Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

31072010 ciężko nauczyc niemowle spać w danych godzinach, czasami dzieciom poodwracają się godziny spania i nie ma mocnych na zmianę. Przychodzi jednak taki moment ze zaczynaja sypiac w godzinach nocnych a w dzień robia sobie drzemki. Musimy jednak poczekać az dzidziusie troszke urosna 😉
Anabel to z okazji mini- urodzinek wszystkiego dobrego dla Kingi 😘
Fajnie ze wychodzicie juz na spacerki, przemyslelismy sprawe z męzem, uznaliśmy ze pogoda paskudna i nawet na werandowanie sie nie skusimy. Musimy poczekać, bo nasz Błażejek nie ma nawet jeszcze dwóch tygodni.

Ciekawe co u Kruszyny?

Puściutko tu troszkę 😉

Kurcze cos klawiatura mi nawala, przepraszam za braki literek itp. Staram się jednak edytować błędy 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień doberek 🙂
Fabiś zjadł i smacznie śpi,ale ma wyczulony sen,nawet w papierach napisali,że jego sen to "spokojne czuwanie". W nocy nawet troszkę pospał mój głodomorek,co 3 godziny domagał się butelki 🙂 ale i tak czuję się okropnie zmęczona... ale za to jak widzę jego minki,to wszystko mija i jestem szczęśliwa,że go mamy 🙂
Mój też za bardzo mi nie pomaga przy małym 😞 mam pomoc ze strony mojej mamy.Ona mi bardzo pomaga. Andrzej robi coś tylko wtedy,gdy mu powiem wyraźnie,co ma zrobić...eh wkurzające to jest...Niedługo teście przyjadą do małego
Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
...a ja właśnie się dokulałam do domu po spacerze - czuję się i wyglądam jak PINGWIN 😁 dreptanie z nóżki na nóżkę... a krzyże myślałam, że mi pękną 😮 Mąż poszedł po rozum do głowy i mnie przeprosił za wczoraj, więc jestem usatysfakcjonowana 😜 a teraz piję kawkę, objadam się michałkami i lecę oglądać filmy 😆
ps. elka Twój Jaś jest niczym dziecięcy model 🤪 - CUDNY!!!!

• Mamusia
hej kobitki 😉 ja już wróciłam od rodziców... już drugi dzień mnie czyści ;/... węgiel brałam no i jakby ciut mniej latam no ale latam :P... oby to tylko zwiastun nadchodzącego porodu :P...

Coś zmęczona jestem... idę się położyć :* dozobaczenia kochane ;* i miłego wieczorku 🙂

• Mamusia
kobzior_wife napisał(a):
...a ja właśnie się dokulałam do domu po spacerze - czuję się i wyglądam jak PINGWIN 😁 dreptanie z nóżki na nóżkę... a krzyże myślałam, że mi pękną 😮 Mąż poszedł po rozum do głowy i mnie przeprosił za wczoraj, więc jestem usatysfakcjonowana 😜 a teraz piję kawkę, objadam się michałkami i lecę oglądać filmy 😆
ps. elka Twój Jaś jest niczym dziecięcy model 🤪 - CUDNY!!!!

dziekuje 🙂

• Mamusia
Cze Mamusie i Brzuchatki 🙂
Niedziela mija nam mega leniwie tylko jemy i śpimy 🙂 No może mamusia niekoniecznie ja bo za dużego wyboru nie ma ale umila sobie życie biszkopcikami 🙂 dlatego kobziorku kochany zajadaj michalki garściami bo już niedługo, niedługo 🙂
Pamii może rzeczywiście poród tuż tuż 🙂 a poropos lewatywy to przypominailo mi sie jak zrobili ja jednej kobitece na porodówce i biedna do kibelka nie doleciała...uffff... ja nie miałam tego problem bo mnie na tyle długo przetrzymali w szpitalu, że i jedzenia i kupy nie było 🙂
Elka to strasznie długo będzie z Tobą twój mąż 🙂 Mój dostał na mnie 2 tygodnie zwolnienia w ramach opieki nad położnicą po cc. Do końca lutego...fajnie 🙂

• Mamusia
A co do werandowania to ja jeszcze się nie wybieram z Młodym ale wietrzymy m pokój. Pediatra każe nam czekać do ukończenia 3 tygodni ze względu na jego wywiad i na to że pogoda parszywa teraz a położna powiedziała, że już trzeba bo w dom werandować przez 3-4 dni i hopsa na spacerek. sama nie wiem...Myślę, że poczekamy jeszcze 🙂

