cieplutko 🤪 🤪 🤪 🤪

Hejka
Mam wieści od Moniki:
\" Hej. Trzymajcie kciuki 😉 Rozwarcie na 6cm. Jestem już umęczona. Ale daję rady. Pozdrawiam. \"

Kciuki odpalone, pozytywne fluidy wysłane, mam nadzieję, że szybko pójdzie.
I tego samego życzę Kasiulce. 😘 😘 😘

• Mamusia
O widze ze nikogo nie było 😉 ja juz dzieci obrobiłam Kinia teraz spi jakub najedzony oglada " Dinopociąg" 😉 wiec chwila dla mnie ;0

Monika ja jechałam na porodówke prawie prosto z urodzin chrzesniaka tak objedzona tortrm ze mi niedobrze bylo a po porodzie to bym i tak konia z kopytami zjadła 😉
Monika a wiec rodzis zpowiodzenia 😉 😉 😉 Własnie doczytałam 😉

Mra witaj 😉 heheh z tym oddychaniem mój maz tez byl taki czujny nawet kazał mi oddychac jak parłam 😉

MRA to ale oblezenie na porodówce 😮 ja jak rodziłam to na pietrze byłam jedyną rpdzaca a na parterze tez była chyba tylko jedna dziewczyna dodam ze to zona mojego pierwszego faceta mój maz dostał by zawału jak go zobaczył w urzedzie ze rejestruje syna 😉 i cieszył sie ze razem z jego zoną na sali poporodowej nie lezałysmy 😉kurcze po 10 latach razem on nadal jest zazdrosny o tego chłopaka 😉

31072010 najwazniejsze zebys w dziej jak mała spi nie wyciszała wszystkiego i nie chodziła koło niej na palcach nie zaciągała rolet a w nocy na odwrot powinno byc ciemno no chyba ze spicie przy małej lampce i spokoj i nie zagaduj do niej za duzo w nocu tylko przytul nakarm i musi czuc Twoj spokuj 😉 a moze sie uda u nas jest całkiem ok na poczatku spalismy przy zapalonym jednym komplecie lampek na choince teraz zapalam nocna lampke do przewijania jak mała juz sie obudzi no i staram sie po kazdym karmieniu odkładac ja do łózeczka zazwyczaj dopiero po karmieniu koło 7 zostaje na dłuzej w lózku bo juz ma płytszy sen i jak ja przekładam to sie przebudza ale wczoraj wojowała prawie cały dzien wiec dzisiajsza nocka była sppre udało jej sie przespac 4 godziny po kompaniu 😉 ale myslałam ze mi piersi rozsadzi 😉 no a tak to srednio co 2.5 -3 godzin pobudki 😉 za to dzisiaj karmienie z przewijaniem trwało w nocy po 15 minut 😉 😉 😉 rewelka 😉

Beatka dobrze ze usg ok no i mały kawał chłopa bedzie 😉

Nikusia jak nocka dzisiaj unormowało sie karmienie???

Ja tez mam dzis wizyte u pediatry na 14 😉

• Mamusia
Ohoho dzieję się, dzieje 🤪 🤪
Kasiulka powodzenia!!! Bądź dzielna!!!
Monika Ty również 😘
Nie zapominajcie o brzuszku!!!!! 🤪

Mra chyba sporo dziewczyn nieźle musiało zaciskać nogi w grudniu 🙃 Takie oblężenie to SZOK 😲 😲 😲 Dobrze, że masz już to za sobą!!!! Dzięki za wskazówki, zawsze się przydadzą 😘

No cóż dziewczyny kurczymy się w zastraszającym tempie.............. To ja pozwolę sobie wyliczyć Brzuszki, które znam, są na odliczaniu, a które jeszcze oprócz mnie zostały do wyklucia 🙃
Otóż:
Ewelinamit85
Kruszyna123
MartaMay
Kobzior_wife
Pamii18
Beata8811

🤪

• Mamusia
Cześć, melduję się 🙂

Kasiulka i Monika trzymam kciuki!!! 😘

Kacha faktycznie jak nas mało zostało 😲 🙂

Anabel Ty to też masz power, dwójka dzieci, a nie zapominasz o nas 😘 Dobrze czytać rady doświadczonych mam 🙂

Aneta dużo z nas ma skurcze przepowiadające, co oznacza, że macica ćwiczy. Jak zaczną się skurcze porodowe, to nie dadzą Ci zasnąć i będę regularne oraz coraz silniejsze. Więc nie musisz się niczym martwić 🙂

• Mamusia
Bry 😉
Co za noc 😮 Wstałam chwilę temu, bo ok. 4:00 ze snu wyrwał mnie tak silny ból brzucha, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić 🤢 Po prostu wyłam z bólu... Pomogła trochę nospa i w końcu zasnęłam.
Monika trzymam kciuki - aby poszło w miarę bezboleśnie i sprawnie 😆
Kasiulka Tobie tak samo - dużo sił, biedna liczyła na CC a tu poród naturalny... 🤔
Kruszyna mojego Kochanego, uzdolnionego męża znalazłam na sympatia.pl 😁 😜
Kacha widzę, że już od rana na brzuszkowym posterunku 🙃 😁 - zapodaj jakieś smakowe info, czym się dziś tuczymy 😁
Beata dam znać po wizycie na czym ta konsultacja polegała 🙂
Anabel mam nadzieję, że chociaż częściowo będę potrafiła się tak zwinnie ogarnąć jak Ty przy 2 dzieci...

• Mamusia
witam i ja ... naddal w dwupaku ...

Kurcze ale grono się kurczy masakra :P... chyba faktycznie zostanę ostatnia :P...

Aneta wydaje mi się że przy skurczach porodowych byś nie zasnęła... więc nie ma co się martwić 😉 skoro dałaś radęprzysnąć :P...

Kasiulka, Monika trzymam za was kciuki !! 🙂

ech lecę coś porobić bo nudzi mi sie xD...

• Mamusia
Dziewczyny, ja też jeszcze czekam..nie udzielam się zbyt często na forum, ale czytam i trzymam kciuki za Brzuszki, które jadą do szpitala. Faktycznie, szybko to poszło od początku stycznia i niewiele jest jeszcze Dwupaczków. Ale na nas też na pewno przyjdzie pora 😁