Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
z moja siara nie jest tak zle ale pomimo bawelnianego stanika moje sutki sa coraz bardziej obolale i nie wiem czym je smarowac ,moze taki krem jak wczasie karmienia?
ja na rozstepy mam maslo-krem z Hipp jest rewelacyjny ale wydaje mi sie ze w polsce go nie ma
ja fissan mialam w pierwszej ciazy i masz racje rozsmarowywanie to tragedia

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja używałam Ziajki,Perfecta Mama , Palmer'sa na rozstępy i teraz Mustellę 9 miesięcy. Największe rozstępy zrobiły mi się ok 6 miesiąca (wcześniej nie miałam nic) i dalej sie pojawiają. Mam poharatany cały brzuch,ale cóż.. 🥴

• Mamusia
monia jesli masz elastyczna skórę to moze taka "rozrywak" cie ominie 🙂 ja mam niewielka pozostalosc po pierwszej ciazy ale to na zamowienie-nie chcialo mi sie smarowac i przytylam 20kg ,tym razem tylko 8 i samrowanie codziennie 😁 ,znalazlam krem do sutkow ,ale chyba kupie tutaj bo cena taka sama okolo 10e

ja dzis jadalm w japonskiej,wzielam bufet i najadlam sie za wszelkie czasy 😁
a i ikea tez dzis zaliczona ,przescieradlo i kocyk dla maluszka dokupilam

• Mamusia
Witajcie brzuchatki. 🙂
Ja po wizycie. Maluch mnie zawsze kopal po lewej stronie kolo pepka, nigdy nie dostalam po zebrach, myslalam, ze jest zwiniety tak mocno, ze nie siega. A dzis okazalo sie, ze maluch lezy bokiem, po prawej stronie ma glowke, a po lewej nozki. Musze zrobic dodatkowe USG za 5 tygodni. Dzis trafilam na fajna pania doktor, powiedziala, ze jak dzidzia sie nie przekreci w ciagu 5 tygodni to dala namiary na jakiegos lekarza, ktory dziecko przekreca, robi jakis masaz, slyszalyscie cos o tym?, a jak to nie pomoze to bedzie cesarka. 😞
Dzis zapisalam sie do szkoly rodzenia, ale dopiero wolny termin byl na 25 stycznia. 🤨
Ja przytylam 16 kg, teraz waze 69 kg. Rozstepow zero. Uzywalam kremu Lirac, a teraz mustelle.
Nie kupuje podgrzewacza do butelki ani sterylizatora.
Ale Ania masz fajnie juz niedlugo w domku. 🙂 🙂
Riccardo wazy 1400 g, Lekarka powiedziala, ze to dobra waga. A ja sama nie wim, bo jak ja sie urodzilam w 32 tygodniu wazylam 2000 g i siostra 1995g. To sobie tak mysle, ze moj synek jakis maly.

• Mamusia
Aga nie martw sie na zapas. Pomiar z USG +/- 500g, wiec bez paniki. Poza tym jestes w 30 tyg a teraz dzieciaczki nam wolniej rosna za to masa przybywa ekspresowo, maluch ma jeszcze 2 tyg na dobicie do tych 2 kg. Grunt ze zdrowy. Byc moze ominie cie porod SN. Co czujesz? Twoim zdaniem lepiej czy wolalabys naturalnie. Ja sie ostatnio zast co bym wolala, zeby maluch byl tak obrocony zeby mi cesarke zrobili czy rodzic w bolesciach ale naturalnie. Sama nie wiem co myslec. A co do obracania to slyszalam ze nieprzyjemne to, zona kumpla to miala- nic nie pomoglo a druga kolezanka sie w ogole nie zdecydowala. Moze Aga maluch ci sie przekreci jeszcze i ominie cie to "masowanie". W koncu ma na to jeszcze 10 tyyg 😉

• Mamusia
Ja sie smaruje na rozstepy kremem z ziajki. jest ok. mam kilka tylko jak na razie. 🙂tez bede dzis jesc frytki bo jakos na nic nie mam ochoty innego.dzis kupilam malemu kolejne dwa ciuszki body z krotkim rekawem.a w zeemanie widzialam taki sliczny kombinezonik z misia i cieplutki tylko za 10 e moze zdaze go kupic przed wyjazdem jak mi kase przeleja 😁

• Mamusia
Monisa moze masz racje, lepiej cesarka?, ale ja sama nie wiem, moja mama mowi, ze lepiej jak by sie obrocil. Ta lekarka dala namiary na lekarza, /co byla dzis/ bo powiedziala, ze ten lekarz, do ktorego chodze to on nie poleca tamtego lekarza by dzidzie przekrecic, wiec nie wiem, co robic.
Ania moja mama byla w szmatriksie w pl sa takaie piekne ciuszki, az sama sie za glowe lapie, za 3 sztuki spioszkow zaplacila 5 zl. I wcale nie sa zniszczone, bo dziecko ile razy moglo miec je na sobie. Teraz robi mi paczke, ja jej juz mowi by nie kupowala, ale ona mowi, ze sa tak sliczne i tanie, ze szkoda nie kupowac. 🙂

• Mamusia
A mnie bierze dzisiaj jakas depresja 🤔 smutno mi, teskno za mezem, nawet na allegro nie chce mi sie buszowac (a obiecalam sobie), sprzatac tez mi sie nie chce,jeszcze w pidzamach zapitalam po chalupie i nie wiem co ze soba zrobic. Dawno mnie taki smutasny dzien nie dopadl. Brak mi zajecia laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😠 😠 😠 i zero mobilizacji. Z obiadem tez czekam, maz powiedzial ze mam niczego nie ruszac zrobi sam jak wroci do domu. Chwala mu za to.