Anabel buziaki dla Kini 🙂

• Mamusia
Nikusia a mam jedno pytanko bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam 🙂 Twoja Emilcia jak się urodziła to ważyła 3800 a teraz po 3 tygodniach wazy 3500g?? to ile ważyliście jak wychodziłyście ze szpitala??
Mój Mody ważył na sali 3700g a na oddziale 3480g. Czyli zrobił smółkę i chlusną wodami to ubyło mu 220g. Przy wyjściu ze szpitala ważyliśmy 3500g.

• Mamusia
Jutro moja "godzina zero", a coś czuję, że będę przeterminowana. A potem skończy się to tak, że będą mi wywoływać 🤢 Tylko nie rozumiem po co te ćwiczenia macicy, ciągle pobolewa mnie dół brzucha, czasami razem z krzyżem. Niech albo się zaczyna, albo przestanie, bo za każdym bólem się nastawiam, że może to już, a tu dupa 😞 Jestem już tym zmęczona. Końcówka jest najgorszym etapem ciąży! Jutro nie wiem czy się zamelduję, bo jadę rano na KTG. A teraz chyba idę popłakać.
Dobranoc 😘

Beata może zaczyna się rozwarcie robić? 😘
Kobzior mam nadzieję, że Twój dzień też był udany, nawet jeśli się nie zapowiadał. 😉
Urszulka testuj nowe produkty bo dużo na necie czytałam, że błąd karmiących mam to zbyt monotonna dieta. 🙂
Co do ciast to ja już jadłam jabłecznik a wczoraj biszkopt z bananami i galaretką.
Skoreczka ja też próbuje po trochę wszystkiego poza wzdymającymi i cytrusami.
Co do spacerów to ja już od ponad tygodnia wychodzę, położna mi powiedziała, że wg dawnej szkoły się weranduje a wh nowej nie i jak chcę to mogę już iść na spacer (mała miała 1,5tyg.) a ja wyszłam pod koniec drugiego tygodnia i bez werandowania, ale nie było tak zimno. A na 4 kg to nie czekam 🙃
Anabel u mnie powoli nie ma co ściągać, podłamana jestem. Żeby lekarka pozwoliła nie dokarmiać modyfikowanym to wywalam butle i nawet mogę karmić co chwilkę, żeby rozkręcić ale tak to widzę w jakim tempie laktacja znika 😞, no ale to dla dobra Emilki a wydaje mi się, że przytyła w brzuszku.
To ja nie wiedząc wczoraj zjadłam biszkopta, miał łyżeczkę proszku do pieczenia bo sama go zbiłam i małej nic nie było. 🙂
A Emilka ma dziś 3 tygodnie 😘 😘 😘
Elka dasz radę, ja też sama w domu z dwójką dzieci jak mój do pracy idzie, jak trzeba to człowiek sobie radzi bo musi 😘
Pamii18 to chyba zwiastun porodu to czyszczenie 🙃
Magditta fajnie, że Twój też z Tobą w domu. A ja często kruche ciastka kupuję, jak się spodziewam gości bo wtedy też mogę się poczęstować, unikam tylko takich w czekoladzie, ale za jakiś czas na pewno spróbuję.
Emilka miała wagę:
01.01.-przy urodzeniu 3800g
w 3 dobie najniższa waga 3310g (dostała glukozę, na wagę i bilirubinę)
5.01 -w dniu wypisu: 3405g
10.01- jechaliśmy do szpitala na kontrolę wagi- 3440g
18.01-wizyta patronażowa u pediatry - 3455g
20.01-położna rodzinna - 3500g
Tak u nas wygląda waga. 😞
Beata spokojnie, my się doczekałyśmy więc Ty też się doczekasz. Najedź się teraz czekolady i dobrych rzeczy, bo potem nie będziesz mogła 😘 😘