• Mamusia
Ja tez mam lenia nic nie robie tylko gadam przez skypa raz z jedna siostra, raz z druga. Az mam wyrzuty sumienia, ze taki legat ze mnie. Chcialam isc po bulki do sklepu to maz powiedzial, ze mam nigdzie nie chodzic on kupi. A w sumie jutro swieto ale sklepy oczywiscie otwarte. 🙂

• Mamusia
Aga ja sie zmobilizowalam i szybki prysznic wzielam 🤪 i z powrotem w pidzamy 😎
energii nie przybylo ale post posiedziec na allegro. Jakiego macie polecanego sprzedawce? bo rozmawialam z mezem wczoraj i postanowilismy czesc zakupow zrobic na allegro i mamcia nam przesle paczke.

• Mamusia
A jeszcze jedno 😁 😁 😁 wczoraj zimno bylo jak cholera. Zaczal padac grad i sie bialo przez chwoile zrobilo. To maz do mnnie ze chyba bedziemy wracac do domu, ze zimno i w ogole (bo mielismy isc po ta choinke). A ja jak poczulam zime to dostalam mega powera i powiedzialam ze nie ma mowy, nie wracamy do domu. Mam tak od zawsze. UWIELBIAM MROZ 😎 😎 😎 MOJ zywiol. A nie cierpie cieploty. Fuj. Snieg, snieg, SNIEG ja chce juz w koncu mrozy 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Przeczytałam wszystko 🙂
Agnese ważne, że synek zdrowo rośnie, a niestety nikt nie przewidzi czy się obróci czy nie, więc lepiej nie myśl o tym, nie warto się stresować i niepotrzebnie nakręcać.
Będzie co ma być, czasami kobieta nie ma wyboru. 😘
Monisia szalona jesteś z tym uwielbieniem dla mrozu 🙂
Mnie to o tyle przeraża, że jak śnieg i mróz to i ślisko, a tu z psem trzeba iść, autem gdzieś zajechać no i baaaardzo na siebie uważać żeby się nie wywalić 😲
Biedna Aleksandra, mam nadzieję, że leki szybko pomogą 🤨

• Mamusia
Ja już po wizycie, ale nie pisałam, bo nawet oglądanie synka mi humoru nie poprawiło. Mąż mnie w**urwił, a potem gin. Ten mój baran nie odebrał tych wyników z cukru, które robiłam przed i po śniadaniu, a przecież do endokrynologa się nie dostaliśmy, więc przynajmniej zamiast tego chciałam pokazać te wyniki, żeby nie wyszło, że sobie olewamy. odebraliśmy te wyniki, ale u gina zamiast na 11, byliśmy na 11.30, a weszliśmy o 12. N. dostawała już kociokwiku na poczekalni 😠 Później gin oczywiście niezadowolony, że nie poszliśmy do endo-, a widząc te wyniki w zasadzie nie powiedział nic ciekawego, a wyniki przecież były b. dobre, pytał się tylko co jadłam wtedy na śniadanie. Więc jak usłyszał, że herbata była z cukrem (pół łyżeczki) to stwierdził, że W OGÓLE nie powinnam jeść nic słodkiego ani pić. Paranoja jakaś. Dzięki tej diecie, przy której można zdechnąć z głodu, przytyłam przez miesiąc zaledwie 0,9kg, więc mam 58,70 na liczniku. A synek wazy zaledwie 1277gr, więc AGNESE nie panikuj. Ja już nastawiam się na ubranka rozmiar 50, bo przy diecie dla cukrzyków, to pewnie synek nie przekroczy 3000gr. Więc będzie podobnie jak z Natalią, malutka i chudziutka. Ogólnie cała reszta w porządku, synek jest przekręcony i to chyba od przynajmniej 2tyg., bo miejsca kopniaczków mi się wtedy zmieniły i już od jakiegoś czasu czułam kręcenie głową na dole, dzisiaj gin potwierdził. Szyjka bez zmian.

Agnese, dziecko przekręca się do 32tyg., a niektóre nawet jeszcze później. Bądź dobrej myśli i nie panikuj.

A ja chyba codziennie wstaje lewą nogą, nie mam humoru i wszystko mnie wnerwia i jeszcze te wieczne zmęczenie 🤢

• Mamusia
Snakerka ja tez uwielbiam zime, mozna sie wkoncu ubrac. Lubie siedziec w domu i patrzec jak za oknem jest ciemno i snieg pada. 🙃 🤨
Czytalam, ze inne mamy mialy dziecko ulozone dobrze przez cala ciaze a przed samym porodem dziecko potrafilo zle sie obrocic. 🙃 🙂
Szkoda mi Oli, musi lerzec w szpitalu. 😞

• Mamusia
Marta nie wiesz, ze facet zawsze zapomni. Trzeba mu wiecznie przypominac.
Babka ze szkoly rodzeni powiedzila, ze jest 10 spotkan po 3 h nie wiem co oni tam robia? az tyle czasu. Tak se mysle czy wogole zalapie sie choc na pierwsze spotkanie.
Marta ja tezjuz nie moge sie doczekac kiedy kupimy choinke. Moze jutro lub w sobote. Widzialam w Merlo Lerne po 160e. takie 220 cm wysokie. A ty jaka wysoka kupilas?