A co do mnie to wczoraj piekła ciasto a potem przyjechała koleżanka z rodzinką. Powiem szczerzę, że prawie cała blacha poszła. Potem jeszcze siostra ze szwagrem wpadli. A dziś na rano się zapowiedziała siostra ze szwagrem i namówili męża, żeby im doradził w wyborze sprzętu grającego do domu. A w końcu my też z nimi pojechaliśmy do centrum handlowego. I z siostrą (i Emilką) po sklepach polatałyśmy. Kupiłam sobie bluzeczkę i jestem szczęśliwa. W miedzy czasie zadzwoniła szwagierka, że chcę przyjechać z synami i synową, potem jeszcze teściowa. I jak wróciliśmy to po 15min byli. Wieczorem odwiozłam teściową, zaraz kąpanie i tak mi dzień zleciał że szok.
Miałam wątpliwości czy dobrze robię zabierając Emilkę do centrum handlowego bo się bałam że się czymś od kogoś zarazi, ale nie było dużo ludzi a ja się tak cieszę z nowej bluzeczki, że nie żałuję. 🙂

• Mamusia
...ja coraz bardziej skurczowa, ale obawiam się że to znowu jakiś fałszywy alarm 😲 chociaż był dzisiaj spacer + "współpraca nad rozwarciem z mężem" więc może w końcu się uda 😁
Nikusia dzień zaczął się kiepsko ale kończy się pozytywnie 🙂
pamii, beata szybkiego rozwarcia życzę 🙃 😁
Anabel spóźnione - ale jeszcze w terminie najlepsze życzenia dla Kingi z okazji ukończenia 1 miesiąca 😆
ps. A niby skąd wiadomość o tym, że ciocia_boja i evelcia urodziły? bo ani jedna ani druga od wielu miesięcy się do żadnej z nas nie odzywały, nie widzę też informacji dodanej przez "same zainteresowane" w którymś z naszych wątków 🙃

Kobzior, Pamii, Beata - moze dzisiaj nastapi dzien rozpakowania? Trzymam kciuki! 😘 😘 😘 Kobzior - wiem jak sie czujesz, ja tez tak czlapalam jak pingwin 🤪
Elka - fajna masz dzis date w suwaczku odnosnie rocznicy slubu
Anabel - ucaluj swojego dzidziusia - najserdeczniejsze zyczenia z okazji ukonczenia miesiaca! 🤪
Skoreczka - masz ode mnie caluski 😘 😘 😘 😘

Glowa do gory laski! Dzisiaj bedzie fajny dzien! 😆 😆 😆 Macie ode mnie po oklasku!

A u nas sytuacja sie powoli normalizuje - na poczatku Gabrysia miala problemy z waga. Urodzila sie wazac 2600g 🥴 (prawdopodobnie moje lozysko bylo za male by dostarczyc odpowiednia ilosc jedzonka, no bo ja jadlam jak szalona i przytylam dosc duzo) potem nie moglam wyprodukowac wystarczajaco duzo pokarmu bo, jak sie okazalo, mala nie moze dostatecznie wysunac jezyka (po angielsku to sie nazywa tongue tie - opisze o co chodzi - pod jezykiem macie taka jakby nitke, ktora wiaze jezyk z dnem jamy ustnej - i u niej ta nitka dosc mocno wiaze jezyk z tym dnem przez co dzidzia nie moze wysunac jezyka i porzadnie zlapac suta) W rezultacie mala miala malo pokarmu i odwodnila sie, nie mogla zrobic kupki, i w sumie od porodu stracila 120g. Zadzwonilismy po polozna, przyszla, ocenila, poradzila naciecie tej nitki (zabieg zwany frenulotomy). Pokazala mi tez jak najlepiej karmic dzidzie i nakazala dodanie butelki z mieszanka: moje mleko + formula. Nastepnego dnia przyszla kolejna polozna by sprawdzic wage - i dzidzia przytyla 🤪 🤪, tak ze sumujac, od dnia porodu stracila na wadze tylko 80gram. Teraz rosnie, ma takie fajne pulchniutkie policzki i podbrodek 🙂 🤪 🤪 🤪

A dzisiaj przychodzi inna babka i mala bedzie miala zabieg - frenulotomy wlasnie, tak ze juz dzisiaj bede ja mogla normalnie karmic i tulic! 🤪 🤪 bo jak do tej pory to dawanie cyca sprawialo prawdziwy bol 😞
Ponadto mielismy niezly ubaw - mala wreszcie robi zolte kupki - i ostatnia kupke zrobila z takim rozmachem, ze az maz zdecydowal, ze jednak ten muslin, na ktorym lezala, to wyrzucimy, nie bedziemy go prac 😉 No bo co sie stalo, to: dzidzia narobila w pampersa, potem zaczelam ja przewijac i ona jeszcze \\\\\\\'doprodukowala\\\\\\\' reszte na pieluszke tetrowa wlasnie 😲 😆 Ale jestesmy szczesliwi, bo kolor OK, a wczesniej nie robila zadnej kupki z powodu tego odwodnienia.

OK, wroce pozniej opowiedziec o zabiegu

Milego dnia brzuszki i mamusie! Mam przeczucie ze bedzie dla Was bardzo owocny! 🤪 😎

• Mamusia
Witam... ja noc koszmarna... wymiotowałam+ czyściło mnie... + skurcze w nocy ... ale teraz zaczęłam mierzyć czas i są co 7 minut... i czekam co dalej 🙂 mąż pojechał do pracy ale jest pod telefonem... mam nadzieję że to juz to 🙂 trzymajcie kciuki 🙂 a ja będę dawać znać co i jak :P...

• Mamusia
Czesc 😉
Pami no super 😉

Dziekuje ze zyczenia w imieniu Kini 😉

Skoreczko pewnie ze lepiej sobie odpuscic spacer niz narazic małego 😉

Elka do konca lutego to dłuugo masz faceta dla siebie ja miałam po porodzie 5 dni niestety a teraz wyjechał na 3 i go nie ma wogule zreszta jak jest to tez jak wroci z pracy zanim sie naje itp to dróga połowa dnia minie i zostaje tylko wieczór kiedy mi coś pomoze przy dzieciach

Kobzior dobrze ze maz sie zreflektował 😉
Moj tez przepraszał wczoraj przed wyjazdem bo kurde musial znów powtorzyc chistorie płaczów domowych przy mojej całej rodzinie i mnie wkuzyl i mu sie zapytałam czy jeszcze w gazecie ma zamiar to ogłosic chyba dopiero dotarło do niego ze nie jest mi miło jak on tak o tym opowiada...

Beatka usciski dla ciebie i głowa do góry jeszcze najwyzej tydzien i bedzie po wszystkiem 😉

Nikusia ja tez jadłam biszkopta z proszkiem i Kini nic nie było

Reszte doczytam pózniej bo inia sie co chwilke budzi...

• Mamusia
hejka

u nas noc taka sobie maly cos nie spokojny byl. 😞
ale teraz spi 🙂
ja jestem sama bo maz do krk pojechal auto zawiesc. jestem glodna a po chleb nie ma mi kto obejsc 😞
moj wziol caly staruy=y urlop plus nad godziny.... i mymy go w domciu 🙃 🙃
Dla Kini duzo zdrówka 😘 😘

• Mamusia
Nikusia przykro ze u ciebie z tym karmieniem nie jest tak jak bys chciała . najgorsze jest to ze trudno ustalic dlaczego tak sie dzieje .No i Emilka napraede niewiele tyje .
I my bylismy wczoraj na zakupach w galeri 😉 synkowi kupic szare spodnie i golfik bo ma byc na dniu babci za kotka przebrany 😉

Ciocia Boja znikneła z forum...

Kobzior to ty do pary z Pami idziesz 😉

No jak piszemy o wadza naszych pociech to inia jak sie urodziła miała 3360g jak wychodziłysmy ze szpitala miała 2980 g czyli dozo spadła ale po 3 tygodniach od porodu miała juz 4 kg mała pasibrzuszka teraz wydaje nie sie ze juz wolniej tyje chyba na poczatku potrzebowała tego zastrzyku pokarmowego no i musze powiedzec ze znowu mam mniej mleka ehhh cos za nerwowa sie zrobiłam...

Mała polezała mi na rekach i juz spi spowrotem meczy ja dzisiaj kupka nawet po raz pierwszy zdecydowałam sie dac jej herbatke muslalam ze ja przepedzi a tu nic pewnie chwilke pospi i znów sie obudzi ..

• Mamusia
skurczole nadal są... ale póki co do wytrzymania :P... mama przyjechała do mnie... teraz pojechała tylko na prześwietlenie zęba i wróci... bo do 15 chyba się wiele nie wydarzy 🙂 chociaż kto wie 😜... mam tylko nadzieję że to nie fałszywy alarm... :P...